Povezane vesti

Sjednica Kolegija Skupštine RS-a o Inzkovom zakonu u petak

Slobodna Evropa 27.07.2021
Kolegij Narodne skupštine bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske (RS) predstavio je 27. jula izmjene Krivičnog zakona ovog entiteta i zakona kojim se odbija primjena odluke odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka o zabrani… »

Zastupnici iz Republike Srpske počeli blokadu Parlamenta BiH

Slobodna Evropa 27.07.2021
Zastupnici iz bh. entiteta Republike Srpske (RS)nisu se pojavili na sjednici zakazanoj za utorak 27. juli, a nakon što su predsjednici političkih partija iz tog bosanskohercegovačkog entiteta dan ranije odlučili da će bojkotovati rad institucija… »

Ambasada SAD: Podržavamo suštinsku ulogu OHR

RTV 27.07.2021
SARAJEVO - Ambasada SAD u BiH poručila je danas da SAD u potpunosti podržavaju suštinsku ulogu i mandat Kancelarije visokog predstavnika u BiH (OHR), u saopštenju povodom odluke političkih partija iz RS da ne učestvuju u radu državnih institucija… »

Poslanici iz RS nisu došli, otkazana sednica Parlamentarne skupštine BiH

Politika 27.07.2021
SARAJEVO - Sednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj je trebalo da bude razmatran Predlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza za 2021. godinu, otkazana je zbog nedolaska poslanika iz Republike Srpske. To je… »

Otkazana sednica Parlamentarne skupštine BiH, poslanici iz RS nisu došli

RTS 27.07.2021
Za danas zakazana sednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu otkazana je zbog nedolaska poslanika iz Republike Srpske, odlučeno je na proširenom Kolegijumu ovog doma. Na jučerašnjem sastanku predsednika parlamentarnih… »

Republika Srpska sprema dva nova zakonska rešenja kao odgovor Incku

B92 27.07.2021
Posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana u petak u 12:00 časova. To je najavio danas nakon sednice Kolegijuma NSRS, predsednik Parlamenta Nedeljko Čubrilović i dodao da će sednica biti zatvorena za javnost, prenosi RTRS. "U… »

U petak Skupština RS povodom Inckove odluke

RTV 27.07.2021
BANJALUKA, SARAJEVO - Sednica Narodne skupstine RS povodom odluke odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka da nametne dopune Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca" biće održana u… »

Inckova odluka objavljena u Službenom glasniku BiH: Negiranje genocida od sutra kažnjivo

Blic 27.07.2021
U Službenom glasniku Bosne i Hercegovine danas su objavljene dopune Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i valičanje ratnih zločina. Prema podacima koji su dostupni na veb stranici Kancelarije visokog predstavnika u… »

Složni protiv nametnutih odluka: Desetine hiljada građana Srpske potpisalo peticiju protiv Inckovog zakona o negiranju…

Kurir 27.07.2021
Akciju je pokrenuo srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, a interes je ogroman. U gradovima Republike Srpske počelo je potpisivanje peticije o neprihvatanju zakona o zabrani negiranja genocida, koji je nametnuo visoki predstavnik Valentin Incko… »

Zakonom protiv nametnutog zakona: Evo kakav odgovor sprema parlament Srpske Valentinu Incku

Blic 27.07.2021
Narodna skupština Republike Srpske će na posebnoj sednici parlamenta, koja će se održati u petak, doneti zakon o neprimenjivanju odluke visokog predstavnika po pitanju nametnutog zakona o negiranju genocida. Odlučeno je ovo danas na Kolegijumu… »

Srpska sprema odgovor

Vesti online 27.07.2021
Posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana u petak, 30. jula sa početkom u 12 sati. Na sednici Kolegijuma NSR danas je odlučeno da će sednica biti zatvorena za javnost. Predsednik NSRS Nedeljko Čubrilović je izjavio da je… »

Naši neprijatelji su se preračunali! Inckova odluka razbija BiH! (video)

Pravda 27.07.2021
Povodom toga što je Valentin Incko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, nametnuo dopune u Kazneni zakon Bosne i Hercegovine kojim se zabranjuje kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca, lideri parlamentarnih stranaka iz Republike… »

Srpska sprema dva odgovora incku Prvi je izmena Krivičnog zakona RS, a drugi Zakon o nepremenjivanju odluke Visokog…

Kurir 27.07.2021
Posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana u petak, 30. jula sa početkom u 12 sati, a na sednici Kolegijuma je odlučeno da će ona biti zatvorena za javnost. Predsednik NSRS Nedeljko Čubrilović objasnio je posle sastanka da je… »

