Povezane vesti

Specijalci Rosu na Jarinju i Brnjaku, počelo oduzimanje tablica sa srpskim oznakama

Politika 20.09.2021
Pripadnici specijalne jedinice Rosu su jutros stigli na dva administrativna prelaza na severu Kosova sa oko 20 vozila, od čega više od 10 blindiranih, prenosi Sputnjik. Kako Kosovo onlajn saznaje još dva blindirana vozila sa pripadnicima Rosu nalaze se… »

Kosovska policija bacila suzavac na građane na prelazu Brnjak

Politika 20.09.2021
Kosovske policijske snage bacile su danas suzavac na okupljene građane kod prelaza Brnjak, potvrđeno je Tanjugu. U toku je intervencija policijskih snaga, a nešto ranije iz Prištine su upućene dodatne snage Rosu na sever Kosova i Metohije. Specijalne… »

Uzbuna na severu Kosova: Specijalci ROSU na prelazima Jarinje i Brnjak sa 10 oklopnih vozila (VIDEO)

Vesti online 20.09.2021
Specijalne policijske jedinice Rosu raspoređene su jutros širom severa Kosova, što je izazvalo veliku uznemirenost kod Srba koji tamo žive. Nakon što su u ranim jutarnjim časovima sa oko 20 vozila, od čega 10 blindiranih, stigli na prelaze Jarinje… »

Počelo oduzimanje tablica, od sutra "RKS" i u centrima za registraciju vozila

Dnevnik 20.09.2021
BEOGRAD/MERDARE/PRIŠTINA: Građani Kosova i Metohije od sutra, 21. septembra, mogu da preuzmu privremene tablice u svim centrima za registraciju vozila, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija. U saopštenju… »

Demonstracija sile: KPS oduzima tablice Srbima, građani blokirali prelaz Jarinje

Vesti online 20.09.2021
Počelo je oduzimanje tablica sa oznakama sa severa Kosova, a vozila sa oznakama iz centralne Srbije moraju da uzimaju probne oznake i da plaćaju osiguranje. Potpredsednik Srpske liste Igor Simić rekao je da su građani sa severa KiM uznemireni ovom… »

Vučić zakazao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

Vesti online 20.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za sutra u 10 časova sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj će glavna tema biti dešavanja na Kosovu i Metohiji. Kako se očekuje, na sednici će biti reči o najnovijim dešavanjima na Kosovu i… »

Još jedinica ROSU šalju na Jarinje; Građani ostaju na ulicama, poslali jasnu poruku; "Biće ovo duga noć"

B92 20.09.2021
Srbi sa Kosova i Metohije uznemireni zbog poteza Prištine da na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak pošalje jedinice ROSU. Priština je jutros uputila više od 20 vozila, do zuba naoružanih specijalaca, a posle 16 sati popodne poslate su dodatne… »

Specijalne jedinice Rosu na Jarinju i Brnjaku, počelo oduzimanje tablica, policija upotrebila suzavac

RTS 20.09.2021
Na administrativnim prelazima Jarinje, Brnjak i Merdare počelo je oduzimanje tablica sa oznakama sa severa Kosova, a vozila sa oznakama iz centralne Srbije moraju da uzimaju probne oznake i da plaćaju taksu. Specijalne jedinice kosovske policije Rosu… »

Vučić zakazao hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost: Beograd se povlači iz dogovora?

Telegraf 20.09.2021
Pozvani i komandanti svih specijalnih jedinica Vojske Srbije. Prema nezvaničnim saznanjima očekuje se i da će se razmatrati povlačenje Beograda iz svih dosadašnjih dogovora. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za sutra u 10 časova hitnu… »

Kosovo uvelo reciprocitet za tablice, Vučić – novi pogrom nećemo dozvoliti

N1 Info 20.09.2021
Specijalne jedinice kosovske policije u ponedeljak ujutro došle su u neposrednu blizinu dva prelaza na Severu Kosova - Jarinje i Brnjak, kako bi sprovele odluku o automobilskim tablicama sa oznakama iz Srbije i sa severa Kosova. Kosovska policija je… »

Na Jarinju i Brnjaku specijalne jedinice Rosu oduzimaju srpske tablice, bačen suzavac na građane koji protestuju

RTV 20.09.2021
KOSOVSKA MITROVICA - Specijalne jedinice kosovske policije Rosu raspoređene su jutros na dva administrativna prelaza - Jarinju i Brnjaku. Na ta dva administrativna prelaza raspoređeno je oko 20 vozila specijalne jedinice Rosu, od čega više od 10… »

Uživo napeto na severu KiM: Oklopna vozila ROSU krenula ka Brnjaku i Jarinju (video)

