Povezane vesti

Premijerka o Vučićevom nezadovoljstvu referendumom: Rekao je „Evo, vi ste pametni, pa vodite stranku“

Politika 18.01.2022
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zadovoljan „što smo uspeli da izguramo ovako važnu reformu”, ali ne i rezultatima referenduma o ustavnim promenama. Gostujući na televiziji Prva, Brnabić je… »

Vučić: Uvek sam saopštavao rezultate pre RIK-a, SNS najsposobnija da ih izračuna

N1 Info 18.01.2022
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je rezultate glasanja na referendumu o ustavnim promenama saopštio pre Republičke izborne komisije (RIK), kao što je, prema njegovim rečima, to radio i ranije. „Mi nismo saopštavali na osnovu… »

Brnabić: Rio Tinto uskoro neće biti u Srbiji

Dnevnik 18.01.2022
BEOGRAD: Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Rio Tinto za nekoliko nedelja neće biti u Srbiji. "Meni je važno šta žele ljudi u Srbiji. Uskoro će isteći dozvole izdate Rio Tintu, mi ćemo ukinuti prostorni plan u koji je unet… »

Vučić i Erdogan: Saradnja Srbije i Turske odlična, važno očuvati mir na Balkanu

Novi magazin 18.01.2022
Predsednici Turske i Srbije, Redžep Tajip Erdogan i Aleksandar Vučić, ocenili su večeras u Ankari da je saradnja dve zemlje odlična i da je očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu od ključnog značaja. Na zajedničkoj konferenciji za… »

Vučić: Uvek sam saopštavao rezultate pre RIK-a, SNS ima najsposobnije ljude da ih izračuna

Radio 021 18.01.2022
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je rezultate glasanja na referendumu o ustavnim promenama saopštio pre Republičke izborne komisije), kao što je, prema njegovim rečima, to radio i ranije. "Mi nismo saopštavali na osnovu uzorka. Mi imamo… »

Vučić i Erdogan: Saradnja Srbije i Turske odlična, važno očuvati mir na Balkanu

Slobodna Evropa 18.01.2022
Predsednici Turske i Srbije, Redžep Tajip Erdogan i Aleksandar Vučić, ocenili su u Ankari da je saradnja dve zemlje odlična i da je očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu od ključnog značaja, prenosi agencija Beta. Na zajedničkoj… »

Vučić i Erdogan u Ankari: Saradnja Srbije i Turske odlična, važno očuvanje mira i stabilnosti

RTS 18.01.2022
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan ocenili su u Ankari da odnosi dve zemlje napreduju i da se realizuje mnogo zajedničkih projekata. Istakli su i neophodnost očuvanja mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu… »

"Ovo malo ko poznaje bolje od mene": Vučić iz Ankare: Objavio sam apsolutno tačne rezultate referenduma

Blic 18.01.2022
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da su rezultati referenduma koje je objavio bili apsolutno tačni, u šta su građani mogli da se uvere. On je to rekao novinarima u Ankari odgovarajući na pitanje povodom optužbi političkih… »

Vučić: Svakako će neki pametniji voditi SNS od maja, juna

Vesti online 18.01.2022
Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ponovio je raniju izjavu da se neće kandidovati za predsednika SNS i rekao da će “svakako neki pametniji” voditi stranku od maja, juna, aludirajući na pisanje medija da je na… »

Erdogan: Ove godine otvaramo konzulat u Nišu

Vesti online 18.01.2022
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan istakao je danas, posle razgovora sa srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem, da je 2021. bila izuzetna godina za odnose Ankare i Beograda, koji su na odličnom nivou, kao i da trgovinska razmena obara rekorde sa dve… »

Erdogan: Prošla godina odlična, razmena bila dve milijarde

Dnevnik 18.01.2022
ANKARA: Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan istakao je danas, nakon razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, da je 2021. bila izuzetna godina za odnose Ankare i Beograda, koji su na odličnom nivou, kao i da trgovinska razmena obara rekorde sa… »

Vučić o novom šefu SNS: Svakako će neki pametniji voditi stranku od maja, juna

Nova 18.01.2022
Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ponovio je raniju izjavu da se neće kandidovati za predsednika SNS i rekao da će "svakako neki pametniji" voditi stranku od maja, juna, aludirajući na pisanje medija da je na… »

Erdogan posle sastanka sa Vučićem: Podrška koju Srbija pruža BiH veoma važna za mir

