Povezane vesti

Potresne poruke zaposlenih u nuklearki Zaporožje: Rusi nas drže na nišanu! Gutereš: Na korak smo do katastrofe

Kurir 12.08.2022
Organizacija Ujedinjenih nacija za nuklearni nadzor pozvala je zvaničnike da što pre posete ukrajinsku nuklearnu elektranu Zaporožje zbog ponovnog granatiranja u tom području i upozorenja na "katastrofalne posledice" nastavka borbi u blizini najveće… »

Sve nestaje u sekundi: Ovako izgledaju navodni ruski napadi termobaričnim bombama u Donjecku (video)

Kurir 12.08.2022
Na društvenim mrežama pojavili su se snimci navodnog napada ruske vojske termobaričnim bombama. Rusija je navodno, kako se navodi na Tviteru, upotrebila zabranjeno oružje za uništavanje stambene zgrade u selu Piski, u okupiranom Donjecku, piše… »

Zaporožje kontrolišu Rusi, nema logike da napadaju sami sebe

Vesti online 12.08.2022
Nuklearku Zaporožje kontrolišu ruski vojnici, koji nemaju razloga da granatiraju ni samo postrojenje, kao ni grad Energodar, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja u Savetu bezbednosti UN. – Na Desetoj… »

Uljanov: Rusija će pomoći u organizaciji posete IAEA Zaporožju

RTV 12.08.2022
BEČ, MOSKVA - Rusija će pomoći u organizaciji posete misije Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) nuklearnoj elektrani Zaporožje, izjavio je danas stalni predstavnik Rusije pri međunarodnim organizacijama u Beču Mihail Uljanov. "Na… »

Zaharova o sednici SB UN o Zaporožju: Istina će naći put

Dnevnik 12.08.2022
MOSKVA: Pozicija generalnog sekretara UN Antonija Gutereša u vezi sa Zaporoškom nuklearnom elektranom pokreće niz pitanja, posebno imajući u vidu da nije uputio nikakav signal Kijevu, ocenila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija… »

Panika u Zaporožju! Kulja dim iz nuklearke: "Preti nam katastrofa veća od Černobilja" (video)

Pravda 12.08.2022
Rusija i Ukrajina nastavljaju da se međusobno optužuju za raketiranje nuklearke u Zaporožju, a iz najveće elektrane u Evropi, društvenim mrežama se širi snimak. Na snimku se vidi oblak dima koji, prema rečima očevidaca, dolazi iz pravca… »

Kolika je zapravo opasnost od nuklearne katastrofe? Kijev upozorava na "novi Černobilj", a stručnjaci na Fukušimu

Blic 12.08.2022
Izveštaji o granatiranju najveće evropske nuklearne elektrane u Ukrajini koju je okupirala Rusija ponovo su izazvali strahove od nuklearne katastrofe – ali stručnjaci pokušavaju da ih umire. Elektrana u Zaporožju, koja je pod kontrolom moskovskih… »

Kina: Obe strane da sednu za sto i dogovore se oko Zaporožja

RTV 12.08.2022
NJUJORK - Peking je pozvao Rusiju i Ukrajinu da sednu za pregovarački sto u svetlu situacije oko nuklearke Zaporožje, izjavio je stalni predstavnik Kine u UN Džang Jun. "Definitivno je tamo krizna situacija i zaista nam je potrebno da uključene strane… »

Poziv iz Kine: Sedite i dogovorite se

B92 12.08.2022
Peking je pozvao Rusiju i Ukrajinu da sednu za pregovarački sto u svetlu situacije oko nuklearke Zaporožje, izjavio je stalni predstavnik Kine u UN Džang Jun. "Definitivno je tamo krizna situacija i zaista nam je potrebno da uključene strane sednu… »

Oblak dima iznad nuklearke: "Svetu preti katastrofa poput Černobilja" VIDEO

B92 12.08.2022
Rusija i Ukrajina nastavljaju da se međusobno optužuju za raketiranje nuklearke u Zaporožju, a iz najveće elektrane u Evropi, društvenim mrežama se širi snimak. Na snimku se vidi oblak dima koji, prema rečima očevidaca, dolazi iz pravca… »

Drama u Zaporožju! Ruski zvaničnik: Preti nam katastrofa poput černobiljske (video)

Kurir 12.08.2022
I dok Rusija i Ukrajina jedna drugu i dalje optužuju za raketiranje nuklearne elektrane u Zaporožju, najveće nuklearke u Evropi, društvenim mrežama širi se snimak dima koji, prema navodima očevidaca, dolazi upravo iz smera spomenute elektrane… »

Rusija i Ukrajina: Međusobne optužbe zaraćenih strana oko nuklearke, UN pozivaju na demilitarizaciju zone oko elektrane u…

Danas 12.08.2022
Dok Ujedinjene nacije pozivaju zaraćene strane da obustave borbe oko najveće evropske nuklearne elektrane u Zaporožju, Rusija i Ukrajina se ponovo međusobno optužuju za nova neprijateljstva. Obe strane su saopštile da je u četvrtak odjeknulo 10… »

Jasna poruka sa sednice SB UN: Prekinite sve

B92 12.08.2022
Sve vojne akcije koje ugrožavaju nuklearnu bezbednost nuklearne elektrane u Zaporožju treba odmah prekinuti. To je izjavio generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija… »

Svet na ivici nuklearne katastrofe

Biznis.rs 12.08.2022
Nastavljeno granatiranje nuklearne elektrane Zaporožje. Granatiranje nuklearne elektrane Zaporožje u Ukrajini traje već danima, a Kijev i Moskva nastavljaju da razmenjuju međusobne optužbe. Obe strane potvrdile su u četvrtak da je bilo 10 pogodaka u… »

Šef IAEA zatražio pristup nuklearnoj elektrani Zaporožje u Ukrajini

Danas 12.08.2022
Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi (Grossi) zatražio je večeras u Savetu bezbednosti UN pristup nuklearnoj centrali u Zaporožju u Ukrajini gde se dešavaju vazdušni napadi za koje se Moskva i Kijev… »

"Svet je na ivici nuklearne katastrofe": Nebenzja izneo zastrašujuće prognoze, IAEA: Prekinuti sve vojne akcije koje…

Blic 12.08.2022
Stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je danas u Savetu bezbednosti UN da, kako je rekao, zločinacke akcije Kijeva u pogledu Zaporoške nuklearne elektrane guraju svet na ivicu nuklearne katastrofe. - Prave razmere… »

Kina: Obe strane da sednu za sto i dogovore se oko Zaporožja

Blic 12.08.2022
Peking poziva Rusiju i Ukrajinu da sednu za pregovarački sto u svetlu situacije oko nuklearke Zaporožje, izjavio je stalni predstavnik Kine u UN Džang Jun. - Definitivno je tamo krizna situacija i zaista nam je potrebno da uključene strane sednu… »

Kremlj o nuklearnoj elektrani Mi kontrolišemo "Zaporožje", nemamo razloga za napad

Alo 12.08.2022
Nuklearku Zaporožje kontrolišu ruski vojnici, koji nemaju razloga da granatiraju ni samo postrojenje, kao ni grad Energodar, izjavio je danas stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja u Savetu bezbednosti UN. "Na Desetoj… »

Vesti dana »