Povezane vesti

Završena sednica Skupštine grada: Za kraj o suspendovanim nalozima na Tviteru

Nova 18.08.2022
Danas u 10 časova počela je sednica Skupštine grada Beograda, a na dnevnom redu naći će se više odluka o javnom gradskom prevozu, ali i o smeni direktora u javnim preduzećima. Sve detalje pratite u našem blogu na Nova.rs. Nakon što je Nebojša… »

Šapić imao primedbe na izveštavanje N1 – stvarnost ga, međutim, demantovala

N1 Info 18.08.2022
Beogradska skupština razrešila je, po hitnom i skraćenom postupku, 14 direktora javnih preduzeća i ustanova. Izabrani su novi direktori, a njihov mandat oročen je na godinu dana. Materijal sa predlozima kandidata pojavio se na samom početku sednice… »

Beograd: Smijenjeni direktori 14 javnih preduzeća, novi imenovani po hitnom postupku

Al Jazeera 18.08.2022
Skupština grada Beograda razriješila je, po skraćenom postupku i bez rasprave, direktore 14 javnih gradskih preduzeća i ustanova, i izabrala vršioce dužnosti, čiji je mandat godinu dana. Više opozicionih odborničkih grupa je ocijenilo da se imena… »

Šapićev kadar: Novi direktor Beograd puta studirao 15 godina na Megatrendu

Nova 18.08.2022
Današnju sednicu Skupštine grada obeležila je smena nekoliko direktora javnih preduzeća koje postavlja Grad Beograd i imenovanje novih. U moru svežih kadrova izdvaja se jedno ime. Umesto dosadašnjeg direktora „Beograd puta“ Ivana Tejića, koji… »

Imenovani direktori u jednom broju javnih preduzeća i ustanova Beograda

Novi magazin 18.08.2022
Odbornici Skupštine grada Beograda su danas usvojili Rešenje o imenovanju direktora i vršilaca dužnosti direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad. Sa funkcije v. d. direktora Apotekarske ustanove "Apoteka Beograd”… »

Rasprava Šapića i opozicije zbog brzinske zamene direktora gradskih javnih preduzeća

Euronews 18.08.2022
Odbornici Skupštine Beograda usvojili su danas, po skraćenom postupku, "iznenada" date ostavke direktora javnih preduzeća u nadležnosti grada, i imenovali nove, u svojstvu vršioca dužnosti, na rok od do godinu dana. Odbornici nekoliko opozicionih… »

VIDEO Novinar Nova.rs pitao Šapića zašto targetira medije, on pobesneo

Nova 18.08.2022
Iako mu je u opisu posla da sa dužnim poštovanjem odgovori na pitanja svih medija, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić istrajava u etiketiranju onih koji ne rade po njegovom ukusu. Razumemo da se gradonačelniku Beograda ne dopada kad mediji… »

Razrešeno 14 direktora javnih preduzeća u Beogradu po skraćenom postupku

Radio 021 18.08.2022
Skupština grada Beograda razrešila je, po skraćenom postupku i bez rasprave, 14 direktora javnih gradskih preduzeća i ustanova i izabrala nove, glasovima 57 odbornika. Promene direktora izglasane su u preduzećima "Apoteka Beograd", Gradskom centru za… »

Marušić Jablanović: Nečitka biografija novog direktora Apotekarske ustanove Beograd pokazatelj netransparentosti

Danas 18.08.2022
Odbornica u Skupštini grada Beograda koalicije „Moramo“ Milica Marušić Jablanović izjavila je da se transparentost postavljanja novih direktora javnih preduzeća ogleda i u izgledu biografije predloženog direktora Apotekarske ustanove Beograd… »

Šapić: Gradski prevoz neće poskupeti u narednih godinu i po dana

RTS 18.08.2022
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da gradski prevoz neće poskupeti u narednih godinu do godinu i po dana, jer, kako je rekao, nema smisla poskupljivati nešto što niko ne plaća. Na današnjoj sednici Skupštine grada, Šapić je… »