Posebna zatvorena sednica skupštine RS u petak: Spremna dva nova zakonska rešenja kao odgovor na Inckovu odluku

Večernje novosti 27.07.2021
Foto: Arhiva Na sednici Kolegijuma NSR danas je odlučeno da će sednica biti zatvorena za javnost. Predsednik NSRS Nedeljko Čubrilović je izjavio da je razlog što „niko ne želi da na ovoj temi skuplja političke poene". Predložene su dve tačke -… »

Nastavlja se drama u BiH Posebna sednica Skupštine Republike Srpske sprema odgovor na Inckovu odluku

Alo 27.07.2021
Na dnevnom redu donošenje Zakona o neprimenjivanju odluke visokog predstavnika u BiH. Posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske, povodom odluke Valnetina Incka o zabrani negiranja tzv genocida, biće održana u petak, 30. jula sa početkom u 12… »

Posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske najavljena za petak: Biće zatvorena za javnost

Telegraf 27.07.2021
Čubrilović je zahvalio liderima svih političkih partija koji su juče iskazali odgovornost prema temi koja je nametnuta i koja je problem za Republiku Srpsku, te postigli dogovor koji je, kako je istakao, pre svega u interesu Srpske. Posebna sednica… »

Đorđević: Nametnuti Inckov zakon predstavlja nastavak politike zapada

Beta 27.07.2021
Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević izjavio je danas, povodom "nametnutog zakona Visokog predstavnika za BiH Valentina Incka o zabrani negiranja genocida", da taj akt predstavlja "nastavak politike zapada" da se Republike Srpska prvo… »

Stranke Federacije BiH osudile nedolazak srpskih poslanika na sednicu parlamenta

Novi magazin 27.07.2021
Poslanici stranaka iz Federacije BiH osudili su odluku predstavnika Republike Srpske da zbog nametnutog zakona o zabrani negiranja genocida ne učestvuju u radu institucije BiH, zbog čega je danas otkazana sednica Predstavničkog doma parlamenta BiH… »

Dodikova "osveta" uspela – otkazana sednica

B92 27.07.2021
Sarajevo -- Današnja 23. sednica Zastupničkog doma Skupštine Bosne i Hercegovine otkazana je zbog nedolaska političara iz entiteta Republika Srpska. Oni su odlučili da bojkotuju rad institucija BiH zbog donošenja Zakona o negiranju genocida… »

Incko ipak ostavio "rupu u zakonu"?

B92 27.07.2021
Sarajevo -- Odluka visokog predstavnika Valentina Incka da zabrani negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca u BiH izazvala je različite reakcije. Nakon što se detaljno analizira Inckova odluka, otvara se pitanje da li je Incko u njoj ipak… »

Srbi ostali dosledni Blokada institucija BiH na delu: Otkazana sednica Predstavničkog doma

Kurir 27.07.2021
Današnja 23. sednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine otkazana je zbog nedolaska političara iz Republike Srpske koji su zbog donošenja Zakona o negiranju genocida odlučili bojkotovati rad institucija BiH. Ovu informaciju… »

Djordjević: Nametnuti Inckov zakon predstavlja nastavak politike zapada

Radio sto plus 27.07.2021
Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević izjavio je danas, povodom “nametnutog zakona Visokog predstavnika za BiH Valentina Incka o zabrani negiranja genocida”, da taj akt predstavlja “nastavak politike zapada” da se Republike Srpska… »

Naši neprijatelji su se preračunali Inckova odluka razbija BiH (video)

Alo 27.07.2021
Od presudne je važnosti to što su najvažniji politički faktor u Republici Srpskoj demonstrirali jedinstvo po pitanju Inckove dopune zakona o genocidu, rekao je za "Novo jutro" TV Pink Darko Mladić. Povodom toga što je Valentin Incko, visoki… »

BiH: Srpski zastupnici bojkotirali sjednicu državnog parlamenta

Al Jazeera 27.07.2021
Lideri parlamentarnih stranaka iz RS-a protive se nametnutom zakonu kojim se zabranjuje veličanje ratnih zločinaca. Sjednica zastupničkog doma parlamenta Bosne i Hercegovine najavljena za utorak morala je biti otkazana jer na nju nisu došli zastupnici… »

Otkazana sednica Parlamentarne skupštine BiH, poslanici iz Republike Srpske nisu došli

RTV 27.07.2021
SARAJEVO - Sednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj je trebalo da bude razmatran Predlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza za 2021. godinu, otkazana je zbog nedolaska poslanika iz Republike Srpske. To je… »

