Povezane vesti

Brnabić: Kurti nas je doveo na ivicu rata, blizu smo odluke da vratimo vojsku na Kosovo i Metohiju

Politika 09.12.2022
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja ispraća na aerodromu "Nikola Tesla" prvi let na novoj avionskoj liniji između Beograda i Tjenđina, oglasila se i povodom situacije na Kosovu i Metohiji. "Danas imate ovakav dan, prelep dan, nešto na čemu… »

Raspoređene nove trupe kurtijevih policajaca na Kim Oglasila se premijerka Brnabić: Kurti nas je doveo na samu ivicu rata

Kurir 09.12.2022
Posle ulaska kosovskih policajaca, u severnom delu Kosovske Mitrovice od jutros je mirno. Nema incidenata, ali je napeto. Srpska lista: Britanci bi da pomognu svom čedu u Prištini kaljajući obraz časnih Srba Srpska lista najoštrije je osudila odluku… »

Brnabić o situaciji na Kosovu: Kurti nas doveo na samu ivicu rata, blizu smo odluke da od UN tražimo povratak naših trupa…

Kurir 09.12.2022
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, oglasila se i povodom situacije na Kosovu. - Aljbin Kurti nas je sve vratio ne u 19. nego u 18. vek. Sve što on radi je opasnost, ne samo za Srbe, već za Albance i za čitavu Evropu. Kurti nas je doveo na samu… »

Bocan-Harčenko: Priština nastavlja se kampanja zastrašivanja i ugnjetavanja Srba na KiM

Politika 09.12.2022
Priština metodično i tvrdoglavo jača prisustvo svojih snaga na severu Kosova i situacija je tamo veoma opasna, ocenio je večeras ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, naglašavaju ću da se nastavlja kampanja zastrašivanja i… »

U severnom delu Kosovske Mitrovice mirno; EU poziva na smirivanje tenzija

RTV 09.12.2022
KOSOVSKA MITROVICA - U severnom delu Kosovske Mitrovice je, posle sinoćnjeg upada specijalnih jedinica kosovske policije, mirno, a manji broj pripadnika kosovske policije raspoređen je u Bošnjačkoj mahali kao i u naselju Tri solitera, koja su etnički… »

U severnom delu Kosovske Mitrovice mirno ali napeto, Vučić se u subotu u 19 sati obraća javnosti

RTS 09.12.2022
Posle ulaska kosovskih specijalaca, u severnom delu Kosovske Mitrovice mirno. Nema incidenata, ali je napeto. Kurtijev cilj je okupacija severa Kosmeta, poručio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković. Portparol EU Peter Stano kaže da EU i zemlje… »

EURONEWS SRBIJA NA SEVERU KOSOVA Tenzije ne prestaju, Petković traži reakciju Evropske unije

Euronews 09.12.2022
Situacija u Kosovskoj Mitrovici je od jutros mirna nakon što je sinoć više od 200 naoružanih specijalaca kosovske policije u pratnji oklopnih vozila ušlo iz Južne u Severnu Mitrovicu i rasporedilo se po obodu grada. Kako reporterka Euronews Srbija… »

Policija Kosova: Situacija na severu stabilna; Beograd najavljuje mogućnost slanja svojih snaga

Glas Amerike 09.12.2022
BEOGRAD-Od zvaničnika u Beogradu od četvrtka veče stižu izjave o mogućem raspoređivanju srpske vojske na Kosovo, a posle raspoređivanja pripadnika kosovske policije po srpskim opštinama na severu Kosova gde su poslednjih dana učestali incidenti… »

Tenzije na Kosovu i Metohiji: Nove pretnje – Biće nas sve više; "Kurti traži rat"

B92 09.12.2022
U severnom delu Kosovske Mitrovice je, posle sinoćnjeg upada specijalnih jedinica kosovske policije, mirno. Nema incidenata, okupljeni građani su se razišli, ali je napeto, prenosi RTS. Podsetimo, oko 300 kosovskih specijalaca, u pratnji brojnih… »

Osmani: Na teritoriji Kosova nikada neće biti srpskih policajaca i vojnika

Beta 09.12.2022
Predsednica Kosova Vjosa Osmani reagovala je danas na kako je rekla "pretnje srpskih političara Kosovu", koji su poručili da će razmotriti slanje 1.000 bezbednosnih snaga na Kosovo ocenom da na teritoriji Kosova nikada neće biti policajaca i vojnika… »

Bocan – Harčenko: Priština nastavlja sa kampanjom zastrašivanja i ugnjetavanja Srba na KiM

Vesti online 09.12.2022
Priština metodično i tvrdoglavo jača prisustvo svojih snaga na severu Kosova i situacija je tamo veoma opasna, ocenio je večeras ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, naglašavaju ću da se nastavlja kampanja zastrašivanja i… »

Bocan-Harčenko: Nastavlja se kampanja zastrašivanja i ugnjetavanja Srba na Kosovu

Pravda 09.12.2022
Priština metodično i tvrdoglavo jača prisustvo svojih snaga na severu Kosova i situacija je tamo veoma opasna, ocenio je večeras ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, naglašavajući da se nastavlja kampanja zastrašivanja i… »

Bocan-Harčenko:Nastavlja se kampanja zastrašivanja i ugnjetavanja Srba na Kosovu i Metohiji

