Повезане вести
Ђорђа Мелони тражила да Хрватска врати Истру и Далмацију Италији
Политика 26.09.2022
Ђорђа Мелони, нова премијерка Италије, била је против уласка Хрватске у ЕУ, а својевремено хвалила и Бенита Мусолинија. Италија добија десничарску владу. И то по свему судећи владу која ће отићи најдаље у десно још од Бенита… »
Нова италијанска премијерка својата истру и далмацију и не воли тита: Одговоран је за покољ Италијана!
Курир 26.09.2022
Италија добија најдеснију владу још од Бенита Мусолинија будући да први резултати показују да је већину добио десни блок на челу са Браћом Италије, странком коју води Ђорђа Мелони. Хрватски медији брује о томе да је Ђорђа Мелони… »
Италија је друго извозно тржиште за Србију, шта после избора?
Блоомберг Адриа 26.09.2022
Италијански избори одржани у недељу довели су до великог политичког заокрета удесно и до шансе да на чело владе први пут у историји те државе стане жена, у моменту када се Италија суочава са изазовом отплате јавног дуга у клими… »
Резултат санкција: Европа сиромашнија, Русија богатија
Политика 26.09.2022
Мађарски премијер Виктор Орбан оценио је данас да је укидање санкција Русији услов за опоравак европске економије, пренео је ТАС С део његовог говора у мађарском парламенту. "Уколико санкције против Русије буду укинуте, цене… »
Ана Брнабић честитала Ђорђи Мелони
Политика 26.09.2022
Премијерка Србије Ана Брнабић честитала је данас Ђорђи Мелони и њеној странци Браћа Италије победу на парламентарним изборима. "Честитам Ђорђи Мелони и Браћи Италије победу на јучерашњим изборима. Не сумњам да ће односи и… »
"Жена, Италијанка, хришћанка": Вртоглави успех лидерке деснице која би могла да уђе у историју - ко је Ђорђа Мелони?
Еуроневс 26.09.2022
"Ја сам Ђорђа, ја сам жена, ја сам мајка, ја сам Италијанка, ја сам хришћанка. То ми нико неће одузети", то су речи које је лидерка италијанске крајње деснице Ђорђа Мелони својевремено упутила својим присталицама и које су… »
Орбан: Први у Европи ћемо питати грађане да ли подржавају санкције ЕУ Русији
Н1 Инфо 26.09.2022
Премијер Мађарске Виктор Орбан изјавио је у парламенту да ће организовати "националне консултације" да би сазнао шта грађани стварно мисле о санкцијама које је Европска унија увела Русији, објавио је лист "Мађар немзет", преноси… »
Орбан оштро критиковао ЕУ санкције Русији
Политика 26.09.2022
БУДИМПЕШТА - Мађарска би требало да се припреми за продужени рат у суседној Украјини, поручио је данас мађарски премијер Виктор Орбан у националном парламенту, оштро критикујући санкције Европске уније уведене Русији, јер, како… »
Лидер италијанских демократа после победе деснице: Данас је тужан дан за Италију и Европу! Подносим оставку
Курир 26.09.2022
Лидер италијанске Демократске странке Енрико Лета изјавио је да је данас тужан дан за Италију и Европу и најавио да ће после пораза на јучерашњим парламентарним изборима поднети оставку. "Италијани и Италијанке су изабрали и… »
Шта може да се очекује од нове владе у Риму и да ли ће се Италијани брзо одљубити од Ђорђе Мелони
РТС 26.09.2022
На парламентарним изборима у Италији, води коалиција десних странака предвођена Браћом Италије, Ђорђе Мелони. Италијански гласачи дали су мандат десници да формира следећу владу, рекла је Мелонијева и позвала на јединство, како… »