Kurir 18.01.2022
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je večeras u Ankari da je podrška koju Srbija pruža suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine veoma važna za mir i stabilnost celog regiona. Na zajedničkoj konferenciji za novinare… »

Izuzetna godina za odnose ankare i Beograda: Erdogan zadovoljan saradnjom sa Srbijom

Večernje novosti 18.01.2022
Foto: Tanjug AP Istakao je da trgovinska razmena obara rekorde sa dve milijarde dolara prošle godine, sa ciljem da dostigne pet milijardi dolara vrednosti. Kazao je da je sa Vučićem razmenio mišljenje o regionalnim i međunarodnim pitanjima, kao i o… »

Vučić: Rekao sam "ako ste pametniji od mene vodite stranku"; Objavio sam apsolutno tačne rezultate referenduma

RTV 18.01.2022
ANKARA - Predsednik Aleksandar Vučić potvrdio je da je u nedelju uveče, nakon objavljivanja rezultata referenduma, svojim stranačkim kolegama u SNS rekao da će se nakon izbora u Srbiji povući sa mesta predsednika stranke i da im je poručio "ako ste… »

Predsednik SNS: Svakako će neki pametniji voditi stranku od maja, juna

N1 Info 18.01.2022
Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ponovio je raniju izjavu da se neće kandidovati za predsednika SNS i rekao da će "svakako neki pametniji" voditi stranku od maja, juna, aludirajući na pisanje medija da je na… »

Vučić: „Neki pametniji“ će voditi SNS

Danas 18.01.2022
Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas kako je šokiran optužbama da je pre Republičke izborne komisije saopštio rezultate referenduma, napominjući da je otišao „u stranku koju vodi“ i da je kao i… »

Vučić: „Neki pametniji“ će voditi SNS

Glas Zaječara 18.01.2022
Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas kako je šokiran optužbama da je pre Republičke izborne komisije saopštio rezultate referenduma, napominjući da je otišao „u stranku koju vodi“ i da je kao i… »

Vučić: Sa Erdoganom o BiH, kao i komplikovanoj situaciji u regionu

Vesti online 18.01.2022
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Ankari sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom. Vučić je preneo da je sa turskim kolegom razgovarao o situaciji u Bosni i Hercegovini i kompletnoj situaciji u regionu, kao i značaju… »

Rekao sam "ako ste pametniji od mene vodite stranku"

Dnevnik 18.01.2022
ANKARA: Predsednik Aleksandar Vučić potvrdio je da je u nedelju uveče, nakon objavljivanja rezultata referenduma, svojim stranačkim kolegama u SNS rekao da će se nakon izbora u Srbiji povući sa mesta predsednika stranke i da im je poručio "ako ste… »

Vučić posle referenduma napustio prostorije SNS: Evo sad vi vodite stranku

Nova 18.01.2022
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Turskoj, gde se sastao sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, a tokom obraćanja novinarima otkrio je šta se dešavalo u sedištu SNS neposredno posle referenduma i šta je… »

Vučić: Nisam vikao, rekao sam "ako ste pametniji od mene vodite stranku"

Sputnik 18.01.2022
Predsednik Srbije osvrnuo se na aktuelnu situaciju u vezi sa referendumom. On je potvrdio da je posle saopštavanja rezultata napustio prostorije SNS-a, rekavši: "Evo vi ste pametni, uzmite sada pa vodite stranku" "Ima ih mnogo pametnijih koji su znali… »

Vučić: Rezultate referenduma sam saopštio kao što to uvek i radim za glasanje

Kurir 18.01.2022
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Ankari da je rezultate glasanja na referendumu o ustavnim promenama saopštio pre Republičke izborne komisije (RIK), kao što je, prema njegovim rečima, to radio i ranije. "Mi nismo… »

Vučić: Turskoj i Srbiji ključni mir i stabilnost, sa Erdoganom o svim temama

Nova 18.01.2022
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, posle razgovora sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom, da je za obe zemlje od ključnog značaja očuvanje mira i stabilnosti. „Važno je da imamo stabilne, dobre i prijateljske odnose“,istakao… »

Erdogan nakon sastanka sa Vučićem: Odnosi sa Srbijom na najboljem nivou

Nova 18.01.2022
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Republici Turskoj. Vučić se u Ankari sastao sa predsednikom Turske Redžepom Tajip Erdoganom, a nakon sastanka dvojica lidera su se obratila medijima. Erdogan je rekao da je srećan što… »

Predsednik Srbije u Turskoj: Koliki je regionalni i globalni uticaj Turske?

