Povezane vesti

Srbijo, vi ste naša sledeća meta! Osvanuo snimak na Tviteru čoveka pod maskom kako preti! Video

Kurir 17.05.2022
Za sada nepoznata osoba preti građanima Srbije i predstavlja se kao član grupe Anonimus. Dojave o bombama ne prestaju. Samo u toku jučerašnjeg dana pretnje o postavljenim bombama je poslato na adrese više od 90 osnovnih i srednjih škola. I danas je… »

Ružić: Onlajn nastava u školama koje nisu pregledane posle dojava o bombama

Politika 17.05.2022
Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je jutros da će se zbog dojava o bombama u školama model nastave prilagođavati i da će tamo gde je situacija bezbedna deca pohađati nastavu neposredno, a da će u školama koje nisu pregledane roditelji biti… »

Bombe dojavljene u 173 škole, vlast to vidi kao "specijalni rat" i pritisak na Srbiju zbog stava o Rusiji

Glas Amerike 17.05.2022
BEOGRAD -Mejl sa dojavom o postavljenoj bombi, sa anonimne adrese, u ponedeljak je stigao u 173 od 258 osnovnih i srednjih škola u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Sve dojave su bile lažne, utvrđeno je kontradiverzionim pregledima. U 88… »

Ministar prosvete Srbije: U svim pregledanim školama dojava o bombi lažna

Slobodna Evropa 17.05.2022
Ministar prosvete Srbije Branko Ružić potvrdio je 17. maja kako je u svim pregledanim školama ustanovljeno da su dojave o bombama bile lažne. Pretnje o postavljenoj eksplozivnoj napravi upućene su 16. maja elektronskom poštom na ukupno 173 školskih… »

Pretnje o bombi stigle na adrese 173 škole, u 88 se čeka pregled: Evo ko je na onlajnu, a ko ide na nastavu

Telegraf 17.05.2022
Oglasilo se Ministarstvo prosvete o današnjoj situaciji u školama. Od ukupno 258 osnovnih i srednjih škola u Beogradu, tokom jučerašnjeg dana, u prepodnevnim i popodnevnim časovima, elektronskom poštom upućene pretnje o postavljenoj eksplozivnoj… »

U Srbiji je počeo "specijalni rat": Evo šta se krije iza dojava o bombama, čipu u vakcini i prskanju s neba

Telegraf 17.05.2022
Hibridni rat predstavlja oblik obaveštajnog dejstva u cilju postizanja željenog ponašanja državnih organa i institucija - kaže stručnjak za bezbednost. Protiv Srbije se vodi "specijalni rat", rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin… »

Ružić: Dojave o bombama neće urušiti obrazovni sistem

Novi magazin 17.05.2022
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da je uveren da se obrazovni sistem neće urušiti zbog dojava o postavljenim bombama u brojnim školama u Srbiji. "Kao sistem mi smo adaptivni", rekao je Ružić za televiziju… »

"Srbijo, očekuj našu osvetu!" Tviter gori zbog snimka čoveka sa maskom koji preti: "Vi ste sledeća meta" (video)

Pravda 17.05.2022
Za sada nepoznata osoba preti građanima Srbije i predstavlja se kao član grupe Anonimus. Dojave o bombama ne prestaju. Samo juče pretnje o postavljenim bombama su poslate na adrese više od 90 osnovnih i srednjih škola. I danas je stigla dojava o… »

"Srbijo, očekuj našu osvetu"; Tviter gori zbog snimka čoveka sa maskom koji preti: "Vi ste sledeća meta" VIDEO

B92 17.05.2022
Za sada nepoznata osoba preti građanima Srbije i predstavlja se kao član grupe Anonimus. Dojave o bombama ne prestaju. Samo juče pretnje o postavljenim bombama su poslate na adrese više od 90 osnovnih i srednjih škola. I danas je stigla dojava o… »

Nove dojave o bombama u tržnim centrima i studentskim domovima u Beogradu

RTS 17.05.2022
Dojave o bombama stigle su danas u tržne centre "Rajićeva", "IG Rakovica", "Banjica", "Karaburma" i "Ada Mol" u Beogradu, kao i u studentskim domovima "Patris Lumumba", "Karaburma" i "Mika Mitrović". U Tržni centar "Rajićeva" stigla je dojava o… »

Nove pretnje podmetnutim bombama, beogradski portal dobio spisak navodnih meta sa zlokobnim porukama

