Povezane vesti

Srbija spremna za dijalog koji će uvažiti interese obe strane

Politika 03.03.2021
Lajčak: Nemamo interes da održavamo status kvo. Nijedna vlada nema luksuz da bira prioritete. Vučić: Ako računa na priznanje Srbije, Priština pravi račun bez krčmara. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom EU… »

Lajčak: Dijalog se nastavlja, Kurti shvata značaj tih razgovora

Politika 03.03.2021
PRIŠTINA – Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine Miroslav Lajčak završio je danas trodnevnu posetu Kosovu i istakao da EU i SAD očekuju skori nastavak dijaloga, kao i da mu je drago što je od lidera pokreta… »

Vučić nakon sastanka sa Lajčakom: Srbija spremna za nastavak dijaloga

Slobodna Evropa 03.03.2021
Srbija je spremna je za nastavak dijaloga u svakom trenutku kada bude pozvana u Brisel, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon susreta sa specijalnim predstavnikom Evropske unije (EU) za dijalog Srbije i Kosova Miroslavom Lajčakom. Vučić… »

Vučić: Srbija spremna za dijalog - kompromis, bez rokova

Dnevnik 03.03.2021
BEOGRAD: Predsednik Aleksandar Vučić poručio je večeras, nakon razgovora sa Miroslavom Lajčakom, da je Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom i spremna je za njegov nastavak, da insistira na kompromisnom rešenju, koje će uvažiti interese obe… »

Vučić nakon sastanka sa Lajčakom: Srbija će se fokusirati na svoje želje, a ne želje Albanaca - sve dogovoreno u Briselu…

Srbija danas 03.03.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana, Miroslavom Lajčakom. Uoči posete, Lajčak je poručio da u Beograd ne dolazi sa… »

Za EU status kvo neodrživ, Vučić najavljuje – spremni smo za nastavak dijaloga

N1 Info 03.03.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon razgovora sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom da je Srbija posvećena dijalogu i da je spremna za njegov nastavak "u svakom trenutuku kada god bude… »

Vučić i Lajčak: Napredak u dijalogu ključan za pomak na evropskom putu(VIDEO)

Beta 03.03.2021
Napredak u pregovorima Beograda i Prištine ključan je za pomak na evropskom putu, saglasili su se večeras u Beogradu specijalni predstavnik EU za dijalog dve strane Miroslav Lajčak i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Na zajedničkoj konferenciji… »

Vučić: Kompromisni dogovor znači – nikome sve, a svakome dovoljno; Lajčak: Status kvo neodrživ

RTS 03.03.2021
Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da Beograd podržava napore i namere specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka da politikom kompromisa dođemo do rešenja za obe strane bez ultimatuma. Albanci nisu spremni za… »

Lajčak preneo jasan stav EU: Priština da poštuje dogovoreno, zahtevamo formiranje ZSO!

Pravda 03.03.2021
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je večeras da EU očekuje da obe strane u dijalogu implementiraju sve što je dogovoreno, pa tako i da Priština formira Zajednicu srpskih opština (ZSO). Na pitanje da li… »

Vučić: Srbija spremna za dijalog - kompromis neophodan i bez rokova; Lajčak: Status kvo neodrživ

RTV 03.03.2021
BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić poručio je večeras, nakon razgovora sa Miroslavom Lajčakom, da je Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom i spremna je za njegov nastavak, da insistira na kompromisnom rešenju, koje će uvažiti interese obe… »

Vučić: Srbija spremna za nastavak dijaloga sa Prištinom čim bude poziva u Brisel

Novi magazin 03.03.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija posvečena dijalogu sa Prištinom i da je spremna za nastavak dijaloga u svakom trenutku kada bude pozvana u Brisel. Vučić je, nakon razgovora sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog… »

Vučić: Beograd spreman na stvarne kompromise, priznanje Kosova to nije

Beta 03.03.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Beograd spreman za "stvarne" kompromise u dijalogu sa Prištinom, navodeći da priznanje Kosova ne može biti kompromisno rešenje. "Ako kažete da je kompromisno rešenje priznanje, recite mi… »

“Amerikanci su stvorili svoje kosovsko čedo, napravili mu kolevku i ljuljaju ga” (VIDEO)

