Povezane vesti

Vučić: Prošlo vreme pritisaka na slobodne nezavisne države

Dnevnik pre 6 dana
BRISEL: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, po dolasku na Samit EU, da je došao u Brisel da razgovara sa evropskim prijateljima o budućnosti Srbije i regiona. Na pitanje šta očekuje od današnjeg sastanka, kazao je „ništa“, a na to da… »

Evropska unija i proširenje: Nezadovoljstvo lidera zemalja Zapadnog Balkana - „bar u dnevnoj sobi da budemo zajedno"

Južne vesti pre 6 dana
Fonet Sastanak u Briselu 23. juna 2022. Ni najnoviji Samit Evropske unije (EU) nije doneo ništa novo zemljama Zapadnog Balkana, iako je bilo nekih nagoveštaja da bi i ovaj deo Evrope, posle zelenog svetla Ukrajini i Candidate status will feature on next… »

Euronews Srbija u Briselu: Packe Bugarskoj i iz regiona i iz EU, poruke o 20 godina čekanja i "problem konsenzusa"

Euronews pre 6 dana
Sastanak lidera EU i šest partnera sa Zapadnog Balkana održava se u Briselu. Srbiju predstavlja predsednik Aleksandar Vučić. Sastanak šefova država i vlada EU i zemalja Zapadnog Balkana prethodi dvodnevnom Samitu lidera zemalja Evropske unije u… »

Završen samit EU – Zapadni Balkan, Vučić razgovarao sa Makronom

RTS pre 6 dana
Predsednik Aleksandar Vučić sa liderima iz regiona učestvovao je na Samitu EU – Zapadni Balkan u Briselu. Nakon samita predsednik Vučić razgovarao je sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom. Konferencija za medije Vučića, Rame i… »

Završen sastanak lidera Evropske unije - Zapadnog Balkana

RTV pre 6 dana
BRISEL - Sastanak lidera EU i Zapadnog Balkana u Briselu završen je nešto posle 13 časova, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je odmah potom imao bilateralni susret sa predsednikom Francuske Emanuleom Makronom. Sastanak lidera EU-ZB je trajao više… »

Završen samit EU i Zapadnog Balkana u Briselu

Novi magazin pre 6 dana
Samit Evropske unije i Zapadnog Balkana završen je danas u Briselu, znatno kasnije nego što je bilo planirano. Sastanak je trajao gotovo četiri sata, a bilo je planirano da traje do dva sata. Konferencija za novinare posle samita, na kojoj je trebalo… »

Bugarski premijer: Nema izgleda da se na ovom samitu EU deblokira otvaranje pregovora sa Severnom Makedonijom

Danas pre 6 dana
Bugarski premijer Kiril Petkov, čijoj vladi je u sredu izglasano nepoverenje, izjavio je danas u Briselu kako nema izgleda da se na ovom samitu EU deblokira otvaranje pregovora sa Severnom Makedonijom. “Nema nikakvih izgleda za ukidanje veta na ovom… »

Petkov: Rešenje treba da se nađe u bugarskom parlamentu

RTV pre 6 dana
BRISEL - Bugarski premijer Kiril Petkov, čijoj vladi je juče izglasano nepoverenje u parlamentu, istakao je da se rešenje za severnomakedonski problem mora pronaći u bugarskom parlamentu i optužio opoziciju za blokiranje. "Rešenje treba da se traži… »

Vučić: Dobiće odgovor VIDEO/FOTO

B92 pre 6 dana
Danas je zvanično počeo Samit EU – Zapadni Balkan, na kome se nalazi predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Pred početak samita, predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da nema razloga da se Srbija plaši. "To su priče za malu decu, nema… »

Petkov: Rešenje treba da se nađe u bugarskom parlamentu

Nova pre 6 dana
Bugarski premijer Kiril Petkov, čijoj vladi je juče izglasano nepoverenje u parlamentu, istakao je da se rešenje za severnomakedonski problem mora pronaći u bugarskom parlamentu i optužio opoziciju za blokiranje. „Rešenje treba da se traži u… »

Borel iskren bez i zadrške: Nismo tamo gde bi trebalo da budemo sa Zapadnim Balkanom

Kurir pre 6 dana
BRISEL - Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel izjavio je danas da je razočaran što nema napretka u procesu evropskih integracija Severne Makedonije i Albanije i da je potrebno više raditi na bržoj integraciji… »

Borelj: Danas nije dobar dan - Bugarska blokira proces, ali lepa vest je napredak u dijalogu Beograda i Prištine

RTV pre 6 dana
BRISEL - Visoki predstavnik za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Žozep Borelj izrazio je danas nezadovoljstvo što u Bugarskoj nema napretka u vezi otvaranja pristupnih pregovora Severne Makedonije i Albanije i poručio da to pokazuje da konsenzus nije… »

Počeo Samit lidera EU i Zapadnog Balkana u Briselu: Očekuje se razmena mišljenja o mogućnostima ubrzanje procesa…

Blic pre 6 dana
Sastanak lidera Evropske Unije i šest partnera sa Zapadnog Balkana počeo je danas, u Evropskom savetu, a Srbiju predstavljati predsednik Srbije Aleksandar Vučić. U zgradu Evropskog saveta stigli su prethodno i predsednik Francuske Emanuel Makron… »

Šolc: Od najvećeg značaja je da Zapadni Balkan, posle 20 godina, dobije verodostojno obećanje

Euronews pre 6 dana
Od najvećeg je značaja da zemlje Zapadnog Balkana, posle 20 godina od davanja evropske perspektive, dobiju verodostojno obećanje da će dobiti mogućnost da pristupe EU, istakao je danas u Briselu nemački kancelar Olaf Šolc. On je, uoči Samita EU… »

