Povezane vesti

EU hoće da oteža izvoz vakcina i uvede kovid pasoše

Dojče vele 17.03.2021
Evropska komisija hoće da ubrza vakcinaciju, preti prekidom izvoza vakcina i najavljuje kovid-pasoš. Da li će se u njemu priznavati i vakcine koje nisu odobrene u EU zavisi od svake pojedine države. „Biće gore" - tako je predsednica Evropske… »

VIDEO: Evropska komisija predložila uvođenje kovid sertifikata

Radio 021 17.03.2021
Evropska komisija danas je predložila uvođenje Digitalnog zelenog sertifikata za putovanja unutar EU, poznatog kao "kovid pasoš", koji će sadržati podatke da li je osoba vakcinisana protiv virusa korona, da li je stekla imunitet posle preležane… »

Von der Leyen najavila oštrije restrikcije na izvoz vakcina

Slobodna Evropa 17.03.2021
Predsednica Evropske komisije (EK), Ursula von der Leyen (fon der Lajen) je najavila dodatne restrikcije na izvoz vakcina protiv COVID-19. „Nalazimo se u krizi veka“, izjavila je predsednica EK na konferenciji za novinare. Ove restrikcije prema njenim… »

Ovako će izgledati dokument za putovanja: Brisel otkrio 3 uslova za slobodno kretanje unutar EU

Telegraf 17.03.2021
U Komisiji navode da će sistem "digitalnih zelenih sertifikata" biti privremena mera, koja će biti suspendovana čim SZO proglasi prekid pandemije korona virusa. Evropska komisija danas je predstavila "Digitalni zeleni sertifikat" kojim će građani… »

Srbija spremna za digitalne sertifikate, ali ni oni ne pomažu ako nismo zdravi

RTS 17.03.2021
Evropska unija objavila je predlog kako bi mogao da izgleda tzv. zeleni sertifikt koji bi olakšao putovanje unutar EU. Uz tehnološka usklađivanja, te sertifikate mogli bi da dobijaju i građani zemalja koje nisu članice Unije, uključujući i Srbiju… »

Građani Srbije ne treba da brinu: Poznato kako će da izgleda zeleni sertifikat za putovanja unutar EU

Kurir 17.03.2021
Evropska unija objavila je predlog kako bi mogao da izgleda tzv. zeleni sertifikt koji bi olakšao putovanje unutar EU. Uz tehnološka usklađivanja te sertifikate mogli bi da dobijaju i građani zemalja koje nisu članice EU, uključujući i Srbiju… »

Breton: Ruska vakcina Sputnjik V je veoma dobra

Al Jazeera 17.03.2021
Komesar Evropske unije za unutrašnje tržište Thierry Breton ocijenio je da je ruska vakcina protiv COVID-a 19 Sputnjik V veoma dobra. Komesar Evropske unije za unutrašnje tržište Thierry Breton ocijenio je u srijedu da je ruska vakcina protiv… »

Breton: Ruska vakcina Sputnjik Ve je veoma dobra

RTV 17.03.2021
BRISEL - Komesar EU za unutrašnje tržište Tjeri Breton ocenio je danas da je ruska vakcina protiv kovida Sputnjik V veoma dobra i rekao da se nalazi među vakcinama koje konkurišu za upotrebu u EU. "EU ima najveći broj raspoloživih vakcina. Sada ih… »

Evropska komisija predložila uvođenje digitalnog zelenog sertifikata

Pirotske vesti 17.03.2021
Brisel, 17. mart, 2021. – Evropska komisija predložila je stvaranje digitalnog zelenog sertifikata kako bi se olakšalo bezbedno slobodno kretanje unutar EU tokom pandemije kovida 19. Digitalni zeleni sertifikat biće dokaz da je osoba vakcinisana… »

Mijatović: Kovid pasoši da, ali mnoga pitanja o pravnoj zaštiti nisu razmatrana

N1 Info 17.03.2021
Poslednjih dana bilo je različitih informacija u vezi sa "kovid pasošima" EU, od toga da će važiti samo za vakcinisane, čime bi se kršila prava onih grupa ljudi koji ne mogu da prime vakcinu, do toga da će taj pasoš sadržati i druge mogućnosti… »

