Povezane vesti

Srbija, poljoprivreda i protesti: Traktori i dalje blokiraju Novi Sad, poljoprivrednici nezadovoljni ponudom vlade

Južne vesti 10.08.2022
Radio 021 Protest poljoprivrednika u Novom Sadu Umesto na njivama u žetvi, vojvođanski traktori nastavljaju da blokiraju ulice Novog Sada. Nezadovoljni ishodom razgovora sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić u Beogradu, poljoprivrednici su… »

Ratari privremeno povukli blokade u Novom Sadu, čekaju premijerku

Politika 10.08.2022
NOVI SAD - Nakon razgovora sa predstavnicima vlade Srbije poljoprivrednici su odlučili da privremeno obustave blokadu bulevara ispred zgrade Pokrajinske vlade, sutra do 14.00 sati, kada ističe rok koji su postavili premijerki Ani Brnabić da dođe u… »

Poljoprivrednici privremeno povukli blokade u Novom Sadu, čekaju premijerku

Slobodna Evropa 10.08.2022
Nakon razgovora sa predstavnicima vlade Srbije poljoprivrednici su odlučili da privremeno obustave blokadu bulevara ispred zgrade Pokrajinske vlade, sutra do 14 časova, kada ističe rok koji su postavili premijerki Ani Brnabić da dođe u Novi Sad na… »

Ratari idu na pregovore u Beograd, u Novom Sadu nema blokade saobraćaja

Dnevnik 10.08.2022
NOVI SAD: Poljoprivrednici u centru Novog Sada nastavljaju protest, ali u ovom trenutku nema blokade saobraćaja. Iako je protest trajao sve vreme, blokade su bile uklonjene privremeno, tokom saobraćajnog špica, u periodu od 14 do 17 časova, i bilo je… »

"Cena se formira na berzi, ne u Ministarstvu, i naš glas da se čuje": Stoje li zahtevi za suncokret i gorivo?

Telegraf 10.08.2022
Kako Telegraf Biznis saznaje, pozvana je Inicijativa na sastanak sa premijerkom Anom Brnabić. Sastanak bi trebalo da se održi sutra u 9. Poljoprivrednici u Novom Sadu nastavili su jutros protest, a kako prenose mediji, blokirali su nekoliko… »

Protest poljoprivrednika u NS: Ako se premijerka ne pojavi sutra do 13:55 blokiramo sve

Al Jazeera 10.08.2022
Nastavljeni su protesti poljoprivrednika u Novom Sadu, nezadovoljnih otkupnom cijenom suncokreta i, kako navode, katastrofalnim stanjem u agraru. Predstavnici Inicijative za opstanak poljoprivrednika, na sastanku u resornom ministarstvu u pokrajinskoj… »

Obustavili blokadu saobraćaja na tri sata - od 14 do 17 časova

Politika 10.08.2022
„Tražimo ukidanje zabrane izvoza svih primarnih poljoprivrednih proizvoda i cenu suncokreta od 700 evra po toni. Zahtevamo 100 litara dizel benzina po hektaru bez akciza i da se subvencioniše mešano đubrivo. To su tri hitna pitanja koja moraju biti… »

Više neće biti blokade Novog Sada, poljoprivrednici u četvrtak kod Ane Brnabić

N1 Info 10.08.2022
Poljoprivrednici koji su danas blokirali centar Novog Sada saopštili su, nakon sastanka u Pokrajinskoj vladi, da će se sutra u Beogradu sastati sa premijerkom Anom Brnabić i da danas više neće biti blokade saobraćaja. Sa predsednicom Vlade u… »

Poljoprivrednici ostaju u centru Novog Sada spavaju ispred Banovine, ujutru u 9 razgovor sa premijerkom

Danas 10.08.2022
Poljoprivrednici koji su danas blokirali centar Novog Sada obustavili su proteste ali su naveli da će i večeras spavati ispred Banovine. Kako su naveli razgovor sa premijerkom Anom Brnabić zakazan je za sutra u 9 časova ujutru u Beogradu. Posle… »

Sindikat Sloga: Poljoprivrednici propadaju i krivicom uvozničkog lobija i korumpirane vlasti

Novi magazin 10.08.2022
Udruženi sindikati Srbije “Sloga” su danas saopštili da poljoprivrednici, poslednjih nekoliko godina doživljavaju "eroziju propadanja", te ocenili da je do toga došlo "isključivo krivicom uvozničkog lobija, korumpirane vlasti i njenih… »

Ratari privremeno povukli blokade u Novom Sadu, traktori i dalje u centru grada, čekaju premijerku

Novi magazin 10.08.2022
Nakon razgovora sa predstavnicima vlade Srbije poljoprivrednici su odlučili da privremeno obustave blokadu bulevara ispred zgrade Pokrajinske vlade, sutra do 14.00 sati, kada ističe rok koji su postavili premijerki Ani Brnabić da dođe u Novi Sad na… »

