Povezane vesti

Kovid u Srbiji: Od subote u podne do ponedeljka rade samo prodavnice hrane, goriva i lekova

Glas Amerike 05.03.2021
BEOGRAD — Krizni štab za suzbijanje koronavirusa odlučio je na sednici u petak da kafići i prodavnice na skijalištima i planinama neće raditi tokom vikenda, a da će u ostatku zemlje svi prodajni objekti u subotu, zbog Zadušnica, raditi do… »

Završen sastanak! "situacija je dramatačina, imamo plan samo za vikend!" Doktorka Milošević o stanju u bolnicama

Mondo 05.03.2021
Završen sastanak lekara kovid-bolnica s ministrom zdravlja. Napravljen plan samo za vikend. Završen sastanak lekara kovid-bolnica s ministrom zdravlja. Napravljen plan samo za vikend. Kako je nakon sastanka rečeno, korona virus se u Srbiji ponovo… »

Dogovoreno da kovid pacijenti prvenstveno budu upućivani u bolnice u Batajnici i Kruševcu

Novi magazin 05.03.2021
Zamenica direktora Infektivne klinike Ivana Milošević izjavila je da je na današnjem sastanku direktora kovid bolnica sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom dogovoreno da se inficirani upućuju na lečenje pre svega u kovid bolnice u Batajnici i… »

Više pacijenata se primi, nego što se otpusti iz bolnice

IndeksOnline 05.03.2021
BEOGRAD – Pandemija korona virusa ponovo se zahuktava i broj pacijenata primljenih u bolnice veći je od broja otpuštenih, uz veliki broj pregleda u trijažnim centrima, izjavila je danas zamenica direktora Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije… »

Završen sastanak ministra i direktora kovid bolnica: Dr Milošević otkrila u koje se dve bolnice prvo upućuju novooboleli

Kurir 05.03.2021
BEOGRAD - Pandemija korona virusa ponovo se zahuktava i broj pacijenata primljenih u bolnice veći je od broja otpuštenih, uz veliki broj pregleda u trijažnim centrima, izjavila je danas zamenica direktora Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije… »

Da li je Đerlek otkrio u kom smeru će ići današnja odluka?

B92 05.03.2021
Beograd -- Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio da treba pooštriti epidemiološke mere "ako želimo da zaustavimo" širenje epidemije koronavirusa. Sednica Kriznog štaba za borbu protiv epidemije koronavirusa, na kojoj se… »

Niš: Oboren dnevni rekord broja zaraženih od koronavirusa, obolele čitave porodice

Novi magazin 05.03.2021
Koronavirus juče je u Nišu potvrdjen kod 292 osobe što je najviše od izbijanja epidemije, a medju obolelim su i čitave porodice, izjavio je direktor niškog Doma zdravlja Milorad Jerkan. Prema njegovim rečima broj pacijenata u kovid ambulantama te… »

Sjajna vest! Zvanično potvrđeno: U bolnicama 0 ljudi koji su primili drugu dozu vakcine

Blic 05.03.2021
Kovid bolnice u Beogradu su skoro popunjene, a povećana potrošnja kiseonika potvrđuje da je povećan i broj pacijenata s teškom kliničkom slikom, upozorio je sinoć Nebojša Lađević, direktor Centra za anesteziologiju KCS i koordinator svih bolnica… »

Od koronavirusa oboljevaju čitave porodice, sve veći broj bolesne dece

Niške vesti 05.03.2021
Prema njegovim rečima broj pacijenata u kovid ambulantama te zdravstvene ustanove naglo je krenuo da raste 22. februara i ovih dana dnevno se pregleda oko 1.600 pacijenata. „Do 21. februara imali smo 550 do 600 pacijenata, od kojih je 60 do 70… »

Dramatično upozorenje direktora bolnice: Imamo još samo tri mesta

B92 05.03.2021
Beograd -- Zamenik direktora Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović" Predrag Savić izjavio da su skoro svi kapaciteti za kovid pacijente u toj bolnici popunjeni. On je za Radio-televiziju Srbije rekao da su na lečenju u toj bolnici zbog… »