Borelj o blokadi Bugarske: Konsenzus problem, to nije dobro rešenje za donošenje odluka u EU

Euronews pre 6 dana
Visoki predstavnik za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Žozep Borelj izrazio je danas nezadovoljstvo što u Bugarskoj nema napretka u vezi otvaranja pristupnih pregovora Severne Makedonije i Albanije i poručio da to pokazuje da konsenzus nije dobro… »

Vučić se susreo sa Makronom u Briselu pred sastanak EU-Zapadni Balkan

Telegraf pre 6 dana
Vučić je fotografiju objavio na Instagram profilu buducnostsrbijeav. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se danas na kratko sa predsednikom Francuske Emenuelom Makronom, pre početka sastanka lidera EU i Zapadnog Balkana. "Srdačan i… »

Vučić i Makron pre početka samita u Briselu: Srdačan i prijateljski susret sa predsednikom Francuske (foto)

Srbija danas pre 6 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se sa predsednikom Emanuelom Makronom neposredno pre početka samita u Briselu. Nakon detaljnih i sveobuhvatnih konsultacija sa saradnicima i članovima vlada, lideri Srbije, Albanije i Severne Makedonije -… »

U Briselu počeo sastanak lidera EU 27 i Zapadnog Balkana

Telegraf pre 6 dana
Očekuje se zajednička konferencija za novinare predsednika Srbije i premijera Albanije i Sevrene Makedonije. Lideri EU i Zapadnog Balkana počeli su oko 10.00 časova sastanak u Briselu na kome se razgovara o načinima za jačanje integracije regiona u… »

Evropska unija i proširenje: Šta države Zapadnog Balkana mogu da očekuju od samita u Briselu

Radio 021 pre 6 dana
Samit lidera država Zapadnog Balkana i Evropske unije zakazan je za četvrtak u sedištu EU. Getty Images Bilo je mnogo osmeha, ali malo napretka u procesu proširenja na poslednjem ovakvom samitu u Sloveniji, oktobra 2021. Čekaonica pred vratima… »

Lideri EU danas odlučuju o statusu kandidata Ukrajine, Zelenski: Zaslužili smo

Telegraf pre 6 dana
Očekuje se da tokom večere lideri EU u Briselu podrže predlog Evropske komisije da se Ukrajini i Moldaviji da status zemalja kandidata i da Gruzija dobije "zeleno svetlo" za kandidaturu po ispunjavanju dodatnih uslova. Evropski lideri će danas na… »

Evropska unija i proširenje: Šta države Zapadnog Balkana mogu da očekuju od samita u Briselu

Danas pre 6 dana
Čekaonica pred vratima Evropske unije (EU) čini se da je sve punija, usled ruske invazije na Ukrajinu koja je počela 24. februara. Evropska komisija dala je zeleno svetlo da se Ukrajini odobri status kandidata za članstvo u EU na samitu u Briselu u… »

EU daje Ukrajini ‘simbolički nešto’ a Balkanu ni ‘bar nešto’

Al Jazeera pre 6 dana
Samit evropske „dvadesetsedmorice“ u znaku strateškog preokreta u kojem će pitanje proširenja zavisiti od reforme glasanja unutar EU. Uprkos tome što evropski političari različitih nivoa uticaja uporno i dalje ponavljaju da nema i neće biti… »

Lideri Zapadnog Balkana u Briselu: Prilika za jasnije poruke o evrointegracijama ili još jedno "ne, izvinite"

Euronews pre 6 dana
Lideri Evropske unije danas će se u Briselu sastati sa zvaničnicima Zapadnog Balkana, a samitu će, kako je potvrđeno u sredu, prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ovaj susret mogao bi, barem donekle, da donese jasniju perspektivu… »

Samit EU: Slon u sobi je Zapadni Balkan

Dojče vele pre 6 dana
Vlade zemalja EU saglasne su da Ukrajina treba da dobije status kandidata. Razlike međutim postoje kada je reč o statusu zemalja Zapadnog Balkana koje su na klupi za čekanje, kao i o formi procesa njihovog priključenja. Evropski parlament je na kraju… »

Vučić danas u Briselu na Samitu EU – Zapadni Balkan

Nova pre 6 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće danas na Samitu EU - Zapadni Balkan u Briselu. Tokom Samita, predsednik Vučić imaće i bilateralne surete sa zvaničnicima EU i liderima Zapadnog Balkana. Nakon Samita, Vučić će održati zajedničku… »

Danas u Briselu šefovi država i vlada Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana

Telegraf pre 6 dana
Za sada nije predviđeno da bude usvojena odluka koja se tiče Zapadnog Balkana. Lideri EU 27 sastaju se danas na dvodnevnom samitu u Briselu kome će prethoditi sastanak šefova država i vlada EU i zemalja Zapadnog Balkana. Sastanak lidera EU i šest… »

"EU je učinila nešto što nije nikada pre": Šta za Ukrajinu znači status kandidata i da li to Evropska unija sebi uopšte…

Blic pre 7 dana
Ukrajinske evropske aspiracije biće na vrhu agende na predstojećem sastanku Evropskog saveta u Briselu od 23-24. juna, kad se očekuje da će evropski lideri zvanično odobriti Kijevu status kandidata, obeležavajući time novu fazu u dugom putovanju… »

Ursula fon der Lajen poziva evropske lidere da dodele Ukrajini i Moldaviji status kandidata

Danas pre 7 dana
Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen pozvala je danas evropske vođe da se „pokažu na visini“ i dodele Ukrajini i Moldaviji status kandidata za članstvo EU na njihovom sutrašnjem samitu. Evropska komisija prošle nedelje je dala… »

Vesti dana »