Povezane vesti

Uz krizu Vlade i crnogorski parlament u blokadi

Slobodna Evropa 18.06.2021
Rekonstrukcija Vlade ili novi parlamentarni izbori su opcije koje se nude parlamentarnoj većini koju čine tri koalicije u Crnoj Gori. Poslanici vladajućeg Demokratskog fronta su napustili Skupštinu Crne Gore nezadovoljni usvajanjem Rezolucije o… »

Krivokapić: Nema nove većine, neću protiv volje naroda

Al Jazeera 18.06.2021
Crna Gora mora proći demokratsku tranziciju bez radikalnih i revolucionarnih iskoraka, umjereno i u korist svih građana, kaže crnogorski premijer. Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić odbacio je u petak tvrdnje da je u Skupštini stvorena nova… »

Međusobne optužbe Krivokapića i Mandića

RTS 18.06.2021
Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić ponovo su razmenili međusobne optužbe. Mandić je naveo da je Krivokapić čovek koji je "izdao sopstvenu listu, najbliže saradnike, Srpsku pravoslavnu crkvu i… »

Krivokapić i Mandić ponovo razmenili teške optužbe

RTV 18.06.2021
BEČ - Jedan od lidera DF Andrija Mandić i premijer Zdravko Krivokapić razmenili su ponovo međusobne optužbe tako što je Mandić poručio da se prvi čovek vlade služi, kako je naveo, "ogavnim lažima", iz "majbaha" sarađuje sa DPS-om, da je izdao… »

Srebrenica ruši vladu

Vesti online 18.06.2021
Novi dogovor u Crnoj Gori, novi premijer ili izbori, opcije su koje je ponudio Andrija Mandić, jedan od lidera Demokratskog fronta, pošto su poslanici vladajućih struktura sa poslanicima opozicionog DPS Mila Đukanovića izglasali Rezoluciju o zabrani… »

Tenzije pod Goricom, kriza Vlade ili uvod u kampanju

RTS 18.06.2021
Nakon što je Skupština Crne Gore usvojila Rezoluciju o Srebrenici i razrešila ministra pravde Vladimira Leposavića zbog negiranja genocida u Srebrenici, poslanici vladajućeg Demokratskog fronta su saopštili da premijer Zdravko Krivokapić više nema… »

Ko je koga izdao u Crnoj Gori

Nova 18.06.2021
U Crnoj Gori, ponovo je "vruće". Kratko je trajala politička harmonija prošlogodišnjih pobednika, ako je uopšte i postojala. Oni koji su se borili da "padne i osveži", zakuvali su atmosferu koja je sinoć konačno proključala. Prvo je jedna većina… »

Crna Gora: Krivokapić i Mandić se uzajamno optužuju da rade za Đukanovića

Novi magazin 18.06.2021
Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić i lider vladajućeg Demokratskog fronta Andrija Mandić optužili su danas jedan drugog da rade za predsednika Mila Đukanovića, čime se pogoršala kriza vlasti u Crnoj Gori. Krivokapić je danas saopštio da… »

„Neću vam dozvoliti“: Krivokapić oštro odgovorio Mandiću

Sputnik 18.06.2021
Neću Vam dozvoliti da srpski narod koji je decenijama i na silu marginalizovan u okvire društveno- političke opozicije, opet gurate u isti proces, poručio je predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić lideru Demokratskog fronta Andriji Mandiću… »

Andrija Mandić nikad otkrio: "Nije Krivokapića izabrao narod, ja sam mu ustupio mesto!"

Pravda 18.06.2021
Tvrdnje Zdravka Krivokapića da Demokratski front ima partnerske odnose sa Demokratskom partijom socijalista je nastavak neistina kojima se on koristi, kazao je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić. On je reagovao na saopštenje Krivokapića koji… »

Krivokapić: Nema nove većine

Sputnik 18.06.2021
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić odbacio je danas tvrdnje da je u crnogorskoj skupštini stvorena nova većina i kazao da on neće biti premijer protiv volje naroda. Na tvrdnje da je zahtevom za smenu ministra pravde Leposavića inicirao usvajanje… »

DF: Rezolucija o Srebrenici sramnija od priznanja tzv. Kosova

B92 18.06.2021
Lideri vladajućeg DF Andrija Mandić i Milan Knežević saopštili su danas da taj savez ne priznaje Rezoluciju izglasanu u crnogorskom parlamentu o Srebrenci. Rezolucijom su, kako su istakli, Srbija, Republika Srpska i srpski narod označeni kao… »

Krivokapić poručio iz Beča: "Za krst zlatni, za slobodu zlatnu"