Ratari privremeno povukli blokade u Novom Sadu, traktori i dalje u centru grada

Biznis.rs 10.08.2022
čekaju premijerku srbije da dođe na pregovore. Nakon razgovora sa predstavnicima Vlade Srbije poljoprivrednici su odlučili da privremeno obustave blokadu bulevara ispred zgrade Pokrajinske vlade, do četvrtka u 14 sati, kada ističe rok koji su… »

Srbija, poljoprivreda i protesti: Zašto su traktori blokirali ulice Novog Sada

Radio 021 10.08.2022
Traktori ostaju dok se ne ispune zahtevi poljoprivrednika o cenama otkupa suncokreta i pravilima o izvozu ulja, ali će glavne ulice biti prohodne u vreme špica. Portal 021.rs Umesto na njivama u žetvi, vojvođanski traktori parkirani su na ulicama… »

Ukinuta zabrana izvoza jestivog ulja

Nova ekonomija 10.08.2022
Vlada Srbije potvrdila je poljoprivrednicima da je skinuta zabrana izvoza suncokretovog ulja, kao i da se očekuje porast cene te namirnice, kažu predstavnici Udruženja poljoprivrednika Stig iz Požarevca, a preneo N1. Na taj način ispunjen je jedan… »

Nastavak protesta poljoprivrednika u Novom Sadu: Blokade do ispunjenja zahtjeva

Al Jazeera 10.08.2022
Nastavljeni su protesti poljoprivrednika u Novom Sadu, nezadovoljnih otkupnom cijenom suncokreta i, kako navode, katastrofalnim stanjem u agraru. Traže da se proglasi stanje elementarne nepogode, oslobađanje od akciza na gorivo, da se omogući točenje… »

Poljoprivrednici traže prijem kod Vučića: Evo koji su im zahtevi i kada je zakzan sastanak u Vladi

Blic 10.08.2022
Poljoprivrednici iz Vojvodine zaustavili su saobračaj na glavnom novosadskom Bulevaru Mihajla Pupina ispred zgrade u kojoj je sedište Vlade Vojvodine. Saobračaj je blokiran u oba smera, a policija preusmerava vozače. Na dve raskrsnice parkirana je… »

Poljoprivrednici u blokadi u Novom Sadu: Ministarstvo nas pravi budalama

Novi magazin 10.08.2022
Nezadovoljni poljoprivrednici, koji od juče blokiraju bulevar ispred zgrade Pokrajinske vlade u Novom Sadu, optužili su Ministarstvo poljoprivrede da ih "pravi budalama", jer su na svoje zahteve dobili odgovore koji nemaju veze sa njihovim uslovima za… »

Poljoprivrednici u blokadi u Novom Sadu: Ministarstvo nas pravi budalama

Novi magazin 10.08.2022
Nezadovoljni poljoprivrednici, koji od juče blokiraju bulevar ispred zgrade Pokrajinske vlade u Novom Sadu, optužili su Ministarstvo poljoprivrede da ih "pravi budalama", jer su na svoje zahteve dobili odgovore koji nemaju veze sa njihovim uslovima za… »

Blokiran centar Novog Sada; Poljoprivrednici: Ministarstvo nas pravi budalama (FOTO)

Beta 10.08.2022
Blokada centra Novog Sada je počela je danas u 8 časova, a kako su kazali predstavnici poljoprivrednika trajaće – do daljeg. Nezadovoljni poljoprivrednici, koji od juče blokiraju bulevar ispred zgrade Pokrajinske vlade u Novom Sadu, optužili su… »

Blokiran centar Novog Sada: Poljoprivrednici imaju tri zahteva

Pravda 10.08.2022
Blokada centra Novog Sada je počela u 8 časova, a kako su kazali predstavnici poljoprivrednika trajaće – do daljeg. Poljoprivrednici su prenoćili u Novom Sadu, a pridružili su im se i poljoprivrednici udruženja Stig iz Požarevca, a tu su i… »

Blokiran centar Novog Sada, poljoprivrednici imaju tri zahteva

Biznis.rs 10.08.2022
odgovori ministarstva nisu zadovoljavajući. Blokada centra Novog Sada je počela je u sredu u osam časova, a kako su kazali predstavnici poljoprivrednika trajaće do daljeg. Trenutne blokade su vid upozorenja vlastima kojima, a u devet sati je istekao… »

Nastavljen protest poljoprivrednika u Novom Sadu

Blic 10.08.2022
Poljoprivrednici u Novom Sadu nastavili su jutros protest, a kako prenose mediji, blokirali su nekoliko saobraćajnica na raskrsnici kod Banovine i Doma zdravlja Sonja Marinković i najavili da ako im se do devet časova ne ispune zahtevi da će zatvoriti… »

Gradsko JKP dovezlo cisternu sa pijaćom vodom poljoprivrednicima koji protestuju u Novom Sadu

Danas 10.08.2022
Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija iz Novog Sada dovezlo je večeras cisternu sa pijaćom vodom poljoprivrednicima koji traktorima blokiraju bulevar ispred zgrade pokrajinske vlade, nezadovoljni svojim položajem. Oni su blokadu započeli… »

Vesti dana »