Повезане вести

Били су дивни, насмејани момци! Имали снове, планове Филм посвећен убијенима у Орашју кида душу: Родитељи у сузама причали о…

Били су дивни, насмејани момци! Имали снове, планове Филм посвећен убијенима у Орашју кида душу: Родитељи у сузама причали о…

Курир 04.05.2024
У Малом Орашју, код споменика где су кобне вечери 4. маја прошле године убијена шесторица младића, приказане су фотографије младића док су њихови браћа и сестре и пријатељи рецитовали песме у њихову част. Док су на видео-биму… »
Туга у дубони и Малом Орашју: Породице и пријатељи убијених уједињењи у болу! Цвеће положили родитељи деце убијене у…

Туга у дубони и Малом Орашју: Породице и пријатељи убијених уједињењи у болу! Цвеће положили родитељи деце убијене у…

Курир 04.05.2024
У месту Мало Орашје код споменика на ком су пре тачно годину дана убијена шесторица младића Петар Митровић, Немања Стевановић, Лазар Миловановић, Марко Митровић, Александар Миловановић и Никола Милић, њихове породице… »
Дубона и Мало Орашје у сузама: Очеви убијених девојчица у "Рибникару" и пријатељи страдалих код Младеновца заиграли у мечу за…

Дубона и Мало Орашје у сузама: Очеви убијених девојчица у "Рибникару" и пријатељи страдалих код Младеновца заиграли у мечу за…

Блиц 04.05.2024
У селима Дубона и Мало Орашје данас се обележава прва годишњица незапамћеног масакра у којем је настрадало деветоро младих људи. У њихову част данас ће у спомен подручју Равни гај бити емитован документарац: "Небеска дружина"… »
"Кад видим мајку да код споменика кука и знам да кад треба да крене кући вратила се не би..." Потресно писмо сестре убијеног…

"Кад видим мајку да код споменика кука и знам да кад треба да крене кући вратила се не би..." Потресно писмо сестре убијеног…

Курир 04.05.2024
Након незапамћене трагедије у Основној школи "Владислав Рибникар", само 40 сати касније у селима код Младеновца и Смедерева, 4. маја пре годину дана, догодио се још један масакр у којем је страдало 9 и рањено 12 људи. Туга не… »
Дубона и Мало Орашје чекају истину и правду

Дубона и Мало Орашје чекају истину и правду

Политика 04.05.2024
Настојаћемо да докажемо све наводе оптужнице како би оптужени Урош Блажић и његов отац били осуђени на максималне казне затвора, каже тужилац Иван Конатар. Дубона и Мало Орашје годину дана оковани су болом и великом тескобом… »
У Орашју програм сећања посвећен жртвама масовног убиства у Малом Орашју и Дубони

У Орашју програм сећања посвећен жртвама масовног убиства у Малом Орашју и Дубони

Политика 04.05.2024
Пре самог програма сећања, породице жртава, њихови пријатељи и остали грађани палили су свеће и полагали цвеће на месту на ком је страдало шест од укупно девет жртава овог злочина. Једноминутним оглашавањем сирена, рециталом… »
На минут затамњени ТВ екрани, у знак сећања на жртве злочина у Дубони и Малом Орашју

На минут затамњени ТВ екрани, у знак сећања на жртве злочина у Дубони и Малом Орашју

Данас 04.05.2024
На позив Регулаторног тела за електронске медије, телевизијске станице у Србији су вечерас у 22.32 сати затамнили екране и минутом тишине одали пошту жртвама злочина који се догодило 4. маја прошле године у селима Дубона и Мало… »
Годину дана од масакра у Дубони и Малом Орашју

Годину дана од масакра у Дубони и Малом Орашју

Слободна Европа 04.05.2024
У суботу, 4. маја, навршава се годину дана од масовног убиства у селима Мало Орашје и Дубона када је У.Б. (21) убио деветоро и ранио тринаесторо људи. Најмлађа жртва имала је 14, а најстарија 25 година. Масовно убиство почињено… »
"Умрло је све у мени...": Сестра убијеног Далибора у сузама брату посветила песму! Речи породице убијених у Малом Орашју су…

"Умрло је све у мени...": Сестра убијеног Далибора у сузама брату посветила песму! Речи породице убијених у Малом Орашју су…

Дневник 04.05.2024
Након што је емитован филм "Небеска дружина", на бину се попела Далиборова сестра, која је, једва суздржавајући сузе, изрецитовала песму коју је посветила брату. Сузана Ранковић, сестра Далибора Тодоровића, који је 4. маја 2023… »
Урошу Блажићу и његовом оцу прети иста казна: Злочин описао до детаља, Радиша говорио да није знао за оружје

Урошу Блажићу и његовом оцу прети иста казна: Злочин описао до детаља, Радиша говорио да није знао за оружје

Телеграф 04.05.2024
Оптужница против Уроша Блажића и његовог оца подигнута је 18. октобра, а потврђена 19. марта. Судски процес почеће 23. маја. Урош Блажић је пре годину дана у селима Дубона и Мало Орашје починио масовно убиство, када је живота… »
Сузе у Малом Орашју и Дубони: Цвеће положили и родитељи деце из Рибникара, стихови најмилијих кидали душу

Сузе у Малом Орашју и Дубони: Цвеће положили и родитељи деце из Рибникара, стихови најмилијих кидали душу

Телеграф 04.05.2024
У масовном убиству у Дубони и Малом Орашју, селима код Младеновца и Смедерева, на данашњи дан пре годину дана страдало је деветоро и рањено 12 младих људи. У Дубони и Малом Орашју, селима код Младеновца и Смедерева, на… »
Партизан и Звезда играли за настрадале анђеле: Игор Дуљај наступио за тим Рибникара

Партизан и Звезда играли за настрадале анђеле: Игор Дуљај наступио за тим Рибникара

