Povezane vesti

Zelenski predlaže sastanak s Bajdenom i Putinom

Politika pre 8 dana
KIJEV – Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski predložio je danas sastanak sa američkim i ruskim predsednicima Džoom Bajdenom i Vladimirom Putinom na kojem bi bilo reči o bezbednosnoj situaciji u vezi s Ukrajinom, javlja Rojters. Ranije ove… »

Sajber napadi u Ukrajini, SAD upozoravaju da se Rusija možda sprema za rat

Glas Amerike pre 8 dana
VAŠINGTON — Sjedinjene Države saopštile su da strahuju da Rusija sprema izgovor da izvrši invaziju na Ukrajinu ako njeni ciljevi ne budu ispunjeni diplomatskim putem, posle velikog sajber napada u Ukrajini u okviru kojeg je na internet stranicama… »

Ruska osveta: Šalju vojnu opremu u američko dvorište?

B92 pre 7 dana
"Ne vidim smisla, niti osnove da se pregovori sa Sjedinjenim Državama nastave u bliskoj budućnosti." To je izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov posle odbijanja SAD da uzme u razmatranje ruske zahteve. Naime, Vašington je… »

Predsednik Ukrajine predlaže sastanak sa Putinom i Bajdenom

Nova pre 7 dana
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski predložio je danas sastanak sa američkim i ruskim predsednicima Džoom Bajdenom i Vladimirom Putinom na kojem bi bilo reči o bezbednosnoj situaciji u vezi s Ukrajinom. Ranije ove nedelje održani su razgovori… »

Zelenski predlaže sastanak sa Putinom i Bajdenom: Vreme je za iskren i transparentan razgovor!

Kurir pre 7 dana
Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski predložio je danas sastanak sa predsednicima SAD i Rusije Džozefom Bajdenom i Vladimirom Putinom radi razgovora o rastućim bezbednosnim brigama kada je reč o Ukrajini, saopštio je šef njegove kancelarije… »

Zelenski predlaže sastanak sa Putinom i Bidenom u vezi Ukrajine

Al Jazeera pre 7 dana
Ove sedmice nije došlo do pomaka u pregovorima između Rusije i zapadnih zemalja, koje strahuju da bi Moskva mogla da pokrene novu vojnu ofanzivu na Ukrajinu. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski predložio je sastanak s predsjednikom Sjedinjenih… »

Zelenski traži sastanak sa Putinom i Bajdenom

B92 pre 7 dana
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski predložio je danas sastanak sa američkim i ruskim predsednicima Džoom Bajdenom i Vladimirom Putinom. Na tom sastanku bi bilo reči o bezbednosnoj situaciji u vezi s Ukrajinom, javlja Rojters. Ranije ove nedelje… »

Zelenski predlaže sastanak sa Putinom i Bajdenom oko Ukrajine

Slobodna Evropa pre 7 dana
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski predložio je sastanak sa predsednikom Sjedinjenih Američkih Država Džoom Bajdenom i ruskim Vladimirom Putinom kako bi se razgovaralo o rastućim tenzijama oko Ukrajine. Predlog Zelenskog izneo je 14. januara… »

Rusija NATO-u: Odgovor o neširenju naredne sedmice

Al Jazeera pre 7 dana
Ruski šef diplomatije Lavrov poručio Alijansi kako je Moskvi ponestalo strpljenja. Rusija je zatražila da Sjevernoatlantska alijansa (NATO) naredne sedmice odgovori na njen zahtjev za davanje garancija o neširenju na istok, iako je alijansa već… »

Lavrov: Našem strpljenju dolazi kraj

Politika pre 7 dana
MOSKVA - Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da će, ako Zapad odbije predloge Rusije o bezbednosnim garancijama, Moskva proceniti situaciju i doneti odluku uzimajući u obzir sve faktore i u interesu osiguranja nacionalne bezbednosti… »

Rusija zatražila da NATO sledeće nedelje odgovori na njen zahtev o neširenju

Danas pre 7 dana
Rusija je zatražila da NATO sledeće nedelje odgovori na njen zahtev za davanje garancija o neširenju na istok, iako je alijansa već odbacila mogućnost da pristane na to. Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je danas da su zahtevi da… »

