Повезане вести
Проглашен добитник Букерове награде за 2023. годину: Признање први пут уручено књижевнику из Бугарске
Данас 24.05.2023
Роман „Временско склониште“ (Тиме Схелтер) Георгија Господинова, који је Енџела Роден превела на енглески, постао је прва књига написана на бугарском језику која је добила Међународну Букерову награду. Председница жирија Леила… »
Пуно ми је срце, био сам сигуран да добија Букера: Како је Бајац открио Георгија Господинова
Нова 24.05.2023
Он је једна дивна душа од човека, то се нарочито видело када је гостовао у бившем Дому синдиката на Крокодил фестивалу, публика га је прихватила јако добро, као и увек, али сада је то масовније, каже Владислав Бајац о свом… »
„Будуц́ност попушта као трула греда, а прошлост јури као поплава“: Ко је Георги Господинов, овогодишњи добитник Међународног…
Нова 24.05.2023
Кажу да је Балкан оптерећен прошлошћу, али мислим и да је пун предрасуда, рекао је пре четири године у Београду, овогодишњи добитник Међународне Букерове награде за роман “Временско склониште” (Тиме Схелтер) бугарски књижевник… »
Букер Георгију Господинову: Награда први пут припала бугарском књижевнику
Нова 24.05.2023
Бугарски књижевник Георги Господинов и преводитељка Ангела Родел овогодишњи су добитници реномиране Међународне Букер награде, која се додељује за најбољи роман објављен у Великој Британији на енглеском језику. У питању је… »
Вести дана »
Фајненшел тајмс: Нафтна компанија из Абу Дабија главни кандидат за куповину руског удела у НИС-у
Данас пре 2 сатајош 16 повезаних
Заражено више од 400 малишана, чак 14 жаришта у Београду: Како да препознате дечје глисте и како се лече
Нова пре 1 сатјош 3 повезане
Спајић подржао Вучићеву идеју о целом Западном Балкану у ЕУ: Ми ћемо вас тамо чекати већ од 2028.
Блиц пре 2 сатајош 20 повезаних