Povezane vesti

U dijalogu sa Prištinom nije vreme za velike reči, već za čvrst stav

Politika 13.06.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić da razgovori sa Prištinom u Briselu neće biti laki i da situacija nije ružičasta, ali da nije vreme za velike reči već za čvrt stav i da pokažemo koliko želimo dijalog i da gledamo u budućnost i da… »

Nekada su neprijatelji crkve bili transparentni, a sada je mnogo vukova u jagnjećoj koži

Politika 13.06.2021
KLENIKE - Patrijarh Porfirije poručio je u manastiru Prohor Pčinjski, povodom 950 godina od osnivanja tog manastira i 700 godina od upokojenja kralja Milutina koji ga je obnovio, da je molitva Hristova njegovom ocu poziv na jedinstvo i to ne na bilo… »

Diveći se Prohoru Pčinjskom moramo se setiti svetinja na KiM

Politika 13.06.2021
KLENIKE - Diveći se danas sjaju obnovljenog manastira Prohora Pčinjskog, ne možemo da se ne setimo stotine drugih srpskih manastira i crkava širom stare Srbije, u srcu ove zemlje - na Kosovu i Metohiji, kazao je danas akademik Slavenko Terzić. On je… »

Bez crkve ne možemo sačuvati naciju i državu

Politika 13.06.2021
Onaj ko to ne razume, a vodi državu, ne zaslužuje da je vodi i ne može da je vodi uspešno, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić. KLENIKE - Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću danas je, na svečanosti povodom značajnog jubileja Manastria… »

Vučić: Nije vreme za velike reči - imamo čvrst stav

B92 13.06.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanoj akademiji povodom obeležavanja 950 godina manastira Svetog Prohora Pčinjskog. Vučić je tokom svečanosti odlikovan ordenom Prepodonog Prohora Pčinjskog. On je najavio da sutra putuje u… »

Vučiću uručen orden Eparhije vranjske: Dobio sam obavezu više VIDEO

B92 13.06.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na svečanu akademiju povodom obeležavanja 950 godina manastira Svetog Prohora Pčinjskog. Sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem stigao je predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik. Svečana… »

Prohor Pčinjski – manastir stariji i od Hilandara

RTS 13.06.2021
Manastir Prepodobnog Prohora Pčinjskog obeležava 950 godina postojanja i sedam vekova od upokojenja kralja Milutina, koji ga je u 14. veku obnovio. Posle liturgije koju je služio patrijarh Porfirije, usledila je svečana akademija kojoj prisustvuje i… »

Porfirije: Dosta nam je polarizacija

Nova 13.06.2021
Patrijarh Porfirije poručio je danas u manastiru Prohor Pčinjski, povodom 950 godina od osnivanja tog manastira i 700 godina od upokojenja kralja Milutina koji ga je obnovio, da je molitva Hristova njegovom ocu poziv na jedinstvo i to ne na bilo kakvo… »

Vučić zahvalio na ordenu: Najbolje za narod kada Crkva i država zajedno rastu

RTS 13.06.2021
Manastir Sveti Prohor Pčinjski slavi 950 godina postojanja. Svetom liturgijom koju je služio patrijarh Porfirije, počelo je obeležavanje velikog jubileja, nakon čega je usledila Svečana akademija. Zahvaljujući na ordenu "Prepodobni Prohor… »

Vučić: Kurti kao Paja Patak - ne pretite, tužite, manite trikove

RTS 13.06.2021
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je, povodom ponovljenih najava Aljbina Kurtija o tužbi protiv Srbije za navodni genocid, da bi Kurti trebalo da podnese tu tužbu, umesto što samo preti, ali su, konstatuje, to samo trikovi iz Prištine, kojima… »

Ja hoću da sačuvamo mir: Vučić pred put u Brisel - Razgovor nema alternativu

Večernje novosti 13.06.2021
Foto: PRintskrin - Nisu laki dani pred nama i nije vreme za velike reči, vreme je za čvrst stav i da pokažemo koliko želimo dijalog i koliko nam je važno da gledamo u budućnost, sačuvamo mir i stabilnost, ali to ide sve teže - rekao je predsednik… »

Vučić Kurtiju: Nemoj da pretiš, kao Paja Patak si

Nova 13.06.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas nakon svečane akademije povodom obeležavanja 950 godina manastira Svetog Prohora Pčinjskog da je Srbija spremna za nastavak dijaloga sa Prištinom, te da nam je važno da sačuvamo mir i stabilnost… »