Радујем се нашој будућој сарадњи и наставку добрих односа са Србијом: Ана Брнабић честитала победу на изборима Ђорђи Мелони…
Курир 26.09.2022
Председница Владе Србије Ана Брнабић честитала је изборну победу новој премијерки Италије, Ђорђи Мелони, објавом на Твитер налогу. Честитам @ГиоргиаМелони и @ФрателлидИталиа на изборној победи. Сигурна сам да ће односи и сарадња… »
Ана Брнабић честитала изборну победу Ðорђи Мелони
Еуроневс 26.09.2022
Премијерка Србије Ана Брнабић честитала је Ðорђи Мелони и њеној странци Браћа Италије победу на парламентарним изборима. "Честитам Ðорђи Мелони и Браћи Италије победу на јучерашњим изборима. Не сумњам да ће односи и сарадња… »
Пантелић: Гиоргиа Мелони јесте побиједила, али кључеве коалиције држи Силвио Берлусцони
Ал Јазеера 26.09.2022
Челница десничара Гиоргиа Мелони прогласила је побједу на ванредним парламентаним изборима у Италији и на путу је да постане прва жена премијер у тој земљи. Новинар Жељко Пантелић каже да десница није освојила више гласова него… »
Орбан: Мађарска Влада ће бити прва која ће питати свој народ о санкцијама Русији
Еуроневс 26.09.2022
Мађарска је данас јача него икад од пада комунистицког режима, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан у говору пред парламентом на почетка јесењег заседања и додао да ће влада питати грађане да се изјасне о санкцијама… »
Гости Н1 о изборима у Италији: За једног Мелони умерена, за другог тврда десница
Н1 Инфо 26.09.2022
Слободан Јанковић из Института за међународну политику и привреду сматра да је у Италији на парламентарним изборима победила умерена десница, иако конзервативну коалицију са Ђорђом Мелони на челу која је тријумфовала оцењују као… »
Енрико Лета планира да се повуче након пораза на изборима
Политика 26.09.2022
РИМ – Лидер италијанске Демократске партије (ПД) левог центра и некадашњи премијер Италије Енрико Лета рекао је данас после пораза на националним изборима да планира да се повуче. Лета је на конференцији за новинаре рекао да ће… »
"Да нам врате истру и далмацију": Будућа премијерка Италије је осула паљбу по Хрватској, али и титу: Њему треба одузети орден…
Блиц 26.09.2022
Ђорђа Мелони која ће по свему судећи да постане нова премијерка Италије, некада је хвалила Бенита Мусолинија, а изгледа да би хтела би да се делови Хрватске присаједине њеној земљи. Њена странка "Браћа Италије" израсла је из… »
Десница убедљиво води на изборима у Италији – који су изазови пред будућом владом
РТС 26.09.2022
Према последњим резултатима, на парламентарним изборима у Италији коалиција деснице Ђорђе Мелони убедљиво води, а на другом месту је Леви центар са скоро двоструко мање гласова. Десничарска коалиција је у Доњем дому… »
Орбан: Влада ће питати народ о санкцијама Русији
Инсајдер 26.09.2022
Мађарска је данас јача него икад од пада комунистицког режима, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан у говору пред парламентом на почетка јесењег заседања и додао да ће влада питати грађане да се изјасне о санкцијама… »
Италија и избори: Десничарска коалиција надомак историјске победе, Европа отворила четворо очију
BBC News 26.09.2022
Италијани ће вероватно добити прву крајње десну владу од Другог светског рата. Док из Пољске и Мађарске стижу честитке, из Шпаније кажу да ће се владавина десничара завршити „катастрофом". Први пут од Другог светског рата и… »
