Повезане вести
Европа може да се посвети себи, свом даљем развоју тек када се заврши рат
Политика 26.09.2024
ЊУЈОРК – Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да, услед ратова, Европа највише пати, троши највише новца и има најмању стопу раста, а да би могла да се посвети себи тек када би се ратови завршили. Вучић је за… »
Смиљанић: Према Уставу Скупштина се састаје у два редовна заседања годишње
Политика 26.09.2024
Генерални секретар Скупштине Србије Срђан Смиљанић изјавио је данас да се, према Уставу Србије, Народна скупштина састаје у два редовна заседања годишње и да датум почетка тих заседања поставља границу у којој ванредно… »
Милица Ђурђевић Стаменковски: Не могу да ми опросте што нисам дозволила ДОС 2
Политика 26.09.2024
Министарка за демографију и бригу о породици Милица Ђурђевић-Стамековски изјавила је данас да опозиција не може да јој опрости што није дозволила да њена политичка странка пружи патриотски легитимитет стварању ДОС-а 2 и додала… »
Обраћање Вучића из Њујорка: Данас се састајем са Нетањахуом
Телеграф 26.09.2024
ВУЧИЋ ЊУЈОРК САСТАНЦИ. Председник Александар Вучић навео је да је у Њујорку разговарао са више од 25 шефова држава и премијера и са више од 20 министара спољних послова. - Разговарао сам са више од 25 шефова држава и… »
Вучић из Њујорка: На рачуну имамо тачно 6 милијарди евра
Телеграф 26.09.2024
Препоручујемо. Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да Србија у овом тренутку има тачно шест милијарди евра на рачуну што, како је навео, немају неке земље које су седам пута веће од наше земље. Вучић је говорећи… »
Вучић и Нетањаху о ситуацији на Косову и Метохији и у Израелу, претходно са Гутерешом
РТВ 26.09.2024
ЊУЈОРК - Председник Србије Александар Вучић саопштио је да је данас на састанку са израелским премијером Бењамином Нетањахуом, на маргинама заседања 79. Генералне скупштине УН, разговарао о ситуацији у АП Косову и Метохији и… »
Вучић из Њујорка: Наша позиција није лака, ко каже да ће тећи мед и млеко, тај није довољно озбиљан
Еуроневс 26.09.2024
Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да Србија у овом тренутку има тачно шест милијарди евра на рачуну што, како је навео, немају неке земље које су седам пута веће од наше земље. Вучић је говорећи из Њујорка… »
Вучић из Њујорка: Седео сам са важним лидерима; Оно што смо ми овде урадили ретко ко може
Б92 26.09.2024
Председник Србије Александар Вучић обраћа се јавности из Њујорка, где између осталог говори о заседању Генералне скупштине Уједињених нација, али и о свим актуелним темама. "Не могу да говорим о невероватним успесима, у… »
Вучић о миру у Украјини: Први пут јавно говорим - биће борба за свако село и сваки град
Курир 26.09.2024
Председник Србије Александар Вучић, говорећи о сукобу Русије и Украјине у обраћању из Њујорка, рекао је да сви говоре о миру, а сви у ствари говоре о "свом миру", то јест о победи над противником. "Довољно је било да чујете… »
Вучић се обратио из Њујорка: "Говорио сам као председник мале, поносите земље; Европи је потребан мир" ВИДЕО
Б92 26.09.2024
Председник Републике Србије Александар Вучић обратио се из Њујорка. "Разговарао сам са више од 25 шефова држава и премијера, са више од 20 министара спољних послова, присуствовао сам бројним састанцима где нису били ни једни ни… »
Вучић: Нисам сигуран да ћу моћи да присуствујем седници о литијуму због обавеза у иностранству
Радио 021 26.09.2024
Председник Србије Александар Вучић је рекао да због обавеза у иностранству није сигуран да ће моћи да присуствује седници Скупштине о забрани експлоатације литијума коју је тражила опозиција. Додао је да је "спреман да дође, кад… »
Ана Брнабић покушала да нас убеди да нема времена за седнице о литијуму и Косову: Стигао им је одговор опозиције
Нова 26.09.2024
: Власт не жели да се у Скупштини расправља о литијуму, нити о Косову, кристално је јасно након последњег спина председнице парламента Ане Брнабић. Она је, наиме, покушала да убеди јавност да 1. октобра почиње редовно… »
Вучић: У Њујорку сам разговарао са више од 25 шефова држава и премијера
Политика 26.09.2024
ЊУЈОРК – Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је током боравка у Њујорку до сада разговарао са више од 25 шефова држава и премијера, као и са више од 20 министара спољних послова. "Бројним састанцима сам… »
Вучић: Вечерас ме очекује важан догађај, прекоокеанска промоција ЕКСПО-а