Vesti online 03.03.2021
“Srbija je spremna na dijalog i kompromis, a ako oni u Prištini nisu spremni na to i misle da će neka batina da im stvori državu i da će Srbi na to da pristanu – prave račun bez krčmara”, poručio je večeras predsednik Aleksandar Vučić… »

Vučić: U Briselu je bilo na ivici incidenta; Nikome sve, a svakome dovoljno VIDEO/FOTO

B92 03.03.2021
Beograd -- Aleksandar Vučić rekao je nakon sastanka sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom da je Srbija posvećena dijalogu. Vučić je rekao da je imao dobar i sadržajan razgovor sa Lajčakom. "Gospodin… »

Vučić: Srbija spremna za nastavak dijaloga u Briselu

Nova 03.03.2021
Srbija je posvećena dijalogu sa Prištinom i spremna je za nastavak tih razgovora kod god oni budu organizovani u Briselu, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora sa predstavnikom Evropske unije Miroslavom Lajčakom. “Srbija u… »

Vučić se sastao sa lajčakom: Insistiramo da i Priština sprovodi svoje obaveze

Mondo 03.03.2021
Predsednik Srbije dočekao je specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine. Predsednik Srbije dočekao je specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom… »

Vučić nakon sastanka sa Lajčakom: "Ako misle da će nečija batina da im stvori državu, grdno se varaju" (foto/video)

Večernje novosti 03.03.2021
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom. Sastanak je održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Srbije na Andrićevom vencu, a nakon sastanka… »

"U Briselu je bilo na ivici incidenta" Vučić: Suočavaćemo se sa ozbiljnim pritiscima

Večernje novosti 03.03.2021
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom. Tom prilikom kazao je da su u Prištini kao papagaji ponavljali međusobno priznanje, te da je to bila američka ideja. -… »

Lajčak preneo jasan stav EU: Priština da poštuje dogovoreno, zahtevamo formiranje ZSO

Srbija danas 03.03.2021
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je večeras da EU očekuje da obe strane u dijalogu implementiraju sve što je dogovoreno, pa tako i da Priština formira Zajednicu srpskih opština (ZSO). Na pitanje da li… »

Vučić razgovarao sa Lajčakom

RTS 03.03.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, koji je doputovao iz Prištine. Sastanak Vučića i Lajčaka počeo je oko 18 sati u zgradi Predsedništva. Nakon… »

"Nikome sve, a svakome dovoljno": Vučić nakon sastanka sa Lajčakom o 3 ključna zaključka oko dijaloga Beograda i Prištine

Blic 03.03.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se medijima nakon sastanka sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom. Sastanak je održan danas od 18 sati u zgradi Generalnog sekretarijata na Andrićevom vencu, a… »

"Lajčaku treba hiljadu puta ponoviti - nema šta da nam donosi i govori" VIDEO

B92 03.03.2021
Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun kaže da specijalnom izaslaniku EU Miroslavu Lajčaku treba jasno dati do znanja nekoliko stvari. Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak danas dolazi u… »

Vučić posle sastanka sa Lajčakom: Izviniće ti se Đura što te je tukao! To nije kompromis

Kurir 03.03.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, koji je doputovao u posetu Beogradu. Sastanak Vučića i Lajčaka počeo je oko 18.00 sati u zgradi… »

DRECUN na Kurir televiziji: Nema napretka u pregovorima Beograd-Priština! Lajčak ne pokreće temu o zajednicama srpskih…

Kurir 03.03.2021
Milovan Drecun predsednik Skupštinkog odbora za Kosovo i Metohiju gostovao je danas na Kurir televiziji, gde je govorio o predstojećoj poseti Miroslava Lajčaka. On je naveo da, uprkos Lajčekovoj izjavi da postoji napredak u pregovorima… »

Vučić objasnio lajčaku: Ne kaže se "Srbija i Kosovo" nego "Beograd i Priština"

Kurir 03.03.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak ocenili su da je njihov današnji sastanak u Beogradu bio konstruktivan. Posle razgovora u zgradi Predsedništva, Vučić i Lajčak su se… »

Tri glavna zaključka sastanka Vučića i lajčaka: Predsednik saopštio kakva je budućnost pregovora Beograda i Prištine…

Večernje novosti 03.03.2021
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom. Nakon sastanka u kom je Lajčak upoznao Vučića sa najvažnijim stvarima iz njegovih razgovora koje je imao u… »