B92 18.06.2021
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić odbacio je danas, u izjavi za Tanjug, tvrdnje da je u crnogorskoj skupštini stvorena nova većina. Rekao je da on neće biti premijer protiv volje naroda. Na tvrdnje da je zahtevom za smenu ministra pravde… »

Crna gora je izdala srpski narod: Reakcije iz Republike Srpske na usvajanjem sramotnog akta o Srebrenici (foto)

Večernje novosti 18.06.2021
Foto: Printscreen Odluku crnogorske skupštine neki pozdravljaju, a neki su ogorčni. Evo šta kažu u Republici Srpskoj. Srpski delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić ocenila je da su kao bomba odjeknuli sinoćnje… »

Mandić odgovorio Krivokapiću: Ko obara Vladu i sarađuje sa DPS

Sputnik 18.06.2021
Tvrdnje Zdravka Krivokapića da Demokratski front ima partnerske odnose sa Demokratskom partijom socijalista je nastavak neistina kojima se on koristi, kazao je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić. On je tako reagovao na saopštenje Krivokapića… »

Mandić raskrinkao krivokapićeve laži On iz “majbaha” sarađuje sa DPS-om, prevario je i narod i Crkvu!

Alo 18.06.2021
Ogavne laži Zdravka Krivokapića da Demokratski front ima partnerske odnose sa Demokratskom partijom socijalista je nastavak neistina kojima se on koristi, poručio je Andrija Mandić, lider DF-a. “Dakle, nije istina da DF ruši bilo koga sa DPS-om… »

Krivokapić priznao: Bilo je nepotrebno, dužan sam da saopštim punu istinu

B92 18.06.2021
Podgorica -- Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić optužio je Demokratski front (DF) da sa DPS-om dogovara obaranje Vlade i Skupštine Crne Gore. Sve to, kako je napisao na Tviteru, rade s ciljem raspisivanja novih parlamentarnih izbora. "Dužan sam da… »

Krivokapić optužio DF za izdaju i saradnju sa DPS

Vesti online 18.06.2021
Premijer Zdravko Krivokapić ponovo je danas optužio najuticajniji deo vladajuće koalicije, Demokratski front, da zajedno sa DPS-om Mila Ðukanovića ruši aktuelnu vladu i tvrdi da je taj savez odlukom da bojkutuje rad parlamenta i javno postao deo… »

“Proglasili Srbe za genocidan narod”

Vesti online 18.06.2021
Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić zatražio je da se nakon jučerašnjeg skandala u Skupštini Crne Gore odnos snaga vrati na nivo pre 30. avgusta. On je ocenio da su jučerašnjim glasanjem Srbi proglašeni genocidnim narodom i da su odnosi… »

Krivokapić optužio DF za izdaju i saradnju s DPS-om

Al Jazeera 18.06.2021
Predsjednik Vlade Crne Gore tvrdi kako je taj savez odlukom da bojkitira rad Skupštine i javno postao dio parlamentarne većine s tom partijom. Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić ponovo je u petak danas optužio najutjecajniji dio vladajuće… »

DF: Rezolucija o Srebrenici sramnija od priznanja tzv. Kosova

Sputnik 18.06.2021
Lideri najuticjanijeg vladajućeg Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević saopštii su danas da taj savez ne priznje rezoluciju izglasanu u crnogorskom parlamentu o Srebrenci, kojom su, kako su istakli, Srbija, Republika Srpska i srpski… »

Ne dam fotelju makar se ubio Zdravko Krivokapić podmuklo otvorio karte - Posle Rezolucije o Srebrenici Srbima zapretio…

Alo 18.06.2021
Dan pošto je napravio novu parlamentarnu većinu sa DPS-om Mila Đukanovića, Zdravko Krivokapić krenuo je u napad na Srbe. Samo dan posle toga što je uz Milovu pomoć smenio ministra pravde Vladimira Leposavića i izglasao Rezoluciju o Srebrenici… »

Demokratski front rezoluciju o Srebrenici ne priznaje Sramniji dokument od priznanja Kosova

Alo 18.06.2021
Lideri najuticjanijeg vladajućeg Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević saopštii su danas da taj savez ne priznje rezoluciju izglasanu o Srebrenci kao i da je taj dokument za Crnu Goru sramniji od priznanja nezavisnosti lažne države… »

Lider DF-a se izvinio Srbiji i srpskom narodu zbog Rezolucije o Srebrenici

Novi magazin 18.06.2021
Jedan od lidera vladajućeg Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević izvinio se celoj Srbiji i srpskom narodu jer je u crnogorskom parlamentu usvojena Rezolucija o osudi genocida u Srebrenici i ustanovljava 11. jul danom sećanja na žrtve Srebrenice… »