RTV 09.12.2022
BEOGRAD - Priština metodično i tvrdoglavo jača prisustvo svojih snaga na severu Kosova i situacija je tamo veoma opasna, ocenio je večeras ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, naglašavajuću da se nastavlja kampanja zastrašivanja i… »

Kurti se približio crvenim linijama Beograda

Politika 09.12.2022
Slanjem policijskih jedinica na sever Kosova i kontinuiranim etnički motivisanim napadima na Srbe širom pokrajine u poslednje dve godine, pod različitim izgovorima, privremene prištinske institucije ozbiljno su se približile crvenim linijama… »

Najveći strah Aljbina Kurtija i „oružje” Beograda protiv Prištine

Politika 09.12.2022
Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ocenio je danas da je nelogično zašto je Beograd čekao da on dođe na vlast da bi se formirala Zajednica srpskih opština kada se zna koliki je on protivnik toga, tvrdeći i da Beograd ZSO… »

Brnabić: Na rubu smo rata na Kosovu

SEEbiz 09.12.2022
BEOGRAD - Premijerka Srbije jutros je na beogradskom aerodromu otvorila novu zračnu liniju između Beograda i Tianjina u Kini. Tom je prilikom komentirala i napetu situaciju na Kosovu. "Danas imate ovakav dan, prekrasan dan, nešto na čemu smo radili… »

Kosovska policija: Situacija na severu KiM stabilna, ali ima incidenata

Blic 09.12.2022
Povodom poslednjih dešavanja na severu Kosova, Policija Kosova je saopštila da kontinuirano prati i ocenjuje bezbednosnu situaciju i u skladu sa čime je preduzela neophodne mere povećavajući kapacitete u cilju obezbeđivanja bezbednosti, održavanja… »

„Svesno se radi na zaoštravanju sukoba!“ Ruski ambasador prokomentarisao situaciju na KiM

Sputnik 09.12.2022
Priština metodično i tvrdoglavo jača prisustvo svojih snaga na severu Kosova i situacija je tamo veoma opasna, ocenio je večeras ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, naglašavajuću da se nastavlja kampanja zastrašivanja i… »

Bocan-Harčenko: Nastavlja se kampanja zastrašivanja i ugnjetavanja Srba na KiM

Dnevnik 09.12.2022
BEOGRAD: Priština metodično i tvrdoglavo jača prisustvo svojih snaga na severu Kosova i situacija je tamo veoma opasna, ocenio je večeras ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, naglašavajuću da se nastavlja kampanja zastrašivanja i… »

Kosovska policija: Situacija na severu stabilna, ali praćena incidentima

N1 Info 09.12.2022
Situacija na severu Kosova je i dalje stabilna i pod kontrolom policije, ali praćena incidentima različite prirode, poručila je Kosovska policija, javlja portal Kossev. „Pojedinci ili kriminalne grupe orijentisane ka određenim interesima, kroz… »

Let Beograd–Tjenđin učvrstiće privredne veze i Srbije i Kine

Politika 09.12.2022
Prvi let Er Srbije za Kinu od Beograda do Kine dodatno će ojačati privredne veze dve zemlje, dovesti nove investitore, kada se normalizuje situacija sa kovidom 19 privući veliki broj turista u našu zemlju, ali i unaprediti međuljudske odnose dva… »

Kosovska policija: Narednih dana veće prisustvo na severu

Politika 09.12.2022
PRIŠTINA - Kosovska policija saopštila je da će narednih dana povećati prisustvo na severu Kosova i navela da je to u cilju održavanja javnog reda, prenela je Gazeta ekspres navodi Tanjug. Kosovska policija je sinoć u saopštenju navela da su među… »

Snimak zaplene vina srpskoj porodici iz Velike Hoče privlači veliku pažnju

Danas 09.12.2022
Na društvenim mrežama veliku gledanost ima snimak zaplene vina srpske porodice u Velikoj Hoči, kada se sin vlasnika vinice u očaju popeo na krov kuće. Vlasnik vinarije „Petrović“ Srđan Petrović iz Velike Hoče rekao je posle zaplene vina i… »

Osmani: Na teritoriji Kosova nikada neće biti srpskih policajaca i vojnika

Insajder 09.12.2022
Predsednica Kosova Vjosa Osmani reagovala je na, kako je rekla, "pretnje srpskih političara Kosovu", koji su poručili da će razmotriti slanje 1.000 bezbednosnih snaga na Kosovo ocenom da na teritoriji Kosova nikada neće biti policajaca i vojnika iz… »

Stano: EU zabrinuta zbog bezbednosne situacije na severu Kosova

Radio 021 09.12.2022
Portparol Evropske komisije Peter Stano izjavio je da Evropska unija (EU) i države članice osuđuju svako nasilje, prate situaciju na Kosovu i zabrinuti su, posebno za situaciju na severu. "Osuđujemo svako nasilje i napade koji su se dogodili. EU i… »

Brnabić: Posle Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Kinom "nebo će biti granica" za srpsku privredu

Radio 021 09.12.2022
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je apsolutni prioritet Vlade Srbije u odnosima sa Kinom sporazum o slobodnoj trgovini i da će, kada se on potpiše, "nebo biti granica" za srpsku privredu. "U poslednjih 10 godina naš izvoz u Kinu je… »

