Povezane vesti

Otkrivamo zbog čega je službenik ambasade Hrvatske proteran iz Srbije: Pravio mrežu agenata, vrbovao naše državljane!

Kurir pre 12 dana
Hrvoje Šnajder, prvi sekretar u Ambasadi Republike Hrvatske u Beogradu, koga je Ministastvo spoljnih poslova proglasilo za personu non grata, u Srbiji je pravio mrežu agenata i vrbovao državljane Srbije da rade kao strani špijuni, nezvanično saznaje… »

Hrvatska proteruje diplomatu iz Srbije, 'recipročan odgovor' na potez Beograda

Slobodna Evropa pre 12 dana
Ministar vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman izjavio je da je ta država, kao recipročnu meru, proglasila diplomatu iz Srbije personom non grata. "Reagirali smo brzo na ovaj potez recipročnom mjerom. Odlučili smo da se savjetnik… »

Hrvatska proteruje srpskog diplomatu

Telegraf pre 12 dana
Podsetimo, Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije je donelo odluku da, u skladu sa članom 9. Bečke konvencije, koja reguliše diplomatsko-konzularne odnose, proglasi Hrvoja Šnajdera, prvog sekretara u Ambasadi Republike Hrvatske u Beogradu, za… »

"Hrvate jako zanimalo srpsko naoružanje?!" Eksperti o razotkrivenom hrvatskom diplomati: Evo šta je sve potencijalno…

Kurir pre 11 dana
U Srbiji i Hrvatskoj odigrava se diplomatski skandal zbog špijuniranja hrvatskog službenika! Prvi sekretar u Ambasadi Hrvatske u Srbiji Hrvoje Šnajder proteran je iz službe zbog špijunaže, vrbovanja naših državljana, pravljenja mreže agenata i… »

Grlić Radman: Protjerujemo srpskog diplomata

SEEbiz pre 12 dana
ZAGREB - Gordan Grlić Radman za 14:30 zakazao je presicu na kojoj je govorio o protjerivanju hrvatskog diplomata iz Srbije. "Predvidjeli smo eskalaciju, ali ne i ovakav radikalan potez, to nije uobičajeno", rekao je Grlić Radman o srpskom protjerivanju… »

Zagreb odgovara Beogradu: Savjetnik u ambasadi Srbije persona non grata

Al Jazeera pre 12 dana
Ministarstvo vanjskih poslova Srbije u ponedjeljak je nepoželjnom osobom proglasilo prvog sekretara hrvatske ambasade u Srbiji Hrvoja Šnajdera. Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Hrvatske proglasilo je u utorak Petra Novakovića, savjetnika u… »

Hrvatski diplomata proteran iz Srbije zbog špijunaže

Politika pre 12 dana
Prvi sekretar Ambasade Republike Hrvatske Hrvoje Šnajder proteran je iz Srbije zbog špijunaže. U pitanju je dokumentovana špijunaža i vrbovanje za hrvatsku službu što znači da su prikupljeni dokazi da je Šnajder prekršio Bečku konvenciju koja… »

Hrvatska uzvratila recipročnom merom, proterala srpskog diplomatu

Beta pre 12 dana
Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske proglasilo je danas personom non grata savetnika u Ambasadi Srbije u Zagrebu Petra Novakovića, objavljeno je Zagrebu. Odluka je doneta kao recipročna mera pošto je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije… »

Hrvatska uzvratila istom merom, proteran srpski diplomata iz Zagreba

Bloomberg Adria pre 12 dana
Dan nakon što je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije odlučilo da proterao Hrvoja Šnajdera, prvog sekretara u Ambasadi Hrvatske u Beogradu, Hrvatska je uzvratila istom merom. Podsetimo, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je 20. novembra donelo odluku… »

Hrvatska uzvratila recipročnom merom, proterala srpskog diplomatu

Novi magazin pre 12 dana
Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske proglasilo je danas personom non grata savetnika u Ambasadi Srbije u Zagrebu Petra Novakovića, objavljeno je Zagrebu. Odluka je doneta kao recipročna mera pošto je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije… »

Hrvatska proteruje srpskog diplomatu

B92 pre 12 dana
Ministar spoljnih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman izjavio je da Hrvatska preduzima recipročnu meru i da će proterati srpskog diplomatu. Kao recipročnu meru, Hrvatska je odlučila da proglasi personom non grata savetnika ambasade Srbije u… »

Srpski diplomata proteran iz Hrvatske: Grlić Radman: Savetnik u ambasadi Srbije proglašen personom non grata

Blic pre 12 dana
Ministar spoljnih poslova Gordan Grlić rekao je danas da je Hrvatska preduzela recipročnu meru i proglasila savetnika ambasade Srbije u Hrvatskoj personom non grata. On je prvo govorio o proterivanju hrvatskog diplomate, prvog sekretara u Ambasadi… »

Hrvatska odgvorila istom merom Srbiji: Proterujemo srpskog diplomatu

Danas pre 12 dana
Ministar spoljnih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman govorio je danas o proterivanju hrvatskog diplomate iz Srbije. Kako prenose hrvatski mediji, Hrvatska proteruje srpskog diplomatu Petra Novakovića. „Očekivali smo eskalaciju, ali ne tako… »

Hrvatska odgovorila istom merom Srbiji: Proterujemo srpskog diplomatu

Danas pre 12 dana
Ministar spoljnih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman govorio je danas o proterivanju hrvatskog diplomate iz Srbije. Kako prenose hrvatski mediji, Hrvatska proteruje srpskog diplomatu Petra Novakovića. „Očekivali smo eskalaciju, ali ne tako… »

