Povezane vesti

Godfri: Vršimo snažan pritisak na Prištinu

RTV pre 4 dana
BEOGRAD - Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri izjavio je da se veoma pažljivo prati situacija u Severnoj Mitrovici, kao i da vrše snažan pritisak na Prištinu. "Veoma pažljivo pratimo situaciju u Severnoj Mitrovici. Video sam izjave predsednika… »

Gujon: Republika Srpska se danas brani i na KiM

RTV pre 4 dana
BEOGRAD - Situacija na Kosovu i Metohiji je zabrinjavajuća, izjavio je danas direktor Uprave za saradnju sa dijasporom u regionu Arno Gujon i istakao da su Srbi na severu KiM odgovorom na nasilje Prištine poslali jasnu poruku da ne sme da se pređe… »

Brnabić za RTV: Da je Srbija nešto slabija, danas bi imali etnički čisto Kosovo

RTV pre 4 dana
BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, izjavila je za Radio-televiziju Vojvodine da je povlačenje jedinica ROSU sa severa Kosova i Metohije jasan znak da je njen jučerašnji apel međunarodnoj zajednici i NATO da reaguju urodio plodom… »

Na severu Kosova mirno, ali napeto - ranjeni Sofronijević stabilno

RTV pre 4 dana
KOSOVSKA MITROVICA - Na severu Kosova jutros je mirno, ali napeto, posle akcije interventne jedinice kosovske policije u severnom delu Mitrovice i u Zvečanu, a ranjeni Srećko Sofronijević je stabilno. Pripadnici kosovske policije za ekonomski kriminal… »

Poruka Prištini iz Beograda: To se neće tolerisati!

Vesti online pre 4 dana
“Ponašanje Prištine je prešlo crvene linije jer je upotrebljeno vatreno oružje protiv ljudi koji su mirno protestvovali. To je apsolutno neprihvatljivo i to se neće tolerisati, i to je put koji vodi ka oštroj destabilizaciji”, rekao je… »

Oglasila se američka ambasada: Zabrinuti smo!

Vesti online pre 4 dana
Portparol ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Prištini rekao je da je Vašington zabrinut zbog toga što je danas došlo do protivljenja “pokušaju kosovskih institucija da uspostave red i mir na celom Kosovu”, prenosi Reporteri. Iz američke… »

Brnabić: Postoje dokazi da je neko koristio uticaj da Koluvija optuži Andreja

Nova pre 3 dana
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da postoje dokazi da je "neko" koristio svoj uticaj da Predragu Koluviji, optuženom za uzgajanje tona marihuane na farmi Jovanjica, kaže da optuži brata predsednika Srbije, Andreja Vučića. Ona… »

Brnabić: Prelazak crvene linije bi bio da se Rosu nije povukao sa severa

Nova pre 3 dana
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da bi "prelazak crvene linije", koji bi izazvao reakciju Srbije, bio da NATO u sredu nije reagovao i da se specijalne jedinice kosovske policije Rosu nisu povukle sa severa Kosova, gde su sprovodile… »

Premijerka: Imamo dokaze da je neko Koluviji rekao da optuži Andreja Vučića

N1 Info pre 3 dana
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da postoje dokazi da je "neko" koristio svoj uticaj da Predragu Koluviji, optuženom za uzgajanje tona marihuane na farmi Jovanjica, kaže da optuži brata predsednika Srbije, Andreja Vučića. Ona je… »

Brnabić: Imamo dokaze da je neko koristio svoj uticaj da Koluviji kaže da optuži Andreja Vučića

Beta pre 3 dana
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da postoje dokazi da je "neko" koristio svoj uticaj da Predragu Koluviji, optuženom za uzgajanje tona marihuane na farmi Jovanjica, kaže da optuži brata predsednika Srbije, Andreja Vučića. Ona… »

Eskalacija sukoba na Kosovu Crvena linija je pokušaj proterivanja Srba: Zoran Anđelković i Demo Beriša u Usijanju