Kurir 18.01.2022
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Ankari sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom. Posle sastanka u četiri oka, dva lidera prisustvovala su trećoj sednici Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske. Zvaničnici dve zemlje… »

Vučić: Uvek sam saopštavao rezultate pre RIK-a, SNS najsposobnija da izračuna

Nova 18.01.2022
On je kazao da je rezultate glasanja na referendumu o ustavnim promenama saopštio pre Republičke izborne komisije (RIK), kao što je, prema njegovim rečima, to radio i ranije. „Mi nismo saopštavali na osnovu uzorka. Mi imamo najbolje softvere, mi… »

Predsednik iz Turske: Vučić otkrio šta se dešavalo nakon objavljivanja rezultata referenduma

Večernje novosti 18.01.2022
Foto: Novosti Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da kaže šta se dešavalo u SNS posle objavljivanja rezultata referenduma i da li je zaista to rekao. - Da (rekao sam to), zato što ih ima mnogo pametnijih koji su znali da treba da se glasa za… »

Vučić i Erdogan nakon sastanka: Odnosi Srbije i Turske na najvišem mogućem nivou (video)

Večernje novosti 18.01.2022
Foto: Printskrin/Pink Erdogan je izjavio da je srećan što su odnosi dve zemlje na visokom nivou. - Naši odnosi sa Srbijom su na najvišem mogućem nivou. Razgovarali smo o koracima koje treba da preduzmemo u narednom periodu. Obim naše trgovine… »

"Evo, vi pametni vodite stranku, ja se povlačim": Vučić otkrio šta se dešavalo u sedištu SNS neposredno posle…

Blic 18.01.2022
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Turskoj, gde se sastao sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, a tokom obraćanja novinarima otkrio je šta se dešavalo u sedištu SNS neposredno posle referenduma i šta je… »

Vučić otkrio šta se dešavalo u sedištu SNS Posle referenduma: Neću se kandidovati! Evo, vi pametni vodite stranku, ja se…

Kurir 18.01.2022
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Turskoj, gde se sastao sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, a tokom obraćanja novinarima otkrio je šta se dešavalo u sedištu SNS neposredno posle referenduma i… »

"Rio Tinto nije dobio rešenje. U ovom trenutku, za mene je taj projekat gotov"

B92 18.01.2022
Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je Vlada Srbije blizu odluke da ukine sve dozvole koje su izdate Rio Tintu. Dodala je da je ta kompanija jutros izdala saopštenje u kojem navodi da menjaju dinamiku jer nisu dobili rešenje o eksploatacionom… »

Brnabićeva o Rio Tintu: Blizu sam odluke da ne ostaju u Srbiji, ljudi to neće

B92 18.01.2022
Hoće li Vlada Srbije poništiti ugovore sa Rio Tintom nakon što je premijerka rekla da Vlada Srbije razmatra tu mogućnost? Da li će za sledeću sednicu vlade biti spremni veliki potezi? Ovo su pitanja koja je Televizija Prva jutros postavila… »

Ana Brnabić: Referendum pokazao da će se apsolutno svi ujediniti oko bilo koje teme, samo ako je cilj rušenje Vučića

Večernje novosti 18.01.2022
Foto: Tanjug Ona je, gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, još jedanput čestitala građanima na donetoj odluci o izmeni Ustava i naglasila da će vreme pred nama pokazati koliko je ovo velika stvar za našu zemlju. - Referendum će ostati… »

Šest činjenica koje pokazuju koliko je jaka saradnja Turske i Srbije: U 2020. oboren i jedan važan rekord za obe zemlje

Srbija danas 18.01.2022
U poslednjih deset godina dve zemlje su upetostručile obim trgovinske razmene, a znatno je povećan i priliv direktnih turskih investicija. Srpsko-turski odnosi na najvišem su nivou u modernoj istoriji Srbije. Države beleže najviši stepen odnosa koje… »

Brnabić: Ako narod to želi, Rio Tinto može da ode iz Srbije u narednim nedeljama

Radio 021 18.01.2022
Ukoliko ljudi žele da Rio Tinto ode iz Srbije, premijerka Ana Brnabić ističe da će to podržati i najavljuje da bi do toga moglo da dođe u narednih nekoliko nedelja. Ona je na TV Prva rekla da se to može uraditi jednostavno tako što će isteći… »