Политика 26.09.2024
ЊУЈОРК – Председник Србије рекао је данас да га вечерас у Њујорку очекује још састанака са најзначајнијим светским лидерима, министрима спољних послова и амбасадорима, а најважнији догађај биће, како је рекао, прекоокеанска… »
Вучић данас са Нетањахуом
Политика 26.09.2024
Председни Србије Александар Вучић састаће се данас са данас са премијером Изрсела Бењамином Нетањахуом: „У Њујорку сам разгворао са више од 25 шефова држава и премијера, са више од 20 министара спољних послова, присуствовао… »
Власт одуговлачи седницу о буџету: „Чекају Вучића из Њујорка“
Време 26.09.2024
Председница Скупштине Ана Брнабић не познаје скупштине процедуре и не зна да седница о литијуму може да буде сазвана и у редовном заседању које почиње 1. октобра, каже за „Време” посланица Мариника Тепић. Власт намерно… »
Вучић: Западни свет жели мир на Блиском истоку, то је добра вест за Србију
Бета 26.09.2024
Западни свет жели мир на Блиском истоку готово по сваку цену, што је "добра вест" за Србију, изјавио је данас у Њујорку председник Александар Вучић. "Свет се полако заухактава, све иде ка 'савршеној олуји', али страсно се надам… »
Генерални секретар скупштине Србије: Посланица Тепић не познаје скупштинске процедуре и законе
Нови магазин 26.09.2024
Генерални секретар скупштине Србије Срђан Смиљанић је негирао наводе посланице Странке слободе и правде Маринике Тепић које је раније данас казала да не постоји препрека за одржавање скупштинске седнице о литијуму коју је… »
Срђан Смиљанић: Надам се да ће ово појашњење бити од користи пре свега народној посланици Мариники Тепић
Курир 26.09.2024
Срђан Смиљанић, генерални секретар Скупштине Србије, реаговао је на данашњу изјаву Маринике Тепић. Тепић је изјавила да "не постоји препрека да се одржи седница о литијуму у пуном капацитету", а сада јој је Смиљанић одговорио… »
Вучић: Нисам сигуран да ћу моћи да присуствујем седници о литијуму, спреман сам да дођем на седницу о КиМ
Н1 Инфо 26.09.2024
Председник Србије Александар Вучић је рекао да због обавеза у иностранству није сигуран да ће моћи да присуствује седници Скупштине Србије о забрани експлоатације литијума и бора коју је тражила опозиција, али да је "спреман да… »
"Све иде ка савршеној олуји": Вучић: У Њујорку сам разговарао са више од 25 шефова држава и премијера, видећу се данас са…
Блиц 26.09.2024
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је током боравка у Њујорку до сада разговарао са више од 25 шефова држава и премијера, као и са више од 20 министара спољних послова. - Бројним састанцима сам присуствовао… »
Вучић: Западни свет жели мир, то је добра вест
РТС 26.09.2024
Председник Александар Вучић рекао је да је у Њујорку разговарао са више од 25 шефова држава или премијера и 20 министара спољних послова. Најавио је да ће данас разговарати са Бењамином Нетањахуом. Надам се да ће Американци… »
Вучиц́ упозорава: Свет иде ка савршеној олуји
Спутник 26.09.2024
Председник Србије Александар Вучиц́ рекао је данас у Њујорку да мисли да свет иде ка савршеној олуји и да се све захуктава. "Надам се да ц́е Американци искористити свој утицај да зауставе сукоб на Блиском истоку и да ц́е САД и… »
Вучић из Њујорка о енергетици али и питању које се стално намеће - Зашто је против нерадне недеље
Блиц 26.09.2024
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је током боравка у Њујорку до сада разговарао са више од 25 шефова држава и премијера, као и са више од 20 министара спољних послова. - Бројним састанцима сам присуствовао… »
"Полако се захуктава и све иде ка савршеној олуји": Вучић из Њујорка о детаљима разговора са светским лидерима
Курир 26.09.2024
Председник Републике Србије Александар Вучић обратио се данас грађанима Србије из Њујорка и говорио је о заседању Генералне скупштине Уједињених нација, разговорима са светским званичницима, али и о другим актуелним темама… »
Ђурђевић Стаменковски: Опозиција не може да ми опрости што нисам дозволила ДОС 2
Б92 26.09.2024
Министарка за демографију и бригу о породици Милица Ђурђевић Стамековски изјавила је данас да опозиција не може да јој опрости што није дозволила да њена политичка странка пружи патриотски легитимитет стварању ДОС-а 2. Додала… »
Вучић није сигуран да ће бити на седници Скупштине Србије о литијуму
Нови магазин 26.09.2024