Kurir 20.09.2021
* Pripadnici specijalne jedinice Rosu su jutros stigli na dva prelaza na severu Kosova sa oko 20 vozila, od čega više od 10 blindiranih * Predsednik Srbije zakazao hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost za sutra u 10 časova. Specijalne jedinice… »

Bačen suzavac na Srbe u brnjaku: Specijalne jedinice Rosu u blindiranim vozilima raspoređene na prelazima (video)

Mondo 20.09.2021
Kosovske policijske snage bacile su suzavac na okupljene građane kod prelaza Brnjak. Kosovske policijske snage bacile su suzavac na okupljene građane kod prelaza Brnjak. U toku je intervencija policijskih snaga, a nešto ranije iz Prištine su upućene… »

Vučić za sutra zakazao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

Politika 20.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za sutra u 10.00 časova hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj će glavna tema biti dešavanja na Kosovu i Metohiji, rečeno je Tanjugu u Predsedništvu Srbije. Kako se očekuje, na sednici… »

ROSU bacila suzavac na Srbe: Nasilje lažne policije kod prelaza Brnjak

Večernje novosti 20.09.2021
Ilustracija policija Foto I. Radulović U toku je intervencija policijskih snaga, a nešto ranije iz Prištine su upućene dodatne snage Rosu na sever Kosova i Metohije. Kako kažu Srbi na blokadi, čvrsti su u odluci da neće napustiti svoja mesta dok se… »

Ovo je miran protest, mi vas ne diramo! Srbi na Jarinju: Doterali više od 300 vozila, specijalci Rosu traže da se raziđu…

Kurir 20.09.2021
Oni su zaustavili sauobraćaj u obe kolovozne trake, a specijalne jedinice Rosu traže od njih da se raziđu. Na Jarinju je trenutno primetna velika tenzija. JARINJE - Srbi sa severa Kosova, blokirali su prelaz Jarinje u oba smera, a pripadnici Rosu… »

UŽIVO Jarinje: Počelo oduzimanje tablica sa oznakama sa severa Kosova

Nova 20.09.2021
Radio-televizija Srbije javlja da je počelo oduzimanje tablica sa oznakama sa severa Kosova, a vozila sa oznakama iz centralne Srbije moraju da uzimaju probne oznake i da plaćaju osiguranje u iznosu od pet evra. U blizini starog punkta Jarinje, gde su u… »

Janjić o stanju na prelazima: Opasna igra obe strane, Lajčak se pogubio

N1 Info 20.09.2021
Dušan Janjić iz Foruma za etničke odnose izjavio je u emisiji N1 Studio Live da je trenutna situacija na administrativnim prelazima sa Kosovom posledica "opasne igre" koju "igraju" Beograd i Priština, a da će najveću cenu platiti poslovni ljudi i… »

KPS obavestila srpsku policiju da će oduzimati tablice sa oznakama sa severa Kosova

Danas 20.09.2021
Kosovska policijska služba (KPS) obavestila je srpsku policiju da će tablice vozila sa oznakama sa severa Kosova biti oduzimane, javila je Radio televizija Srbije (RTS). Takođje je KPS navela da će vozila koja imaju tablice sa oznakama iz centralne… »

Kfor se oglasio sramnim saopštenjem UN tolerišu nasilje Rosu nad Srbima

Alo 20.09.2021
Povodom dešavanja na severu Kosova i Metohije gde su od jutros na prelazima Jarinje i Brnjak raspoređene snage specijalne jedinice Rosu, na pitanje Kosova onlajna da li "Kfor prati aktuelnu situaciju i da li će ukoliko bude neophodno rasporediti svoje… »

Vučić sazvao hitnu sednicu Saveta za bezbednost

B92 20.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za utorak u 10 sati hitnu Sednicu saveta za nacionalnu bezbednost. Glavna tema sednice biće dešavanja na Kosovu i Metohiji, saznaju "Novosti". Kako se navodi, na stolu će biti analiza najnovijih napada na… »

Briselski sporazum nije švedski sto da svako uzme šta želi: Srpska lista na KiM se obratila okupljenim građanima na Jarinju

Večernje novosti 20.09.2021
Foto: D. Zečević Sa strane tzv. Kosova je par blindiranih vozila sa specijalcima Rosu koji nose duge cevi. Okupljenim građanima obratili su se predstavnici Srpske liste na KiM. Igor Simić, potpredsednik Srpske liste, poziva na uzdržanost i moli… »

Predsednik za sutra zakazao sednicu Saveta za nacionalnu Bezbednost

RTV 20.09.2021
BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić zakazao je za sutra u 10 časova hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj će glavna tema biti dešavanja na Kosovu i Metohiji. Kako se očekuje, na sednici će biti reči o najnovijim dešavanjima na… »

