Povezane vesti

Da li propisi u Srbiji posmatraju mrtvorođenčad kao ‘medicinski otpad’

Da li propisi u Srbiji posmatraju mrtvorođenčad kao ‘medicinski otpad’

Danas 12.05.2025
Zoja, što na starogrčkom znači život, sahranjena je 1. oktobra 2022. godine na parceli 11A, grobno mesto 96, na Orlovači u Beogradu. U trenutku spontanog pobačaja, u 18. nedelji trudnoće, bila je dugačka 19 centimetara, a teška 190 grama, navodi se u… »
'Maštala sam da ljuljam Zoju': Mrtvorođenčad i propisi u Srbiji

Radio 021 12.05.2025
Žene u Srbiji koje dožive spontani pobačaj ili dobiju mrtvorođenče nemaju priliku da odluče kako će se dalje postupati sa ostacima. Olivera Čitaković „Zoja”, crtež umetnice Olivere Čitaković Zoja, što na starogrčkom znači život, sahranjena je 1. oktobra… »
‘Maštala sam da ljuljam Zoju’: Mrtvorođenčad i propisi u Srbiji

Južne vesti 12.05.2025
Olivera Čitaković „Zoja”, crtež umetnice Olivere Čitaković Zoja, što na starogrčkom znači život, sahranjena je 1. oktobra 2022. godine na parceli 11A, grobno mesto 96, na Orlovači u Beogradu. U trenutku spontanog pobačaja, u 18. nedelji trudnoće, bila je… »

NIN 12.05.2025
Zoja, što na starogrčkom znači život, sahranjena je 1. oktobra 2022. godine na parceli 11A, grobno mesto 96, na Orlovači u Beogradu. U trenutku spontanog pobačaja, u 18. nedelji trudnoće, bila je dugačka 19 centimetara, a teška 190 grama, navodi se u… »

Danas 12.05.2025

Vesti dana »