Телеграф 04.05.2024
Меморијални турнир у Малом Орашју, прикупљено више од 1,2 милиона динара. У присуству породица настрадалих у Дубони и Малом Орашју, делегација фудбалских клубова Црвена звезда и Партизан и стотина гледалаца почео је меморијални… »
На минут затамњени ТВ екрани у знак сећања на жртве злочина у Дубони и Малом Орашју

На минут затамњени ТВ екрани у знак сећања на жртве злочина у Дубони и Малом Орашју

Инсајдер 04.05.2024
На позив Регулаторног тела за електронске медије, телевизијске станице у Србији су вечерас у 22.32 сати затамнили екране и минутом тишине одали пошту жртвама злочина који се догодило 4. маја прошле године у селима Дубона и Мало… »
Годишњица масовног убиства – сећање на младе убијене у Малом Орашју и Дубони, цвеће положили и родитељи деце убијене у…

Годишњица масовног убиства – сећање на младе убијене у Малом Орашју и Дубони, цвеће положили и родитељи деце убијене у…

РТС 04.05.2024
У масовном убиству у Дубони и Малом Орашју, селима код Младеновца и Смедерева, на данашњи дан пре годину дана страдало је деветоро и рањено 12 младих људи. Урош Блажић, оптужен за тешко убиство, чека суђење у притвору… »
„На данашњи дан прошле године, после шока од претходног дана, стигао је нови“

„На данашњи дан прошле године, после шока од претходног дана, стигао је нови“

Нова 04.05.2024
"На данашњи дан прошле године, после шока од претходног дана, стигао је нови. У Дубони и Малом Орашју 4. маја убијени су Никола Милић (14), Александар Миловановић (17), Марко Митровић (17), Кристина (18) и Милан Панић (22)… »
Обележене годишњице масовних убистава у Србији

Обележене годишњице масовних убистава у Србији

Време 04.05.2024
У спомен-подручју „Равни Гај" у Малом Орашју одржан је комеморативни скуп где је обележена годишњица масовног убиства у Малом Орашју и Дубони, а скупу су присуствовали и родитељи страдалих ђака из београдске Основне школе… »
"Тата, дођи по мене, умирем!" Немања упутио стравичан позив оцу током масакра код Младеновца

"Тата, дођи по мене, умирем!" Немања упутио стравичан позив оцу током масакра код Младеновца

Мондо 04.05.2024
Немања Илић један је од рањених у масакру код Младеновца. Немања Илић један је од рањених у масакру код Младеновца. Немања Илић (20) рањен је у масакру код Младеновца, код села Мало Орашје и Дубона, 4. маја 2023. године. Те… »
"Тата, дођи по мене, умирем": Немањин отац добио стравичан позив након што је Блажић пуцао у Малом Орашју

"Тата, дођи по мене, умирем": Немањин отац добио стравичан позив након што је Блажић пуцао у Малом Орашју

Телеграф 04.05.2024
Немања Илић вишеструко је рањен када је Урош Блажић 4. маја запуцао у спомен парку у Малом Орашју. Двадесетогодишњи Немања Илић рањен је када је Урош Блажић пуцао на окупљене младе у спомен парку у селу Мало Орашје… »
"Они сада живе кроз нас, а ми за њих" Потресни призори на помену жртвама масакра код Младеновца

"Они сада живе кроз нас, а ми за њих" Потресни призори на помену жртвама масакра код Младеновца

Курир 04.05.2024
У Малом Орашју, на месту где су убијена шесторица младића, данас је у њихову част приказан филм који су у сузама гледале њихове породице, пријатељи и други мештани. Више од 100 људи дошло је да поново ода почаст убијенин… »
"Мајке су изгубиле децу, ми остале се трудимо да сачувамо живот својој" Милана о борби за ћерку рањену у масакру код…

"Мајке су изгубиле децу, ми остале се трудимо да сачувамо живот својој" Милана о борби за ћерку рањену у масакру код…

Курир 04.05.2024
Мајка тешко рањене девојке каже да нема казне која би могла да ублажи бол због онога што се догодило 4. маја и због тога како сада живе. Милана Митровић, мајка Андријане Митровић (18) из Малог Орашја код Смедерева која је тешко… »
"Тог дана сам те позвала касно, тад је већ био крај": Потресно писмо сестре убијеног Далибора на годишњицу масакра код…

"Тог дана сам те позвала касно, тад је већ био крај": Потресно писмо сестре убијеног Далибора на годишњицу масакра код…

Блиц 04.05.2024
Сузана Ранковић, сестра Далибора Тодоровића Даче (24), који је један од деветоро убијених младих људи у масакру код Младеновца 4. маја 2023, данас је, на годишњицу свирепог злочина, прочитала потресно писмо, које је посветила… »
Леп гест! Звезда одала почаст жртвама масакра у Дубони и Малом Орашју

Леп гест! Звезда одала почаст жртвама масакра у Дубони и Малом Орашју

Курир 04.05.2024
У суботу четвртог маја је у Малом Орашју одржан турнир у част преминулих жртава, које су пре годину дана трагично изгубиле живот у масовним убиствима, у селима младеновачке и смедеревске општине, као и у Основној школи “Владислав… »
"Децу сам познао по патикама, били су покривени ћебетом": Изјаве родитеља убијених у масакру код Младеновца

"Децу сам познао по патикама, били су покривени ћебетом": Изјаве родитеља убијених у масакру код Младеновца

Телеграф 04.05.2024
У тужилаштву је сведочила и Кристина Панић, мајка двоје убијених, која је рекла да има потребу да да исказ у својству оштећене. Рекла је да "сматра да је то што је Блажић урадио страшно" и да је казна која њему прети, а за коју… »
БЛОГ Равни гај постао „Мали рај“: Обележена годишњица масовног убиства у Малом Орашју и Дубони

БЛОГ Равни гај постао „Мали рај“: Обележена годишњица масовног убиства у Малом Орашју и Дубони

