Povezane vesti

Avganistan talibani zabranili studentkinjama da napuste zemlju kako bi studirale u Dubaiju

Avganistan talibani zabranili studentkinjama da napuste zemlju kako bi studirale u Dubaiju

Južne vesti 28.08.2023
By Arrangement Zamućena fotografija sa aerodroma u Kabulu dok su studentkinje koje su planirale da odlete u Dubai stajale u redu da prođu obezbeđenje „Nakon što su talibani zatvorili univerzitete za žene, jedina mi je nada bila da dobijem… »
Talibani ne daju ženama da studiraju u inostranstvu

Talibani ne daju ženama da studiraju u inostranstvu

Vreme 28.08.2023
Svet Prošle godine talibani su zabranili ženama da studiraju u zemlji, zbog čega su one jedinu nadu videle u studiranju na nekom univerzitetu van zemlje. Novinari BBC-ja razgovarali su sa studentkinjama koje su zaustavljene na aerodromu u julu dok su… »

BBC News 28.08.2023
Novinari BBC-ja razgovarali su sa studentkinjama koje su zaustavljene na aerodromu dok su pokušavale da odu za Dubai. „Nakon što su talibani zatvorili univerzitete za žene, jedina mi je nada bila da dobijem stipendiju koja bi mi pomogla da studiram u… »
Avganistan Talibani zabranili studentkinjama da napuste zemlju kako bi studirale u Dubaiju

Avganistan Talibani zabranili studentkinjama da napuste zemlju kako bi studirale u Dubaiju

Danas 28.08.2023
„Nakon što su talibani zatvorili univerzitete za žene, jedina mi je nada bila da dobijem stipendiju koja bi mi pomogla da studiram u inostranstvu“, kaže 20-godišnja avganistanska studentkinja Natkai. Ime joj je promenjeno radi njene bezbednosti… »

Radio 021 28.08.2023
Novinari BBC-ja razgovarali su sa studentkinjama koje su zaustavljene na aerodromu dok su pokušavale da odu za Dubai. By Arrangement Zamućena fotografija sa aerodroma u Kabulu dok su studentkinje koje su planirale da odlete u Dubai stajale u redu da… »

Vesti dana »