Osmani: Na teritoriji Kosova nikada neće biti srpskih policajaca i vojnika

N1 Info 09.12.2022
Predsednica Kosova Vjosa Osmani reagovala je na, kako je rekla, "pretnje srpskih političara Kosovu", koji su poručili da će razmotriti slanje 1.000 bezbednosnih snaga na Kosovo ocenom da na teritoriji Kosova nikada neće biti policajaca i vojnika iz… »

Stano: Evropska unija zabrinuta za bezbednost na severu Kosova

Blic 09.12.2022
EU je zabrinuta za bezbednosnu situaciji posebno na severu KiM, izjavio je danas portparol EU za spoljnu politiku Peter Stano, na redovnoj konferenciji za novinare u Briselu. - EU i države članice prate situaciju na Kosovo veoma pažljivo i zabrinuti su… »

Premijerka: Srbija ima pravo i nameru da na Kosovu i Metohiju vrati svoje snage

RTV 09.12.2022
BEOGRAD, PRIŠTINA - Delovanjem Aljbina Kurtija dovedeni smo na ivicu oružanih sukoba, ocenila je danas premijerka Ana Brnabić i iznela mišljenje da Srbija ima pravo i nameru, prema Rezoluciji UN 1244, da na KiM vrati određeni broj trupa. Brnabić je… »

"Čekali su najvećeg protivnika da je formira": Kurti opet optužuje Beograd, zahtev o ZSO nazvao detinjastim!

Blic 09.12.2022
Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ocenio je danas da je nelogično zašto je Beograd čekao da on dođe na vlast da bi se formirala Zajednica srpskih opština (ZSO), kada se zna koliki je on protivnik toga, tvrdeći i da Beograd… »

Osmani provocira: Srpske vojske i policije više nikada neće biti na KiM

Blic 09.12.2022
Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani izjavila je danas da na Kosovu i Metohiji više nikada neće biti srpske policije i vojske. - Na teritoriji Republike Kosovo nikada neće biti policajaca i vojnika iz Srbije - navela je ona na… »

Petković: ZSO je obaveza, a ne želja

Danas 09.12.2022
Formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) nije stvar želje Aljbina Kurtija, već obaveza Prištine proistekla iz Briselskog sporazuma, a Evropska unija je garantovala sprovođenje potpisanog, poručio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za… »

Stano: EU zabrinuta za bezbednost na severu Kosova

Vesti online 09.12.2022
EU je zabrinuta za bezbednosnu situaciji posebno na severu KiM, izjavio je danas portparol EU za spoljnu politiku Peter Stano, na redovnoj konferenciji za novinare u Briselu. – EU i države članice prate situaciju na Kosovo veoma pažljivo i zabrinuti… »

Petković: Formiranje ZSO nije stvar želje Kurtija već obaveza Prištine

Dnevnik 09.12.2022
BEOGRAD: Formiranje Zajednice srpskih opština nije stvar želje Aljbina Kurtija, već obaveza Prištine proistekla iz Briselskog sporazuma, a Evropska unija je garantovala sprovođenje potpisanog, saopštio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i… »

Brnabić: Za deset godina izvoz Srbije u Kinu je povećan 152 puta, a tripliran u protele tri godine

Beta video 09.12.2022
BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić je rekla da je u 2021. godini robna razmena Srbije i Kine bila više od pet milijardi dolara, a prvi put je izvoz iz Srbije bio skoro milijardu dolara. Brnabić je istakla je da je sada apsolutni prioritet vlade Srbije, u… »

"EU je garant potpisanog": Petković: Formiranje ZSO nije stvar želje Kurtija već obaveza Prištine

Blic 09.12.2022
Formiranje Zajednice srpskih opština nije stvar želje Aljbina Kurtija, već obaveza Prištine proistekla iz Briselskog sporazuma, a Evropska unija je garantovala sprovođenje potpisanog, saopštio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr… »

Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom apsolutni prioritet Vlade Srbije

Biznis.rs 09.12.2022
premijerka o principu otvorene privrede. Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u petak da je apsolutni prioritet Vlade Srbije, u odnosima sa Kinom, sporazum o slobodnoj trgovini i da će kada se potpiše „nebo biti granica“ za srpsku privredu… »

Kurti: Zahtev Beograda da se poštuje dogovor u vezi ZSO - detinjast

Telegraf 09.12.2022
Kurti je na sednici kosovske skupštine rekao da je ZSO trebalo primeniti kada je dogovor potpisan, 2013. ili 2014. godine, sa "onima koji su ga potpisali", prenela je "Koha" Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ocenio je danas da je… »

Kurti: Beograd ZSO koristi kao oružje protiv Kosova

RTV 09.12.2022
PRIŠTINA - Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ocenio je danas da je nelogično zašto je Beograd čekao da on dođe na vlast da bi se formirala Zajednica srpskih opština, kada se zna koliki je on protivnik toga, tvrdeći i da… »

Stano: EU zabrinuta za bezbednost na severu Kosova

RTV 09.12.2022
BRISEL - EU je zabrinuta za bezbednosnu situaciji posebno na severu KiM, izjavio je danas portparol EU za spoljnu politiku Peter Stano, na redovnoj konferenciji za novinare u Briselu. "EU i države članice prate situaciju na Kosovo veoma pažljivo i… »