Šapić: Odluka o direktorima doneta po hitnom postupku da bi ih "zaštitili"

Novi magazin 18.08.2022
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas na sednici Skupštine grada da se direktori javnih preduzeća menjaju po hitnoj proceduri da bi ih "zaštitili". "Nismo vam dali ranije njihova imena da ih vi i vaši mediji ne ismevate i pravite… »

Beogradski SSP: Šapić i SNS nemaju plan osim promena kadrova koji se stide svoje stranke

Beta 18.08.2022
Beogradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) ocenio je da su današnjom odlukom Skupštine grada o razrešenju 14 direktora javnih gradskih preduzeća, gradonačelnik Aleksandar Šapić i vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) "pokazali da nemaju… »

Komično objašnjenje Šapića o tome zašto je skrivao imena direktora VIDEO

Nova 18.08.2022
Gradonačelnik Aleksandar Šapić objasnio je danas, na sednici Skupštine grada Beograda, zbog čega je do poslednjeg trenutka skrivao imena novih direktora javnih preduzeća. Gradska vlast u Beogradu donela je odluku da promeni nekolicinu direktora… »

Šapić hoće da raskine ugovor sa Bus plusom

Nova 18.08.2022
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas, na sednici gradskog parlamenta, da će probati da raskine ugovor o naplaćivanju karata u gradskom prevozu. „Pre 10 godina je dato nekoj firmi da naplaćuje karte. Moram da priznam potpuno… »

Ko su novi direktori javnih preduzeća u Beogradu

N1 Info 18.08.2022
Skupština grada Beograda razrešila je, po skraćenom postupku i bez rasprave, 14 direktora javnih gradskih preduzeća i ustanova, i izabrala njihove naslednike, glasovima 57 odbornika. Njihov mandat je oročen na godinu dana. Materijal sa predlozima je… »

Poznata imena novih direktora javnih preduzeća, među njima i Andreja Mladenović

Danas 18.08.2022
Odbornici u Skupštini grada izglasali su nove direktore javnih preduzeća, a među imenima onima koji će se naći na mestu, mahom vršioca dužnosti direktora, je i naprednjak Andreja Mladenović. Oni su birani skraćenim postupkom, što je izazvalo… »

VIDEO Šapić izvređao novinara Nova.rs: Nije hteo da odgovori na pitanja

Nova 18.08.2022
Novinar portala Nova.rs pokušao je da postavi pitanje gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću tokom današnje sednice Skupštine grada. Odgovor nije dobio, ali jeste uvredu - vi ste lažovi, za vas ne dajem izjave. U toku je sednica Skupštine… »

Odluka o imenovanju brojnih direktora gradskih preduzeća: Andreja Mladenović preuzima "Beogradski metro i voz"

Telegraf 18.08.2022
Rešenje o imenovanju direktora i vršilaca dužnosti direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd doneto je po skraćenom postupku. Odbornici Skupštine grada su po skraćenom postupku usvojili Rešenje o imenovanju… »

Po skraćenom postupku razrešeno 14 direktora javnih preduzeća u Beogradu i izabrani novi

Beta 18.08.2022
Skupština grada Beograda razrešila je danas, po skraćenom postupku i bez rasprave, 14 direktora javnih gradskih preduzeća i ustanova, i izabrala njihove zamene, glasovima 57 odbornika. Promene direktora izglasane su u preduzećima "Apoteka Beograd"… »

Socijalisti pregovaraju sa Brnabić o kadrovima u Beogradu, a ne sa Šapićem

Nova 18.08.2022
Nakon informacija da će doći do smene nekolicine direktora javnih preduzeća u prestonici, portal Nova.rs pokušao je da dobije komentar iz Socijalističke partije Srbije, koalicionog partnera Srpske napredne stranke. Iz SPS nam je kratko poručeno da… »

Po skraćenom postupku razrešeno 14 direktora javnih preduzeća u Beogradu i izabrani novi