Niš: Oboren dnevni rekord broja zaraženih od korona virusa

Danas 05.03.2021
Korona virus juče je u Nišu potvrđen kod 292 osobe što je najviše od izbijanja epidemije, a među obolelim su i čitave porodice, izjavio je direktor niškog Doma zdravlja Milorad Jerkan. Prema njegovim rečima broj pacijenata u kovid ambulantama te… »

Najviše zaraženih u Nišu od izbijanja pandemije, obolele i čitave porodice

N1 Info 05.03.2021
Korona virus juče je u Nišu potvrđen kod 292 osobe što je najviše od izbijanja epidemije, a među obolelima su i čitave porodice, izjavio je direktor niškog Doma zdravlja Milorad Jerkan. Prema njegovim rečima, broj pacijenata u kovid ambulantama… »

Korona gori u Nišu, najgori dan od početka epidemije: Obolele čitave porodice, sve više dece među zaraženima

Mondo 05.03.2021
Jučerašnji dan najteži je od početka epidemije za Niš! Jučerašnji dan najteži je od početka epidemije za Niš! Korona virus juče je u Nišu potvrđen kod 292 osobe što je najviše od izbijanja epidemije, a među obolelim su i čitave porodice… »

Vesić: Beograd odlučno protiv policijskog časa

Novi magazin 05.03.2021
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ponovio je da je Beograd odlučno protiv uvodjenja policijskog časa i da se zalaže da se sprovode postojeće epidemiološke mere u borbi proti korona virusa, bez novih restrikcija. Sednica Kriznog štaba za… »

Djerlek: Pooštriti mere ako želimo da zaustivamo širenje virusa

Novi magazin 05.03.2021
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Djerlek izjavio je danas da treba pooštriti epidemiološke mere "ako želimo da zaustavimo" širenje epidemije koronavirusa. Sednica Kriznog štaba za borbu protiv epidemije koronavirusa, na kojoj se… »

Đerlek: Veliki je pritisak na zdravstvo, neophodne su oštrije mere

Blic 05.03.2021
Veliki je pritisak na zdravstveni sistem zbog novog porasta broja obolelih od korona virusa i neophodne su oštrije mere pre svega kada je reč o okupljanju većeg broja ljudi, rekao je danas državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek. -… »

Krizni štab pred novom brigom: Koja su pravila za Zadušnice?

B92 05.03.2021
Okupljanje na grobljima širom Srbije u subotu svakao predstavlja najnoviji izazov za epidemiološku situaciju u Srbiji. To će biti jedna od tema na današnjoj sednici Kriznog štaba, potvrdio je pokrajinski sekretar za zdravlje i član kriznog štaba za… »

Đerlek: Pooštriti mere, sve one koje bi sprečile okupljanje više od pet ljudi

N1 Info 05.03.2021
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da treba pooštriti epidemiološke mere "ako želimo da zaustavimo" širenje epidemije koronavirusa. Sednica Kriznog štaba za borbu protiv epidemije koronavirusa, na kojoj se očekuje… »

Savić: Situacija krajnje nepovoljna, pacijenti oboleli i nakon druge doze vakcine

Novi magazin 05.03.2021
Zamenik direktora Kliničko bolničkog centra "Dragiša Mišović" Predrag Savić izjavio je danas da se epidemilošla situacija pogoršava, tako da je krajnje nepovoljna, navodeći da su u toj bolnici smeštena 172 pacijenta, od toga 11 dece i osam… »

Đerlek: Pooštriti mere ako želimo da zaustivamo širenje virusa

IndeksOnline 05.03.2021
BEOGRAD – Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Djerlek izjavio je danas da treba pooštriti epidemiološke mere “ako želimo da zaustavimo” širenje epidemije korona virusa.Sednica Kriznog štaba za borbu protiv epidemije korona virusa… »

Đerlek: Pooštriti mere ako želimo da zaustavimo širenje virusa

Glas Zaječara 05.03.2021
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da treba pooštriti epidemiološke mere „ako želimo da zaustavimo“ širenje epidemije korona virusa. Sednica Kriznog štaba za borbu protiv epidemije korona virusa, na kojoj se… »

Još samo tri slobodna mesta u bolnici "Dragiša Mišović"! Dr Savić: Na lečenju je i 11 dece i osam trudnica

Blic 05.03.2021
U KBC "Dragiša Mišović" ovih dana mnogo više pacijenata dolazi nego što odlazi, kao rezultat toga današnji dan su dočekali sa svega tri slobodna kreveta, prenosi RTS. Samo u toku jučerašnjeg dana primljeno je 19 novih slučajeva. Predrag Savić… »