Н1 Инфо 04.05.2024
Годину дана прошло је од масовног убиства у селима Мало Орашје и Дубона када је тада 21-огодишњи Урош Блажић убио деветоро и ранио тринаесторо људи. Најмлађа жртва био је четрнаестогодишњи Никола, а најстарија… »
Туга у селима Мало Орашје и Дубона на годишњицу масакра

Туга у селима Мало Орашје и Дубона на годишњицу масакра

Ал Јазеера 04.05.2024
На данашњи дан прошле године у селима Мало Орашје и Дубона у Србији тада двадесетогодишњак усмртио је девет и ранио 12 особа. У Малом Орашју је организиран комеморативни програм за жртве масовног убојства, које се догодило дан… »
"Друштво ти често долази, нико те није заборавио" Писмо сестре убијеног Даче у масакру код Младеновца

"Друштво ти често долази, нико те није заборавио" Писмо сестре убијеног Даче у масакру код Младеновца

Мондо 04.05.2024
Мајка и сестра страдалог Далибора Тодоровића у масакру у Дубони опростиле су се од њега писмом на годишњицу страшног злочина. Мајка и сестра страдалог Далибора Тодоровића у масакру у Дубони опростиле су се од њега писмом на… »
"Још једна крвава бајка на суровом Балкану" Потресан говор наставнице убијених младића: Две реченице ћу памтити док сам жива…

"Још једна крвава бајка на суровом Балкану" Потресан говор наставнице убијених младића: Две реченице ћу памтити док сам жива…

Курир 04.05.2024
Данас се обележава годишњица стравичног злочина у селима код Младеновца, а у оквиру комеморативног скупа, потресан говор одржала је Ивана Бошковић, наставница петорице младића из Малог Орашја. Како је рекла, никада неће… »
Година туге и боли у Малом Орашју и Дубони

Година туге и боли у Малом Орашју и Дубони

Ал Јазеера 04.05.2024
На овај дан прошле године у селима Мало Орашје и Дубона у Србији – тада 20-годишњак – убио је девет и ранио 12 особа. У Малом Орашју организиран је комеморативни програм за жртве масовног убиства, које се догодило дан након… »
Обележена годишњица масакра у Дубони и Малом Орашју; Запаљене бакље: "За све оне који више нису ту"

Обележена годишњица масакра у Дубони и Малом Орашју; Запаљене бакље: "За све оне који више нису ту"

Б92 04.05.2024
Нешто мање од 40 сати након незапамћене трагедије у Основној школи "Владислав Рибникар", у селима код Младеновца и Смедерева, 4. маја пре годину дана, догодио се још један масакр у којем је страдало 9 и рањено 12 људи. Две… »
Годишњица мајских трагедија: Да ли је Србија безбеднија у односу на 2023. годину?

Годишњица мајских трагедија: Да ли је Србија безбеднија у односу на 2023. годину?

Радио 021 04.05.2024
Други дан за редом, Србија се присећа страшних злочина који су учињени прошлог маја. У ноћи између 4. и 5. маја У.Б. (22) убио је шесторо младих људи у Малом Орашју, а још троје у суседном селу Дубона. Рањено је 13 младих… »
20 Година затвора за 21 жртву је поражавајуће! Милана о борби ћерке која је преживела масакр код Младеновца

20 Година затвора за 21 жртву је поражавајуће! Милана о борби ћерке која је преживела масакр код Младеновца

Мондо 04.05.2024
Милана Митровић, мајка Андријане Митровић која је преживела масакр у Малом Орашју и Дубони, описала је како изгледа њихов живот након те трагедије. Милана Митровић, мајка Андријане Митровић која је преживела масакр у Малом… »
„Само ми је једна мука, кад видим мајку колико поред споменика кука, и са корпом иде ка теби, а знам да кад треба да крене…

„Само ми је једна мука, кад видим мајку колико поред споменика кука, и са корпом иде ка теби, а знам да кад треба да крене…

Нова 04.05.2024
Годину дана је прошло од стравичног масакра у селима код Младеновца, Дубони и Малом Орашју, а животи породица страдалих тог дана су стали. Бол и туга се не смањују, а недостајање је сваког дана све веће. Утехе нема, а мајка и… »
"Дан прође, али тај дан никад": Породице жртава и грађани одају почаст убијенима у Малом Орашју и Дубони

"Дан прође, али тај дан никад": Породице жртава и грађани одају почаст убијенима у Малом Орашју и Дубони

НИН 04.05.2024
Комеморативним скупом данас је обележена годишњица масовног убиства у Малом Орашју и Дубони, селима код Смедерава и Младеновца, где је на данашњи дан убијено деветоро младих људи и повређено 12 особа. Комеморативни програм… »
"Недеља сећања и заједништва" од уторка до петка у школама у Србији

"Недеља сећања и заједништва" од уторка до петка у школама у Србији

Блиц 04.05.2024
Одлуком Владе Републике Србије образована је Радна група за успостављање Меморијалног центра у знак сећања на жртве масовног убиства у Огледној основној школи "Владислав Рибникар" у Београду. Радна група је предложила… »
Годишњица масакра у малом орашју и дубони! Игра се утакмица између екипе Равног гаја и Рибникара

Годишњица масакра у малом орашју и дубони! Игра се утакмица између екипе Равног гаја и Рибникара

Мондо 04.05.2024
Годишњица масакра у селима код Младеновца. Годишњица масакра у селима код Младеновца. У месту Мало Орашје код споменика на ком су пре тачно годину дана убијена шесторица младића њихове породице, пријатељи и други мештани… »
Комеморативни програм за жртве масовног убиства код Младеновца

Комеморативни програм за жртве масовног убиства код Младеновца

Ал Јазеера 04.05.2024
На овај дан прошле године у селима Мало Орашје и Дубона у Србији – тада 20-годишњак – убио је девет и ранио 12 особа. У Малом Орашју је организиран комеморативни програм за жртве масовног убиства, које се догодило дан након… »
Докле је стигао процес против оптуженог за масовно убиство у Малом Орашју и Дубони