Vučić: Borićemo se za Srbiju, bićemo sluge samo svoga naroda i države

RTV 13.06.2021
KLENIKE - Čuvaćemo i štitićemo i Kosovski zavet i Vidovdan, ali ćemo brinuti o budućnosti našeg naroda na Kosovu i Metohiji, kao i u Bujanovcu i svakom drugom mestu gde Srbi žive, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom… »

Manastir Prohor Pčinjski - devet i po vekova tradicije; Predsednik: Građanima najbolje kad crkva i država rastu zajedno

RTV 13.06.2021
BEOGRAD - Svečanom akademijom u porti manastira, obeležava se jubilej Manastira Prohor Pčinjski - 950 godina od osnivanja i 700 godina od upokojenja kralja Milutina, koji ga je obnovio. Svečanoj akademiji prisustvuje predsednik Aleksandar Vučić… »

Vučiću uručen orden Eparhije vranjske

Novi magazin 13.06.2021
Predsedniku Srbije Aleksandaru Vučiću uručen je danas orden Eparhije vranjske, na predlog episkopa vranjskog Pahomija. "Velika mi je čast i hvala vam na ovom ordenu. Nisam neko ko inače žudi za nagradama, ali mnogo znači ovaj orden", rekao je… »

"Svaki razgovor je bolji od ispaljenog metka": Vučić pred put u Brisel: Kurti ponavlja priču o genocidu kao Paja Patak…

Blic 13.06.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas nakon svečane akademije povodom obeležavanja 950 godina manastira Svetog Prohora Pčinjskog da je Srbija spremna za nastavak dijaloga sa Prištinom, te da nam je važno da sačuvamo mir i stabilnost. -… »

Patrijarh Porfirije: Nekada su neprijatelji crkve bili transparentni, a sada je mnogo vukova u jagnjećoj koži

Pravda 13.06.2021
Patrijarh Porfirije poručio je danas u manastiru Prohor Pčinjski, povodom 950 godina od osnivanja tog manastira i 700 godina od upokojenja kralja Milutina koji ga je obnovio, da je molitva Hristova njegovom ocu poziv na jedinstvo i to ne na bilo kakvo… »

Vučić: Građanima najbolje kad crkva i država rastu zajedno (FOTO)

Vesti online 13.06.2021
Predsednik Aleksandar Vučić zahvalio je danas na ordenu koji mu je dodeljen u Manastiru Prohor Pčinjski, ističući da je građanima Srbije najbolje bilo kada srpska država i crkva zajedno rastu i poručujući da, iako ne moraju uvek da budu u… »

Vučić danas na obeležavanju 950 godina Prohora Pčinjskog

B92 13.06.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas svečanoj akademiji povodom obeležavanja 950 godina manastira Svetog Prohora Pčinjskog. Akademija će početi u 12.00 časova, saopštila je pres sluzba predsednika. Pratite nas na našoj… »

Vučić: Građanima najbolje kad crkva i država rastu zajedno

Dnevnik 13.06.2021
KLENIKE: Predsednik Aleksandar Vučić zahvalio je danas na ordenu koji mu je dodeljen u Manastiru Prohor Pčinjski, ističući da je građanima Srbije najbolje bilo kada srpska država i crkva zajedno rastu i poručujući da, iako ne moraju uvek da budu… »

Srdačan pozdrav i narodna nošnja; Dobrodošlica za Vučića FOTO

B92 13.06.2021
Vranje -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u manastir Svetog Prohora Pčinjskog, a na Instagram profilu objavio je fotografiju dočeka. "Hvala na dobrodošlici", napisao je Vučić je uz fotografiju. Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar… »

Vučić primio orden: Štitićemo kosovski zavet

Nova 13.06.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se na svečanoj akademiji povodom obeležavanja 950 godina manastira Svetog Prohora Pčinjskog. Na samom početku primio je orden, a prisutnima je poručio da mu ovo mnogo znači i dodao da će Srbija čuvati… »

Jaka poruka predsednika Vučića: Borićemo se za Srbiju, nećemo biti ničiji podanici! (video)

Večernje novosti 13.06.2021
Foto: Printscreen Predsednik je rekao da mu je velika čast što je dobio orden. - Vaša svetosti, poštovani ministri, drago bratstvo manastira, dragi gosti, nisam neko ko inače žudi za nagradama, ali mi mnogo znači ovaj orden koji sam primio jer mi… »

Na mnogaja ljeta: Predsedniku uručen Orden Prepodobnog Prohora Pčinjskog

Večernje novosti 13.06.2021
Foto: Printscreen Vučiću je orden uručio episkop vranjski Pahomije. Priznanje je Vučiću dodeljeno za sav doprinos i pokroviteljstvo nad obeležavanjem godišnjice manastira, rekao je vladika Pahomije. Kaže da je Vučić drugi kojem je dodeljen ovaj… »

"Sutra idem u brisel": Vučić - Srbija iz dana u dan sve snažnija!

