Povezane vesti

Francuska: Levica i Makronov savez skoro izjednačeni

Politika 12.06.2022
PARIZ - Prema projekcijama, na osnovu delimičnih rezultata izbora, očekuje se da će centristički savez francuskog predsednika Emanuela Makrona zadržati parlamentarnu većinu nakon danas održanog prvog kruga parlamentarnih izbora u Francuskoj. Prema… »

Makron bi trebao sačuvati većinu u parlamentu, pokazuju ankete

Slobodna Evropa 12.06.2022
Centristi francuskog predsednika Emanuela Makrona (Emmanuel Macron) na dobrom su putu da ostanu vodeća politička snaga u parlamentu ali se ne zna da li će dobiti apsolutnu većinu, prve su procene izlaznih anketa po zatvaranju birališta u prvom krugu… »

Makron u opasnosti, rame uz rame sa levičarima

Dnevnik 12.06.2022
PARIZ: Francuski predsednik Emanuel Makron u opasnosti je da izgubi apsolutnu većinu u parlamentu, pošto dosadašnji rezultati izbora pokazuju da levičarska koalicija predvođena Žan-Lik Melanšonom ima blagu prednost po broju osvojenih glasova u… »

Makron u opasnosti: Levica u blagoj prednosti

B92 12.06.2022
U Francuskoj održan prvi krug parlamentarnih izbora, poznati i prvi rezultati. Francuski predsednik Emanuel Makron u opasnosti je da izgubi apsolutnu većinu u parlamentu, pošto dosadašnji rezultati izbora pokazuju da levičarska koalicija predvođena… »

Izlazne ankete: Macron bi trebalo da sačuva većinu u parlamentu

Al Jazeera 12.06.2022
Prve procjene izlaznih anketa po zatvaranju birališta u prvom krugu parlamentarnih izbora pokazuju da su centristi francuskog predsjednika Emmanuela Macrona na dobrom su putu da ostanu vodeća politička snaga u parlamentu. Centristi francuskog… »

Prvi krug parlamentarnih izbora u Francuskoj, levičari i Makronov savez "rame uz rame"

RTS 12.06.2022
U prvom krugu parlamentarnih izbora u Francuskoj, levičarski savez "Nupes" osvojio je 25,9 odsto glasova, koliko je dobila i alijansa "Zajedno" predsednika Makrona, dok je desnica Marin le Pen osvojila 19 procenata, pokazala je izlazna anketa… »

Preliminarni rezultati prvog kruga izbora u Francuskoj: Rekordno niska izlaznost, levica diše za vrat Makronu

Kurir 12.06.2022
Francuske statističke agencije objavile su informacije o rezultatima prvog kruga parlamentarnih izbora. Prema prvim procenama Instituta Ipsos, koalicija okupljena oko Emanuela Makrona mogla bi da dobije između 255 i 295 mesta u francuskom parlamentu. Za… »

U prvom krugu parlamentarnih izbora u Francuskoj Makron i levičari "rame uz rame"

Telegraf 12.06.2022
U drugi krug izbora, koji će biti održan 19. juna, plasiraće se oni koji dobiju najviše glasova. U prvom krugu parlamentarnih izbora u Francuskoj, levičarski savez NUPES osvojio je 25,7 odsto, alijansa "Zajedno" predsednika Makrona 25 odsto, a… »

Prvi krug parlamentarnih izbora u Francuskoj: Levica i Makronov savez skoro izjednačeni

RTV 12.06.2022
PARIZ - Birači u Francuskoj danas su izašli na prvi krug parlamentarnih izbora koji će odlučiti da li će predsednik Emanuel Makron dobiti većinu ili ostati bez podrške potrebne da sprovede reformsku agendu. Više od 6.000 kandidata, starih od 18 do… »

Ankete nakon prvog kruga parlamentarnih izbora u Francuskoj: Levica i Makronov savez skoro izjednačeni

Euronews 12.06.2022
Prema prvim procenama, centristički savez "Zajedno" francuskog predsednika Emanuela Makrona i novoformirana levičarska koalicija skoro da su izjednačeni po broju osvojenih glasova u prvom krugu parlamentarnih izbora, mada je levica u blagoj prednosti… »

Izbori u Francuskoj: I Makronovoj i Melanšonovoj koaliciji po 25.2 odsto

Nova 12.06.2022
Prve projekcije rezultatata prvog kruga parlamentarnih izbora u Francuskoj, koje obeležava rekordno niska izlaznost, ukazuju da su Makronova centristička koalicija "Ensemble" i Melanšonova levičarsko-zelena koalicija "Nupes" obe osvojile po 25.2 odsto… »

Makronova koalicija u vođstvu

Biznis.rs 12.06.2022
Prvi krug parlamentarnih izbora u Francuskoj. Prema prvim preliminarnim rezultatima parlamentarnih izbora u Francuskoj, centristička koalicija Ansambl predsednika Emanuela Makrona (Emmanuel Macron) osvojila je između 25 i 26 odsto glasova. Veoma sličan… »

Parlamentarni izbori u Francuskoj: Levica i Makronov savez skoro izjednačeni

Kurir 12.06.2022
Prema projekcijama, na osnovu delimičnih rezultata izbora, očekuje se da će centristički savez francuskog predsednika Emanuela Makrona zadržati parlamentarnu većinu nakon danas održanog prvog kruga parlamentarnih izbora u Francuskoj. Prema… »