Докле је стигао процес против оптуженог за масовно убиство у Малом Орашју и Дубони

Н1 Инфо 04.05.2024
Навршава се годину дана од масовног убиства у селима Мало Орашје и Дубона, када је убијено девет младих особа, а још 13 рањено. За тешко убиство оптужен је Урош Блажић, који се од тренутка хапшења налази у притвору. У притвору… »
„Ја ћу као и свака мајка чекати дан када ћу те загрлити и када ћемо бити поново заједно. Знај само да те волим највише! Твоја…

„Ја ћу као и свака мајка чекати дан када ћу те загрлити и када ћемо бити поново заједно. Знај само да те волим највише! Твоја…

Нова 04.05.2024
Годину дана је прошло од стравичног масакра у селима код Младеновца, Дубони и Малом Орашју, а породица страдалог Марка Митровића је неутешна. За њих је живот стао тог 4. маја 2023. године и утехе нема, а колико им је сваки нови… »
Годишњица убиства у Малом Орашју и Дубони: Цвец́е положили и родитељи деце убијене у "Рибникару"

Годишњица убиства у Малом Орашју и Дубони: Цвец́е положили и родитељи деце убијене у "Рибникару"

Спутник 04.05.2024
Нешто мање од 40 сати након незапамц́ене трагедије у центру Београда у Основној школи "Владислав Рибникар", 60 километара даље, у селима код Младеновца и Смедерева, 4. маја пре годину дана, догодио се још један масакр у којем… »
"Деца су лежала упуцана, а онда сам угледала сина у локви крви" Мајка рањеног младића о ноћи највеће трагедије у селима код…

"Деца су лежала упуцана, а онда сам угледала сина у локви крви" Мајка рањеног младића о ноћи највеће трагедије у селима код…

Блиц 04.05.2024
Милица Ивковић, мајка дечака који је тешко рањен у масакру у селима око Младеновца открила је данас да је њен син и годину дана касније и даље у болници и да и даље покушава да стане на своје ноге. Пре тачно годину дана у… »
Година дана од масакра у селима Мало Орашје и Дубона у Србији

Година дана од масакра у селима Мало Орашје и Дубона у Србији

Ал Јазеера 04.05.2024
Година је од масакра у селима Мало Орашје и Дубона у Србији, у којем је – тада двадесетогодишњак – усмртио девет и ранио дванаест људи. Шест мјесеци након злочина, Више јавно тужитељство у Смедереву подигло је оптужницу против… »
Потресан говор наставнице убијених младића у Малом Орашју: "Две реченице памтићу до краја живота"

Потресан говор наставнице убијених младића у Малом Орашју: "Две реченице памтићу до краја живота"

Мондо 04.05.2024
Наставница српског језика Ивана Бошковић одржала је говор на комеморативном скупу поводом годишњице од масакра у Дубони и Малом Орашју. Наставница српског језика Ивана Бошковић одржала је говор на комеморативном скупу поводом… »
Сећање на жртве је наша обавеза На Меморијалном турниру у малом Орашју, прикупљено више од 1,2 милиона динара за…

Сећање на жртве је наша обавеза На Меморијалном турниру у малом Орашју, прикупљено више од 1,2 милиона динара за…

Дневник 04.05.2024
БЕОГРАД: У присуству породица настрадалих у Дубони и Малом Орашју, делегација фудбалских клубова Црвена звезда и Партизан и стотина гледалаца почео је меморијални турнир у малом фудбалу "За наше анђеле". Дан обележавања… »
Најпотреснији тренутак: Загрљај и тишина осликали сав бол родитеља деце из Рибникара, Малог Орашја и Дубоне

Најпотреснији тренутак: Загрљај и тишина осликали сав бол родитеља деце из Рибникара, Малог Орашја и Дубоне

Телеграф 04.05.2024
Нико данас није могао да задржи сузе. Србија се сећа деце и младих који су убијени 3. и 4. маја у ОШ "Владислав Рибникар", у Малом Орашју и Дубони. У селима Дубона и Мало Орашје данас је обележена прва годишњица незапамћеног… »
„Србија није безбеднија, у 2023. порастао број инцидената са оружјем“: Годишњица масовног убиства у Дубони и Малом Орашју…

„Србија није безбеднија, у 2023. порастао број инцидената са оружјем“: Годишњица масовног убиства у Дубони и Малом Орашју…

Н1 Инфо 04.05.2024
Други дан за редом, Србија се присећа страшних злочина који су учињени прошлог маја. У ноћи између 4. и 5. маја У. Б. (22) убио је шесторо младих људи у Малом Орашју, а још троје у суседном селу Дубона. Рањено је 13 младих… »
Потресан говор наставнице убијених младића из Малог Орашја: „Две реченице памтићу до краја живота, никада нећете бити…

Потресан говор наставнице убијених младића из Малог Орашја: „Две реченице памтићу до краја живота, никада нећете бити…

Нова 04.05.2024
Наставница српског језика Ивана Бошковић кроз чију учионицу су прошли младићи који су убијени у Малом Орашју рекла је данас током комеморативног програма у Равном Гају да су убијени младићи били добра деца и никада неће дозволити… »
Сећање на младе убијене у Малом Орашју и Дубони: Чују се сирене, цвеће положили и родитељи деце страдале у школи „Владислав…

Сећање на младе убијене у Малом Орашју и Дубони: Чују се сирене, цвеће положили и родитељи деце страдале у школи „Владислав…

Нова 04.05.2024
Песмама које су писали и читали школски другови и пријатељи страдалих у масовном убиству у Малом Орашју и Дубони, данас у 11 часова почео је комеморативни програм у Равном Гају, једном од локација где се злочин догодио. У току… »
Обележавање годишњице злочина: Чуле се сирене у Малом Орашју, цвеће положили и родитељи деце убијене у "Рибникару"