Otkazana sednica Predstavničkog doma parlamenta BiH zbog srpskih poslanika

N1 Info 27.07.2021
Sednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine otkazana je zbog nedolaska poslanika iz Republike Srpske, koji su zbog donošenja zakona o negiranju genocida odlučili da ne učestvuju u radu institucija BiH. Predrag Kojović iz… »

Doris Pak: Srbima nije u interesu negiranje genocida

Slobodna Evropa 27.07.2021
Milorad Dodik nije iznad zakona, nije niko i nadam se da će sud poštovati taj princip, kaže za Radio Slobodna Evropa (RSE) Doris Pak (Pack), bivša izvestiteljka Evropskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu (BiH), povodom njegove žestoke reakcije na… »

Ostali dosledni: Otkazana sednica Parlamentarne skupštine BiH zbog nedolaska poslanika iz Republike Srpske

Večernje novosti 27.07.2021
Foto: Printscreen/Jutjub/Parlamentarna Skupština BiH Ovu informaciju medijima potvrdio je Predrag Kojović (Naša stranka) koji se obratio medijima nakon proširene sednice Kolegijuma koja je prethodila. - Upravo je završena proširena sednica Kolegija… »

BiH u ćorsokaku - Srbi se digli protiv tiranije Otkazana sednica skupštine, poslanici iz Srpske nisu došli

Alo 27.07.2021
Otkazana je sednica Parlamentarne skupštine BiH zbog nedolaska poslanika iz Republike Srpske. Sednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj je trebalo da bude razmatran Predlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza… »

Ti si naš heroj! U Srebrenici osvanuli plakati s likom generala Mladića, odbačen Inckov sramni zakon!

Alo 27.07.2021
Predstavnici parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj saopštili su juče da neće učestvovati u odlučivanju na državnom nivou i odbacili su odluke visokog predstavnika. Jutros su u Srebrenici osvanuli plakati s likom generala Vojske Republike… »

Poslanici iz Srpske nisu došli: Otkazana sednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH

Blic 27.07.2021
Za danas zakazana sednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu otkazana je zbog nedolaska poslanika iz Republike Srpske, odlučeno je na proširenom Kolegijumu ovog doma. Na jučerašnjem sastanku predsednika parlamentarnih… »

Incko ipak ostavio “rupu u zakonu”?

Vesti online 27.07.2021
Odluka visokog predstavnika Valentina Incka da zabrani negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca u BiH izazvala je različite reakcije. Nakon što se detaljno analizira Inckova odluka, otvara se pitanje da li je Incko u njoj ipak ostavio prostor… »

Odlučni u borbi protiv inckovog Zakona: Srbi ne učestvuju na sednici PS BiH, pa nema usvajanja budžeta niti zakona!

Kurir 27.07.2021
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas bi trebao održati sednicu na kojoj bi trebao biti razmatran predlog Zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2021. godinu. Predstavnici iz Republike Srpske juče su najavili kako… »

Lov na Srbe počeo u Podgorici Milo Đukanović, Aleksa Bečić i Dritan Abazović raskrinkani Inckovim potezom

Alo 27.07.2021
Zahvaljujući DPS-u, Demokratama, URA i manjinama, koji su zajedno izglasali, Rezoluciju o genocidu u Srebrenici otvoren je lov na Republiku Srpsku i srpski narod. Odmah nakon Podgorice, isti dokument je usvojila i lažna država Kosovo. Rezultat akcije… »

Otkazana sednica Parlamenta BiH zbog nedolaska političara iz Republike Srpske

Telegraf 27.07.2021
Nakon jučerašnjeg sastanka predsednika parlamentarnih stranaka sa sedištem u Republici Srpskoj povodom odluke Valentina Incka da nametne dopunu Zakona u vezi sa zabranom i kažnjavanjem negiranja genocida doneseno je pet zaključaka među kojima je i… »

Zasedanje Skupštine zbog odluke Incka

B92 27.07.2021
Sednica Narodne skupstine RS povodom odluke odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka da nametne dopune Krivičnog zakona BiH. Novim odlukama zabranjuje se i kažnjava "negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca" biće održana u petak, 30… »

Dačić: Odluka visokog predstavnika u BiH iritantana i protiv interesa srpskog naroda

Radio sto plus 27.07.2021
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je danas u Beogradu izjavio da je odluka visokog predstavnika u BiH o zabrani negiranja genocida “iritantan potez” koji izaziva podele. “Ovaj potez nije dobar jer je iritantan i izaziva podele. Ova odluka… »

Srpska jedinstvena Od danas nema njenih predstavnika u zajedničkim institucijama! U petak zaseda skupština iza zatvorenih…

