Povezane vesti

Slučaj vozača sa Karaburme – ministarka zahteva da se ispita odgovornost sudije

RTS 26.07.2021
Ministarka pravde Maja Popović podnela je zahtev da se ispita postojanje disciplinske odgovornosti nadležnog sudije za prethodni postupak koji je pustio da se brani sa slobode vozač koji je na Karaburmi pregazio dvojicu dečaka i potom pobegao sa mesta… »

Građani obustavlili protest pošto je iniciran postupak protiv sudije u slučaju vozača s Karaburme

Danas 26.07.2021
Građani koji više dana i noći protestuju u ulici Marijane Gregoran u Beogradu odlučili su večeras da obustave protest, pošto je Ministarstvo pravde podnelo zahtev Visokom savetu sudstva da preispita postojanje disciplinske odgovornosti sutkinje za… »

Posle zahteva ministarke, žitelji Karaburme obustavljaju protest

N1 Info 26.07.2021
Žitelji beogradskog naselja Karaburma odlučili su, posle zahteva ministarke pravde Maje Popović da se utvrdi da li postoji odgovornost sudije Radmile Đerić u postupku protiv Lazara Galića, osumnjičenog da je u nedelju uveče na pešačkom prelazu u… »

Beograd: Obustavljen protest zbog smrti dečaka nakon postupka protiv sudije

Slobodna Evropa 26.07.2021
Inicijativa "Pravda za Stefana" saopštila je 26. jula da prestaju razlozi za proteste građana nakon što je Ministarstvo pravde Srbije pokrenulo postupak utvrđivanja disciplinske odgovornosti sudije Radmile Đerić. Ministarstvo pravde Srbije ranije… »

Pravda za Stefana: Pozdravljamo pokretanje postupka protiv sudije Radmile Đerić

Novi magazin 26.07.2021
Inicijativa "Pravda za Stefana!" saopštila je da pozdravlja pokretanje postupka pred Visokim savetom sudstva protiv sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu Radmile Đerić, kojim će se preispitati postojanje odgovornosti sudije u… »

Pravda za Stefana: Pozdravljamo pokretanje postupka protiv sudije Radmile Djerić

Radio sto plus 26.07.2021
Inicijativa “Pravda za Stefana!” saopštila je da pozdravlja pokretanje postupka pred Visokim savetom sudstva protiv sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu Radmile Djerić, kojim će se preispitati postojanje odgovornosti sudije u… »

Obustavljaju se protesti na Karaburmi

Nova 26.07.2021
Građanska inicijativa "Pravda za Stefana" pozdravila je pokretanje postupka pred Visokim savetom sudstva protiv sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu Radmile Đerić i saopštila da su na taj način prestali razlozi za proteste… »

„Pravda za Stefana“ pozdravlja postupak protiv sudije: Prošlo je vreme ćutanja

N1 Info 26.07.2021
Inicijativa "Pravda za Stefana!" pozdravila je pokretanje postupka pred Visokim savetom sudstva protiv sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu Radmile Đerić, kojim će se preispitati postojanje odgovornosti navedene sudije u slučaju… »

Pravda za Stefana: Pozdravljamo pokretanje postupka protiv sudije Radmile Đerić

Beta 26.07.2021
Inicijativa "Pravda za Stefana!" saopštila je da pozdravlja pokretanje postupka pred Visokim savetom sudstva protiv sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu Radmile Djerić, kojim će se preispitati postojanje odgovornosti sudije u… »

Ministarka Popović: Da VSS ispita odgovornost sudije koji je pustio na slobodu vozača

Novi magazin 26.07.2021
Ministarka pravde Maja Popović zatražila je od Visokog saveta sudstva (VSS) da ispita odgovornost sudije koji je pustio da se brani sa slobode vozača okrivljenog da je nedavno udario automobilom dvojicu dečaka na Karaburmi i pobegao, posle čega je… »

Pokrenut postupak protiv sudije u slučaju na Karaburmi – moguće i razrešenje

B92 26.07.2021
Ministarstvo pravde podnelo je zahtev Visokom savetu sudstva da ispita odgovornost sudije koji se bavio slučajem nesreće na Karaburmi, potvrđeno je za B92.net. Podsećanja radi, udes se desio 18. jula na Karaburmi, kada je vozač automobila L. G… »

Slučaj Karaburma: Popović traži da VSS ispita odluku sudije

Nova 26.07.2021
Ministarka pravde Maja Popović podnela je 26. jula 2021. godine zahtev Visokom savetu sudstva da u skladu sa svojim nadležnostima preispita postojanje disciplinske odgovornosti Radmile Đerić, sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u… »