Kurir pre 3 dana
Na severu Kosova je danas mirno ali napeto. Srbin Srećko Sofronijević, koji je tokom jučerašnje akcije prištinskih specijalnih snaga teško ranjen, nalazi se na intenzivnoj nezi. Nakon sinoćnog uklanjanja barikada sa magistralnog puta… »

"Jasno je NATO-u"

B92 pre 3 dana
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da bi "prelazak crvene linije", koji bi izazvao reakciju Srbije, bio da NATO u sredu nije reagovao. Kako je rekla, to isto važi i da se specijalne jedinice kosovske policije Rosu nisu povukle sa… »

Brnabić: Prelazak crvene linije bi bio da se Rosu nije povukao sa severa Kosova

Radio sto plus pre 3 dana
„Da se ovo nastavilo juče, da se nastavilo pucanje na Srbe, a da NATO nije reagovao i da se oni nisu povukli, da dolazi do novog etničkog čišćenja srpskog naroda, jednostavno je crvena linija. Dakle, to se ne bi dozvolilo i to se neće dozvoliti… »

Ana Brnabić: Prelazak crvene linije bi bio da se Rosu nije povukao sa severa Kosova to bi izazvalo reakciju Srbije

Kurir pre 3 dana
BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da bi "prelazak crvene linije", koji bi izazvao reakciju Srbije, bio da NATO u sredu nije reagovao i da se specijalne jedinice kosovske policije Rosu nisu povukle sa severa Kosova, gde su… »

Uklonjene barikade na Kosovu, ranjeni muškarac van životne opasnosti

N1 Info pre 3 dana
Srećko Sofronijevijć, koji je ranjen u akciji policije na severu Kosova, i dalje je na intenzivnoj nezi bolnice u Kosovskoj Mitrovici - u teškom je stanju, ali van životne opasnosti, saznaje N1. Kako javlja reporter N1, nakon jučerašnjih incidenata… »

"Republika Srpska se brani i na KiM"

B92 pre 3 dana
Beograd -- Situacija na Kosovu i Metohiji je zabrinjavajuća, izjavio je danas direktor Uprave za saradnju sa dijasporom u regionu Arno Gujon. On je istakao da su Srbi na severu KiM odgovorom na nasilje Prištine poslali jasnu poruku da ne sme da se… »

Gujon: Republika Srpska se danas brani i na Kosovu i Metohiji

Vesti online pre 3 dana
Situacija na Kosovu i Metohiji je zabrinjavajuća, izjavio je danas direktor Uprave za saradnju sa dijasporom u regionu Arno Gujon i istakao da su Srbi na severu pokrajine odgovorom na nasilje Prištine poslali jasnu poruku da ne sme da se pređe granica… »

Na severu Kosova jutros mirno, Sofronijević stabilno

Politika pre 3 dana
Svečlja: Akcija koordinisana sa međunarodnim akterima. Na severu Kosova je mirno, a tokom noći nije bilo akcija policije niti okupljanja građana, javila je Radio-televizija Srbije (RTS). Uklonjene su barikade koje su juče postavljene u severnom delu… »

Rođaci ranjenog Srećka: Odjekivali su se rafali, kao da je bilo ratno stanje

Nova pre 3 dana
Miodrag i Mirjana Sofronijević, stric i strina ranjenog Srećka Sofronijevića (36), koji je upucan juče na Kosovu, kažu da se i dalje plaše i osećaju strah nakon jučerašnjeg divljanja specijalne policije kosovske policije. „Kao ratno stanje je… »

Eskalacija sukoba na Kosovu: Da li su napadi na srpski narod na severu Kosova uvod u novi pogrom?