RTV 17.05.2022
BEOGRAD/KRAGUJEVAC - Portal Telegraf.rs objavio je danas da je na njegovu imejl adresu stigla poruka u kojoj nepoznata osoba navodi da "neće stajati skrštenih ruku dok Rusija kolje narod i uništava zemlju", kao i da će minirati veliki broj zgrada i… »

Evakuisano više tržnih centara u Beogradu zbog dojava o bombi

Euronews 17.05.2022
Dojave o bombama stigle su danas u tržne centre Rajićeva, BIG Rakovica, Banjica, Karaburma i Ada Mol, saznaje Tanjug. Prema navodima beogradskih medija, zaposleni i posetioci evakuisani su iz tržnih centara. Inače, juče je na adrese škola stiglo… »

"Specijalni rat" i "zombi serveri": Lažne dojave o bombama postaju nova vrsta terora koji parališe državu

Euronews 17.05.2022
Dojave o bombama koje su preplavile beogradske škole i institucije širom Srbije pokazale su kolike probleme može da izazove cirkularni preteći mejl koje, teoretski, može da pošalje samo jedna osoba preko zaštićenih servera i tako teroriše čitavu… »

Ministarstvo: Dojave o bombi stigle u 173 škole, u 88 se još čeka pregled

N1 Info 17.05.2022
Od ukupno 258 osnovnih i srednjih škola u Beogradu, tokom jučerašnjeg dana, u prepodnevnim i popodnevnim časovima, elektronskom poštom upućene pretnje o postavljenoj eksplozivnoj napravi stigle su adrese ukupno 173 škola, navodi se u saopštenju… »

Dojava o postavljenoj bombi u Kragujevcu: Evakuisani radnici, izvršen pretres

Nova 17.05.2022
Danas oko 12.00 časova dojavljeno je da je u Kragujevcu, u zgradi tamošnje Policijske uprave, koju deli sa opštinom, postavljena bomba. Zgrada je oko 12.00 časova ispražnjena, evakuisani su svi radnici, a nakon detaljnog prestresa utvrđeno je da je… »

Ministar Ružić: Postoji histerija, ovo ima određenu političku pozadinu! Do 12 sati 34 odsto škola u Beogradu na onlajn…

Kurir 17.05.2022
Od 258 osnovnih i srednjih škola u Beogradu 34 odsto je do 12 sati imalo onlajn nastavu, kaže ministar prosvete Branko Ružić i dodaje da ekipe MUP-a kontrolišu škole zbog dojava o bombama. On je nakon dodele povelja "Dositej Obradović" nagrađenim… »

Do 12 sati 34 % škola u Beogradu u onlajn nastavi: "Postoji histerija, ovo ima određenu političku pozadinu"

Telegraf 17.05.2022
On je naglasio da deca ne smeju biti meta bilo čijeg političkog cilja i dodao da se sve čini da se vanredna situacija neutrališe. Od 258 osnovnih i srednjih škola u Beogradu 34 odsto je do 12 sati imalo onlajn nastavu, kaže ministar prosvete Branko… »

U 88 škola onlajn nastava u prepodnevnoj smeni

Danas 17.05.2022
Na onlajn nastavi u prepodnevnoj smeni danas su učenici u 88 beogradskih osnovih, srednjih i specijalnih škola, kažu za Danas u gradskom Sekretarijatu za obrazovanje. Ministarstvo prosvete je saopštilo da je u cilju obezbeđivanja kontinuiteta u… »

Dojave o bombama u 224 ili u 173 škole: Oprečni podaci Ministarstva prosvete i MUP-a

Danas 17.05.2022
Koliko je škola juče dobilo dojavu o podmetnutim bombama, koliko je škola do sada pregledano, a u koliko policija još nije završila taj posao pa su škole bile prinuđene da danas pređu na onlajn nastavu pitanje je o kome se ne slažu Ministarstvo… »

Ružić: Do 12 sati 34 odsto škola u Beogradu u onlajn nastavi

Dnevnik 17.05.2022
BEOGRAD: Od 258 osnovnih i srednjih škola u Beogradu 34 odsto je do 12 sati imalo onlajn nastavu, kaže ministar prosvete Branko Ružić i dodaje da ekipe MUP-a kontrolišu škole zbog dojava o bombama. On je nakon dodele povelja "Dositej Obradović"… »