Korona virus i EU: Digitalni sertifikati dobili zeleno svetlo Evropske komisije, u Srbiji spremni za brze PCR testove

BBC News 17.03.2021
Evropska unija je sve bliže odluci da uvede potvrdu o vakcinaciji kao uslov za kretanje unutar zemanja članica. Evropska komisija predložila je u sredu, 17. marta stvaranje digitalnih zelenih sertifikata, kako bi se „olakšalo slobodno kretanje… »

Evropski „kovid pasoši“ digitalni ili na papiru, ruska vakcina na proveri u EU

Danas 17.03.2021
Evropska komisija (EK) je danas predložila uvođenje digitalnog „zelenog sertifikata“ o zaštiti od korona virusa, koji omogućava putovanja unutar EU na temelju podataka o vakcinaciji preparatima priznatim u Uniji, o utvrđenim antitelima i PCR… »

EK: Digitalni sertifikati privremeni i bez diskriminacije

RTS 17.03.2021
Evropska komisija predložila je stvaranje digitalnih zelenih sertifikata, kako bi se olakšalo slobodno kretanje unutar EU tokom pandemije. Digitalni zeleni sertifikat biće dokaz da je osoba vakcinisana protiv kovida, ili da je dobila negativan rezultat… »

Svi detalji "zelenih sertifikata": Evo o čemu se govorilo na važnom kolegijumu Evropske unije - "Važiće dok SZO ne kaže…

Večernje novosti 17.03.2021
PROPUSNICA za EU zvaće se "zeleni sertifikat", postojaće u digitalnom i papirnom obliku, a važiće sve dok SZO ne proglasi kraj pandemije korona virusa. To su glavni zaključci sa današnjeg kolegijuma EU koje su saopštili predsednica EK Ursula fon… »

Evropski "kovid pasoši" digitalni ili na papiru, ruska vakcina na proveri u EU

Novi magazin 17.03.2021
Evropska komisija (EK) je danas predložila uvodjenje digitalnog "zelenog sertifikata" o zaštiti od koronavirusa, koji omogućava putovanja unutar EU na temelju podataka o vakcinaciji preparatima priznatim u Uniji, o utvrdjenim antitelima i PCR… »

EK najavljuje zaoštravanje pravila o izvozu cjepiva

Al Jazeera 17.03.2021
EK je najavio zaoštravanje pravila o izvozu cjepiva protiv COVID-a 19 u one zemlje koje imaju veću stopu procijepljenosti i koje ograničavaju izvoz cjepiva proizvedenog na njihovom teritoriju. Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen… »

Evropska komisija predložila "kovid-pasoše"

Nova ekonomija 17.03.2021
Evropska komisija je predstavila predlog za digitalni zeleni sertifikat, odnosno takozvani "kovid-pasoš" koji bi trebao da olakša slobodno kretanje unutar EU, prenose mediji. Sertifikat će biti dokaz da je osoba vakcinisana protiv COVID-19, ali i da… »

EU uvodi kovid sertifikate da olakša slobodno kretanje ljudi

Politika 17.03.2021
BRISEL – Evropska komisija predložila je danas stvaranje digitalnih zelenih sertifikata, kako bi se olakšalo slobodno kretanje unutar EU tokom pandemije KOVID-19. Digitalni zeleni sertifikat biće dokaz da je osoba vakcinisana protiv KOVID-19 ili… »

EK: Digitalni sertifikati privremeni i bez diskriminacije

RTV Novi Pazar 17.03.2021
Evropska komisija predložila je stvaranje digitalnih zelenih sertifikata, kako bi se olakšalo slobodno kretanje unutar EU tokom pandemije kovida 19. Digitalni zeleni sertifikat biće dokaz da je osoba vakcinisana protiv kovida 19 ili dobila negativan… »

Rekordan broj preminulih u Mađarskoj, stiže još vakcina Sinofarma

Politika 17.03.2021
BUDIMPEŠTA - U Mađarskoj je danas zabeležen crni rekord po broju preminulih od posledica korona virusa, u vreme kada je zdravstveni sistem u zemlji pod neviđenim pritiskom zbog naleta snažnog talasa pandemije, a danas se očekuje da stigne još doza… »