Insajder 18.08.2022
Skupština grada Beograda razrešila je danas, po skraćenom postupku i bez rasprave, 14 direktora javnih gradskih preduzeća i ustanova, i izabrala njihove zamene, glasovima 57 odbornika. Promene direktora izglasane su u preduzećima "Apoteka Beograd"… »

SAZNAJEMO: Poznati političar postaje direktor JKP Beogradski metro

Nova 18.08.2022
Kako saznaje Nova.rs, Andreja Mladenović, odbornik u Skupštini grada Beograda i bivši pomoćnik gradonačelnika, biće novi direktor JKP Beogradski metro i voz. Odluka o imenovanju Mladenovića, kako saznaje naš portal, trebalo bi da bude ozvaničena… »

OTKRIVAMO: Poznato ko su smenjeni direktori u Beogradu i ko će ih naslediti

Nova 18.08.2022
Novim odlukama, koje će biti usvojene na Skupštine grada Beograda, nekoliko minuta pre početka sednice, odbornicima je stigao materijal u kojima je navedeno ko će biti naslednici direktora preduzeća u Beogradu i ko je sve podneo ostavku. U… »

Danas sednica Skupštine Beograda posvećena gradskom prevozu

Beta 18.08.2022
Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je sednicu za danas u 10 časova, a na dnevnom redu naći će se više odluka o javnom gradskom prevozu, saopšteno je iz Gradske uprave. Odluka o javnom linijskom prevozu na teritoriji… »

Nova: Brnabić ukorila Šapića; umesto smene 14, on sada traži smenu šest direktora

Novi magazin 18.08.2022
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić odustao je od namere da smeni 14 direktora javnih preduzeća koje imenuje Grad jer mu je premijerka Ana Brnabić, koja je na čelu Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS), rekla da ne može da to uradi ali… »

Nova: Brnabić ukorila Šapića, umesto smene 14 direktora on sada traži smenu njih šestoro

Danas 18.08.2022
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić odustao je od namere da smeni 14 direktora javnih preduzeća koje imenuje Grad jer mu je premijerka Ana Brnabić, koja je na čelu Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS), rekla da ne može da to uradi ali… »

Šapić hteo da smeni 14 direktora gradskih preduzeća, Brnabić ga ukorila pa odustao

Radio 021 18.08.2022
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić odustao je od namere da smeni 14 direktora javnih preduzeća koje imenuje Grad jer mu je premijerka Ana Brnabić, rekla da ne može da to uradi. Međutim, kako dodaje list Nova, Šapić će pokušati da smeni… »

Šapić dobio po prstima od Brnabićke: Umesto 14 sad traži smenu samo 6 direktora

Nova 18.08.2022
Gradonačenik Beograda odustao je od masovne smene direktora javnih preduzeća u Beogradu, ali i dalje traži da se nekoliko njih posmenjuje na današnjoj sednici Skupštine grada. Tekst koji je Nova.rs pre nekoliko dana objavila, a tiče se smena 14… »

Ko su „Šapićevi fantomi“: Novi gradonačelnik planira smene po kratkom postupku, opozicija traži raspravu

Danas 18.08.2022
Smene kadrova na čelu vodećih javnih preduzeća, kojima novi gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, kako se ranije spekulisalo, želi da „pročisti“ gradsku vlast od naprednjaka odanih prethodnom rukovodstsvu, takođe SNS-a, na čelu sa Goranom… »

Danas sednica Skupštine Beograda: Gradski prevoz jedna od tačaka dnevnog reda

Nova 18.08.2022
Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je sednicu za danas u 10 časova, a na dnevnom redu naći će se više odluka o javnom gradskom prevozu, saopšteno je iz Gradske uprave. Odluka o javnom linijskom prevozu na teritoriji… »

Da li će gradski prevoz u Beogradu od septembra poskupeti i koliko?

Danas 18.08.2022
Grad Beograd i privatni prevoznici postigli su dogovor o povećanju cene po pređenom kilometru od 10.34 odsto, a o ovoj izmeni ugovora o prevozu putnika izjasniće se gradska Skupština na predstojećoj sednici u četvrtak, objavio je Centar za lokalnu… »

Vesti dana »