Гиоргиа Мелони – од хваљења Муссолинија до хисторијског успјеха
Ал Јазеера 26.09.2022
Док је настојала увјерити западне савезнике Италије, снажно подржавајући проукрајинску линију владе Марија Драгхија, тврдокорна конзервативна социјална политика предсједнице странке Браћо Италије забрињава многе. Предсједница… »
Италија и политика: Ко је Ђорђа Мелони, ултрадесничарска лидерка која се спрема да завлада
BBC News 26.09.2022
Ђорђа Мелони је на путу да буде прва жена премијер у Италији и оштро одбацује било какву везу са фашизмом. Четрдесет година је Ана Марија Тортора продавала зрео парадајз и свеж краставац лојалним муштеријама на пијачној тезги у… »
"Покушаћу да будем плејмејкер": Времешни Берлускони се враћа у парламент а доводи и много млађу девојку
Блиц 26.09.2022
Бивши премијер Италије Силвио Берлускони могао би се поново вратити у парламент након убедљиве победе десничарске коалиције коју предводи новинарка Ðорђа Мелони, пише Ројтерс. „Покушаћу да будем плејмејкер у (следећој) влади“… »
Победа деснице у Италији, Мелони вероватно прва премијерка
Блоомберг Адриа 26.09.2022
Гиоргиа Мелони је освојила већину на изборима у Италији који су били одржани у недељу, спремајући се да постане прва жена премијер у тој земљи и на челу највише десничарски настројене владе од Другог светског рата. Њен савез… »
Берлускони жели да буде "плејмејкер" у новој влади Италије
Телеграф 26.09.2022
Берлусконију ће се у парламенту придружити и партнерка Марта Фашина која је освојила гласове на Сицилији. Победа крајње десничарске коалиције на изборима у Италији означава и повратак бившег премијера Силвија Берлусконија у… »
Десничарска Браћа Италије воде са више од 26 одсто освојених гласова
Политика 26.09.2022
РИМ – Према пребројаним гласовима са више од 90 одсто бирачких места, странка Браћа Италије Ђорђе Мелони води са више од 26 одсто освојених гласова, у односу на само четири одсто на претходним изборима 2018. године, преноси… »
Орбан: Мађарска треба да се припреми за продужени рат у Украјини
Н1 Инфо 26.09.2022
Мађарска треба да се припреми за продужени рат у суседној Украјини, рекао је премијер Виктор Орбан парламенту. Он је оштро критиковао санкције Европске уније према Русији које резултирају повећањем цена енергената. Орбан је… »
Италија и политика: Ко је Ђорђа Мелони, ултрадесничарска лидерка која се спрема да завлада
Јужне вести 26.09.2022
Реутерс Ђорђа Мелони (45) води рајње десничарску странку Браћа Италије Четрдесет година је Ана Марија Тортора продавала зрео парадајз и свеж краставац лојалним муштеријама на пијачној тезги у Риму. Није могла ни да замисли ће… »
Коалиција десног центра побједник пријевремених избора у Италији
Ал Јазеера 26.09.2022
На јучер одржаним пријевременим парламентарним изборима у Италији побједу је однијела коалиција деснога центра и имат ће већину у скупштини и сенату. Према посљедњим подацима коалиција десног центра освојила је 44,5 посто… »
Ко је Ђорђа Мелони – од хваљења Мусолинија до историјског успеха
РТС 26.09.2022
Италијанска политичарка Ђорђа Мелони, лидерка странке Браћа Италије, која ће, готово извесно, постати први премијер Италије из крајње деснице од владавине Бенита Мусолинија, због својих ставова изазвала је велику пажњу светске… »
Хомофобна хришћанка и десничарка, против је абортуса и Ислама: Ко је Ђорђа Мелони, будућа премијерка Италије?
