Повезане вести
Радичевић: Немачка не жели да гурне Србију у руке Русији
Глас Америке 05.05.2022
БЕОГРАД — После сусрета у Берлину са немачким канцеларом Олафом Шолцом и шефицом дипломатије Аналеном Бербок, председник Србије Александар Вучић састао се у четвртак у Београду са немачком министарком одбране Кристин Ламбрехт и… »
Курти са Ламбрехтовом: Без узајамног признања друге тачке споразума немају смисла
РТС 05.05.2022
Премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти каже да се нада да ће 13. маја бити постигнут договор са Београдом о решавању питања регистарских таблица, неплаћању струје на северу КиМ и судбини несталих особа. На… »
Немачка министарка одбране са Куртијем о дијалогу Београда и Приштине
Еуроневс 05.05.2022
Немачка министарка одбране Кристин Ламбрехт је у разговору са косовским премијером Аљбином Куртијем у Приштини изразила наду да ће на састанку главних преговарача Београда и Приштине у Бриселу 13. маја бити донете добре одлуке… »
„Имаћемо велике и тешке ране или маснице“: Чега се Вучић толико плаши
Нова 05.05.2022
“Ситуација је никад тежа”, “Преживећемо, али је питање да ли са великим и тешким ранама или модрицама”, “Плашим се свега што следи”... Овако је председник Александар Вучић, у свом стилу, најавио тешке дане у Србији, након… »
Вучићева „турнеја“ са немачким званичницима, каже – Србија у тешкој позицији
Н1 Инфо 05.05.2022
Косово, Босна и Херцеговина, Украјина и Русија, евроинтеграције - теме су о којима је протекла два дана српски председник разговарао са немачким званичницима. Каже, позиција Србије је компликована, а више детаља најављује за… »
Балкан, политика, дијалог Београда и Приштине: Косово жели чланство у Савету Европе, шта то значи
BBC News 05.05.2022
Савет Европе често називају „предворјем Европске уније", с обзиром на то да је чланство у овом телу неопходан предуслов за чланство у ЕУ. У сенци разговора о европском путу и увођењу санкција Русији, током састанака балканских и… »
Одјеци Вучићеве посете Немачкој: Шта је Србији донео састанак са Олафом Шолцом?
Курир 05.05.2022
Одмах по повратку из Берлина и састанка са немачким канцеларом Олафом Шолцом и министарком сољних послова Аналеном Бербок, председник Србије Александар Вучић састао се у Београду са министарком одбране Немачке Кристин Ламбрехт… »
Вучић: Видеће се ко је говорио истину; Ламбрехт: Србија се определила
Нова 05.05.2022
Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да је Немачка најважнији партнер Србије и да то не сме да се крије, те да је битно разговарати отворено, јер је такав разговор важан за будућност, а она је, како каже, верује… »
Посланик Бундестага: Шолц апсолутно дао сигнал шта Берлин и ЕУ очекују од Србије
Н1 Инфо 05.05.2022
"Није довољнои само рећи "ми потписујемо нешто", а онда се једноставно извући и рећи - ми даље нећемо. Сада се тражи апсолутно консеквенстност и солидарност од стране Србије и на крају крајева то је питање веродостојности… »
Директно са Мињом Милетић: Шта је договорено на састанцима Вучића са званичницима у Берлину?
Еуроневс 05.05.2022
Председник Србије Александар Вучић боравио је у посети Немачкој где се састао са канцеларом Олафом Шолцом. У Берлину је одржан састанак и са специјалним изаслаником ЕУ Мирославом Лајчаком и са косовским премијером Аљбином… »
Шолц нуди нови пакт
Вести онлине 05.05.2022
Немачка оживљава дијалог Београда и Приштине или нови притисак на Србију због Русије! Овако су гласиле процене аналитичара уочи састанка председника Србије Александра Вучића у Берлину са немачким канцеларом Олафом Шолцом. Да… »
Шта су адути Београда у дијалогу с приштином Грубјешић: Немачка од свих земаља најзаинтересованија за решавање косовског…
Курир 05.05.2022
Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак синоћ се у Берлину неформално састао с председником Србије Александром Вучићем и премијером Косова Аљбином Куртијем. Претходно су сва тројица… »
Посланик Будестага: Шолц апсолутно дао сигнал шта ЕУ очекују од Србије
Нова 05.05.2022
"Није довољнои само рећи "ми потписујемо нешто", а онда се једноставно извући и рећи - ми даље нећемо. Сада се тражи апсолутно консеквенстност и солидарност од стране Србије и на крају крајева то је питање веродостојности… »
Крстић: Уколико би Косово ушло у Савет Европе, био би срушен Вашингтонски споразум
Данас 04.05.2022
“Све теме које су поменуте на конференцији за новинаре Олафа Шолца, немачког канцелара и Александра Вучића, председника Србије, делују очекивано. Занимљиво је да је поменуто и заједничко регионално трзиште, што је пројекат који… »
Вести дана »
(Фото, видео) Величанствен ватромет, игра дронова и ласерски ефекти Српска Нова година дочекана у Београду на води, огласила се звона са Храма Светог Саве
Блиц пре 3 сатајош 6 повезаних
"Ја сам православни Србин и поносан сам на корене!" Овако је о себи говорио Марк Брновић: "Покупио сам најбоље од целог Балкана" (фото)
Блиц пре 4 сатијош 4 повезане
Временска прогноза за среду 14. јануар 2026: Топлије, температура до 12 степени
Бета пре 3 сатајош 2 повезане
Канцеларија за КиМ: Напад на двојицу Срба у Дечанима доказ колико су повратници угрожени на Косову
Данас пре 5 сатијош 1 повезана
Директор Форума: Председник САД Доналд Трамп предводиће велику америчку делегацију у Давосу
Данас пре 9 сатијош 1 повезана