Povezane vesti

Vučić: Čuvaćemo i štititi Kosovski zavet Foto Galerija

OK radio 13.06.2021
Čuvaćemo i štitićemo i Kosovski zavet i Vidovdan, ali ćemo brinuti o budućnosti našeg naroda na KiM, kao i u Bujanovcu i svakom drugom mestu gde Srbi žive, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom govoru na obeležavanju… »

Predsednik Srbije na svečanosti povodom Devet i po vekova manastira Prohor Pčinjski

RTK 13.06.2021
Manastir Sveti Prohor Pčinjski slavi 950 godina postojanja. Svetom liturgijom koju je služio patrijarh Porfirije, počelo je obeležavanje velikog jubileja, nakon čega je usledila Svečana akademija. Zahvaljujući na ordenu “Prepodobni Prohor… »

Obeležen veliki jubilej manastira Prohor Pčinjski, Vučiću dodeljen orden: "Bez crkve nema jedinstva"

Telegraf 13.06.2021
Centralna proslava velikog jubileja koja je trebalo da bude obeležena 2020, odložena je za ovu godinu zbog pandemije virusa korona. Liturgija povodom obeležavanja 950 godina od osnivanja manastira Prohor Pčinjski i 700 godina od upokojenja kralja… »

Završena svečana akademija: Predsedniku Srbije dodeljen orden manastira Svetog Prohora Pčinjskog (foto/video)

Srbija danas 13.06.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas svečanoj akademiji povodom obeležavanja 950 godina manastira Svetog Prohora Pčinjskog. Arhijerejsku liturgiju od 9.00 služio je patrijarh Porfirije, dok je svečana akademija počela u podne… »

Obraćanje predsednika pred put u Brisel "Svaki razgovor bolji je od svakog ispaljenog metka!" (foto)

Srbija danas 13.06.2021
Predsednik Srbije danas je prisustvovao liturgiji u manastiru Svetog Prohora Pčinjskog. Nakon svečane akademije, Vučiću je uručen orden manastira Svetog Prohora Pčinjskog, povodom obeležavanja 950 godina od nastanka manastira kod Vranja. Uživo… »

Obeleženo 950 godina manastira Prohor Pčinjski

Južne vesti 13.06.2021
Litijom, svetom arhijerejskom liturgijom i svečanom akademijom uz kulturno-umetnički program, obeležen je jubilej - 950 godina manastira Prohor Pčinjski, kao i 700 godina od upokojenja drugog ktitora manastira kralja Milutina. Orden "Prepodobni Prohor… »

Vučić dobio orden u Prohoru Pčinjskom

Jug press 13.06.2021
BUJANOVAC-PROHOR PĆINJSKI Svetom liturgijom, koju je služio patrijarh Porfirije, počelo je obeležavanje velikog jubileja, 950 godina manastira Prohor Pćinjski a zatim je usledila Svečana akademija. Episkop vranjski Pahomije uručio je predsedeniku… »

Patrijarh Porfirije: Molitva Hristu poziv na jedinstvo

OK radio 13.06.2021
Patrijarh Porfirije poručio je danas u manastiru Prohor Pčinjski, povodom 950 godina od osnivanja tog manastira i 700 godina od upokojenja kralja Milutina koji ga je obnovio, da je molitva Hristova njegovom ocu poziv na jedinstvo i to ne na bilo kakvo… »

Vučiću uručen orden Eparhije vranjske

Beta video 13.06.2021
BEOGRAD - Predsedniku Srbije Aleksandaru Vučiću uručen je danas orden Eparhije vranjske, na predlog episkopa vranjskog Pahomija. ``Velika mi je čast i hvala vam na ovom ordenu. Nisam neko ko inače žudi za nagradama, ali mnogo znači ovaj orden``… »

Vučić:Obećavam da ćemo se boriti za Srbiju i da nećemo biti ničiji podanici

Beta video 13.06.2021
BEOGRAD - Predsedniku Srbije Aleksandaru Vučiću je govoreći o sastanku u Briselu, obećao je da će se ``boriti za Srbiju``.``Obećavam da ćemo se boriti za Srbiju i da nećemo biti ničiji podanici, već samo sluge svoga naroda i države i čuvaćemo… »

Vučić na svečanoj akademiji povodom 950 godina manastira Svetog Prohora Pčinjskog

Beta video 13.06.2021
PROHOR PČINJSKI - U manastiru Svetog Prohora Pčinjskog odrzana je svečana akademija povodom 950 godina postojanja manastira na kojoj je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić .(pokrivalice)Beta/MOD… »

Vučiću uručen orden Eparhije vranjske: Radićemo na tome da ponovo proradi bujanovačka Gumoplastika i Bujanovačka Banja

Jugmedia 13.06.2021
Predsedniku Srbije Aleksandaru Vučiću uručen je danas orden Eparhije vranjske, na predlog episkopa vranjskog Pahomija, povodom obeležavanja 950 godina postojanja i sedam vekova od upokojenja kralja Milutina, koji ga je u 14. veku obnovio. „Jedinstvo… »

"Molim te Oče da svi jedno budu" Snažna poruka patrijarha Porfirija vernom narodu (foto)

Srbija danas 13.06.2021
Patrijarh je rekao da Crkva nije institucija, već da je sabor i da su svi pozvani da budu Crkva, sve institucije, svaka strana u našem narodu je pozvana da bude jedno u Hristu, jedno u Crkvi. Patrijarh Porfirije poručio je danas u manastiru Prohor… »

Slio se narod verni na proslavu: Počela liturgija u manastiru Prohor Pčinjski

Srbija danas 13.06.2021
Liturgiju predvodi patrijarh Porfirije. Liturgija povodom obeležavanja 950 godina od osnivanja manastira Prohor Pčinjski i 700 godina od upokojenja kralja Milutina, koji ga je u 14. veku obnovio, koju služi patrijarh Porfirije, počela je danas oko 9… »

Manastir Prohor Pčinjski je stariji i od Hilandara, danas obeležava 950 godina postojanja

Telegraf 13.06.2021
Manastir je 1070. godine izgradio vizantijski car Roman Diogen IV u znak zahvalnosti što mu je starac Prohor, tokom lova u dolini Pčinje, prorekao da će postati car. Manastir Prepodobnog Prohora Pčinjskog, koji se nalazi 30 kilometara južno od… »

Vesti dana »