Povezane vesti

Ukrajina, Moldavija i Gruzija postale kandidati, lideri složni da je u pitanju istorijski dan

Politika pre 6 dana
„Ukrajina i Moldavija će dobiti status kandidata uz uzimanje u obzir da postoje neki uslovi koji se moraju ispuniti. I za Gruziju je to jasan put ka Evropskoj uniji”, objavio je Borel. BRISEL – Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku… »

Borel: Ukrajina i Moldavija će dobiti status kandidata za članstvo u EU

N1 Info pre 6 dana
Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel kazao je da će Ukrajina i Moldavija dobiti status kandidata za članstvo u EU, uz razumevanje da ima još nekih uslova koji treba da budu ispunjeni. Što se Gruzije tiče, dodao je… »

Kovačevski: Neprihvatljiv predlog EU da se zahtevi Bugarske uvrste u pregovarački okvir

Slobodna Evropa pre 6 dana
Premijer Severne Makedonije, Dimitar Kovačevski, oglasio se povodom najnovijeg predloga EU da se u pregovarački okvir uvrste zahteve Bugarkse i ocenio da su oni “neprihvatljivi” za njegovu zemlju. “Ne smemo dozvoliti da bilateralna pitanja postanu… »

Skepticizam čelnika Zapadnog Balkana u vezi samita sa EU

Al Jazeera pre 6 dana
U Briselu se na samitu Evropska unija – Zapadni Balkan raspravljalo o izazovima s kojima se suočavaju zemlje regije, naročito u svjetlu ruske agresije na Ukrajinu. Dvadeset i sedam evropskih šefova država i vlada razgovarali su s kolegama iz zemalja… »

Mišel: Zapadni Balkan je prioritet EU

Politika pre 6 dana
BRISEL- Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel istakao je danas, pred Samit EU, da se Unija nalazi pred odlučujućim trenutkom, geopolitički važnim, pošto će biti donete odluke u korist stabilnosti i prosperiteta. Izrazio je uverenje da će na… »

Nehamer: Pristupni uslovi za Ukrajinu moraju da važe i za Zapadni Balkan

Politika pre 6 dana
BEČ- Austrijski kancelar Karl Nehamer, uoči današnjeg Samita EU, poručio je da pristupni uslovi za Ukrajinu moraju važiti i za zemlje Zapadnog Balkana, posebno za Bosnu i Hercegovinu. U obraćanju poslanicima austrijskog parlamenta, on je najavio da… »

Mišel: Zapadni Balkan je prioritet EU

Dnevnik pre 6 dana
BRISEL: Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel istakao je danas, pred Samit EU, da se Unija nalazi pred odlučujućim trenutkom, geopolitički važnim, pošto će biti donete odluke u korist stabilnosti i prosperiteta. Izrazio je uverenje da će na… »

"Moramo dati nadu Zapadnom Balkanu"

B92 pre 6 dana
Premijerka Estonije Kaja Kalas istakla je danas, pred Samit EU, da je važno dati Zapadnom Balkanu nadu na evropskom putu. Kalas je se nada rešenju severnomakedonskog pitanja, i podvukla da je ključno da Zapadni Balkan bude deo evropske porodice… »

Varheji pozvao Bugarsku da danas odobri otvaranje pregovora sa Skopljem i Tiranom

Danas pre 6 dana
Evropski komesar za proširenje Oliver Varheji pozvao je bugarski parlament i sve političke partije da danas stave na dnevni red i usvoje predlog o otvaranju pristupnih pregovora sa EU za Severnu Makedoniju i Albaniju. Opozicioni GERB bivšeg premijera… »

Mišel: Uveren sam da će Ukrajina i Moldavija dobiti status kandidata za EU

Novi magazin pre 6 dana
Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je danas pred početak sastanka lidera EU i zemalja zapadnog Balkana u Briselu da je uveren da će Ukrajina i Moldavija dobiti status kandidata za članstvo u EU. "Ovo je odlučujući trenutak za EU. Uveren… »

Mišel: Uveren sam da će Ukrajina i Moldavija dobiti status kandidata za EU

Danas pre 6 dana
Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je danas pred početak sastanka lidera EU i zemalja zapadnog Balkana u Briselu da je uveren da će Ukrajina i Moldavija dobiti status kandidata za članstvo u EU. „Ovo je odlučujući trenutak za EU… »

"Samit od geopolitičkog značaja": Mišel: Zapadni Balkan je prioritet EU, unosimo novu energiju u proces integracije

Blic pre 6 dana
Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel istakao je danas, pred Samit EU, da se Unija nalazi pred odlučujućim trenutkom, geopolitički važnim, pošto će biti donete odluke u korist stabilnosti i prosperiteta. Izrazio je uverenje da će na Samitu EU… »

