Povezane vesti

Protestna šetnja glumaca, režisera i muzičara u znak podrške studentima

Protestna šetnja glumaca, režisera i muzičara u znak podrške studentima

Al Jazeera pre 30 dana
Glumački ansambli u Beogradu danas organizuju protestnu šetnju simbolično nazvanu “Putujuće pozorište.” Glumci, kao i muzičari, režiseri i drugi radnici u kulturi pješače danas pored gotovo svih beogradskih pozorišta, odnosno onih čije su… »
'Uz vas smo': Kako su se ujedinili nastavnici, učenici i roditelji u Srbiji

'Uz vas smo': Kako su se ujedinili nastavnici, učenici i roditelji u Srbiji

BBC News pre 30 dana
Pojedine škole rade normalno, u drugima su časovi skraćeni, neke ne rade uopšte, dok ima i onih u kojima nastavu drži tek nekoliko profesora ili učitelja. Dok u jednoj školi ima časove 45 minuta, ista nastavnica u drugoj ne drži nastavu… »
‘Uz vas smo’: Kako su se ujedinili nastavnici, učenici i roditelji u Srbiji

‘Uz vas smo’: Kako su se ujedinili nastavnici, učenici i roditelji u Srbiji

Danas pre 30 dana
Dok u jednoj školi ima časove 45 minuta, ista nastavnica u drugoj ne drži nastavu. „Lično sam za obustavu nastave, ali sam prihvatila različite načine funkcionisanja dve škole u kojima radim“, kaže Nataša Raspopović, profesorka srpskog… »
Sociolog Đokica Jovanović za Marker: Kultura podržava društvo, ali i društvo mora da podrži kulturu (VIDEO)

Sociolog Đokica Jovanović za Marker: Kultura podržava društvo, ali i društvo mora da podrži kulturu (VIDEO)

Insajder pre 30 dana
Dramski ansambli beogradskih pozorišta, kao i oni iz Novog Sada, Sombora i Zrenjanina, započeli su u ponedeljak, 10. februara, sedmodnevni štrajk, a najavljuju i protestnu šetnju "Putujuće pozorište“. Ovo je i mesec u kojem kulturni radnici, kroz… »
Blokada škola u Srbiji: Kako su se ujedinili nastavnici, učenici i roditelji

Danas pre 30 dana
Dok u jednoj školi drži časove 45 minuta, u drugoj se nastava ne odvija. „Lično sam za obustavu nastave, ali sam prihvatila različite načine funkcionisanja dve škole u kojima radim“, kaže Nataša Raspopović, profesorka srpskog jezika u… »

Južne vesti pre 30 dana
Fonet Grupa srednjoškolaca na protestu u Beogradu Dok u jednoj školi drži časove 45 minuta, u drugoj se nastava ne odvija. „Lično sam za obustavu nastave, ali sam prihvatila različite načine funkcionisanja dve škole u kojima radim“, kaže… »

NIN pre 30 dana
Dok u jednoj školi drži časove 45 minuta, u drugoj se nastava ne odvija. "Lično sam za obustavu nastave, ali sam prihvatila različite načine funkcionisanja dve škole u kojima radim", kaže Nataša Raspopović, profesorka srpskog jezika u Gimnaziji… »

Radio 021 pre 30 dana
Pojedine škole rade normalno, u drugima su časovi skraćeni, neke ne rade uopšte, dok ima i onih u kojima nastavu drži tek nekoliko profesora ili učitelja. Fonet Grupa srednjoškolaca na protestu u Beogradu Dok u jednoj školi drži časove 45… »
Škole u Srbiji: Pozivi na širenje štrajka, ali i najava smanjenja plata

BBC News pre 30 dana
Dok predstavnici vlasti najavljuju smanjenje zarada za prosvetare koji ne rade, pojedine prosvetne organizacije pozivaju kolege da se proširi štrajk. Početak drugog polugodišta obeležava konfuzija oko održavanja nastave u mnogim školama u Srbiji i… »

Danas pre 30 dana
Početak drugog polugodišta obeležava konfuzija oko održavanja nastave u mnogim školama u Srbiji i novi problem u odnosima Ministarstva prosvete i pojedinih sindikata. U međuvremenu, vlasti su najavile da će prosvetnim radnicima koji su obustavili… »

Južne vesti pre 30 dana
REUTERS/Stoyan Nenov Grupa srednjoškolaca u protestnoj šetnji ulicama Beograda Početak drugog polugodišta obeležava konfuzija oko održavanja nastave u mnogim školama u Srbiji i novi problem u odnosima Ministarstva prosvete i pojedinih sindikata. U… »

Vesti dana »