Rezolucija 1244: Pod kojim uslovima i uz čije odobrenje Srbija može da šalje snage na Kosovo

Euronews 09.12.2022
Ulazak više od 200 naoružanih specijalaca kosovske policije u pratnji oklopnih vozila iz Južne u Severnu Mitrovicu izaivao je novi talas napetosti na Kosovu. Direktor Kancelarije za KiM Petar Peković juče je na vanrednoj konferenciji za medije prvi… »

Srpska lista o britanskim sankcijama: Milan Radoičić ima poštovanje Srba

Danas 09.12.2022
Srpska lista najoštrije je danas osudila odluku Velike Britanije da uvede sankcije potpredsedniku Srpske liste Milanu Radoičiću, nazivajući to „klevetničkim potezom osvedočenih neprijatelja srpskog naroda“. Svim Srbima na Kosovu i Metohiji i… »

Peter Stano o situaciji na KiM: Evropska unija poziva na odgovornost i deeskalaciju

Danas 09.12.2022
Portparol Evropske komisije Peter Stano izjavio je danas da Evropska unija (EU) i države članice osuđuju svako nasilje, prate situaciju na Kosovu i zabrinuti su, posebno za situaciju na severu. Osuđujemo svako nasilje i napade koji su se dogodili. EU… »

Brnabić: Srbija ima pravo i nameru da na KiM vrati svoje snage

Dnevnik 09.12.2022
BEOGRAD: Delovanjem Aljbina Kurtija dovedeni smo na ivicu oružanih sukoba, ocenila je danas premijerka Ana Brnabić i iznela mišljenje da Srbija ima pravo i nameru, prema Rezoluciji UN 1244, da na KiM vrati određeni broj trupa. Brnabić je, na pitanje… »

"Pratimo"; "O tome se ne razgovara javno"

B92 09.12.2022
EU je zabrinuta za bezbednosnu situaciju posebno na severu KiM, izjavio je portparol EU za spoljnu politiku Peter Stano. "EU i države članice prate situaciju na Kosovo veoma pažljivo i zabrinuti su zbog bezbednosne situacije, posebno na severu. EU… »

Direktni letovi između Beograda i Tjenđina u Kini nakon 20 godina

Slobodna Evropa 09.12.2022
Er Srbija (Air Serbia) je od 9. novembra ponovo uspostavila direktne letove između Beograda i Tjenđina (Tianjin), koji je četvrti najveći grad u Kini. "Da nije bilo Kine i Er Srbije nisam sigurna kako i koliko uspešno bi se borili protiv korona… »

Prvi let Er Srbije do Tjenđina: Posle 22 godine, ponovo direktni letovi do Kine FOTO

B92 09.12.2022
Danas u 14:10, letom JU702, Er Srbija je sa Aerodroma Nikola Tesla Beograd poletela ka Tjenđinu. Time je nacionalna avio-kompanija, posle 22 godine pauze ponovo uspostavila direktne letove do Kine. Na ovoj liniji leteće širokotrupni erbas A330-200… »

Stano: Odgovornost i deeskalacija

Insajder 09.12.2022
Portparol Evropske komisije, Peter Stano, izjavio je danas da Evropska unija (EU) i države članice osuđuju svako nasilje, prate situaciju na Kosovu i zabrinuti su, posebno za situaciju na severu. Osuđujemo svako nasilje i napade koji su se dogodili… »

Ministar Goran Vesić: Srbija je vazduhoplovno čvorište ovog dela Evrope!

Kurir 09.12.2022
Nacionalna avio-kompanija „Er Srbija“ od danas direktno leti za Kinu, a Srbija postaje pravo vazduhoplovno čvorište ovog dela Evrope, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić. Prvi avion „Er Srbije“ danas… »

Petrović iz Velike Hoče nakon upada specijalaca u njegov podrum: Odneli su mi vino, ali je dobro da niko nije bio povređen

Nova 09.12.2022
U Velikoj Hoči juče je bilo napeto jer su ROSU jedinice zaplenile 42.000 litara vina porodici Petrović. „Specijalne jedinice su odnele moje vino, hvala bogu što se završilo bezbolno, nije bilo nijednog incidenta. Niko nije povređen, oni što su… »

EU zabrinuta zbog bezbednosne situacije na severu Kosova

N1 Info 09.12.2022
Portparol Evropske komisije Peter Stano je izjavio da je Evropska unija (EU) zabrinuta zbog bezbednosne situacije na severu Kosova i da prati situaciju veoma pažljivo. „Naravno da osuđujemo sve nasilne incidente i napade. EU i države članice… »

"Te provokacije su stvarno katastrofa": Građani Severne Mitrovice celu noć čekali povlačenje kosovske policije: Situacija…

Blic 09.12.2022
Građani Severne Mitrovice su još jednu noć proveli budni čekajući povlačenje pripadnika policijskih jedinica Kosovske policije koji su sinoć iz Južne došli u Severnu Mitrovicu. Kažu da sve učestalije provokacije ne vode ka smirivanju situacije… »

Oglasio se Boris Tadić: Direktor Kancelarije za KiM laže javnost

Danas 09.12.2022
Boris Tadić, lider Socijaldemorkatske stranke i bivši predsednik Srbije, na Tviteru je objavio da Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ne govori istinu kada izjavljuje da će Srbija razmotriti povratak hiljadu pripadnika srpskih… »

Albanci žele da nas ugase!