Данас 26.09.2022
“Ја сам Ђорђа. Ја сам жена, ја сам мајка, ја сам Италијанка, ја сам хришц́анка”. Овако је себе, током говора на минтигу у Риму 2019. године, описала Ђорђа Мелони, лидерка десничарске странке Браћа Италије (ФДИ), наследника… »
Италија добија најдесније оријентисану владу од Другог светског рата
Н1 Инфо 26.09.2022
Ђорђа Мелони вероватно ће постати прва премијерка Италије на челу најдесније оријентисане владе од Другог светског рата након што је њена конзервативна коалиција тријумфовала на недељним парламентарним изборима. Прелиминарни… »
Пет кључних закључака након избора: Италија још чека премијера, али све је извесније да та земља више неће бити иста
Еуроневс 26.09.2022
Док чекамо коначне резултате ванредних парламентарних избора у Италији, већ је јасно да ће коалиција десничара остварити победу, као и то да ће Ђорђа Мелони највероватније постати прва италијанска премијерка. Осим што је реч о… »
Победа Ђорђе Мелони: Бог, отаџбина и породица
Време 26.09.2022
Портрет савременице „Ја сам Ђорђа, ја сам жена, ја сам мајка, ја сам хришћанка", говорила је будућа шефица ваде Италије у предизборној кампањи, и победила. У њеним речима су биле сабране основе њене политике коју њени… »
Десничарка Ђорђа Мелони победница парламентарних избора у Италији
Глас Америке 26.09.2022
РИМ - Лидерка десничарске партије Браћа Италије Ђорђа Мелони могла би да буде прва десничарска премијерка Италије после Другог светског рата, пошто су конзервативци освојили највише гласова на превременим парламентарним изборима… »
Од тинејџерског хваљења Мусолинија до фаворита за историјски успех: Ко је Ђорђа Мелони, жена која своју десничарску партију…
Блиц 26.09.2022
У Италији се догодило управо оно од чега је страховала читава Европа – крајња десница однела је победу на кључним парламентарним изборима у земљи а победа “постфашистичке” странке Браћа Италије, чији се корени могу пратити све… »
Челница десничара Гиоргиа Мелони на путу да постане прва премијерка Италије
Слободна Европа 26.09.2022
Челница десничара Гиоргиа Мелони (Ђорђа) прогласила је побједу на ванредним парламентаним изборима у Италији и на путу је да постане прва жена премијер те земље. Очекује се да ће Мелони формирати прву десничарску владу у Италији… »
5 Најважнијих чињеница о ђорђи Мелони: Одрасла без оца, у политику ушла као дете, а ово је њен став о Путину
Мондо 26.09.2022
Будућа премијерка Италије има шокантну прошлост, а њени политички ставови су најблаже речено скандалозни за већину Европљана. Будућа премијерка Италије има шокантну прошлост, а њени политички ставови су најблаже речено… »
Ко је Ђорђа Мелони: Од хваљења Мусолинија до историјског успеха
РТВ 26.09.2022
РИМ - Председница странке Браћа Италије Ђорђа Мелони (45), политичарка која ће највероватније постати први италијански премијер крајње деснице од Бенита Мусолинија, имала је занимљив развојни пут од тинејџерске активисткиње… »
Десничари победили на изборима у Италији, Мелони прва жена премијер?
Вести онлине 26.09.2022
Лидерка екстремне деснице Ђорђа Мелони победила је на изборима у Италији, према излазним анкетама, и на путу је да постане прва жена премијер у тој земљи. Ако буду потврђени резултати, Мелони планира да формира најдесничарску… »
Ђорђа Мелони донела убедљиву победу десничарима
Дојче веле 26.09.2022
Извесно је да ће десничарска коалиција – коју тек треба сковати – имати већину у оба дома парламента у Риму. Ђорђа Мелони би требало да постане прва жена на челу Владе, на шок многих у Европској унији. Ђорђа Мелони и њена… »
Десничарка Ђорђа Мелони прогласила победу! Обратила се народу и најавила шта ће показати, због овога Европа брине!