Andrić: Na Kosovu je zarobljeno 9.500 vozila sa srpskim tablicama

Beta 20.09.2021
Odluka kosovske vlade o zabrani srpskih tablica je jednostrana i nerešiv je problem za vlasnike 9.500 automobila koji su registrovani u centralnoj Srbiji, izjavila je danas Milica Andrić iz NVO Nova društvena inicijativa sa sedištem na severu Kosova… »

Vučić za sutra zakazao hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

RTS 20.09.2021
Predsednik Aleksandar Vučić zakazao je za sutra u 10 časova hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj će glavna tema biti dešavanja na Kosovu i Metohiji. Kako se očekuje, na sednici će biti reči o najnovijim dešavanjima na Kosovu i… »

VIDEO: Blokirani prelazi Jarinje i Brnjak, pripadnici Rosu pretresaju okupljene nezadovoljne građane

Radio 021 20.09.2021
Pripadnici specijalne jedinice Rosu od jutros na prelazu Jarinje pretresaju građane koji su se pešice uputili ka centralnoj Srbiji, jer drugačije ne mogu da pređu. Prelaz je blokiran u oba pravca, a nezadovoljni Srbi sa severa Kosova okupili su se na… »

Specijalne jedinice Rosu na prelazima na Kosovu, skidaju srpske tablice

Danas 20.09.2021
Pripadnici specijalne jedinice Rosu raspoređeni su jutros na dva prelaza na severu Kosova, Jarinje i Brnjak, sa oko 20 vozila, od toga više od 10 blindiranih, javio je Kosovo onlajn. Još dva blindirana vozila sa pripadnicima Rosu nalaze se i na… »

Vučić zakazao hitnu sednicu saveta za nacionalnu bezbednost: Pozvani i komandanti svih specijalnih jedinica Vojske Srbije

Večernje novosti 20.09.2021
Foto: Z.Jovanović Prema našim informacijama na stolu će biti analiza poslednjih napada na Srbe u našoj južnoj pokrajini, kao i poslednja odluka o skidanju tablica sa srpskih automobila kojom je vlast Aljbina Kurtija dovela Kosovo i Metohiju na rub… »

Specijalne jedinice Rosu na Jarinju i Brnjaku, počelo oduzimanje tablica

Blic 20.09.2021
Oko 20 vozila specijalne jedinice Rosu, od čega više od 10 blindiranih, raspoređeno je jutros na dva administrativna prelaza na severu Kosova i Metohije - Jarinje i Brnjak. Kako se saznaje, još dva blindirana vozila sa pripadnicima Rosu nalaze se i na… »

Vučić zakazao hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost: Na stolu samo jedna tema - Kosovo i Metohija

Blic 20.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za sutra u 10 časova hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, na kojoj će glavna tema biti dešavanja na Kosovu i Metohiji, pišu "Novosti". Kako navode ovi mediji na stolu će biti analiza… »

Vučić za sutra zakazao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

Dnevnik 20.09.2021
BEOGRAD: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za sutra u 10.00 časova hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj će glavna tema biti dešavanja na Kosovu i Metohiji, rečeno je Tanjugu u Predsedništvu Srbije. Kako se očekuje, na… »

Objavljen dokument zbog kog je nastao haos na KiM

B92 20.09.2021
Priština -- Objavljen dokument koji je izazvao današnje tenzije na KiM. Kako prenose mediji, u dokumentu koji je potpisao ministar unutrašnjih poslova privremenih institucija u Prištini Dželjaj Svečlja, a na osnovu koga su specijalne jedinice ROSU… »

Vučić zakazao hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost: Pozvani i šefovi svih specijalnih jedinica!

Mondo 20.09.2021
Na stolu sednice Saveta za nacionalnu bezbednost će biti analiza poslednjih napada na Srbe u našoj južnoj pokrajini. Na stolu sednice Saveta za nacionalnu bezbednost će biti analiza poslednjih napada na Srbe u našoj južnoj pokrajini. Predsednik… »

Vučić zakazao hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, ali za sutra

Nova 20.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za sutra u 10 časova hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj će glavna tema biti dešavanja na Kosovu i Metohiji, saznaju "Novosti". Prema informacijama „Novosti“, na stolu će biti… »

Predsednik Srbije hitno sazvao savet za nacionalnu bezbednost: Sednica zakazana za sutra u 10 časova

Kurir 20.09.2021
BEOGRAD - Predsednik Srbije Alkesandar Vučić zakazao je za sutra u 10 časova hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj će glavna tema biti dešavanja na Kosovu i Metohiji. Na stolu će, pišu Novosti, biti analiza poslednjih napada na… »