Председник Србије Александар Вучић је данас рекао да због обавеза у иностранству није сигуран да ће моћи да присуствује седници Скупштине Србије о забрани експлоатације литијума и бора коју је тражила опозиција, али да је… »
Нови магазин 26.09.2024
Западни свет жели мир на Блиском истоку готово по сваку цену, што је "добра вест" за Србију, изјавио је данас у Њујорку председник Александар Вучић. "Свет се полако заухактава, све иде ка 'савршеној олуји', али страсно се надам… »
Ђурђевић-Стаменковски: Опозиција не може да ми опрости што нисам дозволила ДОС 2
РТВ 26.09.2024
БЕОГРАД - Министарка за демографију и бригу о породици Милица Ђурђевић-Стамековски изјавила је данас да опозиција не може да јој опрости што није дозволила да њена политичка странка пружи патриотски легитимитет стварању ДОС-а 2… »
Вучић: У Њујорку сам разговарао са више од 25 шефова држава и премијера
НИН 26.09.2024
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је током боравка у Њујорку до сада разговарао са више од 25 шефова држава и премијера, као и са више од 20 министара спољних послова. "Бројним састанцима сам присуствовао… »
Вучић: У Њујорку сам разговарао са више од 25 шефова држава и премијера, данас сусрет са Нетањахуом
Еуроневс 26.09.2024
Председник Србије Александар Вучић је рекао да је у Њујорку разговарао са више од 25 шефова држава и премијера, са више од 20 министара спољних послова. "Бројним састанцима сам присуствовао где нису били ни једни ни други или… »
Србија као глас разума на ГС УН
Политика 26.09.2024
Порука председника Вучића је конкретна и конзистентна – Србија се залаже за мир и стабилност, поштује територијални интегритет свих земаља, а заузврат тражи само исти такав третман. Србија неће пристати на једнострана решења… »
Брнабић опозицији: Поднели сте 146 амандмана и одуговлачите седницу, како мислите да стигнемо да причамо о литијуму
Политика 26.09.2024
Председница Народне скупштине Ана Брнабић замолила је опозицију на отварању данашње расправе о ребелансу буџета у парламенту да каже шта и како хоће да ради у Народној скупштини, с обзиром на то да намерно одуговлачи седницу… »
Вучић има "добру вест": Западни свет жели мир
Правда 26.09.2024
Предфседник Александар Вучић рекао је да је у Њујорку разговарао са више од 25 шефова држава или премијера и 20 министара спољних послова. Најавио је да ће данас разговарати са Бењамином Нетањахуом. Надам се да ће Американци… »
Данас 26.09.2024
Западни свет жели мир на Блиском истоку готово по сваку цену, што је „добра вест“ за Србију, изјавио је данас у Њујорку председник Александар Вучић. „Свет се полако заухактава, све иде ка ‘савршеној олуји’, али страсно се надам… »
"Видећу се данас са нетанијахуом" Вучић из Њујорка: Разговарао сам са више од 25 шефова држава и премијера
Курир 26.09.2024
Председник Александар Вучић изјавио је данас да је током боравка у Њујорку до сада разговарао са више од 25 шефова држава и премијера, као и са више од 20 министара спољних послова. - Бројним састанцима сам присуствовао где… »
Вучић из Њујорка: "Сад имате велику борбу САД и Кине и то је кључна битка"
Б92 26.09.2024
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је током боравка у Њујорку до сада разговарао са више од 25 шефова држава и премијера, као и са више од 20 министара спољних послова. "Бројним састанцима сам присуствовао… »
Амазон проширује пословање у Србији? Вучић се огласио из Њујорка
Телеграф 26.09.2024
Председник је разговарао и са Илоном Маском. Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је током боравка у Њујорку до сада разговарао са више од 25 шефова држава и премијера, као и са више од 20 министара спољних… »
Мариника Тепић: Председница Скупштине не зна разлику између сазива и заседања
Н1 Инфо 26.09.2024
Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић изјавила је да председница Скупштине Ана Брнабић не разуме разлику између заседања и сазива, а да "апсолутно не постоји препрека" да се одржи седница о литијуму у пуном… »
Тепић (ССП): Не постоје препреке за одржавање скупштинске седнице о литијуму
Бета 26.09.2024
Потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић рекла је данас да не постоји препрека за одржавање скупштинске седнице о литијуму коју је тражила опозиција, те оценила да председница Скупштине Србије Ана Брнабић не… »
Тепић: Не постоје препреке за оџавање скупштинске седнице о литијуму
НИН 26.09.2024
Потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић рекла је да не постоји препрека за одржавање скупштинске седнице о литијуму коју је тражила опозиција, те оценила да председница Скупштине Србије Ана Брнабић не схвата… »
Тепић: Не постоји препрека да се одржи седница о литијуму
Данас 26.09.2024
Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић изјавила је да председница Скупштине Ана Брнабић не разуме разлику између заседања и сазива, а да „апсолутно не постоји препрека“ да се одржи седница о литијуму у пуном… »
Наставак седнице Скупштине Србије: Међусобно оптуживање народних посланика, најмање дискусије о амандманима
НИН 26.09.2024
Скупштина Србије расправља данас о амандманима на предлог закона о ребалансу буџета и другим законима на дневном реду, али је преподневна дискусија протекла углавном у међусобном оптуживању посланика парламентарне већине и… »
Србија као глас разума у уједињеним нацијама Не пристајемо на једнострана решења која би угрозила наше виталне интересе, али…
Курир 26.09.2024
Говори председника Србије Александра Вучића на Генералној скупштини Уједињених нација увек изазову велику пажњу јавности, па тако и овај на почетку 79. редовног заседања Генералне скупштине. Кључни аспект Вучићевог говора био… »
Полемика у Скупштини када ће бити седница о литијуму и да ли председник треба да присуствује
Еуроневс 26.09.2024
Посланици владајуће коалиције и опозиције поново су данас дискутовали о томе да ли ће и када бити одржана седница посвећена литијуму, а опозициони посланици су изнели и различите ставове да ли председник Александар Вучић треба да… »
Слободу не дамо
Вести онлине 26.09.2024
Пандорина кутија није отворена нападом на Украјину, већ много раније, изјавио је председник Србије Александар Вучић у говору учесницима 79. заседања Генералне скупштине Уједињених нација и запитао зашто велики лидери када… »
Опозиција одбацила оптужбе Брнабић: Плаше се расправе о литијуму
Н1 Инфо 26.09.2024
Народни посланик Срђан Миливојевић, из Демократске странке, одбацио је данас оптужне председнице Скупштине Србије Ане Брнабић да опозиција опструише рад парламента, јер је захтев за седницу о литијума предат још 10. септембра… »
Брнабић: Србија никада неће одустати од КиМ
Вести онлине 26.09.2024
Председница парламента Ана Брнабић изјавила је данас да Србија никада неће одустати од тога да је АП Косово и Метохија њен саставни део у међународно признатим границама које су неповредиве у складу са међународним правом и… »
Говор у право време и на правом месту! Аналитичари: Вучић позвао слободарски свет да се супротстави моћницима који газе УН
Курир 26.09.2024
Председник Србије Александар Вучић пред Генералном скупштином УН подсетио је на праве корене великих трагедија којима тренутно сведочимо и упозорио да су последице кршења међународног права разорне по начела Повеље светске… »
Опозиција тражилиа седницу о литијуму у ванредном заседању, а поднела 146 амандмана
Еуроневс 26.09.2024
Председница Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је опозиција тражила седница о литијуму у ванредном заседању парламента које се, иначе, завршава 30. септембра, а при том поднела 146 амандмана на предложене законе о… »
Олујић: Србија принципијелно и по својим ставовима једна од најдоследнијих чланица УН
РТВ 26.09.2024
БЕОГРАД - Михајло Олујић из Центра за друштвену стабилност изјавио је данас, поводом говора председника Србије Александра Вучића у Генералној скупштини УН, да је Србија принципијелно и по својим ставовима у УН једна од… »
Ана Брнабић: Србија никада неће одустати од Косова и Метохије
РТВ 26.09.2024
БЕОГРАД - Председница парламента Ана Брнабић изјавила је данас да Србија никада неће одустати од тога да је АП Косово и Метохија њен саставни део у међународно признатим границама, које су неповредиве и у складу са међународним… »
"Е држ ме да га не стигнемо": Брнабић: Опозиција развлачи, ко зна да ли ћемо стићи да одржимо седнице о литијуму и Косову
Блиц 26.09.2024
Ана Брнабић, председница Народне скупштине, изјавила је данас да је "врла, аматерска" опозиција предложила да се одрже ванредне седнице о литијуму и о Косову, иако се ванредна седница која је у току, завршава у понедељак у поноћ… »
Брнабић: „Аматерска“ опозиција, да ли заиста жели да расправља о литијуму и Косову
Недељник 26.09.2024