Vesti online 09.12.2022
Posle višednevnih tenzija i upada specijalaca na sever Kosova, tenzije su se proširile i na Metohiju, u dve najizolovanije srpske enklave, Velikoj Hoči i Orahovcu. Kosovska policija i carina upali su u Veliku Hoču u vinariju porodice Petrović kako bi… »

Er Srbija planira da uvede još 20 novih letova tokom 2023.

Dnevnik 09.12.2022
BEOGRAD: Srbija će, zahvaljujući nacionalnoj avio kompaniji Er Srbija, u toku 2023. dobiti 20 novih letova ka evropskim centrima, rekla je danas premijerka Srbije Ana Brnabić na konferenciji za novinare uoči direktnog leta između Beograda i kineskog… »

Prvi avion posle 22 godine poleće za Kinu: Premijerka Brnabić ispraća let za Tjenđin

Kurir 09.12.2022
Prvi direktan let od Beograda do Tjenđina je danas, a avion treba da poleti oko 14 sati. Premijerka Ana Brnabić je bila danas na aerodromu "Nikola Tesla", povodom prvog leta na novoj avionskoj liniji. Nacionalna avio-kompanija ponovo uspostavlja… »

Brnabić: Sporazum o slobodnoj trgovini s Kinom dodatno će privući investitore u Srbiju

RTV 09.12.2022
BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom dodatno privući investitore iz celog sveta u Srbiju, ali i podići konkurentnost domaćih kompanija. Brnabićeva je tako odgovorila na pitanje… »

Brnabić: Beograd blizu odluke da zatraži povratak vojske na Kosovo

Beta 09.12.2022
Predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je danas da je kosovski premijer Aljbin Kurti doveo Srbe i Albance "na samu ivicu rata" i najavila da je Beograd zbog toga blizu odluke da u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN zatraži povratak svojih… »

Stojanović: Povratak srpske vojske na Kosovo u ovom trenutku nije realan

Beta 09.12.2022
Bivši načelnik Vojno bezbednosne agencije (VBA) general Momir Stojanović izjavio je danas da u ovom trenutku nije realna mogućnost da se na Kosovo i Metohiju (KiM) pošalje 1.000 srpskih vojnika. Komentarišući izjavu direktora Kancelarije za KiM… »

VIDEO Nova.rs na Kosovu: Policijske snage ponovo raspoređene u Severnoj Mitrovici

Nova 09.12.2022
Pripadnici Policije Kosova od jutros patroliraju severnim delom Kosovske Mitrovice. Kako javlja reporter Nova.rs, pre nešto više od pola sata oko 15 pripadnika policije se pojavilo u naselju "Tri solitera". Kako se navodi, reč je o redovnoj policiji… »

Reporter Nove iz Kosovske Mitrovice: Policija od jutros patrolira severnim delom

Danas 09.12.2022
Pripadnici Policije Kosova od jutros patroliraju severnim delom Kosovske Mitrovice. Kako javlja reporter Nova.rs, pre nešto više od pola sata oko 15 pripadnika policije se pojavilo u naselju „Tri solitera“. Kako se navodi, reč je o redovnoj… »

Nenad Rašić: Tražiću od Kurtija odlaganje izbora

Danas 09.12.2022
„Koliko se sećam, po samoj Rezoluciji 1244, Srbija na Kosovo može da pošalje 1.000 bezbednosnih snaga, samo uz odobrenje i koordinaciju sa KFOR-om. A u ovom slučaju, nisam siguran da KFOR i pomišlja na tu opciju“, kaže za Danas Nenad Rašić… »

Brnabićeva: Srbija ima pravo i nameru da na KiM vrati svoje snage

RTS 09.12.2022
Delovanjem Aljbina Kurtija dovedeni smo na ivicu oružanih sukoba, ocenila je premijerka Ana Brnabić i iznela mišljenje da Srbija ima pravo i nameru, prema Rezoluciji UN 1244, da na KiM vrati određeni broj trupa. Zahtevaćemo za KiM sve što je u… »

Avioni Er Srbije poleću za Kinu, Brnabić: Nova linija će dodatno ojačati privredne veze dve zemlje i dovesti investitore

Euronews 09.12.2022
Er Srbija danas počinje svoje direktne letove za Kinu i to dva puta nedeljno. Avion će leteti na relaciji Beograd Tjenđin, grad koji se nalazi nadomak Pekinga. Uspostavljanje redovne avio-linije za zvaničnike obe zemlje predstavlja produbljivanje… »

Premijerka: Beograd blizu odluke da zatraži povratak vojske na Kosovo

N1 Info 09.12.2022
Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da je kosovski premijer Aljbin Kurti doveo Srbe i Albance "na samu ivicu rata" i najavila da je Beograd zbog toga blizu odluke da u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN zatraži povratak svojih… »

Drecun: Ako bude neophodno biće izvodljiv povratak srpskih bezbednosnih snaga

RTV 09.12.2022
BEOGRAD - Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da ako bude neopohodno biće i izvodljiv povratak 1000 pripadnika srpskih bezbednosnih snaga i dodao da o tome koji su načini da se to realizije ne može da govori on, već… »