Krivokapić: Demokratski front sa DPS-om dogovara obaranje Vlade

N1 Info 18.06.2021
Demokratski front (DF) zajedno sa Demokratskom partijom socijalista i njenim bivšim koalicionim partnerima najdirektnije dogovara obaranje Vlade i Skupštine Crne Gore, u cilju raspisivanja novih parlamentarnih izbora, poručio je premijer Crne Gore… »

Krivokapić optužio DF za izdaju i saradnju sa DPS-om

Politika 18.06.2021
PODGORICA – Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić ponovo je danas optužio najuticajniji deo vladajuće koalicije, Demokratski front, da zajedno sa DPS-om Mila Đukanovića ruši aktuelnu vladu i tvrdi da je taj savez odlukom da bojkutuje rad… »

Sramno pravdanje zdravka krivokapića: Napada Demokratski front, a šuruje sa Milovim DPS-om

Večernje novosti 18.06.2021
Foto: M.Drobnjak - Dužan sam da građanima Crne Gore saopštim punu istinu o onome što se događalo i događa iza kulisa napada Demokratskog fronta na Vladu Crne Gore: DF zajedno sa DPS i njenim bivšim koalicionim partnerima najdirektnije dogovara… »

Nekadašnji saborci Krivokapića, poručuju mu: Zbogom Zdravko, ova izdaja se ne prašta

Alo 18.06.2021
Kap koja je prelila čašu, usvajanje deklaracije o Srebrenici, saborci Zdravka Krivokapića okreću mu leđa. Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić je uz podršku partije Mila Đukanovića smenio ministra Pravde Vlada Leposavića, samo zbog toga što je… »

Lider DF-a se izvinio Srbiji i srpskom narodu zbog Rezolucije o Srebrenici

Politika 18.06.2021
PODGORICA – Jedan od lidera vladajućeg Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević izvinio se celoj Srbiji i srpskom narodu jer je u crnogorskom parlamentu usvojena Rezolucija o osudi genocida u Srebrenici i ustanovljava 11. jul danom sećanja na žrtve… »

“Zabraniti ulazak Krivokapiću u Srbiju”

Vesti online 18.06.2021
Usvajanje rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici u Parlamentu Crne Gore je sraman čin i izdaja srpskih nacionalnih interesa, saopštila je danas Srpska radikalna stranka (SRS). Skupština Crne Gore usvojila je juče Predlog Rezolucije o Srebrenici… »

Knežević pozvao bečića i abazovića na dogovor: Ako toga ne bude, biće raspisani novi izbori

Večernje novosti 18.06.2021
Milan Knežević / Foto V. K. - A, ako dogovora ne bude biće raspisani novi izbori - poručio je Knežević i istakao da Demokratski front neće trpeti poniženja. - Niko nije mogao verovati da će devet meseci posle izbora premijer Zdravko Krivokapić… »

"Odjeknulo kao bomba, ova izdaja se ne može zaboraviti!" Oštre reakcije u Srpskoj na crnogorsku rezoluciju o Srebrenici

Srbija danas 18.06.2021
Političarka Dušanka Majka oštro osuđuje potez crnogorskog parlamenta. Srpski delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izjavila je danas da su kao bomba odjeknule odluke crnogorskog parlamenta o usvajanju rezoluciji o… »

Mandić: Crna Gora izabrana kao platforma za rezoluciju o Srebrenici

RTV 18.06.2021
PODGORICA - Jedan od lidera najuticajnijeg vladajućeg Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je danas za Tanjug da je Skupština Crne Gore usvajanjem rezolucije o Srebrenici presudila srpskom narodu na način kako to nije učinio ni haški sud… »

Mandić: DF za novi koalicioni dogovor, novog premijera ili izbore

Novi magazin 18.06.2021
Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić izjavio je danas da aktuelna skupštinska većina u Crnoj Gori više ne postoji, da je neophodno resetovati odnose i da su potrebni novi dogovori, nova vlada ili izbori. Povodom usvajanja Rezolucije… »

Knežević: Osećam sramotu. Srbijo, izvini

Sputnik 18.06.2021
Predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je da oseća sramotu nakon što je crnogorski parlament u četvrtak izglasao rezoluciju o Srebrenici i smenio ministra pravde Vladimira Leposavića i… »

Nova vlada ili novi izbori: Krivvokapić ne zaslužuje da bude premijer

Pravda 18.06.2021
Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Deomkratskog fronta Andrija Mandić kaže, da su odmah nakon 30. avgusta u Crnoj Gori počeli procesi koji su klasična izdaja biračkog tela, a koji su trebali da se završe tako što će srpski narod… »

“Tražimo novi koalicioni dogovor, novog premijera ili izbore”

Vesti online 18.06.2021
Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kaže da aktuelna skupštinska većina u Crnoj Gori više ne postoji i da je neophodno resetovati odnose na stanje nakon 31. avgusta jer, prema njegovim rečima, Krivokapić, Bečić i Abazović prave… »

