Povezane vesti

Magdalena Anderson ponovo izabrana za premijerku Švedske

Danas 29.11.2021
Liderka švedskih socijaldemokrata Magdalena Anderson, koja je ranije ove nedelje podnela ostavku posle nekoliko sati na premijerskom mestu, danas je ponovo izabrana na tu funkciju. Od 349 poslanika u švedskom parlamentu podršku vladi Magdalene Anderson… »

Nova premijerka Švedske ponovo izabrana, nekoliko dana posle ostavke

Glas Amerike 29.11.2021
Prva premijerka u istoriji Švedske Magdalena Anderšon ponovo je izabrana u ponedeljak, nekoliko dana pošto je podnela ostavku zbog političkih, predizbornih previranja. Parlament ju je izabrao za premijerku tesnom većinom glasova, drugi put za manje… »

Magdalena Anderson drugi put izabrana za švedsku premijerku

Radio 021 29.11.2021
Poslanici švedskog parlamenta ponovo su drugi put za manje od sedam dana izabrali lidera Socijaldemokratske partije Magdalenu Anderson za novog premijera. Andersonova je izabrana na glasanju prošle sedmice, ali je morala da preda mandat samo nekoliko… »

Magdalena Anderson ponovo izabrana za premijerku Švedske – drugi put za nedelju dana

Politika 29.11.2021
KOPENHAGEN – Liderka švedskih socijaldemokrata Magdalena Anderson, koja je ranije ove nedelje podnela ostavku posle nekoliko sati na premijerskom mestu, danas je ponovo izabrana na tu funkciju. Od 349 poslanika u švedskom parlamentu podršku vladi… »

Izabrana, pa odustala; opet je izglasali

B92 29.11.2021
Stokholm -- Švedski parlament izabrao je u ponedeljak liderku socijaldemokrata Magdalenu Anderson za premijerku po drugi put za nešto više od nedelju dana. Ona će pokušati da vodi zemlju sa manjinskom vladom. Bivša ministarka finansija dobila je… »

Švedska i politika: Premijerka se vraća na fukciju posle podnošenja ostavke

Danas 29.11.2021
Prva predsednica vlade u istoriji Švedske, Magdalena Anderson, vratila se na funkciju posle turbulentne nedelje u kojoj je imenovana za premijerku, pa je podnela ostavku. U ponedeljak je organizovano novo glasanje u švedskom parlamentu u ponedeljak, a… »

Švedska dobila prvu ženu premijerku drugi put u nedelju dana

Novi magazin 29.11.2021
Liderka švedskih socijaldemokrata Magdalena Anderson, koja je ranije ove nedelje podnela ostavku posle nekoliko sati na premijerskom mestu, danas je ponovo izabrana na tu funkciju. Od 349 poslanika u švedskom parlamentu podršku vladi Magdalene Anderson… »

Nakon prošlonedeljne ostavke Magdalena Anderson ponovo premijerka Švedske

Slobodna Evropa 29.11.2021
Liderka švedskih socijaldemokrata Magdalena Anderson, koja je ranije prošle nedelje podnela ostavku posle nekoliko sati na premijerskom mestu, u ponedeljak 29. novembra je ponovo izabrana na tu funkciju. Od 349 poslanika u švedskom parlamentu podršku… »

Švedska i politika: Premijerka se vraća na fukciju posle podnošenja ostavke

BBC News 29.11.2021
Magdalena Anderson dobila je najpre podršku u parlamentu za imenovanje na mestu predsednice vlade, da bi potom podnela ostavku jer nije prošao vladin predlog budžeta, a sada će voditi jednostranačku vladu do novih izbora u septembru 2022. godine… »

Švedska: Anderson ponovo izabrana za premijerku drugi put za nedelju dana

Blic 29.11.2021
Švedski parlament je danas drugi put za manje od nedelju dana izabrao liderku Socijaldemokratske partije Magdalenu Anderson za prvu premijerku u zemlji. Bivša ministarka finansija izglasana je za premijerku i prošle nedelje, ali je samo nekoliko sati… »

Magdalena Anderson ponovo izabrana za premijerku Švedske - drugi put za nedelju dana

RTS 29.11.2021
Švedski poslanici ponovo su odlučili da predsednica Socijaldemokratske stranke Magdalena Anderson bude na čelu vlade. Magdalena Anderson je izabrana da predvodi jednopartijsku vladu, prvu u 15 godina, koju će činiti samo članovi Socijaldemokratske… »

Dva mandata za sedam dana: Švedska dobila novu premijerku

Večernje novosti 29.11.2021
Foto: AP Bivša ministarka finansija izglasana je za premijerku i prošle nedelje, ali je samo nekoliko sati kasnije podnela ostavku nakon što su Zeleni, mlađi koalicioni partner, napustili vladu jer vladin predlog budžeta nije usvojen, preneo je… »

Magdalena Anderson za manje od sedam dana ponovo izabrana za švedsku premijerku

N1 Info 29.11.2021
Poslanici švedskog parlamenta ponovo su drugi put za manje od sedam dana izabrali lidera Socijaldemokratske partije Magdalenu Anderson za novog premijera. Andersonova je izabrana na sličnom glasanju prošle sedmice, ali je morala da preda mandat samo… »

Izabrana za premijerku, podnela ostavku istog dana, sad je opet premijerka

Nova 29.11.2021
Magdalena Anderson po drugi put u nedelju dana izabrana je za premijerku Švedske. Anderson je na tu poziciju izabrana prošle nedelje i tako postala prva žena premijer u istoriji Švedske. Međutim, samo osam sati nakon dolaska na funkciju, ona je… »

Anderson izabrana za premijerku Švedske drugi put za manje od nedelju dana

Telegraf 29.11.2021
Ona je prošle nedelje dala ostavku nekoliko sati nakon stupanja na funkciju. Švedski parlament je danas drugi put za manje od nedelju dana izabrao liderku Socijaldemokratske partije Magdalenu Anderson za prvu premijerku u zemlji. Bivša ministarka… »

Vesti dana »