Razbijen izlog na srpskoj prodavnici u Koretištu

RTV 09.12.2022
GNJILANE - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je danas da je na prodavnici u Koretištu, kod Gnjilana, čiji je vlasnik Srbin, razbijen izlog. Petković je istakao da je to deo kampanje terora i šireg plana da se Srbi na… »

Brnabić: Blizu smo odluke da zatražimo povratak vojske na Kosovo

Radio 021 09.12.2022
Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da je kosovski premijer Aljbin Kurti doveo Srbe i Albance "na samu ivicu rata". Ona je najavila da je Beograd zbog toga blizu odluke da u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN zatraži povratak svojih… »

"Kurti nas doveo na ivicu rata": Brnabić: Srbija ima pravo i nameru da na KiM vrati deo svojih trupa (video)

Blic 09.12.2022
Delovanjem Aljbina Kurtija dovedeni smo na ivicu oružanih sukoba, ocenila je danas premijerka Ana Brnabić i iznela mišljenje da Srbija ima pravo i nameru, prema Rezoluciji UN 1244, da na KiM vrati određeni broj trupa. Brnabić je, na pitanje novinara… »

Simić za RTS: Opredeljeni smo za mir, ali ovde ključa

RTS 09.12.2022
Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže za RTS da je situacija na Kosovu i Metohiji mirna ali napeta. Poručuje da su Srbi opredeljni za mir i da će učiniti sve da ga sačuvaju. Ali verujte mi da ovde ključa, ljudi ne mogu na ovaj način da žive… »

Brnabić: Jačamo čelično prijateljstvo sa Kinom

Danas 09.12.2022
Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je danas da će direktni letovi Er Srbije sa Kinom, za grad Tjenđin, dodatno ojačati privredne veze, unaprediti međuljudsku saradnju i kulturnu povezanost dve zemlje. Danas, posle dve decenije, Er Srbija… »

Brnabić: Beograd blizu odluke da zatraži povratak vojske na Kosovo

Danas 09.12.2022
Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da je kosovski premijer Aljbin Kurti doveo Srbe i Albance „na samu ivicu rata“ i najavila da je Beograd zbog toga blizu odluke da u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN zatraži povratak… »

Brnabić: Beograd blizu odluke da zatraži povratak vojske na Kosovo

Radio sto plus 09.12.2022
“Svakog dana se krši ne samo briselski nego i kumanovski sporazum. Blizu smo toga da po Rezoluciji 1244 zatražimo povratak naših snaga na Kosovo, jer Kfor ne radi svoj posao. Srbi se ne osećaju bezbedno i fizički su i životno ugroženi… »

Hoće li Srbi "leći na rudu"?Vukadinović za Kurir TV: Mogućnost povratka srpskih policijskih snaga na KiM revolucionarna!

Kurir 09.12.2022
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković obratio se javnosti povodom upada policije Aljbina Kurtija u Severnu Mitrovicu. "Kurti je nastavio sa protivpravnim akcijama u cilju okupacije severa Kosova i Metohije", počeo je Petković… »

Razbijen izlog na srpskoj prodavnici u Koretištu! Petković: Ima li kraja Kurtijevom nasilju nad Srbima (foto)

Kurir 09.12.2022
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković objavio je da je sinoć u Koretištu na prodavnici koja je u vlasništvu Srbina Srđana Todorovića razbijen izlog. Dodao je da je to nastavak kampanje terora da se Srbi zastraše i oteraju sa… »

Brnabić: Direktni letovi Er Srbije sa Kinom ojačaće privredne veze

N1 Info 09.12.2022
Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je da će direktni letovi Er Srbije sa Kinom, za grad Tjenđin, dodatno ojačati privredne veze, unaprediti međuljudsku saradnju i kulturnu povezanost obe zemlje. Danas, posle dve decenije, Er Srbija uspostavlja… »

Građani Severne Mitrovice budni proveli noć: Učestale provokacije ne vode ka smirivanju situacije (video)

Kurir 09.12.2022
Građani Severne Mitrovice su još jednu noć proveli budni čekajući povlačenje pripadnika policijskih jedinica tzv. Kosova koji su sinoć iz Južne došli u Severnu Mitrovicu. Građani ističu da sve učestalije provokacije ne vode ka smirivanju… »

Brnabić: Beograd blizu odluke da zatraži povratak vojske na Kosovo

Insajder 09.12.2022
Predsednica Vlade, Ana Brnabić, izjavila je danas da je kosovski premijer Aljbin Kurti doveo Srbe i Albance "na samu ivicu rata" i najavila da je Beograd zbog toga blizu odluke da u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN zatraži povratak… »

"Er Srbija" od danas direktno leti za Kinu

RTS 09.12.2022
Od danas se ponovo direktno leti do Kine, uvođenjem leta između Beograda i Tjenđina, četvrtog najvećeg grada u Kini. "Er Srbija" uspostavlja direktne letove do Kine posle 22 godine, odnosno od oktobra 2000. kada je tadašnji JAT poslednji put leteo… »

Vojska Srbije ide na KiM? Premijerka Brnabić se oglasila: Srbi su životno ugroženi!