Lavrov: Baze NATO-a na Azovskom moru još jedna crvena linija

RTS pre 7 dana
Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Larov izjavio je da je za Moskvu neprihvatljivo da se na ruskim granicama pojavi NATO. Sergej Lavrov je na godišnjoj pres-konferenciji, komentarišući mogućnost ulaska Ukrajine u NATO, istakao da Rusija… »

„Ponestalo nam je strpljenja“: Rusija traži od NATO odgovor i dali su jasan rok

Nova pre 7 dana
Rusija je zatražila da NATO sledeće nedelje odgovori na njen zahtev za davanje garancija o neširenju na istok, iako je alijansa već odbacila mogućnost da pristane na to. Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je danas da su zahtevi da… »

Rusija postavila ultimatum NATO paktu Do sledeće nedelje odgovorite nam na naš zahtev! Lavrov: Ponestalo nam je strpljenja

Kurir pre 7 dana
Rusija je zatražila da NATO sledeće nedelje odgovori na njen zahtev za davanje garancija o neširenju na istok, iako je alijansa već odbacila mogućnost da pristane na to. Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je danas da su zahtevi da… »

"To se nagomilalo": Lavrov o širenju NATO-a i pregovorima sa Amerikom: "Našem strpljenju dolazi kraj"

Blic pre 7 dana
Rusija nije spremna da zauvek čeka odgovor SAD i NATO-a u vezi sa bezbednosnim zahtevima Moskve, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. On je naglasio da Rusija želi da dobije detaljan pisani odgovor na svaki ruski predlog. Lavrov je… »

Novo kretanje ruskih trupa, Lavrov ponovio zahtev da se NATO 'ne širi na istok'

Slobodna Evropa pre 7 dana
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da Moskva ima osnova da veruje da bi Sjedinjene Države i NATO mogli da počnu da jačaju snage u blizini Rusije u narednim mesecima, koristeći kao izgovor tenzije oko Ukrajine. Izjava Lavrova… »

Lavrov: Nagomilalo se 1990-tih VIDEO

B92 pre 7 dana
Moskva -- Sergej Lavrov izjavio je na godišnjoj konferenciji ruskog spoljnopolitičkog resora da zemlje Zapada doprinose negativnom razvoju situacije. Takođe, ministar spoljnih poslova Rusije je kazao, kako prenosi Sputnjik, da NATO nastavlja sa… »

Lavrov: Našem strpljenju dolazi kraj

RTV pre 7 dana
MOSKVA - Šef ruske diplomatiej Sergej Lavrov izjavio je danas da će, ako Zapad odbije predloge Rusije o bezbednosnim garancijama, Moskva proceniti situaciju i doneti odluku uzimajući u obzir sve faktore i u interesu osiguranja nacionalne bezbednosti… »

“Obećanja su bacili u smeće”

Vesti online pre 7 dana
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je Moskva sada pokrenula pitanje neširenja NATO-a jer se, kako je rekao, “to nagomilalo”. – Nagomilalo se u periodu posle 1990-ih, kada su naši zapadni prijatelji jednostavno u smeće… »

Lavrov: Našem strpljenju dolazi kraj

Dnevnik pre 7 dana
MOSKVA: Šef ruske diplomatiej Sergej Lavrov izjavio je danas da će, ako Zapad odbije predloge Rusije o bezbednosnim garancijama, Moskva proceniti situaciju i doneti odluku uzimajući u obzir sve faktore i u interesu osiguranja nacionalne bezbednosti… »

Bez pravog odgovora iz OEBS: Predstavnici Rusije izneli svoj set bezbednosnih predloga na jučerašnjem sastanku u Beču

Večernje novosti pre 7 dana
Aleksandar Lukaševič, Foto AP Lukaševič je na konferenciji za novinare rekao da je Rusija očekivala sadržajniju reakciju na svoje predloge o bezbednosnim garancijama. - Reakcija je razočaravajuća, jer smo očekivali sveobuhvatne diskusije. Naše… »

Vesti dana »