Vučić za sutra zakazao hitnu sednicu o Kosovu

Radio 021 20.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za sutra u 10 časova hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, na kojoj će glavna tema biti dešavanja na Kosovu i Metohiji, pišu "Novosti". Na stolu će biti analiza poslednjih događaja na Kosovu i… »

Nezadovoljni građani blokirali prelaz Jarinje, Rosu traži da se raziđu

Nova 20.09.2021
Srbi sa severa Kosova, blokirali su prelaz Jarinje u oba smera, a pripadnici Rosu zahtevaju od njih da se raziđu. Kako javlja reporter Kosovo onlajna sa Jarinja, veliki broj nezadovoljnih građana okupio se zbog pojačanog prisustva specijalnih jedinica… »

Hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost! Vučić pozvao sve šefove specijalnih jedinica Vojske Srbije

Srbija danas 20.09.2021
Poslednja informacija. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za sutra u 10 časova hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj će glavna tema biti dešavanja na Kosovu i Metohiji. Prema informacijama na stolu će biti analiza… »

KPS obavestila srpsku policiju da će oduzimati tablice sa oznakama sa severa Kosova; Simić (Srpska lista): ROSU na prelazima…

Beta 20.09.2021
Kosovska policijska služba (KPS) obavestila je srpsku policiju da će tablice vozila sa oznakama sa severa Kosova biti oduzimane, javila je Radio televizija Srbije (RTS). Takodje je KPS navela da će vozila koja imaju tablice sa oznakama iz centralne… »

Blindirana vozila i jedinice ROSU na Jarinju i Brnjaku VIDEO/FOTO

B92 20.09.2021
Specijalne jedinice Kosovske policije Rosu raspoređene su jutros na dva prelaza - Jarinju i Brnjaku, saznaje TV Prva. Pripadnici specijalne jedinice Rosu su jutros stigli na dva prelaza na severu Kosova sa oko 20 vozila, od čega više od 10 blindiranih… »

Uzbuna na Kosovu: Na prelazima Jarinje i Brnjak postavljeni specijalci Rosu sa blindiranim vozilima (video)

Mondo 20.09.2021
Pripadnici specijalne jedinice Rosu stigli su jutros na dva prelaza na severu Kosova sa oko 20 vozila, od čega više od 10 blindiranih. Pripadnici specijalne jedinice Rosu stigli su jutros na dva prelaza na severu Kosova sa oko 20 vozila, od čega više… »

Simić: Građani uznemireni zbog prisustva jedinica ROSU na prelazima

Nova 20.09.2021
Potpredsednik Srpske liste Igor Simić potvrdio je da su specijalne jedinice ROSU jutros na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak jutros rasporedile 20 vozila, od kojih više od 10 blindiranih, i dodao da su pripadnici te jedinice "naoružani do… »

Simić iz Srpske liste potvrdio: Jedinice ROSU jesu na Jarinju i Brnjaku, Srbi blokirali saobraćaj

Kurir 20.09.2021
BEOGRAD - Potpredsednik Srpske liste Igor Simić rekao je danas da je na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje rasporedjeno više od 20 vzila specijalnih jedinica kosovske policije. On je za TV Pink kazao da su na tim prelazima rasporedjena većinom… »

Zamena tablica je demonstracija sile: Igor Simić apeluje na građane KiM da ne nasedaju na provokacije - traži se rešenje

Večernje novosti 20.09.2021
Foto: Kosovo Online On je saopštio da je Predsedništvo Srpske liste tim povodom održalo sednicu i da su u toku pokušaji da se u kontaktu sa predstavnicima međunarodne zajednice ukaže na opasnost situacije i pronađe rešenje. Simić je gostujući na… »

Rosu na prelazima Jarinje i Brnjak

Nova 20.09.2021
Specijalne jedinice Kosovske policije Rosu raspoređene su jutros na dva prelaza sa Srbijom, Jarinju i Brnjaku. Pripadnici specijalne jedinice Rosu su jutros stigli na dva prelaza na severu Kosova sa oko 20 vozila, od čega više od 10 blindiranih. Kako… »

Srbi na KiM uznemireni: 20 vozila specijalne jedinice Rosu zauzelo Jarinje i Brnjak (video)

Večernje novosti 20.09.2021
Foto: Printskrin/Jutjub Kako se saznaje, još dva blindirana vozila sa pripadnicima Rosu nalaze se i na magistralnom putu Leposavić-Mitrovica, kod skretanja za manastir Banjska. Pripadnici policije su juče i u noći između subote i nedelje na Jarinje… »

Vesti dana »