Povezane vesti

Oluja, vreme istine

Politika 03.08.2021
Moramo da se za istinu borimo, da istinu govorimo, da čuvamo i negujemo sećanje na sve one koji su za istinu dali svoje živote i da ne dozvolimo da istorijske činjenice budu podložne negiranju i reviziji, čime se ne samo istina falsifikuje, već se… »

Dodiku i meni ovo se desilo samo jednom Predsednik Srbije primetio neobičan detalj na početku sastanka s rukovodstvom Srpske…

Kurir 03.08.2021
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u podne u Beogradu sa rukovodstvom Republike Srpske (RS). Predsednik se oglasio na zvaničnom Instagram profilu Budućnost Srbije gde je napisao da je primetio i jedan neobičan detalj kod obojice -… »

Vučić sutra u Beogradu sa rukovodstvom Republike Srpske

Vesti online 03.08.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra u Beogradu sa rukovodstvom Republike Srpske. Vučić će se sastati sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović… »

Vučić: Da odamo poštu poginulma i setimo se prognanih u Oluji

RTV 03.08.2021
BEOGRAD - U zemunskom naselju Busije sutra će biti obeležen Dan sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji "Oluja", a predsednik Aleksandar Vučić pozvao je sve građane koji žele da prisustvuju da dođu na obeležavanje. Naravno… »

Sutra su kod Vučića od 12 časova

B92 03.08.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra u Beogradu sa rukovodstvom Republike Srpske u 12 časova. Kako je najavljeno, Vučić će se sastati s Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, predsednicom Republike Srpske Željkom… »

Đorđević: "'Oluja' - vreme istine"; "Srbi su krivi i kada se brane"

B92 03.08.2021
Zoran Đorđević, član Predsedništva Srpske napredne stranke, objavio je autorski tekst u Politici koji prenosimo u celosti. "U Hrvatskoj će i ove godine 5. avgust biti proslavljen kao Dan pobede i domovinske zahvalnosti, dok će u Republici Srbiji i… »

Vučić se sastaje sa Dodikom i rukovodstvom Republike Srpske

RTS 03.08.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom i rukovodstvom Republike Srpske, saopšteno je iz Predsedništva. Sastanku će, osim Vučića i Dodika, prisustvovati i… »

Genocid nad Srbima ne sme da bude zaboravljen: U Subotici održan komemorativni skup za stradale u "Oluji"

Večernje novosti 03.08.2021
Foto: Arhiva Novosti Skup je uveličao gradnačelnik Stevan Bakić poručujući da će ovakvi komemorativni skupovi uvek imati podršku Grada. - Bliži se 4.avgust, dan kada je pre 26 godina počela zločinačka akcija "Oluja". Jedan od najtragičnijih… »

Vučić sutra u Beogradu sa rukovodstvom RS

Danas 03.08.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se se sutra u Beogradu sa rukovodstvom Republike Srpske (RS). Kako je najavljeno iz Predsedništva Srbije, Vučić će se sastati sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, predsednicom RS… »

“Oluja” za Hrvate pobeda, za Srbe najveći zločin

Danas 03.08.2021
U sredu, 4. avgusta obeležava se 26 godina od početka hrvatske vojno-policijske akcije “Oluja” u kojoj je proterano preko 200.000 Srba iz Hrvatske. Akcija je počela ofanzivom na područja Banije, Like, Korduna i severne Dalmacije, odnosno na… »

Vulin: Oluja najveće etničko čišćenje posle Drugog svetskog rata

Danas 03.08.2021
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je hrvatska akcija ,,Oluja“, 1995. godine, bila ,,najveće etničko čišćenje počinjeno posle Drugog svetskog rata“, za koje kako je rekao, ,,do danas niko nije odgovarao“. On je… »

Vučić sutra u Busijama, na Dan sećanja na stradale u Oluji

B92 03.08.2021
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji "Oluja". Dan sećanja biće organizovan u naselju Busije, u 19.30, navodi se u saopštenju predsednikove… »

Sećanje na progon Srba iz Hrvatske u akciji Oluja ove godine u Busijama

Danas 03.08.2021
Centralni skup povodom 26. godišnjice progona i stradanja Srba u hrvatskoj akciji ,,Oluja“, biće održan u sredu, u naselju Busije kod Beograda, u kojem uglavnom žive izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Kako se navodi u najavi, Danu sećanja… »

Predsednik Vučić: Da odamo poštu poginulima i setimo se prognanih u Oluji

Večernje novosti 03.08.2021
Foto: Printskrin TV Pink Naravno, zamolio je da to ne prelazi velike brojeve, zbog korona virusa. - Da u tom divnom naselju odamo poštu poginulima i prisetimo se svih prognanih u najvećem etničkom čišćenju posle Drugog svetskog rata - rekao je… »

Sećanje na progon Srba iz Hrvatske u akciji Oluja ove godine u Busijama

Beta 03.08.2021
Centralni skup povodom 26. godišnjice progona i stradanja Srba u hrvatskoj akciji "Oluja", biće održan u sredu, u naselju Busije kod Beograda, u kojem uglavnom žive izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Kako se navodi u najavi, Danu sećanja na… »

Pomen u naselju Busije kod Beograda: Dan sećanja na progon Srba iz Hrvatske u akciji Oluja, prisustvuje i predsednik Srbije

Kurir 03.08.2021
BEOGRAD - Centralni skup povodom 26. godišnjice progona i stradanja Srba u hrvatskoj akciji "Oluja", biće održan u sredu, u naselju Busije kod Beograda, u kojem uglavnom žive izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Kako se navodi u najavi, Danu… »

Vučić sutra u Busijama na obeležavanju "Oluje"

Blic 03.08.2021
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji "Oluja". Dan sećanja biće organizovan u naselju Busije, u 19.30, navodi se u saopštenju Pres službe za… »

Vučić sutra u busijama: Predsednik na obeležavanju Dana sećanja na stradale i prognane Srbe u akciji "Oluja"

Večernje novosti 03.08.2021
Foto: Tanjug Dan sećanja biće organizovan u naselju Busije, u 19:30, navodi se u saopštenju predsednikove Službe za saradnju s medijima.… »

Vesti dana »