Ružić za TV Prva: U pregledane škole na nastavu, ostali onlajn; dojave stigle na adrese 173 škole VIDEO

B92 17.05.2022
Ministar prosvete Branko Ružić gostovao je u Jutru TV Prve i govorio o jučerašnjem danu u beogradskim školama i dojavama bombi. Prema njegovim rečima škole koje su kontradiverzione jedinice detaljno pregledale, danas normalno organizuju nastavu… »

Dojave o bombama juče stigle na adrese 173 škole; Ružić: Model nastave će se prilagođavati

RTV 17.05.2022
BEOGRAD - Tokom jučerašnjeg dana u prepodnevnim i popodnevnim časovima elektronskom poštom upućene su pretnje o postavljenoj eksplozivnoj napravi na adrese 173 škola od ukupno 258 osnovnih i srednjih škola u Beogradu. Kako bi se obezbedio… »

Ministarstvo prosvete: Onlajn nastava u 88 škola koje čekaju ili je u toku pregled kontradiverzionih ekipa MUP-a

Euronews 17.05.2022
Od ukupno 258 osnovnih i srednjih škola u Beogradu, tokom jučerašnjeg dana, u prepodnevnim i popodnenvim časovima, elektronskom poštom upućene pretnje o postavljenoj eksplozivnoj napravi stigle su adrese na ukupno 173 škola, saopštilo je… »

Ministarstvo: Onlajn nastava u 88 škola u Beogradu zbog pretnji bombom

Novi magazin 17.05.2022
Ministarstvo prosvete saopštilo je da će danas u 88 škola u Beogradu, u kojima još nisu obavljeni kontradiverzioni pregledi, biti organizovana onlajn nastava, dok će nastava biti održana neposredno u ostalim školama, u kojima je potvrđeno da su… »

Dojava o bombi juče je stigla na adrese čak 173 beogradske škole! Trećina je danas na onlajn nastavi, i dalje čekaju…

Blic 17.05.2022
Od ukupno 258 osnovnih i srednjih škola u Beogradu, tokom jučerašnjeg dana, u prepodnevnim i popodnenvim časovima, elektronskom poštom upućene pretnje o postavljenoj eksplozivnoj napravi stigle su adrese na ukupno 173 škola, saopšteno je danas iz… »

Još jedna lažna dojava o bombi, ovog puta u Policijskoj upravi u Kragujevcu

Radio 021 17.05.2022
Policija u Kragujevcu dobila je dojavu o postavljenoj bombi u zgradi Policijske uprave, nakon čega je kontradiverzionom kontrolom utvrđeno da je bila lažna. Dojava o bombi je stigla u 11.30 sati a kako je rečeno Tanjugu u MUP-u u tom gradu, u pitanju… »

Ministarstvo: Dojave o bombi stigle u 173 škole, u 88 se još uvek čeka pregled

Nova 17.05.2022
Od ukupno 258 osnovnih i srednjih škola u Beogradu, tokom jučerašnjeg dana, u prepodnevnim i popodnevnim časovima, elektronskom poštom upućene pretnje o postavljenoj eksplozivnoj napravi stigle su adrese ukupno 173 škola, navodi se u saopštenju… »

Ministarstvo prosvete: Onlajn nastava u 88 škola u Beogradu zbog pretnji bombom

Kurir 17.05.2022
BEOGRAD - Ministarstvo prosvete saopštilo je da će danas u 88 škola u Beogradu, u kojima još nisu obavljeni kontradiverzioni pregledi, biti organizovana onlajn nastava, dok će nastava biti održana neposredno u ostalim školama, u kojima je… »

Vulin: Ozbiljno pratimo dojave o bombama, u nekim školama nastava teče onlajn

Pravda 17.05.2022
Vulin je istakao da se protiv Srbije vodi specijalni rat u kojem nisu pošteđena ni deca i da naša država ozbiljno pristupa rešavanju problema lažnih dojava o bombama, saopštio je MUP. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je… »

Dojave o postavljenim bombama juče dobile 173 osnovne i srednje škole u Beogradu

Danas 17.05.2022
Dojave o podmetnutim bombama juče su stigle na mejl adrese 173 osnovne i srednje škole u Beogradu, od 289 koliko ima matičnih objekata obrazovnih ustanova u prestonici (202 osnovne i 87 srednjih), saznaje Danas. U Ministarstvu prosvete još uvek nemaju… »