Đerlek: Oštrije mere neophodne, veliki pritisak na zdravstvo

Dnevnik 05.03.2021
BEOGRAD: Veliki je pritisak na zdravstveni sistem zbog novog porasta broja obolelih od korona virusa i neophodne su oštrije mere pre svega kada je reč o okupljanju većeg broja ljudi, rekao je danas državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad… »

Zamenik direktora: U KBC Dragiša Mišović ostala samo tri slobodna mesta

N1 Info 05.03.2021
Zamenik direktora Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović" Predrag Savić izjavio je danas da su skoro svi kapaciteti za kovid pacijente u toj bolnici popunjeni. On je za Radio-televiziju Srbije rekao da su na lečenju u toj bolnici zbog korona… »

Đerlek: Pooštriti mere ako želimo da zaustavimo širenje virusa

Danas 05.03.2021
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da treba pooštriti epidemiološke mere „ako želimo da zaustavimo“ širenje epidemije korona virusa. Sednica Kriznog štaba za borbu protiv epidemije korona virusa, na kojoj se… »

Krizni štab donosi novu meru! Pre skraćenja radnog vremena, uvode nam neophodnije ograničenje na svim mestima?!

Mondo 05.03.2021
Državni sekretar ministarstva zdravlja govorio je pred današnju sednicu Kriznog štaba o oštrijim merama koje je neophodno da se donesu. Državni sekretar ministarstva zdravlja govorio je pred današnju sednicu Kriznog štaba o oštrijim merama koje je… »

Dr Savić: Pacijenti oboleli i nakon druge doze vakcine

Nova 05.03.2021
Zamenik direktora Kliničko bolničkog centra "Dragiša Mišović" Predrag Savić izjavio je danas da se epidemiloška situacija pogoršava, tako da se može reći da je krajnje nepovoljna, navodeći da su u toj bolnici smeštena 172 pacijenta, od toga 11… »

Za subotu specijalna mera! Zbog zimskih zadušnica moguća kovid bomba, gradski štab za vanredne situacije poslao poruku!

Mondo 05.03.2021
Na današnjoj sednici epidemiolozi će razgovarati i o Velikim (zimskim) zadušnicama. Na današnjoj sednici epidemiolozi će razgovarati i o Velikim (zimskim) zadušnicama. Ono o čemu se uveliko razmišlja kao mogućem problemu po dalji razvoj… »

Đerlek se zalaže za još oštrije mere: U Beogradu situacija alarmantna, veliki pritisak na zdravstveni sistem

Kurir 05.03.2021
Državni sekretar ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek rekao je da bi izbegao bombastične izjave o uvođenju vanrednog stanja i policijskog časa, ali kaže da su oštrije mere neophodne kako bi se zaustavilo dalje širenje virusa. - Svakodnevno se… »

Još samo tri slobodna mesta u bolnici "Dragiša Mišović"! Dr Savić - "Na lečenju je i 11 dece i osam trudnica"

Večernje novosti 05.03.2021
U KBC "Dragiša Mišović" ovih dana mnogo više pacijenata dolazi nego što odlazi, kao rezultat toga današnji dan su dočekali sa svega tri slobodna kreveta. Samo u toku jučerašnjeg dana primljeno je 19 novih slučajeva. Predrag Savić, zamenik… »

Neophodne su nam oštrije mere: Doktor Đerlek pred sednicu Kriznog štaba ističe da je pritisak na zdravstvo ogroman

Večernje novosti 05.03.2021
VELIKI je pritisak na zdravstveni sistem zbog novog porasta broja obolelih od korona virusa i neophodne su oštrije mere pre svega kada je reč o okupljanju većeg broja ljudi, rekao je danas državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek. -… »

“U bolnicama i oni koji su primili prvu dozu vakcine”

Nova 05.03.2021
Kovid bolnice u Beogradu su skoro sasvim pune, a to što se kiseonik povećano troši potvrđuje da je porastao i broj teških kovid pacijenata, upozorio je sinoć Nebojša Lađević, direktor Centra za anesteziologiju KCS i koordinator svih bolnica u… »