Обележавање годишњице злочина: Чуле се сирене у Малом Орашју, цвеће положили и родитељи деце убијене у "Рибникару"

Еуроневс 04.05.2024
Једноминутним оглашавањем сирена, рециталом посвећеном убијенима и говорима о настрадалима из њиховог приватног живота почео је програм посвећен невиним жртвама масовног убиства у Малом Орашју и Дубони. Након тога приказан је и… »
Јанковић: Солидарност и емпатија треба да буду вредности на којима почива друштво

Јанковић: Солидарност и емпатија треба да буду вредности на којима почива друштво

НИН 04.05.2024
Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић је поводом годишњице убистава у Основној школи "Владислав Рибникар" и у селима Мало Орашје и Дубона оценила да су 3. и 4. мај друштвена прекретница, уз поруку да солидарност… »
"Они су Небеска дружина": Потресан филм посвећен страдалима у Малом Орашју и Дубони: Ово су приче о њима, њиховим надањима…

"Они су Небеска дружина": Потресан филм посвећен страдалима у Малом Орашју и Дубони: Ово су приче о њима, њиховим надањима…

Блиц 04.05.2024
Тачно у 11 сати у Малом Орашју почео је комеморативни скуп посвећен убијенима у Малом Орашју и Дубони приказивањем филма "Небеска дружина". Породице убијених посветиле су данашњи дан и страдалима у ОШ "Владислав Рибникар", а на… »
Родитељи деце страдале у ОШ “ Владислав Рибникар“ положили венце у Дубони и Малом Орашју, наставница петорице младића одржала…

Родитељи деце страдале у ОШ “ Владислав Рибникар“ положили венце у Дубони и Малом Орашју, наставница петорице младића одржала…

Данас 04.05.2024
На данашњи дан, 4. маја обележава се годишњица од трагедија које су се догодиле у Дубони и Малом Орашју, када је у масовној пуцњави животе изгубило деветоро младих људи. Велики број грађана окупио се на Равном гају где је у… »
"Умрло је све У мени": Родитељи страдалих у Дубони и Малом Орашју у сузама говорили о трагедији, Далиборова сестра написала…

"Умрло је све У мени": Родитељи страдалих у Дубони и Малом Орашју у сузама говорили о трагедији, Далиборова сестра написала…

Блиц 04.05.2024
На видео биму код споменика у Малом Орашју где су 4. маја 2023. године убијена шесторица младића, а где се данас обележава прва годишњица, приказан је видео "Небеска дружина", а њихови родитељи су говорили о амбицијама и… »
"Још једна крвава бајка на суровом Балкану": Речи наставнице у Малом Орашју боле: "Сви из једног села нас напустили у једном…

"Још једна крвава бајка на суровом Балкану": Речи наставнице у Малом Орашју боле: "Сви из једног села нас напустили у једном…

Блиц 04.05.2024
"Децо моја драга, нисмо могли да вас сачувамо за будућност, али вам дајем реч, причаћемо о вама будућим генерацијама!", речи су наставнице српског језика из Основне школе у Малом Орашју која је данас говорила на комеморативном… »
Још плачемо за анђелима

Још плачемо за анђелима

Вести онлине 04.05.2024
На дан незапамћеног масакра у школи “Владислав Рибникар” 3. маја, у 8.42 када је вршњак убио деветоро ђака и чувара школе, окупили су се њихови родитељи, рођаци и пријатељи и бројни Београђани који су палили свеће и полагали… »
Повереница о годишњицама масовних убистава: Дани који представљају друштвену прекретницу

Повереница о годишњицама масовних убистава: Дани који представљају друштвену прекретницу

Нови магазин 04.05.2024
Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић оценила је да су 3. и 4. мај 2023. године, када је у београдској Основној школи "Владислав Рибникар" и у селима Мало Орашје и Дубона код Младеновца убијено 19 особа, махом… »
Годину дана од рафала који су угасили животе младих у Малом Орашју и Дубони

У центар 04.05.2024
Нешто мање од 40 сати након незапамћене трагедије у центру Београда у Основној школи „Владислав Рибникар“, 60 километара даље, у селима код Младеновца и Смедерева, 4. маја пре годину дана, догодио се још један масакр у којем је… »
"Проклињем му руку из које је сваки метак испалио": Сестра убијеног Далибора у сузама брату посветила песму

"Проклињем му руку из које је сваки метак испалио": Сестра убијеног Далибора у сузама брату посветила песму

Телеграф 04.05.2024
Након што је емитован филм "Небеска дружина", на бину се попела Далиборова сестра, која је, једва суздржавајући сузе, изрецитовала песму коју је посветила брату. Сузана Ранковић, сестра Далибора Тодоровића, који је 4. маја 2023… »
Родитељи убијене деце чекају суђење Урошу Блажићу са само једним питањем: "Зашто?"

Родитељи убијене деце чекају суђење Урошу Блажићу са само једним питањем: "Зашто?"

Инсајдер 04.05.2024
Болна и тешка тишина надвијена је над селима Мало Орашје и Дубона. Ту тишину, годину дана од масовног злочина у коме је Урош Блажић убио деветоро и ранио 12 особа, углавном младих, у ваздуху секу само јецаји родитеља убијене… »
„Буђење“: Обележена годишњице масовног убиства у школи Владислав Рибникар у Београду

„Буђење“: Обележена годишњице масовног убиства у школи Владислав Рибникар у Београду

BBC News 04.05.2024
Годишњица масовног убиства у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду, обележена је комеморативним програмом "Буђење". Тишину кишног јутра у улици Краља Милутина у Београду прекинуо је звук сирене у 8 сати и 41 минут… »
Годишњица Масакра: Србија се сећа страдалих у Дубони и Малом Орашју

