Povezane vesti

Ustoličen episkop budimljansko-nikšićki Metodije; Patrijarh: Svako ko krene na Crkvu biva poražen

Dnevnik 26.09.2021
BERANE: Patrijarh srpski Porfirije ustoličio je danas episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija, u manastiru Đurđevi stupovi u Beranu. Episkop Metodije ustoličen je pokličima "dostojan" od mnogobrojnog naroda, građana, predstavnika vlasti… »

Patrijarh Porfirije ustoličio episkopa Metodija u Beranama

Slobodna Evropa 26.09.2021
Novoizabrani episkop budimljansko – nikšićki Metodije ustoličen je 26. septembra u manastiru Đurđevi stupovi u Beranama, a ceremoniju njegovog ustoličenja je predvodio patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije sa episkopima drugih… »

Ustoličen vladika metodije: Patrijarh Porfirije se obratio narodu - biblijske scene u Beranama (foto/video)

Srbija danas 26.09.2021
U manastiru Ðurđevi stupovi, kod Berana u Crnoj Gori, danas će biti održano ustoličenje izabranog Episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija. Svetu arhijerejsku liturgiju i svečani čin ustoličenja predvodiće patrijarh srpski Porfirije, kojem je… »

Ko je vladika koji je skokom padobranom ostavio vernike bez teksta

Nova 26.09.2021
Odluka vladike Jovana Ćulibrka da se dan pred ustoličenje novoizabranog episkopa budimljansko - nikšićkog, Metodija, spusti padobranom u manastir Đurđevi stupovi u Beranama, nikoga nije ostavila ravnodušnim. Oni koji ga poznaju ili su imali priliku… »

VIDEO: Vladika Jovan se spustio padobranom ispred manastira u čast ustoličenja Metodija

Radio 021 26.09.2021
Vladika slavonski Jovan Ćulibrk padobranom je sleteo kod manastari Đurđevi stupovi, u čast ustoličenja vladike budimljansko-nikšićkog Metodija. Mediji navode da je sa njim skočio i pukovnik u penziji Nenad Kuzmanović i da je on nosio srpsku… »

Ustoličen episkop budimljansko-nikšićki Metodije

Nova 26.09.2021
Patrijarh srpski Porfirije ustoličio je danas episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija, u manastiru Ðurđevi stupovi u Beranama. Episkop Metodije ustoličen je pokličima „dostojan“ od mnogobrojnog naroda, građana, predstavnika vlasti, poslanika… »

Ustoličen vladika Metodije

Danas 26.09.2021
U Manastiru Đurđevi stupovi u Crnoj Gori završeno je ustoličenje episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija. Svetu arhijerejsku liturgiju i svečani čin ustoličenja od 9 časova predvodio je patrijarh srpski Porfirije. „U ovom trenutku želim… »

Raduj se, crna goro! Vladika Metodije ustoličen, vijore se sprkse trobojke, slavlje ispred manastira! (foto/video)

Pravda 26.09.2021
Episkop budimljansko-nikšićki Metodije ustoličen je u manastiru Đurđevi Stupovi. Svetu arhijerejsku liturgiju i svečani čin ustoličenja predvodio je patrijarh Porfirije. Poklicima "dostojan" u manastiru Đurđevi stupovi u Beranama ustoličen… »

Patrijarh Porfirije: Svako ko krene na Crkvu biva poražen

Vesti online 26.09.2021
Patrijarh srpski Porfirije ustoličio je danas episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija u manastiru Đurđevi stupovi u Beranama i poručio da da svako ko krene na Crkvu biva poražen. Episkop Metodije ustoličen je pokličima “dostojan” od… »

U Đurđevim stupovima u Beranu ustoličen vladika Metodije

RTV 26.09.2021
BERANE - U prisustvu velikog broja sveštenstva, vernog naroda i građana iz više gradova Crne Gore i Srbije u manastiru Đurđevi stupovi u Beranu, uz pokliče "Dostojan! Dostojan!", ustoličen je episkop budimljansko-nikšićke eparhije Metodije… »

Ustoličen vladika Metodije: Patrijarh Porfirije pozvao na ljubav među hrišćanima, veliki broj ljudi u Beranama (foto)

Blic 26.09.2021
Episkop bidimljansko-nikšićki Metodije ustoličen je danas u manastiru Đurđevi stupovi u Beranama. Vladika Metodije i patrijarh Porfirije izašli su iz manastira dok narod skadira "dostojan". Episkop Metodije pozvao je na jedinstvo i mir. On se… »

Kelejnik patrijarha Pavla, padobranac, guslar: Kako je vladika Metodije prošao put od ekonomskog fakulteta do episkopa

Blic 26.09.2021
Vladike Metodija, timočkog Ilariona i slavonskog Jovana, opisuju i kao jedinicu SPC za brza dejstva. Njih trojica su episkopi, koji ponekad skinu mantiju, obuku uniformu. Kažu osim Gospoda imaju još jednu zajedničku ljubav - padobranstvo. Danas je u… »

Počela ceremonija ustoličenja vladike Metodija, prisutan državni vrh Crne Gore

Nova 26.09.2021
U prisustvu velikog broja sveštenstva, vernog naroda i građana iz više gradova Crne Gore i Srbije Manastiru Ðurđevi stupovi u Beranu počela je svečana ceremonija ustoličenja izabranog episkopa budimljansko nikšićkog Metodija. Metodije je izabran… »

Ustoličenje Metodija počelo: Hiljade vernika u Đurđevim stupovima! (video)

Pravda 26.09.2021
U manastiru Đurđevi stupovi, kod Berana u Crnoj Gori, danas se održava ustoličenje izabranog Episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija. Svetu arhijerejsku liturgiju i svečani čin ustoličenja predvodi patrijarh srpski Porfirije, kojem je juče… »

Simbol slobode i neuništivosti: Đurđevi stupovi - manastir koji je pet puta spaljivan i razaran, zadužbina Nemanjića

Srbija danas 26.09.2021
Jedan je od manastira u Crnoj Gori koji su u prošlosti imali ulogu duhovnog centra oslobodilačke borbe protiv turskih osvajača. Manastir Ðurđevi stupovi kod Berana, u kojem se održava ceremonija ustoličenja izabranog mitropolita… »

VIDEO Nesvakidašnji prizor ispred manastira: Vladika se spustio padobranom

Nova 26.09.2021
Dan uoči ustoličenja novog episkopa budimljansko-nikšićkom Metodija, vernici u Beranama mogli su da prisustvuju nesvakidašnjem prizoru - episkop pakračko-slavonski Jovan Ćulibrk se padobranom spustio u manastir Đurđevi stupovi. Iako je za neke… »

Podgorički mediji: Episkop pakračko-slavonski skakao padobranom u čast patrijarha Porfirija

Danas 26.09.2021
Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Porfirije doputovao je u Berane gde će sutra u manastiru Đurđevi stupovi predvoditi ustoličenje novoizabranog episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija. U manastiru Đurđevi Stupovi Porfirija je dočekalo… »

Vladika Jovan uradio je nešto što je sve oduševilo: Na nesvakidašnji način došao na ustoličenje u Berane (video)

Blic 25.09.2021
U čast ustoličenja vladike budimljansko-nikšićkog Metodija i dolaska patrijarha Porfirija u Crnu Goru, vladika slavonski Jovan skakao je padobranom i sleteo nadomak manastira Đurđevi stupovi. Sa njim padobranom je skakao i pukovnik u penziji Nenad… »

Vesti dana »