Ružić i Vulin povodom dojava o bombama: Prioritet pri pregledanju da budu osnovne škole

Danas 17.05.2022
Ministar prosvete Branko Ružić razgovarao je danas sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandarom Vulinom o jučerašnjim dojavama o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u velikom broju škola na teritoriji Beograda. Ružić se zahvalio Vulinu i… »

Vulin i Ružić: Ozbiljno se pristupa dojavama o bombama

RTS 17.05.2022
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem o učestalim dojavama o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u školama. Vulin je… »

Kako izgleda kontradiverzioni pregled? Direktor škole otkriva kakva je procedura u prvim trenucima nakon dojave i da li su…

Blic 17.05.2022
U više od 100 škola u Beogradu juče su prispele dojave o bombi, nakon čega je nastava prekinuta, a potom nastavljena u pojedinim obrazovnim ustanovama gde su kontradiverzione ekipe završile preglede. Dojava o bombi stigla je i u osnovnu školu… »

Kako izgleda kontradiverzioni pregled u školi Direktor o proceduri u prvim trenucima po dojavi! Da li su deca bezbedna u…

Kurir 17.05.2022
BEOGRAD - U više od 100 škola u Beogradu juče su prispele dojave o bombi, nakon čega je nastava prekinuta, a potom nastavljena u pojedinim obrazovnim ustanovama gde su kontradiverzione ekipe završile preglede. Dojava o bombi stigla je i u osnovnu… »

Vulin: U toku je specijalni rat protiv Srbije u kojem nisu pošteđena ni deca

Novi magazin 17.05.2022
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je danas da su dojave o bombama pokazatelj da se protiv Srbije vodi specijalni rat u kojem nisu pošteđena ni deca. "Ministarstvo unutrašnjih poslova vodi računa o bezbednosti svih građana, a… »

Ružić o dojavama o bombama i nadoknadi gradiva: U školama koje nisu pregledane nastava danas na daljinu

Euronews 17.05.2022
Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je jutros da će se zbog dojava o bombama u školama model nastave prilagođavati i da će tamo gde je situacija bezbedna deca pohađati nastavu neposredno, a da će u školama koje nisu pregledane roditelji biti… »

Zbog dojava o bombama u školama razgovarali Vulin i Ružić

B92 17.05.2022
Beograd -- Zbog jučerašnjih dojava o postavljenim bombama u oko 100 škola u Beogradu, održan sastanak ministra unutrašnjih poslova i ministra prosvete. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da se protiv Srbije vodi specijalni rat… »

Ružić: Model nastave će se prilagođavati zbog dojava o bombama u školama, neće biti radne subote

RTS 17.05.2022
Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je jutros da će se zbog dojava o bombama u školama model nastave prilagođavati i da će tamo gde je situacija bezbedna deca pohađati nastavu neposredno, dok će škole koje nisu pregledane roditelje obavestiti… »

Razgovarali Vulin i ružić: Protiv Srbije se vodi specijalni rat u kojem nisu pošteđena ni deca

Kurir 17.05.2022
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem o jučerašnjim događajima kada je dojavljeno da su u velikom broju škola na… »

Sastanak Vulina i Ružića zbog dojava o bombama u školama: Protiv Srbije se vodi rat u kom nisu pošteđena deca

Telegraf 17.05.2022
Učinićemo sve da se nastava odvija nesmetano, i da se završni ispiti i polaganje mature sprovedu u predviđenom roku i da se školska godina završi na vreme. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa prvim potpredsednikom… »

Vulin se sastao s Ružićem: Protiv Srbije se vodi specijalni rat, država radi na rešavaju slučaja - lažne bombe

Telegraf 17.05.2022
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da se protiv Srbije vodi specijalni rat u kojem nisu pošteđena ni deca i da naša država ozbiljno pristupa rešavanju problema lažnih dojava o bombama. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar… »

Kako izgleda kontradiverzioni pregled škola i zašto su deca bila u dvorištima

N1 Info 17.05.2022
Posle jučerašnje serije dojave o podmetnunim bombama u više od 100 škola u Beogradu, reporter N1 iz Osnovne škole "Kneginja Milica" na Novom Beogradu javlja da se u toj školi nastava danas odvija normalno, što nije slučaj sa školama u kojima… »