Hrvatska proteruje srpskog diplomatu: Komšije uzvraćaju udarac Beogradu, ministar objavio detalje

Nova pre 12 dana
Ministar spoljnih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman rekao je da će Hrvatska proterati srpskog diplomatu, kao meru reciprociteta zbog poteza zvaničnog Beograda. „Odlučili smo da se savetnik ambasade Srbije u Hrvatskoj proglasi personom non grata… »

I Hrvatska uzvratila istom merom: Diplomata iz Srbije u Zagrebu "nepoželjan"

Radio 021 pre 12 dana
Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske proglasilo je danas savetnika u Ambasadi Srbije u Zagrebu Petra Novakovića nepoželjnom osobom. To je recipročan odgovor na jučerašnju odluku zvaničnog Beograda da protera prvog sekretara hrvatske… »

Hrvatska proterala srpskog diplomatu: Ministar Grlić Radman: Nota je uručena ambasadorki, savetnik mora da napusti zemlju!

Kurir pre 12 dana
Šef hrvatske diplomatije i ministar evropskih poslova Gordan Grlić Radman saopštio je juče da je Hrvatska odlučila da savetnika ambasadora Srbije u Hrvatskoj proglasi personom non grata! - Reagovali smo brzo na proterivanje prvog sekretara u Ambasadi… »

Hrvatska proteruje srpskog diplomatu! Savetnik ambasade Srbije proglašen personom non grata

Mondo pre 12 dana
Hrvatska proglasila savetnika ambasade Srbije personom non grata. Hrvatska proglasila savetnika ambasade Srbije personom non grata. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije (MIP) proglasilo je juče Hrvoja Šnajdera, prvog sekretara Ambasade Hrvatske u… »

"Diplomatski rat" između Beograda i Zagreba: Kako Hrvatska reaguje na proterivanje njenog diplomate iz Srbije?

EurActiv pre 12 dana
Prema pisanju nekolicine srpskih medija, prvi sekretar hrvatske ambasade u Beogradu Hrvoje Šnajder proteran je zbog 'špijunaže', a na Zrinjevcu najavljuju da 'zadržavaju pravo da na ovaj potez odgovore' u vreme i na način na koji odaberu Hrvatsko… »

Proteran zbog “mreže agenata”: Šta regionalni mediji pišu o odluci Srbije da hrvatskog diplomatu Hrvoja Šnajdera…

Danas pre 12 dana
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije proglasilo je Hrvoja Šnajdera, prvog sekretara u Ambasadi Republike Hrvatske u Beogradu, za persona non grata. Kako prenose srpski mediji, Šnajder je proteran zbog špijunaže. Navodno je u pitanju, pišu mediji… »

Proteran zbog špijunaže: Hrvatski diplomata Šnajder proglašen personom non grata zbog vrbovanja za službu

Blic pre 12 dana
Prvi sekretar u Ambasadi Republike Hrvatske Hrvoje Šnajder proteran je zbog špijunaže, nezvanično je potvrđeno "Novostima". Kako je rečeno, u pitanju je dokumentovana špijunaža i vrbovanje za rad za hrvatsku službu. To znači da su prikupljeni… »

Hrvatska povodom proglašenja njenog ambasadora za nepoželjnog u Srbiji: Korak u pogoršanju odnosa

Radio 021 pre 12 dana
Hrvatska je izrazila žaljenje zbog proglašenja njenog diplomate nepoželjnim u Srbiji, ocenivši da je to "korak prema pogoršanju" odnosa i destabilizaciji regionalnih prilika. Ministarstvo u Beogradu je proglasilo je prvog sekretara hrvatske ambasade… »

Ministarstvo: Nismo očekivali protjerivanje diplomata

SEEbiz pre 12 dana
ZAGREB . Ministarstvo vanjskih poslova Srbije (MSP) danas je nepoželjnom osobom proglasilo prvog tajnika hrvatskog veleposlanstva u Srbiji Hrvoja Šnajdera jer je "grubo izišao iz okvira diplomatskih normi", priopćio je srbijanski MSP, ne navodeći… »

"I da znam, ne bih smeo reći": Ambasador Hrvatske u Srbiji o razlogu zbog kog je diplomata proteran; Oglasilo se i njihov…

Blic pre 12 dana
Ambasador Hrvatske u Srbiji Hidajet Biščević nije otkrio zašto je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije prvog sekretara Ambasade Republike Hrvatske u Beogradu Hrvoja Šnajdera proglasilo personom non grata. - To je stvar koju ne želim da… »

Ministarstvo spoljnih poslova proglasilo prvog sekretara u Ambasadi Hrvatske za personu non grata

Danas pre 12 dana
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije proglasilo je Hrvoja Šnajdera, prvog sekretara u Ambasadi Republike Hrvatske u Beogradu, za persona non grata. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije proglasilo je Hrvoja Šnajdera, prvog sekretara u Ambasadi Republike… »

Hrvatski diplomata proteran iz Srbije

Vesti online pre 12 dana
Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije saopštilo je da je 20. novembra 2023. godine donelo odluku da, u skladu sa članom 9. Bečke konvencije, koja reguliše diplomatsko-konzularne odnose, proglasi Hrvoja Šnajdera, prvog sekretara u Ambasadi… »

Minisatrstvo spoljnih poslova Hrvatske žali zbog proterivanja hrvatskog diplomate

Danas pre 12 dana
Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske izrazilo je večeras žaljenje zbog odluke Republike Srbije da prvog sekretara u ambasadi Hrvatske u Beogradu Hrvoja Šnajdera proglasi personom non grata, uz ocenu da je reč o koraku prema pogoršanju… »

Vesti dana »