Povezane vesti

Erdogan: Deset zapadnih ambasadora „persone non grata"

Politika 23.10.2021
ISTANBUL - Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan naložio je Ministarstvu spoljnih poslova da 10 ambasadora iz zapadnih zemalja proglasi „personama non grata”, zbog pozivanja na oslobođenje filantropa Osmana Kavale. Kavala je u zatvoru od kraja… »

Erdogan naredio proterivanje 10 ambasadora

Slobodna Evropa 23.10.2021
Turski predsednik Redžep Tajip Erdoan izjavio je u subotu, 23. oktobra da će ambasadori deset zemalja, među kojima su Francuska, Nemačka i SAD, koji su pozvale na oslobađanje opozicionara Osmana Kavale, biti proglašeni nepoželjnim osobama - persona… »

Turska i politika: Erdogan proteruje ambasadore SAD, Francuske, Nemačke i još sedam zemalja

BBC News 23.10.2021
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan naredio je da se 10 ambasadora proglase „personama non grata" zbog pozivanja na oslobađanje biznismena i aktiviste Osmana Kavale. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da je naredio da se 10… »

Predsednik Turske u Eskišehiru u jednom danu otvorio 46 novih fabrika

N1 Info 23.10.2021
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan boravi u gradu Eskišehir, gde je otvorio 46 novih fabrika. U industrijskoj zoni turskog grada Eskišehira upriličena je svečanost otvaranja 46 novih fabrika, među kojima je i fabrika bele tehnike HAIER. Erdogan… »

Erdogan dao nalog: Deset zapadnih ambasadora pod hitno proglasiti za "persone non grata"

RTV 23.10.2021
ISTANBUL - Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan naložio je Ministarstvu spoljnih poslova da 10 ambasadora iz zapadnih zemalja proglasi "personama non grata", zbog pozivanja na oslobođenje filantropa Osmana Kavale. Kavala je u zatvoru od kraja 2017… »

Erdogan: Ambasadori koji podržavaju opozicionara Kavalu biće proglašeni za nepoželjne

Novi magazin 23.10.2021
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će ambasadori deset zemalja, medju kojima su Francuska, Nemačka i SAD, koji su pozvale na oslobadjanje opozicionara Osmana Kavale, biti proglašeni nepoželjnim osobama - persona non grata… »

Turska proteruje desetoro zapadnih diplomata

Glas Amerike 23.10.2021
ISTANBUL — Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan saopštio je da je naložio ministarstvu spoljnih poslova da deset ambasadora zapadnih zemalja proglasi za "personae non gratae", zbog poziva na oslobađanje filantropa Osmana Kavale. Kavala je u… »

Erdogan: Deset zapadnih ambasadora “persone non grata”

Vesti online 23.10.2021
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan naložio je Ministarstvu spoljnih poslova da 10 ambasadora iz zapadnih zemalja proglasi “personama non grata”, zbog pozivanja na oslobođenje filantropa Osmana Kavale. Kavala je u zatvoru od kraja 2017. godine… »

Erdogan: ‘Persone non grata’ ambasadori SAD-a, Njemačke, Francuske…

Al Jazeera 23.10.2021
Ambasadori Kanade, Danske, Francuske, Njemačke, Nizozemske, Norveške, Švedske, Finske, Novog Zelanda i SAD-a ranije pozvali da se hitno riješi slučaj Osmana Kavale. Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan naredio je u subotu Ministarstvu vanjskih… »

Erdogan: Ambasadori koji traže oslobađanje Kavale će biti proglašeni nepoželjnim

N1 Info 23.10.2021
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će ambasadori deset zemalja, među kojima su Francuska, Nemačka i SAD, koji su pozvali na oslobađanje opozicionara Osmana Kavale, biti proglašeni nepoželjnim osobama - persona non grata… »

Erdogan: Deset zapadnih ambasadora "persone non grata"

Dnevnik 23.10.2021
ISTANBUL: Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan naložio je Ministarstvu spoljnih poslova da 10 ambasadora iz zapadnih zemalja proglasi "personama non grata", zbog pozivanja na oslobođenje filantropa Osmana Kavale. Kavala je u zatvoru od kraja 2017… »

Erdogan naredio da se desetoro ambasadora proglasi personama non grata

Nova 23.10.2021
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će ambasadori deset zemalja, među kojima su Francuska, Nemačka i SAD, koji su pozvale na oslobađanje opozicionara Osmana Kavale, biti proglašeni nepoželjnim osobama – persona non grata… »

Erdogan proteruje ambasadore SAD, Francuske, Nemačke...

RTS 23.10.2021
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan naredio je da se 10 ambasadora proglase "personama non grata" zbog pozivanja na oslobađanje biznismena i filantropa Osmana Kavale. Redžep Tajip Erdogan izjavio je, u obraćanju u gradu Eskišehir, da je naredio… »

Turska proteruje 10 ambasadora: Erdogan presekao - na udaru i izaslanici Amerike, Nemačke i Francuske

Večernje novosti 23.10.2021
Foto: EPA/YVES HERMAN Redžep Tajip Erdogan je rekao da je povod za proterivanje ambasadora njihov zahtev za oslobađanje filantropa Osmana Kavale. Potpisnice saopštenja su Amerika, Nemačka, Francuska, Kanada, Danska, Holandija, Norveška, Švedska… »

Erdogan proglasio 10 zapadnih amabasadora "personama non grata"

Telegraf 23.10.2021
Ambasadori Kanade, Danske, Francuske, Nemačke, Holandije, Norveške, Švedske, Finske, Novog Zelanda i Sjedinjenih Američkih Država pozvali su u zajedničkom saopštenju 18. oktobra da se hitno reši slučaj filantropa Osmana Kavale. Turski predsednik… »

Erdogan: Ambasadori koji podržavaju opozicionara Kavalu biće proglašeni za nepoželjne

Danas 23.10.2021
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će ambasadori deset zemalja, među kojima su Francuska, Nemačka i SAD, koji su pozvale na oslobađanje opozicionara Osmana Kavale, biti proglašeni nepoželjnim osobama – persona non grata… »

Turska proteruje 10 ambasadora: Na udaru Erdoganovog besa i izaslanici Amerike, Nemačke i Francuske

Blic 23.10.2021
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan naložio je ministru inostranih poslova da 10 ambasadora, uključujući izaslanike Amerike, Nemačke i Francuske, proglasi "personama non grata“ zbog zajedničke izjave u kojoj su pozvali na oslobađanje… »

Turska proteruje 10 ambasadora! Na udaru i izaslanici Amerike, Nemačke, Francuske...

Pravda 23.10.2021
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan naložio je ministru inostranih poslova da 10 ambasadora, uključujući izaslanike Amerike, Nemačke i Francuske, proglasi "personama non grata“ zbog zajedničke izjave u kojoj su pozvali na oslobađanje… »

Turska proteruje deset ambasadora: Na "udaru" i izaslanici Amerike, Nemačke i Francuske

B92 23.10.2021
Redžep Tajip Erdogan naložio je ministru inostranih poslova da 10 ambasadora, uključujući izaslanike SAD, Nemačke i Francuske, proglasi "personama non grata". To je naložio zbog zajedničke izjave u kojoj su pozvali na oslobađanje zatvorenog… »

Turska proteruje 10 ambasadora: Erdogan naložio da se proglase nepoželjnim osobama!

Kurir 23.10.2021
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će ambasadori deset zemalja, među kojima su Francuska, Nemačka i SAD, koji su pozvale na oslobađanje opozicionara Osmana Kavale, biti proglašeni nepoželjnim osobama - persona non grata… »

Vesti dana »