Pravda za Stefana: Pozdravljamo pokretanje postupka protiv sudije Radmile Đerić

Beta 26.07.2021

Inicijativa "Pravda za Stefana!" saopštila je da pozdravlja pokretanje postupka pred Visokim savetom sudstva protiv sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu Radmile Đerić, kojim će se preispitati postojanje odgovornosti sudije u slučaju puštanja Lazara Galića da se brani sa slobode.

Kako su podsetili u toj Inicijativi, Galić je osumnjičen za gaženje i nanošenje teških telesnih povreda Mihailu B. i njegovim maloletnim sinovima, od kojih jednom sa smrtnim ishodom.

"Ovim za sada prestaju razlozi za blokade i proteste, ali pozivamo građane da još jednom dođu večeras u 19.00 časova na Karaburmu, na mesto strašnog udesa, kako bismo odali počast tragično ubijenom Stefanu", navela je inicijativa.

Pozvali su Visoki savet sudstva i ostale relevantne institucije, da hitno preispitaju tačnost informacije "da se osumnjičeni Lazar Galić i sudija Radmila Đerić lično poznaju više od 10 godina.

Pismo Inicijative "Pravda za Stefana" potpisano je sa "Zabrinuti i nezadovoljni građani".

Dečak Stefan B. (9), koji je preminuo od posledica povreda zadobijenih u saobraćajnoj nezgodi na Karaburmi, sahranjen je u subotu na Novom groblju.

(Beta, 07.26.2021)

Povezane vesti »

Komentari

Hronika, najnovije vesti »