Povezane vesti

RSE: Beloruski aktivista pronađen mrtav, ukrajinska policija pokrenula istragu

Glas Amerike 03.08.2021
Ukrajinska policija saopštila je 3. avgusta da je pokrenula slučaj pod sumnjom na ubistvo nakon što je nestali beloruski aktivista Vitalij Šišov pronađen mrtav u parku u blizini njegove kuće u Kijevu. Policija je rekla da će istražiti sve… »

Ukrajinska policija istražuje smrt aktiviste iz Belorusije

Slobodna Evropa 03.08.2021
Ukrajinska policija saopštila je 3. avgusta da je pokrenula slučaj pod sumnjom na ubistvo nakon što je nestali beloruski aktivista Vitalij Šišov pronađen mrtav u parku u blizini njegove kuće u Kijevu. Policija je rekla da će istražiti sve… »

Po receptu Putina i Lukašenka: Kako ugušiti masovne proteste i rešiti se protivnika i da li su demonstracije zaista umrle?

Kurir 03.08.2021
Nakon što je nestali beloruski disident Vitalij Šišov pronađen obešen u parku u Kijevu, ukrajinska policija je otvorila istragu ubistva. Opozicija optužuje režim Aleksandra Lukašenka za ubistvo aktiviste koji je bio aktivni učesnik antirežimskih… »

"Ubistvo prerušeno u samoubistvo": Kako je smrt beloruskog aktiviste pokazala da niko u egzilu nije bezbedan: "Imao je čudan…

Blic 03.08.2021
Nestali beloruski disident pronađen je mrtav u utorak u parku u Kijevu. Ukrajinska policija otvorila je istragu ubistva dok pristalice optužuju režim beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka za ubistvo aktiviste. Nestanak Vitalija Šišova je… »

Traži se temeljna istraga: UN zatražile nepristrasnu i temeljnu istragu smrti aktiviste koji je pronađen obešen u parku u…

Kurir 03.08.2021
Ujedinjene nacije pozvale su ukrajinske vlasti da sprovedu "temeljnu" istragu nakon što je nestali beloruski aktivista Vitalij Šišov pronađen obešen u parku u Kijevu. Vitalij Šišov bio je čelnik kijevske nevladine organizacije "Beloruska kuća u… »

Poznati beloruski aktivista pronađen mrtav u parku u Kijevu, policija ne isključuje ubistvo

RTS 03.08.2021
Beloruski aktivista Vitalij Šišov pronađen je mrtav u parku u blizini svoje kuće u Kijevu, dan nakon prijavljivanja njegovog nestanka, saopštila je ukrajinska policija. Nestanak beloruskog aktiviste Vitalija Šišova, direktora neprofitne… »

Ubijen lider grupe koja pomaže prebeglim Belorusima

Danas 03.08.2021
Direktor nevladine organizacije koja pomaže ljudima koji su prebegli iz Belorusije Vitali Šišov pronađen je obešen u jednom parku u Kijevu, saopštila je danas policija, navodeći da je otvorena istraga za ubistvo. Nestanak lidera Beloruske kuće u… »

Nestali bjeloruski opozicioni aktivist pronađen mrtav u parku u Kijevu

Al Jazeera 03.08.2021
Ujedinjene nacije su pozvale ukrajinske vlasti da sprovedu nepristrasnu i efikasnu istragu o smrti čelnika kijevske organizacije koja pomaže Bjelorusima izbjeglim iz zemlje zbog progona. Bjeloruski aktivist pronađen je mrtav u parku blizu svog doma u… »

UN: Sprovesti nepristrasnu i efikasnu istragu o smrti beloruskog disidenta

Novi magazin 03.08.2021
Ujedinjene nacije (UN) su pozvale danas ukrajinske vlasti da sprovedu nepristrasnu i efikasnu istragu o smrti 26-godišnjeg beloruskog aktiviste Vitalija Šišova, koji je pronađen obešen u kijevskom parku. Visoki komesar UN za ljudska prava rekao je da… »

Otišao da trči, više se nije vratio: Tragičan kraj potrage: Nestali beloruski aktivista pronađen obešen u parku u Kijevu…

Blic 03.08.2021
Beloruski aktivista Vitalij Šišov, koji je prijavljen da je nestao, pronađen je danas mrtav u Kijevu, saopštila je danas ukrajinska policija. Šišov, koji je predvodio neprofitnu organizaciju koja pomaže Belorusima koji beže od progona, prijavljen… »