Postojaće tri uslova za slobodno kretanje u EU, a važiće ove vakcine

Vesti online 17.03.2021
Takozvani “kovid-pasoši” biće kreirani tako da EU građanima omoguće slobodno i bezbedno putovanje unutar bloka i pokazivaće tri stvari – dokaz o primljenoj vakcini protiv koronavirusa, negativan test na koronu ili prisustvo antitela kod onih… »

Pala odluka oko "Kovid pasoša": EU presekla - evo kada će biti uvedeni i hoće li putovanje zavisiti od tipa vakcine

Mondo 17.03.2021
Sertifikati će biti dostupani za sve građane EU, priznati u svim zemljama EU, biće besplatni i izadavaće se u digitalnom ili papirnom formatu. Sertifikati će biti dostupani za sve građane EU, priznati u svim zemljama EU, biće besplatni i izadavaće… »

EU: Predložen sertifikat o vakcini

RTV 17.03.2021
BRISEL - Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je danas da je Komisija predložila uvođenje "zelenog digitalnog sertifikata" koji pokazuje da je osoba vakcinisana, negativno testirana na kovid-19 ili preležala korona virus i ima… »

Kovid pasoši nisu potvrda o vakcinaciji nego o zdravstvenom stanju

EurActiv 17.03.2021
Vakcinacija, PCR test ili dokaz da je neko preležao kovid-19 biće ključni elementi Digitalnog zelenog sertifikata EU, poznatog kao kovid pasoš, koji će 17. marta predstaviti Evropska komisija. "Ako neko nema jedan od tih elemenata, treba da preispita… »

EU donela konačnu odluku oko kovid-pasoša i koje će vakcine priznavati: evo šta to znači za putnike iz Srbije

Noizz 17.03.2021
Evropska unija i zvanično uvodi kovid-pasoše kojima će građanima EU biti omogućeno slobodno i bezbedno putovanje unutar bloka i sadržaće tri dokumenta - dokaz o primljenoj vakcini protiv korona virusa, negativan test na koronu ili prisustvo… »

EU presekla: Uvode kovid pasoše, 3 uslova za putovanja

Nova 17.03.2021
Šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen saopštila je danas da će sertifikati o vakcinaciji biti spremni do leta. Evropska komisija danas je predložila izdavanje sertifikata o imunizaciji koji će olakšati putovanje Evropljanima unutar Unije i… »

Evropska komisija predložila uvođenje „kovid pasoša“

N1 Info 17.03.2021
Evropska komisija (EK) je danas predložila uvođenje Digitalnog zelenog sertifikata za putovanja unutar EU, poznat kao "kovid pasoš", koji će sadržati podatke da li je osoba vakcinisana protiv koronavirusa, da li je stekla imunitet posle preležane… »

Brisel konačno predstavio Digitalni kovid pasoš Ovo su tri uslova kako će se putovati unutar Evropske unije

Kurir 17.03.2021
Evropska komisija danas je predstavila Digitalni zeleni sertifikat kojim će građani moći da dokažu da nisu zaraženi koronavirusom i da ne predstavljaju opasnost za epidemiološku sliku zemlje u koju dolaze. Sertifikat će uključivati tri kriterijuma… »

Evropska komisija predložila COVID pasoše

Al Jazeera 17.03.2021
Budući da nema dovoljno vakcina, Evropska komisija želi da te potvrde sadrže i rezultat testiranja na COVID-19 ili prisustvo antitijela. Evropska komisija je u srijedu predložila uredbu o uspostavi digitalne potvrde koja bi trebala omogućiti sigurno… »

Kako će izgledati EU kovid-pasoši

Nova 17.03.2021
Evropska komisija danas je predstavila digitalni zeleni sertifikat (kovid-pasoš) kojim će građani moći da dokažu da nisu zaraženi koronavirusom i da ne predstavljaju opasnost za epidemiološku sliku zemlje u koju dolaze. Šefica Evropske komisije… »

EU presekla: Otkriveno kako će izgledati "kovid-pasoši": Postojaće tri uslova za slobodno kretanje unutar Unije