Večernje novosti 13.06.2021
Foto: Instagram Predsednik je poručio da zna "koliko imamo problema". - Zna to i narod, verni narod u Bujanovcu bolje nego bilo gde drugde. Ja vam obećavam da ćemo se boriti za Srbiju, da nećemo biti ničiji podanici, osim što ćemo biti sluge svog… »

Vučić uoči razgovora u Briselu: Nije vreme za velike reči, već za čvrst stav!

Večernje novosti 13.06.2021
Foto: Printscreen Kako je predsednik ranije najavio, sutra putuje u Brisel gde ga očekuju važni sastanci i razgovori, a u utorak je i nastavak dijaloga sa Prištinom. Na pitanje da li je dobio neki savet od vladika uoči razgovora u Briselu, predsednik… »

Vučić priznao da je pio barikirani šardone i beli sovinjon

Nova 13.06.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je krenuo put Vranja, kako bi došao na jubilej manastira Prohor Pčinjski. Na putu do manastira, Vučić je obišao vinariju Aleksić, a o detaljima posete pohvalio se na svojoj instagram stranici. Vučić je u… »

Vučić primio orden Svetog Prohora Pčinjskog: "Čuvaćemo kosovski zavet i Vidovdan ali ćemo brinuti i o budućnosti srpskog…

Blic 13.06.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanoj akademiji povodom obeležavanja 950 godina manastira Svetog Prohora Pčinjskog. Predsednik Vučić je pokrovitelj proslave i njemu je na svečanosti dodeljen orden Eparhije vranjske "Prepodobni… »

Patrijarh Porfirije: Nekada su neprijatelji crkve bili transparentni, a sada je mnogo vukova u jagnjećoj koži

Pravda 13.06.2021
Patrijarh Porfirije poručio je danas u manastiru Prohor Pčinjski, povodom 950 godina od osnivanja tog manastira i 700 godina od upokojenja kralja Milutina koji ga je obnovio, da je molitva Hristova njegovom ocu poziv na jedinstvo i to ne na bilo kakvo… »

Predsednik Srbije posetio vinariju Aleksić u Vranju

Vesti online 13.06.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas vinariju Aleksić u Vranju na putu do manastira Prohor Pčinjski. “Na putu do manastira Prohor Pčinjski, po ko zna koji put sam posetio fantastičnu vinariju @aleksic_vina u Vranju i dosađivao… »

Porfirije: Molitva Hristova poziv na jedinstvo

Vesti online 13.06.2021
Patrijarh Porfirije poručio je danas u manastiru Prohor Pčinjski, povodom 950 godina od osnivanja tog manastira i 700 godina od upokojenja kralja Milutina koji ga je obnovio, da je molitva Hristova njegovom ocu poziv na jedinstvo i to ne na bilo kakvo… »

Porfirije: Molitva Hristova poziv na jedinstvo

RTS 13.06.2021
Patrijarh Porfirije poručio je u manastiru Prohor Pčinjski, povodom 950 godina od osnivanja tog manastira i 700 godina od upokojenja kralja Milutina koji ga je obnovio, da je molitva Hristova njegovom ocu poziv na jedinstvo i to ne na bilo kakvo… »

Vučić na putu ka manastiru Prohor Pčinjski: Predsednik posetio vinariju u Vranju (foto)

Večernje novosti 13.06.2021
Foto: Instagram - Na putu do manastira Prohor Pčinjski, po ko zna koji put sam posetio fantastičnu vinariju u Vranju i dosađivao našim domaćinima. Onako uzgred, uz divnu pitu od koprive probali smo i mladi barikirani sardone, beli sovinjon i… »

Patrijarh srpski Porfirije u manastiru Prohor Pčinjski: Dosta je podela

Bujanovačke 13.06.2021
Bujanovac, 13. jun 2021. U besedi na obeležavanju 950 godina manastira Prohor Pčinjski patrijarh srpski Porfirije pozvao je na jedinstvo. –Rekao mi je jedan čovek ovih dana: Umorni smo od podela. Dosta nam je polarizacija, na mi i oni, na naše i… »

Patrijarh Porfirije na obeležavanju 950 godina manastira Prohor Pčinjski: Molitva Hristova poziv na jedinstvo

Blic 13.06.2021
Patrijarh Porfirije poručio je danas u manastiru Prohor Pčinjski, povodom 950 godina od osnivanja tog manastira i 700 godina od upokojenja kralja Milutina koji ga je obnovio, da je molitva Hristova njegovom ocu poziv na jedinstvo i to ne na bilo kakvo… »