Brnabić: Blizu smo odluke da se kompaniji Rio Tinto kaže da ne ostaje u Srbiji

Novi magazin 18.01.2022
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas "da smo blizu odluke" da se kompaniji Rio Tinto, koja je planirala otvaranje rudnika litijuma kod Loznice, kaže da ne ostaje u Srbiji. Ona je, gostujući na TV Prva, rekla da će se taj postupak… »

Brnabić: Referendum pokazao da će se svi ujediniti oko bilo koje teme, samo ako je cilj rušenje Vučića VIDEO

B92 18.01.2022
Beograd -- Predsednica vlade izjavila za TV Prva da je referendum pokazao da će se u Srbiji apsolutno svi ujediniti oko bilo koje teme, samo ako je cilj rušenje Vučića. Ana Brnabić je gostujući u jutarnjem programu televizije Prva još jednom… »

"Vučić je napustio prostorije SNS i rekao: 'Evo vi ste pametni, uzmite sada pa vodite stranku'" VIDEO

B92 18.01.2022
Premijerka Srbije Ana Brnabić prokomentarisala je za TV Prva rezultate referenduma, koji je održan u nedelju. "Za Srbiju je važniji referendum, teško da postoji stvar koja je važnija. To je oblast vladavine prava koja obezbeđuje kako će se… »

Brnabić: Blizu smo odluke da se kompaniji Rio Tinto kaže da ne ostaje u Srbiji

Danas 18.01.2022
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas „da smo blizu odluke“ da se kompaniji Rio Tinto, koja je planirala otvaranje rudnika litijuma kod Loznice, kaže da ne ostaje u Srbiji. Ona je, gostujući na TV Prva, rekla da će se taj postupak… »

Pobrkali lončiće: Referendumsko "ne" nije glas za opoziciju, kako predstavljaju Jeremić i ekipa! Stojiljković im objasnio!

Kurir 18.01.2022
Opozicija se ponaša kao da su negativni glasovi na referendumu na kome su se građani izjašnjavali o promeni Ustava Srbije zapravo glasovi za njih! Oni su tako procenat od oko 39 odsto glasova pripisali podršci opozicije, a sve gradove u kojima je… »

Brnabić: Referendum jedan od najvažnijih rezultata vlasti

RTV 18.01.2022
BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je izlaznost na referendumu o ustavnim promenama od više od 30 odsto izuzetno dobra, kao i da je referendum bio i ostaće jedna od najvažnijih stvari koje je aktuelna vlast uspela da uradi… »

Brnabić: Ukoliko ljudi žele da Rio Tinto ode iz Srbije, podržaću to

N1 Info 18.01.2022
Ukoliko ljudi žele da Rio Tinto ode iz Srbije, premijerka Ana Brnabić ističe da će to podržati i najavljuje da bi do toga moglo da dođe u narednih nekoliko nedelja. Ona je na TV Prva rekla da se to može uraditi jednostavno tako što će isteći… »

Brnabić: Zadovoljna sam rezultatima referenduma, ali Vučić nije

Novi magazin 18.01.2022
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je referendum o promeni ustava u delu koji se odnosi na pravosuđe, "najvažnija stvar" koju je uradila aktuelna vlast, kao i da je zadovoljna rezultatima, navodeći da je broj građana koji su… »

Vučić nije zadovoljan rezultatom referenduma: Brnabić: Napustio je prostorije stranke i rekao "Evo, vi ste pametni, uzmite…

Blic 18.01.2022
Premijerka Srbije Ana Brnabić prokomentarisala je za TV Prva rezultate referenduma, koji je održan u nedelju i rekla da je za Srbiju je važniji referendum, i da teško postoji stvar koja je važnija. - To je oblast vladavine prava koja obezbeđuje kako… »

Premijerka u jutarnjem Brnabić: Zadovoljna sam izlaznošću i rezultatima referenduma, ali predsednik Vučić nije

Kurir 18.01.2022
BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je referendum o promeni ustava u delu koji se odnosi na pravosuđe, "najvažnija stvar" koju je uradila aktuelna vlast, kao i da je zadovoljna rezultatima, navodeći da je broj gradjana… »