Alo 09.12.2022
Brnabić se oglasila o rasporeživanju 1.000 srpskih vojnika na KiM. Premijerka Ana Brnabić odgovarala je na pitanja novinara tokom svečanosti prvog leta od Beograda do Tjenđina. Na pitanje da prokomentariše izjavu direktora Kancelarije za KiM, Petra… »

Užas! Evo šta rade Kurtijeve kabadahije na severu Kosova i Metohije! (foto)

Alo 09.12.2022
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je sinoć u Koretištu na prodavnici koja je u vlasništvu Srđana Todorovića razbijen izlog. On je dodao da je to nastavak kampanje terora da se Srbi zastraše i oteraju sa svojih… »

Ispraćen prvi avion "Er Srbije" za Kinu: Nova direktna linija Beograd - Tjenđin

Telegraf 09.12.2022
Avion poleće danas u 14 sati. Prvi avion kompanije " Er Srbija" iz Beograda za Kinu, na direktnoj liniji Beograd - Tjenđin svečano je jutros ispraćen iz Beograda. Tom prilikom je organizovana konferencija, a širokotrupni avion će poleteti danas u… »

Potpredsednik Srpske liste: Situacija ključa, potezi Srba zavisiće od dešavanja na terenu

Blic 09.12.2022
Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da na Kosovu i Metohiji situacija ključa i da će potezi Srba zavisiti od situacije na terenu. - Mi smo opredeljeni za mir i učinićemo sve da sačuvamo mir, ali verujte mi ovde ključa, ljudi ne mogu na… »

Postaje kritično: Raspoređene nove trupe Kurtijevih specijalaca

B92 09.12.2022
Nešto pre deset sati jutros najmanje dvadesetak policajaca raspoređeno je na nekoliko lokacija u blizini kancelarije Opštinske izborne komisije. Nedaleko od njih raspoređena su i dva vozila Euleksa. Za sada se ne zna koji su motivi tzv.kosovske… »

"Kurti nas je doveo na ivicu rata. Nije to uradio sam"

B92 09.12.2022
Premijerka Ana Brnabić oglasila se povodom situacije na Kosovu i Metohiji. Ona danas ispraća na aerodromu "Nikola Tesla" prvi let na novoj avionskoj liniji između Beograda i Tjenđina, "Danas imate ovakav dan, prelep dan, nešto na čemu smo radili… »

Raspoređene nove trupe kurtijevih policajaca: Građani na severu KiM uznemireni

Kurir 09.12.2022
Nešto pre 10 sati jutros najmanje dvadesetak policajaca raspoređeno je na nekoliko lokacija u blizini kancelarije Opštinske izborne komisije dok su nedaleko od njih prisutna i dva vozila Euleksa. Za sada se ne zna koji su motivi tzv. kosovske policije… »

Kosovska policija ponovo rasporedila trupe: Prisutni na nekoliko lokacija, tu su i vozila Euleksa

Mondo 09.12.2022
Kosovska policija oko 10 časova rasporedila je svoje pripadnike na nekoliko lokacija u Kosovskoj Mitrovici. Kosovska policija oko 10 časova rasporedila je svoje pripadnike na nekoliko lokacija u Kosovskoj Mitrovici. Pripadnici kosovske policije jutros… »

Raspoređene nove trupe kosovske policije na severu Kosova

Telegraf 09.12.2022
Nedaleko od njih su i dva vozila Euleksa. Nešto pre deset sati jutros najmanje dvadesetak policajaca raspoređeno je na nekoliko lokacija u blizini kancelarije Opštinske izborne komisije dok su nedaleko od njih prisutna i dva vozila Euleksa, pišu… »

Premijerka Ana Brnabić o situaciji na Kosovu: Kurti nas je doveo na samu ivicu rata

Telegraf 09.12.2022
Premijerka Ana Brnabić ispraća na aerodromu "Nikola Tesla" prvi let na novoj avionskoj liniji između Beograda i Tjenđina. Premijerka Ana Brnabić, koja ispraća na aerodromu "Nikola Tesla" prvi let na novoj avionskoj liniji između Beograda i… »

Simić: Opredeljeni smo za mir, ali ovde ključa

RTV 09.12.2022
BEOGRAD - Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je za RTS da je situacija na Kosovu i Metohiji mirna, ali napeta. Poručuje da su Srbi opredeljni za mir i da će učiniti sve da ga sačuvaju. Ali verujte mi da ovde ključa, ljudi ne mogu na ovaj… »

Simić (Srpska lista): Situacija u severnom delu Kosovske Mitrovice mirna ali napeta

Danas 09.12.2022
Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da je od jutros situacija u severnom delu Kosovske Mitrovice „mirna ali napeta“. Simić je za Radio televizuju Srbije kazao da su neke od jedinica kosovske policije koje su sinoć ušle u severni deo… »

Predsednik Srpske liste: Opredeljeni smo za mir, ali ovde ključa

Kurir 09.12.2022
Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže da je situacija na Kosovu i Metohiji mirna, ali napeta. Poručuje da su Srbi opredeljni za mir i da će učiniti sve da ga sačuvaju. - Ali verujte mi da ovde ključa, ljudi ne mogu na ovaj način da žive u… »

Simić: Situacija u severnom delu Kosovske Mitrovice mirna ali napeta. Vučić: Nema predaje

Insajder 09.12.2022
Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da je od jutros situacija u severnom delu Kosovske Mitrovice "mirna ali napeta". Igor Simić je za Radio televizuju Srbije (RTS) kazao da su neke od jedinica kosovske policije koje su sinoć ušle u… »