"Momenat za odgovorne odluke": Varhelji uoči Samita EU: Zapadni Balkan da bude deo Unije

Blic pre 6 dana
Visoki komesar EU za proširenje Oliver Varhelji poručio je danas, uoči samita EU-Zapadni Balkan, da je sada trenutak za donošenje odgovornih odluka i istakao da Zapadni Balkan treba da bude deo EU. - EU ozbiljno shvata sve bugarske brige i one su sada… »

Osmani: Srbija nije pokazala volju da se usaglasi sa EU kada je reč o sankcijama Rusiji

Novi magazin pre 6 dana
Predsednica Kosova Vjosa Osmani izrazila je danas nadu da će sa sastanka lidera Evropske unije (EU) i zemalja Zapadnog Balkana čuti jasna podrška evropskoj perspektivi regiona od svih članica Unije, kao i da "Srbija nije pokazala volju da se usaglasi… »

Osmani: Srbija nije pokazala volju da se usaglasi sa EU kada je reč o sankcijama prema Rusiji

Danas pre 6 dana
Predsednica Kosova Vjosa Osmani izrazila je danas nadu da će sa sastanka lidera Evropske unije (EU) i zemalja Zapadnog Balkana čuti jasna podrška evropskoj perspektivi regiona od svih članica Unije, kao i da „Srbija nije pokazala volju da se… »

"Preokretanje kriterijuma": Nehamer: Pristupni uslovi za Ukrajinu moraju da važe i za Zapadni Balkan

Blic pre 6 dana
Austrijski kancelar Karl Nehamer, uoči današnjeg Samita EU, poručio je da pristupni uslovi za Ukrajinu moraju važiti i za zemlje Zapadnog Balkana, posebno za Bosnu i Hercegovinu. U obraćanju poslanicima austrijskog parlamenta, on je najavio da će se… »

Pobuna u Briselu

B92 pre 6 dana
Beč -- Austrijski kancelar Karl Nehamer, uoči današnjeg Samita EU, poručio je da pristupni uslovi za Ukrajinu moraju važiti i za zemlje Zapadnog Balkana. U obraćanju poslanicima austrijskog parlamenta, on je najavio da će se Austrija na nivou EU… »

"Očekujemo jasan signal"

B92 pre 6 dana
Predsednica privremenih vlasti u Prištini Vjosa Osmani izrazila je danas u Briselu nadu da će EU uputiti snažan signal evropskoj budućnosti Zapadnog Balkana. Osmani je, pred Samit EU-Zapadni Balkan, rekla da je došla da govori u ime građana Kosovo… »

Osmani: Priština podržava davanje statusa kandidata Ukrajini i Moldaviji

Euronews pre 6 dana
Predsednica privremenih vlasti u Prištini Vjosa Osmani izrazila je danas u Briselu nadu da će EU uputiti snažan signal evropskoj budućnosti Zapadnog Balkana. Osmani je, pred Samit EU-Zapadni Balkan, rekla da je došla da govori u ime građana Kosova… »

Šta se očekuje od današnjeg Samita EU: Slon u sobi je Zapadni Balkan

Danas pre 6 dana
Vlade zemalja EU saglasne su da Ukrajina treba da dobije status kandidata. Razlike međutim postoje kada je reč o statusu zemalja Zapadnog Balkana koje su na klupi za čekanje, kao i o formi procesa njihovog priključenja. Evropski parlament je na kraju… »

Zvanični Beč traži da pristupni uslovi za Ukrajinu važe i za Zapadni Balkan, naročito za BiH

RTV pre 6 dana
BEČ - Austrijski kancelar Karl Nehamer, uoči današnjeg Samita EU, poručio je da pristupni uslovi za Ukrajinu moraju važiti i za zemlje Zapadnog Balkana, posebno za Bosnu i Hercegovinu. U obraćanju poslanicima austrijskog parlamenta, on je najavio da… »

Nehamer: Pristupni uslovi za Ukrajinu moraju da važe i za Zapadni Balkan

Euronews pre 6 dana
Austrijski kancelar Karl Nehamer, uoči današnjeg Samita EU, poručio je da pristupni uslovi za Ukrajinu moraju važiti i za zemlje Zapadnog Balkana, posebno za Bosnu i Hercegovinu. U obraćanju poslanicima austrijskog parlamenta, on je najavio da će se… »

Francuski ministar za brže evrointegracije Zapadnog Balkana, ali uz usklađivanje sa politikama sankcija

Danas pre 6 dana
Francuski ministar za evropska pitanja Kleman Bon (Clément Beaune) izjavio je povodom Zapadnog Balkana, čije će vođe sutra učestvovati na samitu sa vođama EU u Briselu, da je neophodno što je moguće brže pristupanje tih zemalja Uniji. Bon, koji… »

Vesti dana »