Porfirije: Molitva Hristova poziv na jedinstvo

Dnevnik 13.06.2021
KLENIKE: Patrijarh Porfirije poručio je danas u manastiru Prohor Pčinjski, povodom 950 godina od osnivanja tog manastira i 700 godina od upokojenja kralja Milutina koji ga je obnovio, da je molitva Hristova njegovom ocu poziv na jedinstvo i to ne na… »

Vučić stiže u manastir Prohor Pčinjski: Na putu do tamo posetio vinariju u Vranju FOTO

B92 13.06.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagram profilu da je na putu do manastira Prohor Pčinjski, po ko zna koji put posetio "fantastičnu vinariju" On je uz fotografiju napisao: "Na putu do manastira Prohor Pčinjski, po ko zna koji put… »

Jubilej Prohor Pčinjskog, liturgiju služi patrijarh Porfirije

Nova 13.06.2021
Liturgija povodom obeležavanja 950 godina od osnivanja manastira Prohor Pčinjski i 700 godina od upokojenja kralja Milutina, koji ga je u 14. veku obnovio, koju služi patrijarh Porfirije, počela je danas oko 09.00 časova u tom manastiru. Veliki broj… »

Patrijarh porfirije: Molitva Hristova poziv na jedinstvo! (foto)

Večernje novosti 13.06.2021
Foto: Tanjug Tokom liturgije pročitan je odlomak iz Jevanđela po Jovanu, koja se zove Arhijerejska molitva Hristova, a u poslednjoj rečenici je molitva Hristova Bogu u kojoj Bog moli za sve - "molim te Oče da svi jedno budu". Patrijarh kaže da mu je… »

950 Godina manastira prohora pčinjskog: Ministar Stefanović na svetoj arhijerejskoj liturgiji

Večernje novosti 13.06.2021
Foto: Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije Pokrovitelj današnje proslave, kojom se obeležava 950. godišnjica manastira i 700 godina od upokojenja drugog ktitora kralja Milutina, je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Vojska Srbije odazvala se pozivu… »

Srpski manastir stariji od Hilandara: Danas slavi 950 godina

Pravda 13.06.2021
Manastir Prepodobnog Prohora Pčinjskog obeležava 950 godina postojanja i sedam vekova od upokojenja kralja Milutina, koji ga je u 14. veku obnovio. Liturgiji i svečanoj akademiji u toj, i od Hilandara starijoj svetinji, prisustvovaće patrijarh… »

Manastir Prohor Pčinjski slavi 950 godina postojanja

Nova 13.06.2021
Manastir Prepodobnog Prohora Pčinjskog, koji se nalazi 30 kilometara južno od Vranja, danas obeležava 950 godina postojanja i sedam vekova od upokojenja kralja Milutina, koji ga je u 14. veku obnovio. Tim povodom će u toj, i od Hilandara starijoj… »

Duhovni svetionik devet i po vekova: Danas se slavi veliki jubilej manastira Prohor Pčinjski, stuba opstanka vere na jugu…

Večernje novosti 13.06.2021
Foto J. S. Centralna proslava velikog jubileja, na državnom nivou, sa učešćem patrijarha srpskog Porfirija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, održaće se danas pošto je prošlogodišnja najava proslave otkazana zbog pandemije virusa korona… »

Predsednik danas prisustvuje svečanoj akademiji: Vučić na obeležavanju 950 godina Prohora Pčinjskog

Srbija danas 13.06.2021
Akademija će početi u 12.00 časova, saopštila je pres služba predsednika. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas svečanoj akademiji povodom obeležavanja 950 godina manastira Svetog Prohora Pčinjskog. Kako je rečeno u Eparhiji… »

Manastir Prohor Pčinjski obeležava 950 godina postojanja

Blic 13.06.2021
Manastir Prohor Pčinjski proslavlja danas 950 godina postojanja. Svetinja starija i od Hilandara, nalazi se 30 kilometara južno od Vranja. Patrijarh srpski Porfirije u 9.00 časova služiće Svetu arhijerejsku liturgiju. Svečana akademija biće… »

Vučiću orden Eparhije vranjske: Predsednik u poseti manastiru starijem od Hilandara

Večernje novosti 12.06.2021
Foto: Instagram Tim povodom će u toj, i od Hilandara starijoj svetinji, biti održana i svečana akademija. - Manastir je u 1070. godine izgradio vizantijski car Roman Diogen IV u znak zahvalnosti što mu je starac Prohor, tokom lova u dolini Pčinje… »

Vesti dana »