Beloruski aktivista pronađen obešen u parku u Kijevu, sumnja se na ubistvo

Radio 021 03.08.2021
Direktor nevladine organizacije koja pomaže ljudima koji su prebegli iz Belorusije Vitali Šišov pronađen je obešen u parku u Kijevu, saopštila je danas policija, navodeći da je otvorena istraga. "Beloruski državljanin Vitali Šišov, koji je juče… »

Aktivista koji pomaže Belorusima da pobegnu iz zemlje pronađen mrtav

Vesti online 03.08.2021
Beloruski aktivista Vitalij Šišov pronađen je mrtav u parku u blizini njegove kuće u Kijevu, dan nakon što je prijavljen njegov nestanak, saopštila je ukrajinska policija. Nestanak beloruskog aktiviste Vitalija Šišova, direktora neprofitne… »

Beloruski aktivista otišao da trči, a onda ga našli obešenog u parku

Nova 03.08.2021
Beloruski opozicioni aktivista Vitalij Šišov, za kojeg se tvrdilo da je nestao, pronađen je mrtav u Kijevu, saopštila je danas ukrajinska policija, prenosi FoNet. Šišov je u Kijevu vodio neprofitnu organizaciju koja je pružala pomoć građanima… »

Beloruski aktivista otišao na trčanje u Kijevu, pa pronađen obešen u parku

N1 Info 03.08.2021
Beloruski aktivista Vitalij Šišov, koji je prijavljen da je nestao, pronađen je mrtav u Kijevu, saopštila je ukrajinska policija. Šišov, koji je predvodio neprofitnu organizaciju koja pomaže Belorusima koji beže od progona, prijavljen je da je… »

Beloruski aktivista pronađen mrtav: Rano jutros otišao na trčanje

B92 03.08.2021
Beloruski aktivista Vitalij Šišov pronađen je rano jutros mrtav u parku u blizini kuće u Kijevu, dan pošto je prijavljen njegov nestanak. "Beloruski državljanin Vitalij Šišov, koji je nestao u ponedeljak u Kijevu, pronađen je obešen danas u… »

Tragičan kraj potrage Nestali aktivista pronađen obešen u parku u Kijevu, sumnja se da je samoubistvo lažirano

Kurir 03.08.2021
Beloruski aktivista Vitalij Šišov, koji je prijavljen da je nestao, pronađen je danas mrtav u Kijevu, saopštila je danas ukrajinska policija. Nestanak Vitalija Šišova, koji je vodio organizaciju iz Kijeva koja pomaže Belorusima koji beže od… »

Smrt pod sumnjivim okolnostima: Direktor BDU Vitalij Šišov pronađen mrtav

Večernje novosti 03.08.2021
Foto: Printskrin/Twitter/@TadeuszGiczan - Beloruski državljanin Vitalij Šišov, koji je nestao u ponedeljak u Kijevu, pronađen je obešen danas u jednom od kijevskih parkova, nedaleko od mesta stanovanja - navodi se u policijskom saopštenju, prenosi… »

Nestao beloruski aktivista u Kijevu, otišao na trčanje i nije se vratio

Nova 03.08.2021
Beloruski aktivista, šef nevladine organizacije koja pomaže sunarodnicima koji su iz Belorusije pobegli zbog represije, nestao je u Kijevu, saopštila je njegova organizacija na Telegramu. Vitali Šišov, šef Beloruskog doma u Ukrajini, otišao je u… »

Beloruski aktivista nestao u Kijevu Otišao da trči i nije se vratio

Kurir 03.08.2021
Beloruski aktivista koji vodi nevladinu organizaciju koja pomaže svojim sunarodnicima da pobegnu od represije u Belorusiji nestao je u Kijevu, saopštila je njegova organizacija na Telegramu. Vitali Šišov, šef Beloruskog doma u Ukrajini, otišao je u… »

Otišao da trči i nije se vratio: Uzbuna u Kijevu, nestao direktor organizacije "Beloruska kuća u Ukrajni"

Večernje novosti 03.08.2021
Foto: Depositphotos Partnerka Šišova prijavila je njegov nestanak, saopštila je policija, preneo je Rojters. - Istraživaćemo sve dok ne bude informacija o tome šta mu se dogodilo. Registrovana je izjava njegove partnerke. Partnerka je rekla da je… »

Nije se vratio sa trčanja: Nestao direktor "Beloruske kuće" u Ukrajini, koja pomaže Belorusima koji beže od progona

Blic 02.08.2021
Vitalij Šišov, direktor neprofitne organizacije sa sedištem u Kijevu ''Beloruska kuća u Ukrajini'' (BDU), koja pomaže Belorusima koji beže od progona, prijavljen je da je nestao nakon što se nije vratio sa jutarnjeg trčanja, izjavio je danas… »

Vesti dana »