(Бета) – Председница Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је да је „врла, аматеска“ опозиција предложила да се одрже ванредне седнице о литијуму и о Косову, иако ванредна седница која је у току, завршава у понедељак у поноћ, па… »
Брнабић одговорила Јовановићу Ћути на питање кад ће седница о литијуму
Данас 26.09.2024
Седница Скупштине о буџету је настављена питањем Александра Јовановића Ћуте (Еколошки устанак) упућеног Ани Брнабић, председници Народне скупштине, да ли ће се одржати седнице о литијуму и Косову и Метохији и зашто… »
Брнабић: Србија никада неће одустати од Косова и Метохије
Еуроневс 26.09.2024
Председница парламента Ана Брнабић изјавила је данас да Србија никада неће одустати од тога да је АП Косово и Метохија њен саставни део у међународно признатим границама које су неповредиве у складу са међународним правом и… »
Брнабић: "Аматерска" опозиција, да ли заиста жели да расправља о литијуму и Косову
НИН 26.09.2024
Председница Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је да је "врла, аматеска" опозиција предложила да се одрже ванредне седнице о литијуму и о Косову, иако ванредна седница која је у току, завршава у понедељак у поноћ, па је… »
Брнабић опозицији: Поднели сте 146 амандмана и одуговлачите, како мислите да стигнемо да причамо о литијуму
Б92 26.09.2024
Председница Народне скупштине Ана Брнабић замолила је опозицију на отварању данашње расправе о ребелансу буџета у парламенту да каже шта и како хоће да ради у Народној скупштини, с обзиром на то да намерно одуговлачи седницу… »
Србија никада неће одустати од Ким! Брнабић: Опозиција развлачи, ко зна да ли ћемо стићи да одржимо седнице о литијуму и Косову…
Курир 26.09.2024
Брнабић: Ко зна да ли ћемо одржати седницу о Косову и литијуму
Нова 26.09.2024
: Председница Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је "врла, аматерска" опозиција предложила да се одрже ванредне седнице о литијуму и о Косову, иако се ванредна седница која је у току, завршава у понедељак у поноћ… »
Брнабић: Опозиција развлачи, ко зна да ли ћемо стићи да одржимо седнице о литијуму и Косову
Н1 Инфо 26.09.2024
Председница Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је "врла, аматерска" опозиција предложила да се одрже ванредне седнице о литијуму и о Косову, иако се ванредна седница која је у току, завршава у понедељак у поноћ… »
Брнабић: Опозиција има политику 'држи ме да га не стигнемо'
Бета 26.09.2024
Председница Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је "врла, аматерска" опозиција предложила да се одрже ванредне седнице о литијуму и о Косову, иако ванредна седница која је у току, завршава у понедељак у поноћ, па… »
Брнабић: Да ли „аматерска опозиција“ заиста жели да расправља о литијуму и Косову
Данас 26.09.2024
Председница Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је „врла, аматерска“ опозиција предложила да се одрже ванредне седнице о литијуму и о Косову, иако ванредна седница која је у току, завршава у понедељак у поноћ, па… »
Брнабић: 'Аматерска' опозиција, да ли заиста жели да расправља о литијуму и Косову
Нови магазин 26.09.2024
Председница Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је "врла, аматеска" опозиција предложила да се одрже ванредне седнице о литијуму и о Косову, иако ванредна седница која је у току, завршава у понедељак у поноћ, па је… »
Брнабић: Опозиција има политику ‘држи ме да га не стигнемо’
Радио сто плус 26.09.2024
“Од 1. октобра, по закону, Скупштина улази у редовно заседање. Тако да они одуговлаче за ребалансом буџета и законом о финансијској подршци породицама са децом. Ко зна да ли ћемо ми стићи (да одржимо те две седнице)”, рекла је… »
Посланици завршили рад, наставак седнице Скупштине сутра у 10 часова
Данас 25.09.2024
Посланици Скупштине Србије завршили су рад за данас окончањем начелне расправе о ребалансу буџета, закону о подршци породицама са децом и још пет тачака дневног реда. Скупштина рад наставља сутра у 10.00 када ће на дневном… »
Вести дана »
САД продужиле важење лиценце компанији Лукоил Интернатионал ГмБХ до 13. децембра
Данас пре 5 сатијош 3 повезане
Језив злочин! У пуцњави у Бабушници страдали отац и син, повређени други син и мајка: Огласио се МУП
Блиц пре 1 сатјош 12 повезаних
Пао авион код аеродрома Биково, једна особа погинула, једна тешко повређена
Данас пре 4 сатијош 1 повезана
Студенти Медицинског у блокади јавно апеловали на Дијану Хрку да прекине штрајк глађу
Блиц пре 5 сатијош 1 повезана