Kurir 27.07.2021
Od danas predstavnici Republike Srpske ne učestvuju u radu zajedničkih institucija BiH, odlučeno je juče na sastanku predsednika svih parlamentarnih stranaka sa sedištem u Republici Srpskoj. Za petak, 30. jul, dogovoreno je zasedanje Parlamenta… »

NADA pozvala sve stranke u Srbiji da podrže deklaraciju podrške Republici Srpskoj

Danas 27.07.2021
Koalicija NADA, koju čine Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) i Demokratska stranka Srbije (DSS), pozvala je danas sve stranke u Srbiji da potpišu zajedničku deklaraciju podrške Republici Srpskoj (RS) posle odluke visokog predstavnika u BiH… »

Od danas kreće bojkot Republika Srpska donela odluku

Alo 27.07.2021
Za petak, 30. jul, dogovoreno je zasedanje Parlamenta Republike Srpske. Od danas predstavnici Republike Srpske ne učestvuju u radu zajedničkih institucija BiH, odlučeno je juče na sastanku predsednika svih parlamentarnih stranaka sa sedištem u… »

Otkrivena cena mržnje Bakir platio Incku dva miliona evra za sramni zakon!

Alo 27.07.2021
Tomo Kovač, bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, gostovao je u jutarnjem programu TV Happy gde je govorio o spornom bosansko-hercegovačkom zakonu o negiranju genocida u Srebrenici koji je nametnut od strane Visokog predstavnika u BiH… »

U petak Skupština RS povodom odluke Incka

Politika 27.07.2021
BANjALUKA - Sednica Narodne skupstine RS povodom odluke odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka da nametne dopune Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava „negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca” biće održana u… »

Zatvor za nazivanje Republike Srpske „genocidnom“

Dojče vele 27.07.2021
Politički predstavnici iz Republike Srpske od danas ne učestvuju u radu institucija Bosne i Hercegovine. Sprema se zakon kojim se kažnjava nazivanje RS i srpskog naroda „genocidnim“. Reakcije iz Sarajeva: „Proći će ih“. Od danas je na snazi… »

Izetbegović: U Srpskoj nisu ugroženi, kupuju vreme

Danas 27.07.2021
Koje je to pravo ugroženo srpskim predstavnicima? Pravo da negiraju genocid, pravo da slave ratne zločince, pravo na jedan aparthejd koji živimo u Republici Srpskoj, kazao je predsednik SDA Bakir Izetbegović danas posle sednice parlametarnih grupa u… »

AP: Političari bosanskih Srba negoduju zbog stavljanja poricanja genocida van zakona

Danas 26.07.2021
Politički predstavnici bosanskih Srba obavezali su se da će blokirati donošenje odluka u državnim institucijama u znak protesta zbog nedavne odluke najvišeg međunarodnog predstavnika u Bosni da zabrani poricanje genocida – piše večeras… »

"Novosti" saznaju: Robija za sve koji Srpsku i Srbe nazovu genocidnim!

Večernje novosti 26.07.2021
Foto: S. Mišljenović Ovo će biti predloženo kroz izmene Krivičnog zakona RS na sednici u petak 30 jula. Podsećamo, lideri političkih partija iz Republike Srpske zaključili su da srpski predstavnici u institucijama BiH, odnosno Predsjedništvu… »

"Ovo je proces koji je počeo i koji će trajati": Čubrilović nakon sastanka predsednika parlamentarnih stranaka

Blic 26.07.2021
Lideri svih parlamentarnih stranaka sa sedištem u Republici Srpskoj odbacili su svako nametanje na nivou BiH, rekao je predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović nakon sastanka predsednika parlamentarnih stranaka. Nakon sastanku… »

Slede izmene Krivičnog zakona RS: Zatvorska kazna za nazivanje Srpske i srpskog naroda genocidnim

Blic 26.07.2021
Na posebnoj sednici Narodne skupštine RS u petak trebalo bi da se nađu izmene Krivičnog zakona Republike Srpske u kojem će se kao krivično delo tretirati izjava ili kvalifikacija da je Republika Srpska genocidna tvorevina i da se srpski ili bilo koji… »

Srpska više nema izbora, istorijsko ne incku: Ovih pet odluka su usvojili Srbi u Banjaluci, počinje bojkot BiH

Večernje novosti 26.07.2021
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić/Depositphotos/Jutjub/N1 To znači da srpski predstavnici neće povući iz institucija, ali da neće učestvovati u radu i donositi odluke dok se ne reši pitanje nametnutog zakona o zabrani negiranja genocida u BiH. Jedan… »

Vesti dana »