Kurir pre 3 dana
Na severu Kosova je danas mirno, ali napeto. Srbin Srećko Sofronijević, koji je tokom jučerašnje akcije prištinskih specijalnih snaga teško ranjen, nalazi se na intenzivnoj nezi. Nakon sinoćnog uklanjanja barikada sa magistralnog puta… »

Godfri: Vršimo snažan pritisak na Prištinu

Dnevnik pre 3 dana
BEOGRAD: Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri izjavio je da se veoma pažljivo prati situacija u Severnoj Mitrovici, kao i da vrše snažan pritisak na Prištinu. "Veoma pažljivo pratimo situaciju u Severnoj Mitrovici. Video sam izjave predsednika… »

Gurke stoje iza napada na Srbe?! Otkrivena pozadina krvoprolića na KiM! Bataljon britanskih specijalaca došao 48 sati pre…

Pravda pre 3 dana
Noć na severu KiM protekla je mirno nakon brutalnog napada specijalne jedinice ROSU na goloruke Srbe u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu! Tokom akcije policije lažne države Kosova, podsetimo, povređeno je nekoliko desetina Srba dok je Srećko… »

Američki ambasador: "Budite sigurni. Vršimo pritisak na Prištinu"

B92 pre 3 dana
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Entoni Godfri prokomentarisao je akciju kosovske policije u kojoj je ranjen jedan Srbin. "Veoma pažljivo pratimo situaciju u severnoj Mitrovici. Video sam izjave predsednika Vučića, premijerke… »

"Vršimo snažan pritisak na Prištinu": Godfri o incidentima na severu Kosova: Što se duže odlažu rešenja, biće sve gore

Blic pre 3 dana
Veoma pažljivo pratimo situaciju u Severnoj Mitrovici. Video sam izjave predsednika Vučića, premijerke Brnabić, Petra Petkovića, u kontaktu sam sa kolegama u Prištini, ambasadorima Kvinte ovde u Beogradu. Budite sigurni da vršimo snažan pritisak… »

Dok postoji i samo jedan Srbin: Šešeljev govor o Kosovu koji se i danas dobro pamti (video)

Pravda pre 3 dana
Nakon brutalnog napada specijalne jedinice ROSU na goloruke Srbe u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu, noć je protekla mirno. Tokom akcije policije lažne države Kosova, podsetimo, povređeno je nekoliko desetina Srba dok je Srećko Sofronijević (36)… »

Godfri: Vršimo snažan pritisak na Prištinu

Vesti online pre 3 dana
“Veoma pažljivo pratimo situaciju u Severnoj Mitrovici. Video sam izjave predsednika Vučića, premijerke Brnabić, Petra Petkovića, u kontaktu sam sa kolegama u Prištini, ambasadorima Kvinte ovde u Beogradu. Budite sigurni da vršimo snažan… »

Na severu Kim mirno ali napeto: Obdaništa i škole nastavili sa radom

Večernje novosti pre 3 dana
Foto: D. Z. Iako na prvi pogled sve izgleda kao da se ništa nije desilo, tenzije i strah od novih provokacija kosovskih vlasti primetni su među građanima. Nakon sinoćnog uklanjanja barikada sa magistralnog puta Priština—Raška, u mestu Rudare, svi… »

Na severu Kosova jutros mirno

Beta pre 3 dana
Na severu Kosova je mirno, a tokom noći nije bilo akcija policije niti okupljanja gradjana, javila je Radio-televizija Srbije (RTS). Uklonjene su barikade koje su juče postavljene u severnom delu Mitrovice i kod mesta Rudare kod Zvečana, i saobraćaj… »

Mirno na severu Kosova, ranjeni muškarac van životne opasnosti

Novi magazin pre 3 dana
Na severu Kosova je mirno, a tokom noći nije bilo akcija policije niti okupljanja građana, javila je Radio-televizija Srbije (RTS). Uklonjene su barikade koje su juče postavljene u severnom delu Mitrovice i kod mesta Rudare kod Zvečana, i saobraćaj… »

"Pa šta, vodimo 5:0" Šta je sve Vučić govorio Srbima na Kosovu

Pravda pre 4 dana
Nakon kritične situacije od pre dve nedelje na prelazu Jarinje, situacija na Kosovu i Metohiji ponovo je uzavrela. Više osoba je povređeno, a jedan Srbin je ranjen u leđa i nalazi se u teškom stanju. Više puta je predsednik Srbije Aleksandar Vučić… »

Mirno ali napeto na severu Kosova i Metohije, ranjeni Sofronijević van životne opasnosti