Годишњица Масакра: Србија се сећа страдалих у Дубони и Малом Орашју

Глас Шумадије 04.05.2024
На данашњи дан пре годину дана, Дубона и Мало Орашје, села код Младеновца и Смедерева, постала су поприште страшног догађаја који је заувек обележио заједницу. Девет младих људи је изгубило животе, а 12 је било рањено у… »
Вучевић: Србија никада неће прежалити убијене у Дубони и Малом Орашју

Вучевић: Србија никада неће прежалити убијене у Дубони и Малом Орашју

РТВ 04.05.2024
ДУБОНА - Председник Владе Милош Вучевић положио је цвеће заједно са председником Србије Александром Вучићем на места масовних убиства у Дубони и Малом Орашју и том приликом је поручио да Србија никада неће заборавити убијене у… »
Годишњица масовног убиства – сећање на младе убијене у Малом Орашју и Дубони

Годишњица масовног убиства – сећање на младе убијене у Малом Орашју и Дубони

РТВ 04.05.2024
ДУБОНА, МАЛО ОРАШЈЕ - У масовном убиству у Дубони и Малом Орашју, селима код Младеновца и Смедерева, на данашњи дан пре годину дана страдало је деветоро и рањено 12 младих људи. Урош Блажић, оптужен за тешко убиство, чека… »
Повереница поручила да су 3. и 4. мај друштвена прекретница: Солидарност и емпатија треба да буду вредности на којима почива…

Повереница поручила да су 3. и 4. мај друштвена прекретница: Солидарност и емпатија треба да буду вредности на којима почива…

Данас 04.05.2024
Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић данас је поводом годишњице убистава у Основној школи „Владислав Рибникар“ и у селима Мало Орашје и Дубона оценила да су 3. и 4. мај друштвена прекретница, уз поруку да… »
Заједно у болу! Родитељи страдалих у "Рибникару" у загрљају са породицама убијених у Орашју и Дубони (фото, видео)

Заједно у болу! Родитељи страдалих у "Рибникару" у загрљају са породицама убијених у Орашју и Дубони (фото, видео)

Блиц 04.05.2024
Родитељи деце која су убијена у ОШ "Владислав Рибникар" стигли су у Мало Орашје где полажу цвеће на споменику настрадалим младићима из тог села. На месту трагедије стигли су родитељи страдале деце у ОШ "Владислав Рибникар" и… »
"Ивана, неко је побио нашу децу": Наставница дрхтавим гласом описала како је сазнала за смрт својих ђака

"Ивана, неко је побио нашу децу": Наставница дрхтавим гласом описала како је сазнала за смрт својих ђака

Телеграф 04.05.2024
Наставница се присетила својих ђака, који су брутално убијени у Малом Орашју. Ивана Бошковић, наставница српског језика, која је предавала убијенима у Малом Орашју, данас се обратила окупљенима на комеморативном скупу и причала… »
"Нема те више, а ја немам снаге": Потресан призор на месту страдања деветоро младих у Малом Орашју и Дубони

"Нема те више, а ја немам снаге": Потресан призор на месту страдања деветоро младих у Малом Орашју и Дубони

Телеграф 04.05.2024
Велики број грађана дошао је да ода почаст убијенима. У селима Дубона и Мало Орашје данас се обележава прва годишњица незапамћеног масакра у којем је настрадало деветоро младих људи. Велики број људи дошао је да им ода почаст… »
Вучић положио цвеће у Дубони и Малом Орашју: "Као родитељ, осећам огроман бол због изгубљених живота"

Вучић положио цвеће у Дубони и Малом Орашју: "Као родитељ, осећам огроман бол због изгубљених живота"

Блиц 04.05.2024
Председник Републике Србије Александар Вучић положио је цвеће у спомен-парку у Малом Орашју на месту убиства Немање Стевановића, Лазара Миловановића, Марка Митровића, Александра Миловановића, Николе Милића и Петра Митровића. -… »
Годишњица масовног убиства у Орашју и Дубони

РИНА 04.05.2024
Годишњица масовног убиства у Орашју и Дубони Младеновац - У масовном убиству у Дубони и Малом Орашју, селима код Младеновца и Смедерева, на данашњи дан пре годину дана страдало је деветоро и рањено 12 младих људи. Урош… »

РТК 04.05.2024
Нешто мање од 40 сати након незапамћене трагедије у центру Београда у Основној школи „Владислав Рибникар“, 60 километара даље, у селима код Младеновца и Смедерева, 4. маја пре годину дана, догодио се још један масакр у којем је… »
Вучић положио цвеће у спомен-парку у Малом Орашју и на месту убиства у Дубони

Вучић положио цвеће у спомен-парку у Малом Орашју и на месту убиства у Дубони

Н1 Инфо 04.05.2024
Председник Србије Александар Вучић положио је цвеће у спомен-парку у Малом Орашју на месту где је пре годину дана страдало шест особа, објављено је на његовом налогу на друштвеној мрежи Инстаграм. „Са најдубљим пијететом… »
Годишњица масовног убиства у Малом Орашју и Дубони

Годишњица масовног убиства у Малом Орашју и Дубони

Мој Нови Сад 04.05.2024
У масовном убиству у Дубони и Малом Орашју, селима код Младеновца и Смедерева, на данашњи дан пре годину дана страдало је деветоро и рањено 12 младих људи. Урош Блажић, оптужен за тешко убиство, чека суђење у притвору… »
Повереница: 3. и 4. мај – друштвена прекретница

Повереница: 3. и 4. мај – друштвена прекретница

Н1 Инфо 04.05.2024
Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић је поводом годишњице убистава у Основној школи "Владислав Рибникар" и у селима Мало Орашје и Дубона оценила да су 3. и 4. мај друштвена прекретница, уз поруку да солидарност… »
Премијер Вучевић положио цвеће на споменик страдалима у Малом Орашју: Србија вас, децо, никад неће прежалити

Премијер Вучевић положио цвеће на споменик страдалима у Малом Орашју: Србија вас, децо, никад неће прежалити

