Povezane vesti

Trojici „Osvetnika” po decenija zatvora

Politika 08.02.2023
Paravojna jedinica kojom je komandovao Milan Lukić izvela je iz voza za Bar 19 muslimana i jednog Hrvata, koji su surovo mučeni, pa ubijeni u okolini Višegrada. Četvoro bivših pripadnika jedinice vojske bosanskih Srba „Osvetnici”, optuženih da… »

Fond za humanitarno pravo: Preblage kazne za zločin u Štrpcu

Beta 08.02.2023
Fond za humanitarno pravo (FHP) ocenio je danas da su izrečene kazne zatvora nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske, Gojku Lukiću, Dušku Vasiljeviću, Jovanu Lipovcu i Dragani Đekić za zločin u Štrpcu, preblage u odnosu na težinu… »

Prvostepene presude za zločin u Štrpcima: Optuženima po 10 godina zatvora, Fond za humanitarno pravo: "Kazne su preblage"

Blic 08.02.2023
Tri decenije nakon otmice i zločina nad civilima nesrpske nacionalnosti u Štrpcima donete su osuđujuće, višegodišnje presude protiv četvoro optuženih. Fond za humanitarno pravo, međutim, smatra da se radi o preblagim osudama. Naime, Viši sud u… »

Kazne u Srbiji za zločin u Štrpcima preblage, navodi Fond za humanitarno pravo

Slobodna Evropa 08.02.2023
Izrečene kazne za ratni zločin u Štrpcima pred Višim sudom u Beogradu su preblage u odnosu na težinu zločina i posledice koje traju i trideset godina kasnije, saopštio je 8. februara nevladin Fond za humanitarno pravo (FHP). Fond je tako reagovao… »

FHP: Viši sud izrekao preblage kazne optuženima za ratni zločin u Štrpcima

Danas 08.02.2023
Fond za humanitarno pravo (FHP) saopštio je danas da je Viši sud u Beogradu izrekao preblage kazne optuženima za ratni zločin u mestu Štrpci 1993. godine, navodeći da su kazne zatvora preblage u odnosu na težinu tog zločina i njegove posledice… »

„Sramno blaga kazna“ za ratni zločin u Štrpcima

Dojče vele 08.02.2023
Sud u Beogradu osudio je na ukupno 35 godina zatvora 4 osobe jer su u ratu u BiH učestvovale u otmici 20 civila nespske nacionalnosti koji su potom ubijeni. Reakcije iz Srbije i BiH: kazne su blage i skoro pa sramne. Viši sud u Beogradu je prvostepenom… »

Presuda za ubistva civila iz voza smrti u Štrpcima: Sudski pečat na zločin države

Al Jazeera 08.02.2023
Već tri decenije se postavlja pitanje koje će ostati bez odgovora – zašto nisu procesuirani svi u koje se s razlogom sumnja da su saučesnici, čak i naredbodavci. Viši sud u Beogradu proglasio je krivim Gojka Lukića i još troje lica za otmicu i… »

Vesti dana »