Večernje novosti 17.03.2021
TAKOZVANI "kovid-pasoši" biće kreirani tako da EU građanima omoguće slobodno i bezbedno putovanje unutar bloka i pokazivaće tri stvari - dokaz o primljenoj vakcini protiv korona virusa, negativan test na koronu ili prisustvo antitela kod onih koji su… »

EU presekla: Otkriveno kako će izgledati "kovid-pasoši": Postojaće tri uslova za slobodno kretanje, a važiće ove vakcine

Blic 17.03.2021
Takozvani "kovid-pasoši" biće kreirani tako da EU građanima omoguće slobodno i bezbedno putovanje unutar bloka i pokazivaće tri stvari - dokaz o primljenoj vakcini protiv korona virusa, negativan test na koronu ili prisustvo antitela kod onih koji su… »

SZO: Broj obolelih u svetu porastao za deset odsto

Danas 17.03.2021
Svetska zdravstvena organizacija je saopštila danas da je protekle nedelje broj zaraženih korona virusom u svetu porastao za deset odsto, najviše u Americi i Evropi. SZO je u svom nedeljnom izveštaju o epidemiološkom stanju u svetu naveo da je broj… »

Prema podacima SZO: Nedeljni broj novih slučajeva Kovid 19 porastao 10 odsto

Večernje novosti 17.03.2021
SVETSKA zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da je prošle nedelje zabeležen porast novih slučajeva korona virusa od 10 odsto i da se on bazira na skokovima infekcije zabeleženim u Americi i Evropi, prenosi AP. Agencija navodi da je SZO u svom… »

U Mađarskoj rekordan broj umrlih od korone

Slobodna Evropa 17.03.2021
Mađarska je danas saopštila da je registrovan rekordan broj umrlih od korona virusa nakon što je snažan nalet pandemije doveo do velikog pritiska na zdravstveni sistem zemlje. Prema zdravstvenim vlastima, u poslednja 24 časa umrlo je 195 osoba čime… »

Kovid sertifikati nisu potvrda o vakcinaciji već o zdravstvenom stanju

Danas 17.03.2021
Vakcinacija, PCR test ili dokaz da je neko preležao kovid-19 biće ključni elementi Digitalnog zelenog sertifikata EU, poznatog kao kovid pasoš, koji će danas predstaviti Evropska komisija. „Ako neko nema jedan od tih elemenata, treba da preispita… »

U Mađarskoj rekordan broj umrlih, stiže nova isporuka Sinofarma

Novi magazin 17.03.2021
Mađarska je danas saopštila da je registrovan rekordan broj umrlih od koronavirusa nakon što je snažan nalet pandemije doveo do velikog pritiska na zdravstveni sistem zemlje. Prema zdravstvenim vlastima, u poslednja 24 časa umrlo je 195 osoba čime… »

U Mađarskoj do sada najveći broj umrlih, očekuje se nova pošiljka Sinofarma

N1 Info 17.03.2021
Mađarska je saopštila da je registrovan rekordan broj umrlih od koronavirusa nakon što je snažan nalet pandemije doveo do velikog pritiska na zdravstveni sistem zemlje. Prema zdravstvenim vlastima, u poslednja 24 časa umrlo je 195 osoba čime je… »

U Mađarskoj rekordan broj umrlih od korona virusa, stiže nova isporuka Sinofarma

Danas 17.03.2021
Mađarska je danas saopštila da je registrovan rekordan broj umrlih od korona virusa nakon što je snažan nalet pandemije doveo do velikog pritiska na zdravstveni sistem zemlje. Prema zdravstvenim vlastima, u poslednja 24 časa umrlo je 195 osoba čime… »

Novi crni rekord, 2.841 osoba umrla za jedan dan u Brazilu: Više umrlih od korone ima samo SAD

Telegraf 17.03.2021
Od početka pandemije u Brazilu je od korona virusa umrlo 282.127 ljudi. U Brazilu je u utorak prijavljen rekordni 2.841 smrtni slučaj od korona virusa, prenosi Rojters zvanične podatke. Od početka pandemije u Brazilu je od korona virusa umrlo 282.127… »

Vesti dana »