Povezane vesti

Nastao greškom tokom pravljenja sladoleda: Preminuo "otac" tiramisua Ado Kampeol

Nastao greškom tokom pravljenja sladoleda: Preminuo "otac" tiramisua Ado Kampeol

Večernje novosti 31.10.2021
Foto: Free Images Pixabay Kampeol je bio vlasnik restorana u gradu Trevizo na severu Italije, a upravo su u tom restoranu tiramisu osmislili njegova supruga i glavni kuvar. Na meni restorana tiramisu je stavljen 1972. godine, ali nikada nije patentiran… »
Preminuo „otac tiramisua“ Ado Kampeol

Preminuo „otac tiramisua“ Ado Kampeol

RTS 31.10.2021
Poslastičar Ado Kampeol, takođe prozvan i „otac tiramisua“, preminuo je u 94. godini. Kampeol je bio vlasnik „Bekerije“, restorana u Trevizu u severnoj Italiji, u kojem su svetski poznati desert izmislili njegova supruga i kuvar. Poslastica… »
Umro otac tiramisua: Njegova supruga i kuvar osmislili kolač "podigni me" nakon greške

Umro otac tiramisua: Njegova supruga i kuvar osmislili kolač "podigni me" nakon greške

Telegraf 31.10.2021
Kampeol je bio vlasnik restorana u gradu Trevizo na severu Italije, a upravo su u tom restoranu tiramisu osmislili njegova supruga i glavni kuvar. Ugostitelj Ado Kampeol, koji se smatra "ocem" tiramisua, preminuo je u 93. godini, prenosi BBC. Kampeol je… »

Vesti dana »