Повезане вести

Протести широм Немачке: Грађани масовно устали против екстремне деснице дан пред изборе (видео, фото)

Протести широм Немачке: Грађани масовно устали против екстремне деснице дан пред изборе (видео, фото)

Курир 22.02.2025
Дан пре одржавања немачких савезних избора, у неколико немачких градова одржани су протести против јачања десничарских екстремистичких и расистичких тенденција у политици. Према подацима полиције, око 10.000 људи окупило се у… »
Предизборно стање у Немачкој: Ко је где и шта ко хоће?

Предизборно стање у Немачкој: Ко је где и шта ко хоће?

Правда 22.02.2025
Тек четврти пут у новијој историји после Другог светског рата у Немачкој се одржавају ванредни парламентарни избори. Политички систем, који је био синоним за стабилност и где се на власти већ деценијама смењују две велике и две… »
Хаос у Немачкој: Сукоби са полицијом у више градова - левичари нападају десничаре! (фото / видео)

Хаос у Немачкој: Сукоби са полицијом у више градова - левичари нападају десничаре! (фото / видео)

Правда 22.02.2025
У неколико немачких градова одржани су протести против јачања десничарских екстремистичких и расистичких тенденција у политици, дан уочи одржавања савезних избора. У Берлину је више од хиљаду левичара блокирало марш око 200… »
Гашење семафора у Немачкој – грађани од новог канцелара очекују чуда, шта је највећи изазов

Гашење семафора у Немачкој – грађани од новог канцелара очекују чуда, шта је највећи изазов

РТС 22.02.2025
У више немачких градова одржани су протести против јачања десничарских екстремиста и расистичких тенденција у политици. Било је и сукоба демонстранта и полиције. Немци у недељу излазе на ванредне парламентарне изборе после… »
Левичари напали полицију у Берлину: Избио хаос на маршу десничара, полицајци користили сузавац

Левичари напали полицију у Берлину: Избио хаос на маршу десничара, полицајци користили сузавац

Еуроневс 22.02.2025
Полиција у Берлину употребила је данас сузавац против левичарских демонстраната, који су дан уочи избора за Бундестаг блокирали марш око 200 десничарских екстремиста у том граду, пренео је лист "Тагесспигел". Тањуг/АП/Ебрахим… »
Немци у недељу излазе на биралишта

Немци у недељу излазе на биралишта

Радио 021 22.02.2025
Немци излазе на биралишта у недељу, 23. фебруара, а истраживања јавног мњења показују јасно вођство конзервативног блока на челу са Фридрихом Мерцом. Агенција дпа оцењује да, као што је уобичајено у немачкој политици… »
Немци сутра иду на биралишта: Ово су прогнозе ко би могао да преузме кормило земље

Немци сутра иду на биралишта: Ово су прогнозе ко би могао да преузме кормило земље

Блиц 22.02.2025
У Немачкој се у недељу, 23. фебруара одржавају ванредни парламентарни изборе, организовани након распада тројне коалиције канцелара Олафа Шолца, а према испитивањима јавног мњења конзервативци имају највећу подршку. Ово је… »
Немачка уочи избора - без јасног фаворита који би сам формирао владу

Нови магазин 22.02.2025
Немци сутра бирају 630 посланика за нови сазив Бундестага, а последња предизборна истраживања показују да највећу подршку и даље уживају до сада опозициони демохришћани и крајње десна, такође опозициона Алтернатива за Немачку… »
У Немачкој се сутра одржавају ванредни избори, ево по чему су посебни

У Немачкој се сутра одржавају ванредни избори, ево по чему су посебни

Телеграф 22.02.2025
Вести са насловне. У Немачкој се у недељу, 23. фебруара одржавају ванредни парламентарни изборе, организовани након распада тројне коалиције канцелара Олафа Шолца, а према испитивањима јавног мњења конзервативци имају највећу… »

Бета 22.02.2025
Немци сутра бирају 630 посланика за нови сазив Бундестага, а последња предизборна истраживања показују да највећу подршку и даље уживају до сада опозициони демохришћани и крајње десна, такође опозициона Алтернатива за Немачку… »
Немачка уочи избора – без јасног фаворита који би сам формирао владу

Нова 22.02.2025

Данас 22.02.2025
Немачка на раскрсници: Нема фаворита који би сам формирао владу

Немачка на раскрсници: Нема фаворита који би сам формирао владу

Инсајдер 22.02.2025
Немци сутра бирају 630 посланика за нови сазив Бундестага, а последња предизборна истраживања показују да највећу подршку и даље уживају опозициони демохришћани, крајње десна и опозициона Алтернатива за Немачку (АфД), али да… »
Сутра се одржавају ванредни парламентарни избори у Немачкој: Ко све учествује и ко су фаворити?

Сутра се одржавају ванредни парламентарни избори у Немачкој: Ко све учествује и ко су фаворити?

Еуроневс 22.02.2025
У Немачкој се у недељу, 23. фебруара одржавају ванредни парламентарни избори, организовани након распада тројне коалиције канцелара Олафа Шолца, а према испитивањима јавног мњења конзервативци имају највећу подршку. Ово је… »
Немања Рујевић о изборима у Немачкој: Десничарски АфД је превише екстреман чак и за Марин Ле Пен и Ђорђу Мелони (ВИДЕО)

Немања Рујевић о изборима у Немачкој: Десничарски АфД је превише екстреман чак и за Марин Ле Пен и Ђорђу Мелони (ВИДЕО)

Инсајдер 22.02.2025
Уочи парламентарних избора у Немачкој, у недељу, истраживања показују да води конзервативни блок који предводи Фридрих Мерц. Другопласирана ће највероватније бити крајње десничарска странка, Алтернатива за Немачку. Такозвана… »

Вести дана »