Vučić nezadovoljan rezultatom referenduma, naprednjacima rekao "Vi ste pametni, sami vodite stranku"

Radio 021 18.01.2022
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je referendum o promeni Ustava "najvažnija stvar" koju je uradila aktuelna vlast, kao i da je zadovoljna rezultatima. Brnabić je za televiziju Prva izjavila da je izlaznost preko 30 odsto upisanih… »

Brnabić: Zadovoljna sam rezultatima referenduma, ali predsednik Vučić nije

N1 Info 18.01.2022
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je referendum o promeni ustava u delu koji se odnosi na pravosudje, "najvažnija stvar" koju je uradila aktuelna vlast, kao i da je zadovoljna rezultatima, navodeći da je broj građana koji su glasali… »

Brnabić: Zadovoljna sam rezultatima referenduma, ali Vučić nije

Novi magazin 18.01.2022
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je referendum o promeni ustava u delu koji se odnosi na pravosuđe, "najvažnija stvar" koju je uradila aktuelna vlast, kao i da je zadovoljna rezultatima, navodeći da je broj građana koji su… »

Premijerka o Rio Tintu: Blizu sam odluke da ne ostaju u Srbiji

Sputnik 18.01.2022
Premijerka Srbija Ana Brnabić izjavila je da je blizu odluke da Rio Tinto ne ostane u Srbiji. Brnabićeva je, gostujući na TV Prva, kazala da ljudi neće Rio Tinto i da bi odluka mogla da bude doneta već za nekoliko nedelja. „Te dozvole mogu da… »

Brnabić: Izlaznost na referendumu je izuzetno dobra

Nova 18.01.2022
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je izlaznost na referendumu o ustavnim promenama od više od 30 odsto izuzetno dobra i dodala da je referendum, između ostalog, pokazao da će se ujediniti svi, i krajna desnica i levica i evroskeptici… »

Brnabić: Zadovoljna sam izlaznošću i rezultatima referenduma, ali predsednik Vučić nije

Danas 18.01.2022
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je referendum o promeni ustava u delu koji se odnosi na pravosudje, „najvažnija stvar“ koju je uradila aktuelna vlast, kao i da je zadovoljna rezultatima, navodeći da je broj gradjana koji… »

Odalović: Izlaznost od više od 30 odsto daje pun legitimitet referendumu

Srbija danas 18.01.2022
On je rekao da su rezultati potvrdili da je put kojim su pošli vlada i predlagači Akta dobio podršku. Generalni sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović rekao je danas da je izlaznost na referendumu o promenama Ustava u delu koji se odnosi na… »

Šta o pobedi referendumske opcije „NE“ u Beogradu misli opozicija?

Danas 18.01.2022
Pobedu referendumskog „NE“ u Beogradu opozicija vidi kao značajan indikator antirežimskog raspoloženja Beograđana, mogućih promena i rušenja režima SNS ali i kao pokazatelj da je samo tamo gde postoji delotvora kontrola izbornog procesa i… »

Izlaznost od preko 30 odsto daje pun legitimitet referendumu

RTV 18.01.2022
BEOGRAD - Generalni sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović rekao je danas da je izlaznost na referendumu o promenama Ustava u delu koji se odnosi na pravosuđe bila na očekivanom nivou, te da rezultat od preko 30 odsto daje pun legitimitet… »

Zašto je Vučić ljut ako je postigao veliku pobedu?

Pravda 18.01.2022
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je najbližim stranačkim saradnicima u SNS da je jako nezadovoljan rezultatima referenduma, a naročito kampanjom i zalaganjem funkcionera naprednjaka - tvrdi Informer i drugi naprednjački mediji. - Evo, vi… »

Odalović: Izlaznost od preko 30 odsto daje pun legitimitet referendumu

RTS 18.01.2022
Generalni sekretar Narodne skupštine Veljko Odalović kaže za RTS da je izlaznost na referendumu bila očekivana, a da su rezultati potvrdili da je put kojim su pošli vlada i predlagači Akta dobio podršku. Veljko Odalović kaže da je izlaznost na… »

Jeremić: Vlast nema većinu, jedinstvo opozicije neophodno za pobedu

Danas 17.01.2022
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da su rezultati referenduma o promenama Ustava Srbije pokazali da je situacija sazrela i da „režim više nema većinu“, a da je za opoziciju najvažnija pouka da mora ostati jedinstvena i da je… »

Vesti dana »