"Nemamo interes da održavamo status kvo" Prva reakcija Lajčaka nakon sastanka sa predsednikom Vučićem

Srbija danas 03.03.2021
Istakao je da, takođe, članice EU očekuju da dve strane implementiraju sve što je dogovoreno u okviru procesa dijaloga u poslednih 10 godina. Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je danas, posle razgovora… »

Drecun: Ne treba Lajčak da donosi non-pejper, nema priznanja

RTV 03.03.2021
BEOGRAD - Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je danas da specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku treba "hiljadu puta ponoviti da nema napretka dok se ne formira Zajednica srpskih opština"… »

Lajčak: Dijalog je ključ

Danas 03.03.2021
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak danas je u Prištini razgovarao sa predstavnicima zemalja EU na Kosovu o svojoj poseti i istakao da je dijalog od ključne važnosti za evropske aspiracije obe strane… »

Lajčak završio trodnevnu posetu Prištini: EU i SAD očekuju skori nastavak dijaloga

Kurir 03.03.2021
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine Miroslav Lajčak završio je danas trodnevnu posetu Kosovu i Metohiji i istakao da EU i SAD očekuju skori nastavak dijaloga, kao i da mu je drago što je od lidera pokreta… »

Lajčak: Dijalog je ključ za evropske težnje obe strane

Nova 03.03.2021
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak danas je u Prištini razgovarao sa predstavnicima zemalja EU na Kosovu o svojoj poseti i istakao da je dijalog od ključne važnosti za evropske aspiracije obe strane… »

Lajčak: Dijalog od ključne važnosti za evropske aspiracije obe strane

N1 Info 03.03.2021
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak u Prištini je razgovarao sa predstavnicima zemalja EU na Kosovu o svojoj poseti i istakao da je dijalog od ključne važnosti za evropske aspiracije obe strane. „Pre… »

Kancelarija EU u Prištini: Dijalog će se nastaviti

RTS 03.03.2021
Specijalni predstavnik EU za dijalog između Prištine i Beograda i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak završio je trodnevnu posetu Prištini, saopšteno je iz Kancelarije EU u tom gradu. Lajčak je tokom posete Prištini… »

Lajčak: Dijalog se nastavlja, Kurti shvata značaj

RTV 03.03.2021
PRIŠTINA - Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine Miroslav Lajčak završio je danas trodnevnu posetu Kosovu i istakao da EU i SAD očekuju skori nastavak dijaloga, kao i da mu je drago što je od lidera pokreta… »

Lajčak završio posetu Prištini: Dijalog se nastavlja, Kurti shvata značaj razgovora

Blic 03.03.2021
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine Miroslav Lajčak završio je danas trodnevnu posetu Kosovu i istakao da EU i SAD očekuju skori nastavak dijaloga, kao i da mu je drago što je od lidera pokreta… »

Lajčak stiže u Beograd, danas razgovori sa Vučićem

RTS 03.03.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u 18 časova. Aleksandar Vučić će primiti Miroslava Lajčaka u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika… »

Stiže Lajčak, ne donosi ultimatum, ali traži jedan odgovor

B92 03.03.2021
Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom. Posle sastanka, koji će početi u 18.00 u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike… »

Vučić u Beogradu s Lajčakom

Dnevnik 03.03.2021
BEOGRAD: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana, Miroslavom Lajčakom. Posle sastanka, koji će početi sutra u 18 sati u… »

Borba za Kosovo i metohiju: Vučić danas sa Lajčakom o južnoj srpskoj pokrajini

Večernje novosti 03.03.2021
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastaće danas sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima predsednika Srbije. Sastanak će biti održan u zgradi Generalnog… »

Lajčak danas u Beogradu, večeras sastanak sa Vučićem

Blic 03.03.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće danas sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima predsednika Srbije. Sastanak će biti održan u zgradi Generalnog… »

Lajčak danas s Vučićem u Beogradu

Al Jazeera 03.03.2021
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana kaže da u Beograd ne dolazi s ultimatumom. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastat će se u srijedu sa specijalnim predstavnikom Evropske… »

Predsednika Vučića danas očekuje važan sastanak: Miroslav Lajčak stiže u Beograd, slede novi razgovori o dijalogu

Srbija danas 03.03.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana, Miroslavom Lajčakom. Posle sastanka, koji će početi sutra u 18.00 u zgradi… »

Vesti dana »