U Skupštini CG više ne postoji parlamentarna većina: DF za formiranje nove vlade ili prelazne vlade i nove izbore

RTV 18.06.2021
PODGORICA - U Crnoj Gori je na delu velika izdaja i u ovom trenutku u zemlji je i kriza vlade i kriza parlamenta, izjavio je danas jedan od lidera najuticajnijeg vladajućeg Demokratskog fronta Andrija Mandić, koji kao mogućnost izlaska iz trenutne… »

"Srećan vam DPS"

B92 18.06.2021
Podgorica -- Sednica crnogorskog parlamenta završila je u četvrtak burno zasedanje odlukom o smeni ministra pravde, usvajanjem rezolucije o Srebrenici i Budžeta za 2021. Odluke o smeni ministra pravde Vladimira Leposavića i rezoluciji o Srebrenici… »

"Sramota me je. Srbijo, izvini" VIDEO

B92 18.06.2021
Burno je bilo juče u Crnoj Gori. Ministar pravde Vladimir Leposavić smenjen je zato što je odbio da zločin u Srebrenici nazove genocidom. Milan Knežević iz Demokratskog fronta kazao je jutros u razgovoru za TV Prva da niko od građana koji su… »

"Izdaja"

B92 18.06.2021
U Crnoj Gori je na delu velika izdaja i u ovom trenutku u zemlji je i kriza vlade i kriza parlamenta, izjavio je danas jedan od lidera DF Andrija Mandić. Lider Demokratskog fronta (DF) kao mogućnost izlaska iz trenutne situacije vidi ili formiranje nove… »

Mandić poručio: Skupštinska većina više ne postoji, tražimo novi koalicioni dogovor, novog premijera ili izbore

Alo 18.06.2021
Novu buru na crnogorskoj političkoj sceni pokrenulo je glasanje u skupštini o Rezoluciji o Srebrenici. Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kaže da aktuelna skupštinska većina u Crnoj Gori više ne postoji i da je neophodno resetovati… »

Knežević (Demokratski front): Izvini Srbijo i srpski narode

N1 Info 18.06.2021
Želim da se izvinim celoj Srbiji i srpskom narodu zbog onoga što se desilo u parlamentu, jer to nije većinska Crna Gora, rekao je jutros za TV Prva Milan Knežević iz Demokratskog fronta, zbog toga što je u crnogorskom parlamentu usvojena Rezolucije… »

Krivokapić vratio mila na vlast: Knežević se izvinio srpskom narodu - "Osećam sramotu, to nije odluka Crne Gore"

Večernje novosti 18.06.2021
Foto arhiva Građani koji su 30. avgusta glasali za promene u Crnoj Gori sigurno nisu mogli da veruju da će devet meseci nakon toga delovi parlamentarne većine, Demokratska Crna Gora, URA Dritana Abazovića i Zdravko Krivokapić zajedno sa Demokratskom… »

Milo Đukanović ih kupio za male pare Krivokapić, Abazović i Bečić prave koaliciju sa DPS?

Alo 18.06.2021
Poslanici DF-a su juče napustili parlament, a svojim koalicionim partnerima Bečiću i Abazoviću, Knežević je poručio da ako odustanu od pravljenja dogovora sa DPS-om i pokažu spremnost za povratak na izvorne i izborne programske principe postoji… »

Krivokapić ne može da bude premijer: Mandić poručuje - skupštinska većina ne postoji, tražimo novog premijera ili izbore

Večernje novosti 18.06.2021
Foto: Tanjug/Zoran Žestić Novu buru na crnogorskoj političkoj sceni pokrenulo je glasanje u skupštini o Rezoluciji o Srebrenici. Za rezoluciju kojom se osuđuje genocid u Srebrenici glasalo je 55 poslanika, 19 je bilo protiv, uzdržanih sedam. Za… »

“Srbijo, izvini! Sramota me je”

Vesti online 18.06.2021
Poslanik i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je da oseća sramotu nakon što je crnogorski parlament u četvrtak izglasao rezoluciju o Srebrenici i smenio ministra pravde Vladimira Leposavića i smatra da Zdravko Krivokapić ne… »

Demokratski front traži novu vladu: Nižu se reakcije nakon smene Leposavića i usvajanja sramne Rezolucije - Mandić decidan…

Večernje novosti 17.06.2021
Foto Novosti Poslanici ovog bloka ubuduće će bojkotovati rad parlamenta, kaže jedan od lidera DF Andrija Mandić. Teško je moglo da se 30. avgusta i u danu kada je postignut dogovor o formiranju vlade pretpostavi šta će se dogoditi 17. juna, kaže… »

Vesti dana »