Đerlek: Treba pooštriti mere, zdravstveni sistem trpi veliki pritisak

RTV 05.03.2021
BEOGRAD - Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek ukazao je danas da zdravstveni sistem trpi veliki pritisak i ocenio da treba pooštriti mere i to one koje sprečavaju okupljanje više od petoro ljudi. Đerlek je za Radio-televiziju… »

Udovičić: Povećan broj pacijenata s teškom kliničkom slikom

Dnevnik 05.03.2021
BEOGRAD: Pukovnik Ivo Udovičić, komandant Vojnomedicinskog centra Karaburma, rekao je da je u poslednje vreme povećan broj pacijenata s teškom kliničkom slikom i da je posebno veliki pritisak na intenzivnu negu. Karakteristično je da imamo popunjene… »

U Kliničko-bolničkom centru „Dr Dragiša Mišović” skoro svi kapaciteti popunjeni

Danas 05.03.2021
Zamenik direktora Kliničko-bolničkog centra „Dr Dragiša Mišović” Predrag Savić izjavio je danas da su skoro svi kapaciteti za kovid pacijente u toj bolnici popunjeni. On je za Radio-televiziju Srbije rekao da su na lečenju u toj bolnici zbog… »

Bolnice pune, broj pregleda povećan za 50%! Sve više žarišta, dr Đerlek otkrio šta ga najviše brine!

Mondo 05.03.2021
Dr Mirsad Đerlek zabrinut zbog trenutne situacije, moguće vraćanje bolnica u kovid sistem! Dr Mirsad Đerlek zabrinut zbog trenutne situacije, moguće vraćanje bolnica u kovid sistem! Taman kada se činilo da bi korona brojke u našoj zemlji mogle da… »

Lađević: U bolnicama i oni koji su primili prvu dozu

RTV 05.03.2021
BEOGRAD - Kovid bolnice u Beogradu su skoro popunjene, a povećana potrošnja kiseonika potvrđuje da je povećan i broj pacijenata s teškom kliničkom slikom, upozorio je sinoć Nebojša Lađević, direktor Centra za anesteziologiju KCS i koordinator… »

Dr Lađević otkriva ko se opustio: Bolnice pune onih s prvom dozom! Evo koliko treba da se razviju antitela posle kineske…

Kurir 05.03.2021
Mislim da bismo bili pametni da se svi strpimo kao nacija još dva meseca, da se svi vakcinišu koji mogu, da se razviju antitela i da leto dočekamo u potpuno drugim uslovima. Ovakvim odlaganjem mi ćemo stići i do sledeće godine, poručio je doktor… »

U bolnicama sve više mladih! Lađević - Pacijenti moraju da se paze i posle prve i druge doze

Večernje novosti 05.03.2021
KOVID bolnice u Beogradu su skoro popunjene, a povećana potrošnja kiseonika potvrđuje da je povećan i broj pacijenata s teškom kliničkom slikom, upozorio je sinoć Nebojša Lađević, direktor Centra za anesteziologiju KCS i koordinator svih bolnica… »

Lađević: Kovid bolnice u Beogradu skoro popunjene

Danas 05.03.2021
Kovid bolnice u Beogradu su skoro popunjene, a povećana potrošnja kiseonika potvrđuje da je povećan i broj pacijenata s teškom kliničkom slikom, upozorio je danas direktor Centra za anesteziologiju KCS i koordinator svih bolnica u Srbiji Nebojša… »

Udovičić: Popunjeni svi bolnički kapaciteti, osim u Batajnici

Danas 05.03.2021
Upravnik vojne bolnice „Karaburma“ u Beogradu pukovnik Ivo Udovičić izjavio je večeras da su popunjeni svi kapaciteti, osim u Batajnici, a da se dnevno otpušta 150 pacijenata i da treba zadržati taj nivo, da ne bude više novoprimljenih. Moramo… »

Povećan broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom: Pukovnik dr Udovičić upozorava, popunjeni svi kapaciteti osim…

Večernje novosti 04.03.2021
PUKOVNIK dr Ivo Udovičić, komandant Vojnomedicinskog centra Karaburma rekao je da je u poslednje vreme povećan broj onih sa teškom kliničkom slikom i da je posebno veliki pritisak na intenzivnu negu. - Karakteristično je da imamo popunjene sve… »

Vesti dana »