Povezane vesti

Kulinarski rat: Unesko uvrstio boršč na listu kulturnog nasleđa Ukrajine

Politika 02.07.2022
Ukrajina je pobedila u dugogodišnjem kulinarskom sporu sa Rusijom, pošto je ukrajinski boršč – specifična crvena supa od povrća – stavljen na Uneskovu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa kojem je potrebna hitna zaštita. Unesko je saopštio… »

Lokalne vlasti: Ukrajinske snage u Lisičansku izgubile borbenu sposobnost

Politika 02.07.2022
Predstavnik milicije Luganske oblasti, koja je proglasila nezavisnost, Andrej Maročko izjavio je da su ukrajinske snage u Lisičansku, gradu na istoku Ukrajine, izgubile borbenu sposobnost i kontrolu. Maročko je za Ria novosti rekao da u Lisičansku i… »

Rat – dan 129: Ukrajinci: "Nismo opkoljeni"; "Rusija se povlači"; Oglasio se Lukašenko

B92 02.07.2022
Danas je sto dvadeset i deveti dan ruske vojne operacije u Ukrajini. Ukrajinski operater nuklearne elektrane saopštio je da je ponovo uspostavio vezu sa sistemima za nadzor u nuklearnoj elektrani Zaporožje, najvećoj evropskoj nuklearnoj elektrani, koju… »

Rusija raskinula niz sporazuma sa Savetom Evrope; Snažne eksplozije u Nikolajevu

RTS 02.07.2022
Sto dvadeset deveti dan rata u Ukrajini. Snažne eksplozije potresle su rano jutros ukrajinski grad Nikolajev, saopštio je gradonačelnik Oleksandar Senkevič. Nastavljaju se borbe za Lisičansk kao i ekonomski rat Rusije i Zapada. Sjedinjene Američke… »

"Moraćete da živite sa tim"

B92 02.07.2022
Međuodbor odbor za zaštitu nematerijalnog kulturnog nasleđa uvrstio je kulturu ukrajinskog boršča na listu nematerijalne baštine kojoj je potrebna hitna zaštita. To se navodi u saopštenju koje je objavljeno na sajtu UNESKO nakon sastanka odbora u… »

Eksplozije u Mikolajevu, Rusija izlazi iz nekoliko sporazuma Saveta Evrope

N1 Info 02.07.2022
Rat u Ukrajini, 129. dan. Američko ministarstvo odbrane objavilo je da će pružiti 820 miliona dolara nove pomoći Ukrajini. Snažne eksplozije potresle su ukrajinski grad Mikolajev, rekao je gradonačelnik Oleksandr Senkevič. Ruske snage gađaju… »

Kijev slavi, Moskva negoduje – Unesko uvrstio ukrajinski boršč na listu kulturnog nasleđa

RTS 02.07.2022
Ukrajina je pobedila u dugogodišnjem kulinarskom sporu sa Rusijom, pošto je ukrajinski boršč – specifična crvena supa od povrća – stavljen na Uneskovu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa kojem je potrebna hitna zaštita. Unesko je saopštio… »

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Snažne eksplozije u Mikolajevu, Ruski PVO oborio ukrajinski avion Mikojan MiG-29

RTV 02.07.2022
KIJEV, MOSKVA - Sto dvadeset deveti dan rata u Ukrajini. Snažne eksplozije potresle su rano jutros ukrajinski grad Mikolajev, saopštio je gradonačelnik Oleksandr Senkevič. Nastavljaju se borbe za Lisičansk kao i ekonomski rat Rusije i Zapada… »

Ukrajina odnela pobedu u vekovnom kulinarskom sporu sa Rusijom: UNESKO stavio borsč na listu ukrajinskog kulturnog nasleđa

Blic 02.07.2022
Ukrajina je juče odnela pobedu u vekovnom kulinarskom sporu sa Rusijom nakon što je Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESKO) stavila tradicionalnu supu od cvekle na svoju listu zaštićenog ukrajinskog kulturnog nasleđa… »

Novi paket vojne pomoći SAD: Kijev dobija pvo raketne sisteme NASAMS, još granata i još HIMARS-a

Kurir 02.07.2022
Pentagon je objavio da je Ukrajini obezbedio novi paket vojne pomoći vredan 820 miliona dolara koji uključuje četiri artiljerijska radara, dva protivvazdušna sistema NASAMS, dva artiljerijsko raketna sistema HIMARS, 150.000 granata za haubice M777… »

Gradonačelnik: U granatiranju Slavjanska četvoro poginulih

RTV 02.07.2022
KIJEV - Gradonačelnik Slavjanska Vadim Ljah saopštio je jutros da su u jučerašnjem bombardovanju tog grada na istoku Ukrajine kasetnim bombama poginule četiri osobe, a sedam povređeno. Ljah je na Fejsbuku napisao da je najveći broj poginulih i… »

Eksplozije ne prestaju: "Ovo je ruski teror"

B92 02.07.2022
Snažne eksplozije potresle su ukrajinski grad Nikolajev u subotu rano ujutro, rekao je gradonačelnik Oleksandar Senkevič. Sirene za vazdušni napad oglasile su se pre eksplozija širom Nikolajevske oblasti, koja se graniči sa ključnom ukrajinskom… »

Diplomata: Isključivanje Rusije iz SB moguće samo ako se UN rasformiraju

N1 Info 02.07.2022
Isključivanje Rusije iz Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (SBUN) moguće je samo ako se cela organizacija rasformira i iznova stvori, rekao je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski. Komentarišući pozive ukrajinskog… »

Ukrajina: Detonacije odjekuju Nikolajevom. Rojters: Nije poznat uzrok eksplozija

Telegraf 02.07.2022
Gradonačelnik grada Nikolajeva izneo tvrdnje o eksplozijama rano jutros. Snažne eksplozije potresle su rano jutros ukrajinski grad Nikolajev, saopštio je gradonačelnik Oleksandr Senkevič, samo dan nakon što su ukrajinske vlasti potvrdile da je… »

SAD Ukrajini šalje novi kontigent vojne pomoći vredan 820 miliona dolara

Telegraf 02.07.2022
To je 14. paket vojnog naoružanja i opreme koji Pentagon šalje Ukrajini od avgusta 2021. godine. Sjedinjene Američke Države saopštile su danas da će Ukrajini uputiti novu vojnu pomoć vrednu 820 miliona dolara. Pomoć, kako je saopštio Pentagon… »

Vesti dana »