Povezane vesti
Pomaže Trump, Trump ti pomogao!
Al Jazeera pre 18 dana
Dobar dio srpske javnosti očekuje da sutra Trump vrati Kosovo Srbiji, osamostali Republiku Srpsku, a Putinu preda Ukrajinu na tacni. Opšte je poznata činjenica da skromnost nije vrlina Aleksandra Vučića. Tako je vaskolikoj javnosti saopštio da je… »
U kakvoj smo se Americi probudili: Priče ljudi iz Srbije
BBC News pre 18 dana
Na američkim predsedničkim izborima glasao je i veliki broj Srba ili ljudi srpskog porekla - i deluje da se na njima oslikavaju sve podele američkog društva. Iza Danijele Košutić Braun je besana noć. „Sve je bilo super emotivno za mene i moju… »
U kakvoj smo se Americi probudili: Priče ljudi iz Srbije
Danas pre 18 dana
Iza Danijele Košutić Braun je besana noć. „Sve je bilo super emotivno za mene i moju familiju“, kaže Pančevka koja više od 20 godina živi u Americi, trenutno u saveznoj državi Konektikat. „Celu noć smo pratili rezultate izbora i – desilo… »
U kakvoj smo se Americi probudili
Danas pre 18 dana
Iza Danijele Košutić Braun je besana noć. „Sve je bilo super emotivno za mene i moju familiju“, kaže Pančevka koja više od 20 godina živi u Americi, trenutno u saveznoj državi Konektikat. „Celu noć smo pratili rezultate izbora i – desilo… »
Blic pre 18 dana
(Foto): "je*ote, šta su to uradili (opet)?" Ove naslovnice novina i magazina najbolje opisuju reakciju sveta na Trampovu…
Blic pre 18 dana
Posle jučerašnje pobede Donalda Trampa na američkim predsedničkim izborima, bilo je jasno da će njegovo lice jutros osvanuti na naslovnicama štampanih izdanja svih svetskih novina i magazina. Portret novoizabranog predsednika sa kojeg prstom upire u… »
Radio 021 pre 18 dana
Na američkim predsedničkim izborima glasao je i veliki broj Srba ili ljudi srpskog porekla - i deluje da se na njima oslikavaju sve podele američkog društva. Reuters Iza Danijele Košutić Braun je besana noć. „Sve je bilo super emotivno za mene i… »
Istorijski povratak Trampa
Politika pre 18 dana
Novi šef države zahvalio je narodu na podršci najavljujući „zlatno doba za SAD” i zaustavljanje ratova. Dogodio se najveći politički povratak u istoriji Sjedinjenih Američkih Država. Donald Tramp se vraća u Belu kuću. Ubedljivo je porazio… »
Dodik sa MAGA kačketom: Donalde, pogledaj me jednom bar
Vreme pre 18 dana
Čim je Donald Tramp proglasio pobedu na američkim izborima, Milorad Dodik je stavio MAGA (Make America Great Again) kačket i uz pesmu i harmoniku proslavio povratak republikanca u Belu kuću. „Srpkinja je mene majka rodila“, orilo se u sredu iz… »
Pet razloga zašto je Kamala Haris izgubila od Donalda Trampa
BBC News pre 18 dana
Haris je postala druga kandidatkinja Demokratske stranke za predsednicu koja je izgubila od Donalda Trampa, posle poraza Hilari Klinton iz 2016. godine. Donald Tramp je pobedio na američkim predsedničkim izborima i osigurao istorijski povratak u Belu… »
Pet razloga zašto je Kamala Haris izgubila od Donalda Trampa
Radio 021 pre 18 dana
Haris je postala druga kandidatkinja Demokratske stranke za predsednicu koja je izgubila od Donalda Trampa, posle poraza Hilari Klinton iz 2016. godine. Getty Images Kamala Haris je postala druga kandidatkinja Demokratske stranke za predsednicu koja je… »
AP: Tramp osvojio 295 elektorskih glasova, Haris 226
RTV pre 18 dana
VAŠINGTON - Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp osvojio je na predsedničkim izborima 295 elektorskih glasova i pobedio kandidatkinju demokratske stranke Kamale Haris, koja je osvojila 226 elektora, poslednje su projekcije agencije… »
Trump novi predsednik SAD - pet stvari koje treba da znate danas
Bloomberg Adria pre 18 dana
Donald Trump postao je predsednik SAD po drugi put. Željno iščekivani američki predsednički izbori doneli su pobedu republikanskog kandidata koji se posle četiri godine vladavine demokrata vraća na čelo Amerike. Trump je i pre zvanične objave u… »
Kineski predsednik Si Đinping čestitao Trampu pobedu na predsedničkim izborima
Blic pre 19 dana
Kineski predsednik Si Đinping čestitao je danas Donaldu Trampu pobedu na predsedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama. Si Đinping je Trampu čestitao pobedu u telefonskom pozivu, preneo je Si-En-En pozivajući se na neimenovane izvore. U… »
AP: Tramp pobedio i u Mičigenu, došao do 292 elektorska glasa
Danas pre 19 dana
Novoizabrani predsednik SAD, republikanac Donald Tramp pobedio je kandidatkinju demokrata Kamalu Haris i u Mičigenu, još jednoj od sedam ključnih saveznih država, objavila je agencija Asošiejted pres. Osvajanjem Mičigena na jučerašnjim… »
„Sličan se sličnom raduje“: Sagovornici Danasa o Vučićevim i Vučevićevim čestitkama Trampu
Danas pre 19 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je 6. novembra, među prvima u Evropi, pobedu kandidatu za predsednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trampu, a nekoliko minuta nakon njega čestitke je poslao i premijer Srbije Miloš… »
„Trampov put do pobede bio trnovit“: Sagovornici Danasa o rezultatima predsedničkih izbora u SAD
Danas pre 19 dana
Pobeda republikanskog kandidata Donalda Trampa na predsedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) nije začuđujuća, kažu sagovornici Danasa. Tramp je proglasio pobedu u odnosu na demokratsku kandidatkinju Kamalu Haris. Prema izveštaju… »
Zašto su Amerikanci dali Trampu drugu šansu
Danas pre 19 dana
Ovo je svakako najdramatičniji povratak u američkoj političkoj istoriji. Četiri godine nakon što je napustio Belu kuću, Donald Tramp je spreman da se u nju vrati, pošto su milioni Amerikanaca glasali da mu se pruži druga šansa. Predizborna… »
Vesti dana »
Bivši hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš pušten iz zatvora: „Ovo je šok za mene“
Danas pre 10 satijoš 1 povezana