Телеграф 04.05.2024
Премијер је, заједно са председником Александром Вучићем, положио цвеће на споменик страдалима. Премијер Србије Милош Вучевић одао је почаст убијенима у масакру у селима крај Младеновца, на годишњицу страдања. Премијер је… »
Вучић и Вучевић положили цвеће на месту убиства Кристине и Милана Панића и Далибора Тодоровића у селу Дубона

Вучић и Вучевић положили цвеће на месту убиства Кристине и Милана Панића и Далибора Тодоровића у селу Дубона

Телеграф 04.05.2024
У селима код Младеновца и Смедерева, 4. маја пре годину дана, догодио се масакр у којем је страдало деветоро и рањено 12 углавном младих људо. Председник Републике Србије Александар Вучић положио је цвеће на месту убиства… »
„Држава могла да спречи, а није“: Др Плавшић о жртвама „другог реда“ из Дубоне и Малог Орашја

„Држава могла да спречи, а није“: Др Плавшић о жртвама „другог реда“ из Дубоне и Малог Орашја

Н1 Инфо 04.05.2024
Навршава се годину дана од масовног убиства у селима Мало Орашје и Дубона када је тада 21-огодишњи У. Б. убио деветоро и ранио тринаесторо људи. Најмлађа жртва био је четрнаестогодишњи Никола, а најстарија двадесетпетогодишњи… »
Суђење за масовно убиство у Дубони и Малом Орашју: Докле је процес стигао за годину дана

Суђење за масовно убиство у Дубони и Малом Орашју: Докле је процес стигао за годину дана

Недељник 04.05.2024
Навршава се годину дана од масовног убиства у селима Мало Орашје и Дубона, када је убијено девет младих људи, а још 12 рањено. За тешко убиство оптужен је Урош Блажић, који се од тренутка хапшења налази у притвору. У притвору… »

Глас Западне Србије 04.05.2024
Новосађани обележили годишњицу масовних убистава у Београду, Малом Орашју и Дубони

Новосађани обележили годишњицу масовних убистава у Београду, Малом Орашју и Дубони

НовиСад.цом 04.05.2024
Нови Сад – Новосађани су јуче на Тргу слободе, упркос киши, одали почаст страдалима у београдској ОШ „Владислав Рибникар“, Малом Орашју и Дубони. Окупљени грађани су на Тргу слободе упалили свеће за жртве масовних убистава и са… »
Трагедије у Београду: 366 дана празнине у Дубони и Малом Орашју

Јужне вести 04.05.2024
ББЦ/Дејана Вукадиновић „Те ноћи, овде је време стало." Овако Љубиша Драгутиновић описује живот у родном Малом Орашју, где је почетком маја 2023. године убијено шесторо младих. Најмлађа жртва био је петнаестогодишњак. „Трагедија… »

Радио 021 04.05.2024
Прошло је годину дана од када је убијено деветоро, а рањено 12 младих у Дубони и Малом Орашју, селима у београдској општини Младеновац и код Смедерева. ББЦ/Дејана Вукадиновић „Те ноћи, овде је време стало." Овако Љубиша… »
Годишњица масакра у Младеновцу: "Многе недоумице су остале, као да је земља запоседнута точком насиља без краја"

Годишњица масакра у Младеновцу: "Многе недоумице су остале, као да је земља запоседнута точком насиља без краја"

Мондо 04.05.2024
Годину дана прошло је од масакра у Младеновцу који је дубоко погодио цело друштво. Годину дана прошло је од масакра у Младеновцу који је дубоко погодио цело друштво. Тог црног четвртка, 4. маја 2023. године, околину Младеноваца… »
Вучић и Вучевић у Малом Орашју и Дубони: Држава неће дозволити злочин без казне

Вучић и Вучевић у Малом Орашју и Дубони: Држава неће дозволити злочин без казне

Еуроневс 04.05.2024
Председник Републике Србије Александар Вучић положио је данас цвеће у спомен-парку у Малом Орашју на месту убиства Немање Стевановића, Лазара Миловановића, Марка Митровића, Александра Миловановића, Николе Милића и Петра… »
Вучић положио цвеће у спомен-парку у Малом Орашју: "Као родитељ, осећам огромну бол због изгубљених живота"

Вучић положио цвеће у спомен-парку у Малом Орашју: "Као родитељ, осећам огромну бол због изгубљених живота"

Телеграф 04.05.2024
Са најдубљим пијететом одајем пошту невиним жртвама безумног похода који је иза себе оставио очај, тугу и пустош, навео је председник Вучић. Председник Републике Србије Александар Вучић положио је цвеће у спомен-парку у Малом… »
Годишњица масовног убиства у Малом Орашју и Дубони – девет угашених младости

Годишњица масовног убиства у Малом Орашју и Дубони – девет угашених младости

Н1 Инфо 04.05.2024
Годину дана прошло је од масовног убиства у селима Мало Орашје и Дубона када је тада 21-огодишњи Урош Блажић убио деветоро и ранио тринаесторо људи. Најмлађа жртва био је четрнаестогодишњи Никола, а најстарија… »
За рањене у масакру код Младеновца је сваки нови дан борба, ране се тешко зацељују: Годину дана бола, туге, али и храбрости…

За рањене у масакру код Младеновца је сваки нови дан борба, ране се тешко зацељују: Годину дана бола, туге, али и храбрости…

Нова 04.05.2024
На данашњи дан, 4. маја, навршава се тачно годину дана од стравичног масакра у селима Мало Орашје и Дубона код Младеновца. У крвавом пиру Уроша Блажића страдали су Петар Митровић, Немања Стевановић, Лазар Миловановић, Марко… »
4. мај. Памтимо.

4. мај. Памтимо.