Potpredsednik Srpske liste o situaciji na KiM: Napeto je i ključa, učinićemo sve da sačuvamo mir

Telegraf 09.12.2022
Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže da je narod na severu Kosova proveo još jednu neprospavanu noć. Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže za RTS da je situacija na Kosovu i Metohiji mirna, ali napeta. Poručuje da su Srbi opredeljni za… »

Jutro posle haosa na Kosovu: U severnom delu Mitrovice mirno, ali napeto (VIDEO)

Nova 09.12.2022
Posle ulaska kosovskih specijalaca, u severnom delu Кosovske Mitrovice mirno. Nema incidenata, ali je napeto. Кurtijev cilj je okupacija severa Кosmeta, poručio je Petar Petković, direktor Кancelarije za КiM. Oko 300 kosovskih specijalaca, u… »

U severnom delu Kosovske Mitrovice mirno, ali napeto: Građani se razišli

Blic 09.12.2022
Posle ulaska kosovskih policajaca, u severnom delu Kosovske Mitrovice od jutros je mirno. Nema incidenata, ali je napeto. U severnom delu Kosovske Mitrovice je mirno, a okupljeni građani su se razišli, piše RTS. Kosovska policija saopštila je da će… »

U severnom delu Kosovske Mitrovice mirno, ali napeto

Dnevnik 09.12.2022
KOSOVSKA MITROVICA: U severnom delu Kosovske Mitrovice je, posle sinoćnjeg upada specijalnih jedinica kosovske polcije, mirno. Nema incidenata, okupljeni građani su se razišli, ali je napaeto, prenosi RTS. Oko 300 kosovskih specijalaca, u pratnji… »

Petković: Razmotrićemo povratak do 1.000 pripadnika bezbednosnih snaga na Kosovo

Vesti online 09.12.2022
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je kosovski premijer Aljbin Kurti nastavio okupaciju severa Kosova i najavio da će Srbija usled najnovijih dešavanja razmotriti mogućnost da na Kosovo pošalje do 1.000 pripadnika… »

Petković: Beograd će razmotriti mogućnost povratka do 1.000 pripadnika bezbednosnih snaga na Kosovo

Radio 021 09.12.2022
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković rekao je da će zvanični Beograd, po Rezoluciji SB UN 1244, razmotriti mogućnost povrtaka do 1.000 pripadnika svojih bezbednostih snaga na Kosovo. On je na konferenciji za novinare hitno zakazanoj… »

Petar Petković: Pokušaj okupacije severa Kosova

Vreme 09.12.2022
Kosovska policija u Severnoj Mitrovici Kosovski premijer Aljbin Kurti nastavio je sa protivpravnim i nasilnim akcijama na severu Kosova sa ciljem da ga okupira, izjavio je u četvrtak uveče direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković… »

Petković: Razmatramo povratak do 1.000 pripadnika srpskih snaga na prostor Kosova

SEEbiz 09.12.2022
BEOGRAD - Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je večeras da će Beograd u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti UN-a 1244 razmotriti povratak do 1.000 pripadnika naših bezbednosnih snaga na prostor Kosova, kako… »

U severnom delu Kosovske Mitrovice od jutros mirno, ali napeto: Okupljeni građani se noćas razišli

Telegraf 09.12.2022
Kosovska policija saopštila je da će narednih dana povećati prisustvo na severu Kosova. Posle ulaska kosovskih specijalaca, u severnom delu Kosovske Mitrovice je mirno. Nema incidenata, ali je napaeto. Kurtijev cilj je okupacija severa Kosmeta… »

Oko 200 kosovskih specijalaca raspoređeno oko Severne Mitrovice, povod incidenti u protekla dva dana (VIDEO)

Danas 09.12.2022
Snage kosovske policije raspoređene u većinski albanskom naselju Bošnjačka mahala, koje se nalazi na Severu Kosova. Po saznanjima Danasa očekuje se upad kosovske policije na Sever, zbog incidenata koje su si pre dva dana odigrali tokom protesta Srba… »

Petković: Gospodo sa Zapada, nemojte da budete iznenađeni odlukama Beograda

Danas 09.12.2022
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da je kosovski premijer Aljbin Kurti nastavio okupaciju severa Kosova i najavio da će Srbija usled najnovijih dešavanja razmotriti mogućnost da na Kosovo pošalje do 1.000 bezbednosnih… »

Od danas direktni letovi Er Srbije između Beograda i kineskog Tjenđina

Danas 09.12.2022
Avio-kompanija Er Srbija od danas uspostavlja direktne letove između Beograda i Tjenđina, četvrtog najvećeg grada u Kini. Na taj način, Er Srbija ponovo uspostavlja direktne letove do Kine posle 22 godine, odnosno od oktobra 2000. godine, kada je… »

"Na sever je upalo 350 policajaca, bilo ih je i sa dugim cevima i oklopnim vozilima": Petković o situaciji u Severnoj…

Blic 08.12.2022
"Kao što smo i upozorili, Aljbin Kurti je večeras nastavio sa nasilnim akcijama u cilju okupacije severa KiM. Nakon što je danas "hapsio" vino i nakon što je napadao porodicu Petrović i nakon što je maltretirao našu decu u vrtiću u Leposaviću… »

Vesti dana »