RTS pre 4 dana
Na severu Kosova i Metohije jutros je mirno, ali napeto, posle akcije interventne jedinice kosovske policije u severnom delu Mitrovice i u Zvečanu. U sukobima je povređeno više civila. Ranjeni Srećko Sofronijević je stabilno i van životne opasnosti… »

Ranjeni Srbin na intenzivnoj nezi: Nakon jučerašnjeg haosa na Kosovu i dalje napeta situacija

Mondo pre 4 dana
Situacija na Kosovu je danas mirna, ali i dalje napeta. Situacija na Kosovu je danas mirna, ali i dalje napeta. Dan nakon brutalne akcije specijalaca kosovske policije u Severnoj Mitrovici i Zvečanu, pri čemu je teško ranjen Srbin z Zvečana, a na… »

Na severu Kosova jutros mirno

Danas pre 4 dana
Na severu Kosova je mirno, a tokom noći nije bilo akcija policije niti okupljanja građana, javila je Radio-televizija Srbije (RTS). Uklonjene su barikade koje su juče postavljene u severnom delu Mitrovice i kod mesta Rudare kod Zvečana, i saobraćaj… »

Mirno na severu Kosova, ranjeni muškarac van životne opasnosti

Novi magazin pre 4 dana
Na severu Kosova je mirno, a tokom noći nije bilo akcija policije niti okupljanja građana, javila je Radio-televizija Srbije (RTS). Uklonjene su barikade koje su juče postavljene u severnom delu Mitrovice i kod mesta Rudare kod Zvečana, i saobraćaj… »

Na severu kosmeta jutros mirno: Uklonjene su barikade, nije bilo novih policijskih akcija niti okupljanja građana

Kurir pre 4 dana
Na severu Kosova i Metohije je mirno, a tokom noći nije bilo akcija policije niti okupljanja građana. Uklonjene su barikade koje su juče postavljene u severnom delu Mitrovice i kod mesta Rudare kod Zvečana, i saobraćaj je normalizovan. I dalje ima… »

Mirna noć na Kosmetu: Barikade sklonjene, protest podrške u Beogradu nastavlja se u subotu, a predsednik Vučić poručio…

Blic pre 4 dana
Nakon što je Kosovska policija juče upala u severni deo Kosovske Mitrovice, u akciji protiv krijumčarenja robe, i eskalacije koja je usledila posle ranjavanja Srbina Srećka Sofronijevića (36), noć na Kosovu i Metohiji protekla je mirno. Barikade… »

SAD: pozivaju na smirivanje situacije na KiM Nikakvo nasilje nije prihvatljivo Svetski mediji o dešavanjima na KiM

Blic pre 4 dana
SAD su pozvale na smirivanje nakon današnjih događaja na KiM i upada specijalnih jedinica kosovske policije na sever Kosova. "SAD pozivaju na smirivanje situacije posle događaja na Kosovu", rekao je za Glas Amerike neimenovani portparol Stejt… »

„Akcija na severu Kosova koordinisana sa međunarodnim akterima“

Sputnik pre 4 dana
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja izjavio je da je za akciju kosovske policije u nekim opštinama na Kosovu postojala koordinacija sa međunarodnim saveznicima. On je rekao da u operativnim centrima policije postoje međunarodni… »

Lazarević (KoSSev): Srpska lista događaj opisuje kao Kristalnu noć, a nisu bili s narodom

Danas pre 4 dana
Urednica KoSSev-a Tatjana Lazarević kaže za N1 da je Goran Rakić iz Srpske liste današnje događaje u Kosovskoj Mitrovici opisao kao „Kristalnu noć“, a da čelnika te liste, tokom incidenata, nije bilo, osim jednog odbornika koji sticajem… »

Ambasada SAD u Prištini: Neprihvatljivo svako nasilje protiv vlasti, medija, ili građana

Danas pre 4 dana
Iz ambasade SAD u Prištini je saopšteno da je Vašington zabrinut zbog načina na koji je danas na severu Kosova došlo do suprotstavljanja pokušaju kosovskih institucija da uspostave red i zakon, te pozvao na smirivanje situacije, preneo je portal… »

Vesti dana »