Мондо 26.09.2022
Десничарка Ђорђа Мелони однела је победу на општим изборима у Италији. Десничарка Ђорђа Мелони однела је победу на општим изборима у Италији. Лидерка "Браће Италије" Ђорђа Мелони однела је победу на општим изборима који ц́е је… »
Десница и Гиоргиа Мелони побједници на италијанским изборима
Ал Јазеера 26.09.2022
Привремени резултати показали су да би десни блок требао имати увјерљиву већину у оба дома Парламента, што је потенцијална ријетка прилика за политичку стабилност након година преокрета и крхких коалиција. Гиоргиа Мелони… »
Десница на челу с Мелони тријумфирала на талијанским изборима
СЕЕбиз 26.09.2022
РИМ - Гиоргиа Мелони вјеројатно ће постати прва премијерка Италије на челу најдесније оријентиране владе од Другог свјетског рата након што је њена конзервативна коалиција тријумфирала на недјељним парламентарним изборима… »
Левица признала пораз у Италији! Орбан честитао Мелони на победи: У овим тешким временима требају нам пријатељи
Курир 26.09.2022
Главна странка у левој коалицији Италије, Демократска странка (ПД) признала је рано јутрос изборни пораз, поручивши да ће бити најснажнија опозиција у парламенту. "Ово је тужна ноћ за земљу", рекла је новинарима посланица ПД-а… »
Излазне анкете: Десна коалиција увјерљиво води на изборима у Италији
Ал Јазеера 26.09.2022
Десна коалиција у Италији увјерљиво води на ванредним парламентарним изборима, показују излазне анкете. Коалиција десног центра, коју предводе Браћа Италије Гиоргие Мелони, уз Лигу Маттеа Салвинија и Напријед Италија Силвија… »
Раос: Будућу владу Италије очекују бројни изазови
Ал Јазеера 26.09.2022
Десна коалиција у Италији увјерљиво води на ванредним парламентарним изборима, показују излазне анкете. Коалиција десног центра, коју предводе Браћа Италије Гиоргие Мелони, уз Лигу Маттеа Салвинија и Напријед Италија Силвија… »
Из Мађарске стижу честитке Мелони: "у овим тешким временима требамо пријатеље"
Телеграф 26.09.2022
Иако службени резултати тек стижу, из Мађарске већ стижу честитке. Према излазним анкетама објављеним по затварању биралишта, десна коалиција предвођена странком "Браћа Италије" Ђорђе Мелони победник је италијанских… »
Мелони на путу да победи на изборима и постане прва жена премијер: Објављене прве излазне анкете избора у Италији, крајња…
Блиц 25.09.2022
Десничарска политичарка Ђорђа Мелони на путу је да победи на изборима у Италији и постане прва жена премијер, преноси ББЦ резултате првих излазних анкета. Ова коалиција крајње деснице, како се наводи, освојила је од 41 до 45… »
Хоће ли Италија добити прву премијерку у историји и најдеснију владу од Другог светског рата? Избори улазе у сам финиш, Европа…
Блиц 25.09.2022
Италијани данас гласају на изборима након којих се очекује успостављање најдесније владе у земљи од Другог светског рата на челу с Ђорђом Мелони, која би требало да постане прва италијанска премијерка у историји. Према… »
Италија и избори: Крајња десница очекује победу на изборима под будним оком Европе
Данас 25.09.2022
Италијани одлучују да ли ће изабрати прву крајње десну владу од Другог светског рат на изборима који се са пажњом прате широм Европе. Ђорђија Мелони води крајње десну партију Браћа Италије и њен је циљ да постане прва… »
Вести дана »
Председник Скупштине општине Кула изабран на бурној седници: Два круга гласања и расправа о тајности
Инсајдер пре 35 минутајош 40 повезаних
Министарство одбране УАЕ: Иран лансира дронове и ракете, пресрећемо нападе
Н1 Инфо пре 5 минутајош 46 повезаних
Убија 40 одсто заражених, а лека нема? Паника на крузеру смрти због хантавируса
Мондо пре 1 сатјош 29 повезаних
Бекерат поздравио чланство у СЕПА - почетак нове ере у области финансијских услуга
Еуроневс пре 1 сатјош 40 повезаних
Објављен снимак! Прво су се чуле животиње, онда се све затресло: Овако је изгледао земљотрес у Србији
Телеграф пре 3 сатајош 40 повезаних