U Francuskoj do 17.00 glasalo oko 39 odsto birača

Nova 12.06.2022
U Francuskoj je danas do 17.00 u prvom krugu parlamentarnih izbora glasalo 39,42 odsto od 48 miliona upisanih glasača, javila je agencija Frans pres i dodala da je to manji odziv birača u odnosu na prethodne izbore pre pet godina kada je do 17.00… »

U Francuskoj do podne oko 18 odsto birača glasalo u prvom krugu parlamentarnih izbora

Danas 12.06.2022
U Francuskoj je danas do 12.00 u prvom krugu parlamentarnih izbora glasalo tačno 18,43 odsto od 48 miliona upisanih glasača, saopštilo je tamošnje Ministarstvo unutrašnjih poslova na Tviteru. Francuzi su danas pozvani da glasaju za 577 poslanika, dok… »

Makron u problemu: Najniža izlaznost u Francuskoj u poslednjih 20 godina

Nova 12.06.2022
Odziv birača u Francuskoj u prvom krugu parlamentarnih izbora, u 12 časova iznosila je 18,4 posto, što je najniži odziv u poslednjih 20 godina, saopštilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova. Na prethodnim izborima u ovoj fazi izlaznost je… »

Prvi krug parlamentarnih izbora u Francuskoj: Izlaznost do podne najniža u poslednjih 20 godina

Kurir 12.06.2022
Odziv birača u Francuskoj u prvom krugu parlamentarnih izbora, u 12 časova iznosila je 18,4 posto, što je najniži odziv u poslednjih 20 godina, saopštilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova. Na prethodnim izborima u ovoj fazi izlaznost je… »

Prvi krug parlamentarnih izbora u Francuskoj: Izlaznost do podne najniža u poslednjih 20 godina

Blic 12.06.2022
Odziv birača u Francuskoj u prvom krugu parlamentarnih izbora, u 12 časova iznosila je 18,4 posto, što je najniži odziv u poslednjih 20 godina, saopštilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova. Na prethodnim izborima u ovoj fazi izlaznost je… »

Prvi krug parlamentarnih izbora u Francuskoj, izlaznost do podne najniža u poslednjih 20 godina

Euronews 12.06.2022
Birači u Francuskoj danas glasaju u prvom krugu parlamentarnih izbora koji će odlučiti da li će predsednik Emanuel Makron dobiti većinu ili ostati bez podrške potrebne da sprovede reformsku agendu. Biračka mesta su otvorena u 8.00 časova i biće… »

Prvi krug parlamentarnih izbora u Francuskoj, Makron strepi za podršku

RTS 12.06.2022
Prvi krug parlamentarnih izbora održava se danas u Francuskoj. Francuzi glasaju za kandidate za 577 poslaničkih mesta i odlučuju o tome da li će predsednik Emanuel Makron dobiti većinu u parlamentu ili ostati bez podrške potrebne da sprovede svoju… »

Francuzi danas izlaze na izbore Hoće li Makron zadržati većinu pred naletom nove leve koalicije?

Kurir 12.06.2022
Više od 48 miliona Francuza danas je pozvano da u prvom krugu parlamentarnih izbora glasa za 577 poslanika, dok se centristi predsednika Emanuela Makrona nadaju da će posle drugog kruga zakazanog naredne nedelje, osvojiti apsolutnu većinu kako bi… »

U Francuskoj danas prvi krug parlamentarnih izbora

Novi magazin 12.06.2022
Više od 48 miliona Francuza danas je pozvano da u prvom krugu parlamentarnih izbora glasa za 577 poslanika, dok se centristi predsednika Emanuela Makrona (Emmanuel Macron) nadaju da će posle drugog kruga zakazanog naredne nedelje, osvojiti apsolutnu… »

Levičari mrse konce Makronu: Prvi krug parlamentarnih izbora u Francuskoj

Nova 12.06.2022
Više od 48 miliona Francuza pozvano je da u prvom krugu parlamentarnih izbora glasa za 577 poslanika, dok se centristi predsednika Emanuela Makrona nadaju da će posle drugog kruga zakazanog naredne nedelje, osvojiti apsolutnu većinu kako bi sproveli… »

Da li će Makron izgubiti podršku? Prvi krug parlamentarnih izbora u Francuskoj

Blic 12.06.2022
Birači u Francuskoj danas su izašli na prvi krug parlamentarnih izbora koji će odlučiti da li će predsednik Emanuel Makron dobiti većinu ili ostati bez podrške potrebne da sprovede reformsku agendu. Makron je suočen sa snažnim izazovom… »

Prvi krug parlamentarnih izbora u Francuskoj

B92 12.06.2022
Birači u Francuskoj danas su izašli na prvi krug parlamentarnih izbora. Izbori će odlučiti da li će predsednik Emanuel Makron dobiti većinu ili ostati bez podrške potrebne da sprovede reformsku agendu. Makron je suočen sa snažnim izazovom… »

Prvi krug parlamentarnih izbora u Francuskoj: Makron suočen sa velikim izazovom

Telegraf 12.06.2022
Makron je suočen sa snažnim izazovom ujedinjenog levog bloka za koji ankete pokazuju da bi mogao lišiti predsednika potrebne većine u parlamentu. Birači u Francuskoj danas su izašli na prvi krug parlamentarnih izbora koji će odlučiti da li će… »

Vesti dana »