Ministarstvo: Pokrenut postupak protiv sudije u slučaju vozača s Karaburme

N1 Info 26.07.2021
Ministarka pravde Maja Popović podnela je zahtev Visokom savetu sudstva da u skladu sa svojim nadležnostima preispita postojanje disciplinske odgovornosti Radmile Đerić, sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu, rečeno je iz… »

Popović traži od VSS da preispita odgovornost sudije Đerić

RTV 26.07.2021
BEOGRAD - Ministarka pravde Maja Popović podnela je danas zahtev Visokom savetu sudstva (VSS) da u skladu sa svojim nadležnostima preispita postojanje disciplinske odgovornosti sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu Radmile Đerić… »

Ministarka pokrenula ispitivanje odgovornosti sudije u slučaju vozača s Karaburme

Radio 021 26.07.2021
Ministarka pravde Maja Popović podnela je danas zahtev Visokom savetu sudstva (VSS) da u skladu sa svojim nadležnostima preispita postojanje disciplinske odgovornosti sudije Radmile Đerić. Sudija za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu… »

Pokreće se postupak protiv sudije koja je pustila vozača s Karaburme na slobodu: Zgazio oca sa sinovima, jedan preminuo

Mondo 26.07.2021
Na Karaburmi je u nedelju, 18. jula pokošen otac sa dvojicom sinova, od kojih je jedan od 9 godina preminuo u četvrtak. Vozač, koji je pobegao sa mesta nesreće, nakon prvog hapšenja je pušten da se brani sa slobode. Na Karaburmi je u nedelju, 18… »

Društvo sudija Srbije o slučaju Karaburma: Sudovi su nezavisni u svom radu

Nova 26.07.2021
Društvo sudija Srbije obratilo se Visokom savetu sudstva povodom građanskih okupljanja u Beogradu, do kojih je došlo nakon nesreće na Karaburmi, u kojoj je nastradao devetogodišnji Stefan, a njegov brat je povređen. Podsetimo, građani zahtevaju… »

Pokrenut postupak protiv sudije u slučaju karaburma: Ovo su kazne koje mogu uslediti ako se utvrdi da postoji odgovornost

Večernje novosti 26.07.2021
Foto: M. S./Fejsbuk/OFK "Gol" Ona je, da podsetimo, pustila na slobodu Lazara G., vozača koji je na Karaburmi pokosio oca sa dvoje dece na pešačkom prelazu, a nakon čega je jedno dete (9), podleglo povredama u Univerzitetskoj dečijoj klinici u… »

Ispituje se odgovornost sudije koja je pustila ubicu malog Stefana: Ministarka podnela zahtev, evo koje su moguće sankcije!

Blic 26.07.2021
Ministarka pravde Maja Popović podnela je 26. jula 2021. godine zahtev Visokom savetu sudstva da u skladu sa svojim nadležnostima preispita postojanje disciplinske odgovornosti Radmile Đerić, sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u… »

Građani treći dan protestuju zbog smrti dečaka u beogradskoj Karaburmi

Slobodna Evropa 26.07.2021
Stanovnici beogradskog naselja Karaburma treći dan protestuju u jednoj od centralnih ulica gde je 23. jula vozač usmrtio devetogodišnjeg dečaka. Udes se dogodio u nedelju 18. jula. Devetogodišnji dečak je sa ocem i četvorogodišnjim bratom prelazio… »

Otkrivamo: Da li sudija koja je pustila bahatog vozača može da odgovara

Nova 26.07.2021
Proteklih dana održano je nekoliko protesta u Ulici Marijane Gregoran na Karaburmi, koje su organizovali nezadovoljni građani nakon što je Prvi osnovni sud u Beogradu na slobodu pustio Lazara G., koji je 18. jula automobilom udario dečake, od kojih je… »

Moguće i razrešenje: Pokrenut postupak protiv sudije koja nije odredila pritvor vozaču ubici sa Karaburme

Kurir 26.07.2021
Ministarka pravde Maja Popović podnela je danas zahtev Visokom savetu sudstva da preispita postojanje disciplinske odgovornosti sudije Prvog osnovnog suda u Beogradu Radmile Đerić koja nije odredila pritvor vozaču koji je na Karaburmi na pešačkom… »

Penzionisani profesor Saobraćajnog fakulteta: Sudski postupak protiv vozača sa Karaburme neće trajati dugo

Danas 25.07.2021
Penzionisani profesor Saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić ocenio je da sudski postupak protiv vozača koji je vinovnik teške saobraćajne nesreće u kojoj je nedavno na karaburmi stradao devetogodišnji dečak, neće trajati dugo jer je javnost… »

Vesti dana »