Povezane vesti

Nije hteo živ u ruke neprijatelja! Heroj Života Đurić je prvi poginuli pilot tokom bombardovanja: "Mene je vojska školovala da…

Nije hteo živ u ruke neprijatelja! Heroj Života Đurić je prvi poginuli pilot tokom bombardovanja: "Mene je vojska školovala da…

Kurir 25.03.2025
Ko god je barem jednom prošao putem koji spaja administrativni deo baze sa hangarima i stajankom vojnog dela aerodroma Morava - u vojski poznat i dalje kao Lađevci - nije mogao da ne primeti svojevrsan mini-muzej aviona koji su nekada leteli u sastavu… »
"Vojska me je školovala da ubijem i da budem ubijen": Života je prvi pilot koji je poginuo tokom NATO bombardovanja

"Vojska me je školovala da ubijem i da budem ubijen": Života je prvi pilot koji je poginuo tokom NATO bombardovanja

Mondo 25.03.2025
Života Đurić je bio pilot i komandant 241. lovačko-bombarderske eskadrile RV VJ koji je 25. marta 1999. poginuo tokom NATO agresije na SRJ na borbenom zadatku. Ko god je barem jednom prošao putem koji spaja administrativni deo baze sa hangarima i… »
Od herojske pogibije pilota Živote Đurića 26 godina: „Dan sećanja“ organizovan u njegovom rodnom Davidovcu (foto)

Od herojske pogibije pilota Živote Đurića 26 godina: „Dan sećanja“ organizovan u njegovom rodnom Davidovcu (foto)

Večernje novosti 25.03.2025
KAO i svake godine 25. marta, na godišnjicu pogibije vojnog pilota - komandanta 241. lovačko-bombarderske eskadrile Ratnog vazduhoplovstva Vojske Jugoslavije u sastavu 98. lovačko-bombarderskog puka , potpukovnika Živote Đurića, u njegovom rodnom selu… »

Vesti dana »