Нова 04.05.2024
Дан након стравичне трагедије у школи "Владислав Рибникар", док је Србија крварила, јавност је потресла још једна узнемирујућа вест. У селима Мало Орашје и Дубона, надомак Младеновца, догодила се масовна пуцњава у којој је… »
Крајем маја почетак суђења Блажићу за масакр код Младеновца

Крајем маја почетак суђења Блажићу за масакр код Младеновца

РТВ 04.05.2024
СМЕДЕРЕВО - Само дан после масовног убиства у Основној школи "Владислав Рибникар" у Србији се пре годину дана, 4. маја, десио још један масакр у коме је Урош Блажић у селима Мало Орашје и Дубона код Младеновца убио девет младих… »
Повереница за РТС: 3. и 4. мај били друштвена прекретница, подсетимо се вредности на којима темељимо наше друштво

Повереница за РТС: 3. и 4. мај били друштвена прекретница, подсетимо се вредности на којима темељимо наше друштво

РТС 04.05.2024
Сећамо се два масовна убиства у којима је пре годину дана укупно убијено 19 особа. Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић рекла је за РТС да су 3. и 4. мај они дани који представљају друштвену прекретницу… »
У масакру остала без 2 брата! Андријана је тешко рањена у масакру код Младеновца: Била сам 5 месеци у болници

У масакру остала без 2 брата! Андријана је тешко рањена у масакру код Младеновца: Била сам 5 месеци у болници

Мондо 04.05.2024
Исповест девојке рањене код Младеновца. Исповест девојке рањене код Младеновца. "Пре 4. маја 2023. имала сам живот пун дружења, љубави, снова, жеља и живот без бола. Сада, након пет месеци проведених у болници, имам само… »
Годину дана од масовног убиства у Дубони и Малом Орашју: Суђење за злочин још није почело

Годину дана од масовног убиства у Дубони и Малом Орашју: Суђење за злочин још није почело

Еуроневс 04.05.2024
Годину дана је прошло од масовног убиства у Дубони и Малом Орашју. Два села заувек је у црно завио Урош Б., који је 4. маја из аутоматског оружја пуцао на своје комшије. Убио је девет особа и ранио 12 људи. У Малом Орашју… »
Језиви злочин Уроша Блажића од пуцњаве до оптужнице: Убио деветоро младих јер га "мештани нису поштовали"

Језиви злочин Уроша Блажића од пуцњаве до оптужнице: Убио деветоро младих јер га "мештани нису поштовали"

Телеграф 04.05.2024
Урош Блажић је пре годину дана починио друго масовно убиство у нешто мање од 48 сати, када је са аутоматским оружјем пуцао на мештане два села. Пре тачно годину дана Урош Блажић је у селима Дубона и Мало Орашје починио масовно… »
Годину дана касније: Хронологија масовног убиства у Малом Орашју и Дубони

Годину дана касније: Хронологија масовног убиства у Малом Орашју и Дубони

Време 04.05.2024
Прошло је годину дана од како је двадесетједногодишњи Урош Блажић из аутоматске пушке и пиштоља убио деветоро, а ранио тринаесторо младих људи у Дубони и Малом Орашју. Масовно убиство које се углавном ставља у исту реченицу… »
Недосањани снови: Успомене на деветоро младих који су страдали у масовном убиству код Младеновца: Ово су њихове животне приче…

Недосањани снови: Успомене на деветоро младих који су страдали у масовном убиству код Младеновца: Ово су њихове животне приче…

Блиц 04.05.2024
Велики снови и светла будућност. Далибор, Милан и Кристина из Дубоне, Петар, Немања, Лазар, Марко, Александар и Никола из Малог Орашја живели су мирне животе у селима код Младеновца. Док су једни били узбуђени око завршетка… »
За масовно убиство у Малом Орашју и Дубони оптужен Урош Блажић - докле је процес стигао за годину дана

За масовно убиство у Малом Орашју и Дубони оптужен Урош Блажић - докле је процес стигао за годину дана

РТС 04.05.2024
Навршава се годину дана од масовног убиства у селима Мало Орашје и Дубона, када је убијено девет младих особа, а још 12 рањено. За тешко убиство оптужен је Урош Блажић, који се од тренутка хапшења налази у притвору. У притвору… »
Вечити играју у знак сећања На жртве трагедије у Дубони и Малом Орашју! Леп гест Црвене звезде и Партизана!

Вечити играју у знак сећања На жртве трагедије у Дубони и Малом Орашју! Леп гест Црвене звезде и Партизана!

Курир 04.05.2024
Леп гест вечитих ривала - омладинци Црвене звезде и Партизана одиграће вечити дерби у част жртви трагедије у Дубони и Малом Орашју. У суботу, 4. маја навршава се тачно годину дана од стравичног масакра у селима Мало Орашје и… »
Данас се обележава годишњица масовног убиства у Дубони и Малом Орашју

Данас се обележава годишњица масовног убиства у Дубони и Малом Орашју

Бета 04.05.2024
Град Смедерево организује данас комеморативни програм у Малом Орашју, на месту где је 4. маја прошле године Урош Блажић, који је тада имао 20 година, починио масовно убиство у коме је страдало деветоро младих. Програм у знак… »
Доживотна бол уместо доживотног затвора

Доживотна бол уместо доживотног затвора

Радар 04.05.2024
Оно што желе ожалошћене породице јесте доживотна казна за убицу, док је председник Александар Вучић након овог масакра пожелео да врати смртну пресуду, популистички и исхитрено, заборављајући да је власт заташкавала да су Урош… »
"После Драгановог одласка десиле су се ствари које би га радовале…" Исповест сестре чувара убијеног у "Рибникару" (ИИ)…

"После Драгановог одласка десиле су се ствари које би га радовале…" Исповест сестре чувара убијеног у "Рибникару" (ИИ)…

Блиц 03.05.2024
"До мене није могло да допре никако да је била пуцњава у школи где је мој брат радио. Чула сам вести, звала ме је ћерка, сестра...Говорила сам да гледам ТВ и видим његов лик..." У другом делу потресне исповести сестре убијеног… »

Вести дана »