Prosveta, bezbednost i kriminal: Nižu se dojave o bombama, ministar policije tvrdi da se protiv Srbije vodi „specijalni…

Danas 17.05.2022
Više od sto škola u glavnom gradu Srbije i niški aerodrom, evakuisani su 16. maja zbog anonimnih dojava o postavljenoj bombi, samo dan pošto su takve dojave dobili beogradski Zoološkom vrtu, železnička stanica i neki studentski domovi. „Posle… »

Kako izgleda kontradiverzioni pregled škola i zašto su deca bila u dvorištima

Danas 17.05.2022
Posle jučerašnje serije dojave o podmetnunim bombama u više od 100 škola u Beogradu, reporter N1 iz Osnovne škole „Kneginja Milica“ na Novom Beogradu javlja da se u toj školi nastava danas odvija normalno, što nije slučaj sa školama u kojima… »

Kako izgleda kontradiverzioni pregled škola i zašto su deca bila u dvorištima

Nova 17.05.2022
Posle jučerašnje serije dojave o podmetnunim bombama u više od 100 škola u Beogradu, reporter N1 iz Osnovne škole "Kneginja Milica" na Novom Beogradu javlja da se u toj školi nastava danas odvija normalno, što nije slučaj sa školama u kojima… »

Ružić: Deo škola redovno, a deo onlajn zbog dojava o bombama

N1 Info 17.05.2022
Ministar prosvete Srbije Branko Ružić izjavio je da će učenici škola koje su kontradiverzione jedinice policije detaljno pregledale, danas imati redovnu nastavu, dok će u školama koje nisu pregledane biti organizovana onlajn nastava. Škole će se… »

Ružić o nadoknadi časova zbog dojava o bombama: Danas onlajn časovi u školama koje nisu pregledane

Danas 17.05.2022
Ministar prosvete Srbije Branko Ružić izjavio je danas da će učenici škola koje su kontradiverzione jedinice policije detaljno pregledale, danas imati redovnu nastavu, dok će u školama koje nisu pregledane biti organizovana onlajn nastava. Škole… »

Poznato kako će se odvijati nastava u beogradskim školama nakon masovnih lažnih dojava o bombama

Sputnik 17.05.2022
Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je jutros da će se zbog dojava o bombama u školama model nastave prilagođavati i da će tamo gde je situacija bezbedna deca pohađati nastavu neposredno, a da će u školama koje nisu pregledane roditelji… »

Ružić otkrio kako će izgledati nastava ako bude novih dojava o bombama

Nova 17.05.2022
Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je jutros da će se zbog dojava o bombama u školama model nastave prilagođavati i da će tamo gde je situacija bezbedna deca pohađati nastavu neposredno, a da će u školama koje nisu pregledane roditelji biti… »

Zbog dojava o bombama policija i dalje pregleda škole: Evo kako će đaci nadoknaditi nastavu i da li ih čeka radna subota

Kurir 17.05.2022
Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je jutros da će se zbog dojava o bombama u školama model nastave prilagođavati i da će tamo gde je situacija bezbedna deca pohađati nastavu neposredno, a da će u školama koje nisu pregledane roditelji biti… »

I dalje traju provere škola zbog dojava o bombama, ministar otkrio kako će se odvijati nastava

Radio 021 17.05.2022
Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je jutros da će se zbog dojava o bombama u školama model nastave prilagođavati. Kako je rekao Ružić, tamo gde je situacija bezbedna deca će pohađati nastavu neposredno, dok će u školama koje nisu… »

Policija i dalje pregleda škole zbog dojava o bombama: Ružić otkrio da li će se nastava nadoknađivati subotom

Telegraf 17.05.2022
Naveo je da je dojave juče primilo 97 osnovnih i nekoliko srednjih škola i naglasio da je želja da se izazove panika, da se vodi neka vrsta psihološkog rata. Prema oceni Ružića, ide se na iznurivanje resursa, jer nema toliko kontradiverzionih ekipa… »

Vulin o dojavama o bombama: Specijalni rat protiv Srbije, iz više evropskih država

Danas 16.05.2022
„Protiv Srbije se vodi specijalni rat. Sa različitih adresa iz više evropskih država stižu pretnje na adrese institucija, novinskih kuća, privrednih društava. Napadi na našu zemlju nisu ni pokrenuti, ni sprovedeni od strane bilo kog pojedinca, u… »

Vesti dana »