Povezane vesti

Vlada u petak o Temeljnom ugovoru, Đukanović i Krivokapić upozoravaju da se ne žuri

Glas Amerike 05.07.2022
Podgorica — Pitanje odnosa države Crne Gore sa Srpskom pravoslavnom crkvom, čiji je rasplet najavljen za petak kada bi vlada trebalo da odluči o potpisivanju Temeljnog ugovora sa SPC, moglo bi da izazove krizu nedavno izabrane, 43. Vlade premijera… »

Vlada Crne Gore u petak će da glasa o potpisivanju Temeljnog ugovora sa SPC

N1 Info 05.07.2022
Ministar poljoprivrede Crne Gore Vladimir Joković saopštio je da će se u petak na sednici Vlade Crne Gore glasati o potpisivanju Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, javlja Radio-televizija Crne Gore. „U petak će se glasati o… »

Šef crnogorske diplomatije: Vratiti vladu na evropski put ili izbori

N1 Info 05.07.2022
Ministar inostranih poslova Crne Gore Ranko Krivokapić saopštio je da će njegova Socijaldemokratska partija (SDP) naredna tri dana iskoristiti kako bi vladu vratila na evropski put, a ako u tome ne uspe, vanredni izbori su jedini odgovor… »

Đukanović: Ne treba žuriti sa odlukom o Temeljnom ugovoru

Blic 05.07.2022
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je danas da Vlada ne treba da žuri sa odlukom o potpisivanju Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) i poručio da svaka Vlada mora da sledi interese države. Đukanović je novinarima, nakon… »

Đukanović: Ne treba žuriti sa odlukom o Temeljnom ugovoru

Vesti online 05.07.2022
Vlada ne treba da žuri sa odlukom o potpisivanju Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, ocenio je predsednik Crne Gore Milo Đukanović i poručio da svaka vlada mora slediti interese države, prenosi Vijesti. On je novinarima, nakon otvaranja… »

CPC zahtijeva služenje u vjerskim objektima u vlasništvu Crne Gore

Slobodna Evropa 05.07.2022
Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo izjavio je za Radio Slobodna Evropa ( RSE) da neće potpisati ugovor o uređenju odnosa sa državom, ako tim dokumentom sveštenstvu CPC ne bude garatovano služenje u vjerskim objektima koji su u… »

Joković: U petak vlada glasa o potpisivanju Temeljnog ugovora

Blic 05.07.2022
Crnogorski ministar poljoprivrede i lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković saopštio je danas da će se u petak na sednici Vlade Crne Gore glasati o potpisivanju Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) koja je, kako… »

Krivokapić: Vlada se mora vratiti na svoj evropski put ili izbori

Danas 05.07.2022
Što se Socijaldemokratske partije tiče – zašto smo u Vladi i zašto mislimo da ta Vlada mora da se vrati na svoj evropski put – iskoristićemo ova tri dana da je vratimo na evropski put. Ako toga nema, jedini odgovor su izbori. Ta Vlada je nastavak… »

Politička bura u vezi pitanja Temeljnog ugovora Crne Gore sa SPC-om

Al Jazeera 05.07.2022
Vlada Crne Gore u petak 8. jula glasaće o potpisivanju Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, najavio je ministar poljoprivrede Vladimir Joković. Vlada i SPC su krajem juna usaglasili tekst Temeljnog ugovora o uređenju međusobnih odnosa… »

Krivokapić: Vlada da se vrati na evropski put ili da idemo na izbore

Euronews 05.07.2022
Ministar spoljnih poslova Crne Gore Ranko Krivokapić saopštio je da će SDP naredna tri dana iskoristiti kako bi Vladu Crne Gore vratio na evropski put, te da su vanredni izbori, ukoliko se to ne desi, jedini odgovor. Komentarišući najavu… »

Bliži se dan odluke Vlada Crne Gore u petak će glasati o potpisivanju Temeljnog ugovora sa SPC

Alo 05.07.2022
Ministar poljoprivrede Crne Gore Vladimir Joković saopštio je da će se u petak na sednici Vlade Crne Gore glasati o potpisivanju Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, javlja Radio-televizija Crne Gore. „U petak će se glasati o… »

Ðukanović: Ne treba žuriti sa odlukom o Temeljnom ugovoru

Euronews 05.07.2022
Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović izjavio je danas da Vlada ne treba da žuri sa odlukom o potpisivanju Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) i poručio da svaka Vlada mora da sledi interese države. Ðukanović je novinarima, nakon… »

U petak Vlada glasa o potpisivanju Temeljnog ugovora; Đukanović: Ne treba žuriti

B92 05.07.2022
Crnogorski ministar poljoprivrede Vladimir Joković saopštio je danas da će se u petak na sednici Vlade Crne Gore glasati o potpisivanju Temeljnog ugovora. Joković je kazao da poštuje Srpsku pravoslavnu crkvu i Mitropoliju crnogorsko primorsku, ali da… »

Joković: Vlada Crne Gore u petak glasa o Temeljnom ugovoru sa SPC

Euronews 05.07.2022
Crnogorski ministar poljoprivrede i lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković saopštio je danas da će se u petak na sednici Vlade Crne Gore glasati o potpisivanju Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) koja je, kako… »

Milo opet udara na SPC: Temeljni ugovor mu neprihvatljiv, dogovor sa Miraševim raskolnicima "pozitivan"

Večernje novosti 05.07.2022
PREDSEDNIK Crne Gore Milo Đukanović izjavio je danas da Vlada ne treba da žuri sa odlukom o potpisivanju Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) i poručio da svaka Vlada mora da sledi interese države. Foto: Jutjub/Balkan… »

Đukanović: Crna Gora određuje pravila, ne brzati potpisivanje temeljnog ugovora, dati šansu stručnjacima da se izjasne

Danas 05.07.2022
Očekujem da Vlada na odgovoran način razmotri kao aktuelno političko pitanje, proceni kvalitet do sada obavljenih procedura i obim inkluzije zainteresovane javnosti za to pitanje i da na bazi toga donese odluku koja će biti u državnom interesu Crne… »

Milačiću preča SPC od porodice, umalo incident u Skupštini Crne Gore

Danas 05.07.2022
Poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić, poznat i po paljenju zastave NATO u Podgorici na protestima 2019. kazao je na današnjoj sednici Skupštine Crne Gore, postavljajući pitanja ministru poljoprivrede Vladimiru Jokoviću, da je njemu SPC preča od… »

Vlada Crne Gore će u petak glasati o Temeljnom ugovoru sa SPC

Slobodna Evropa 05.07.2022
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Crne Gore Vladimir Joković saopštio je da će Vlada 8. jula glasati o potpisavanju Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC). Vlada Crne Gore i SPC su krajem juna ove godine… »

Crnogorska Vlada u petak glasa o potpisivanju Temeljnog ugovora

Nova 05.07.2022
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković kazao je da će se u petak na sednici vlade glasati o potpisavanju temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Odgovarajući na pitanja poslanika u crnogorskom parlamentu, Joković… »

Targetiranje premijera Abazovića kao Albanca, zbog ugovora sa SPC

Danas 04.07.2022
To što će premijer Dritan Abazović potpisati Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) može biti problem za neke ekstremne nacionalne struje, koje u tome vide način da dezavuišu ovaj proces jer ga potpisuje Albanac u ime države – kaže… »

Vesti dana »