Повезане вести
Прва сигурна ЛГБТ кућа у Босни и Херцеговини: Када нада замени страх
BBC News 14.06.2025
У БиХ је тешко бити лезбејка када против себе, осим већег дела друштва, имаш мајку, чија су конзервативност и свакодневно насиље део породичног наслеђа, каже Лејла*. Ово је њена прича. „Живјела сам у страху одувијек, одмалена.”… »
Лејла у ЛГБТQ+ сигурној кући: Спас од породичног насиља и пут ка слободи у БиХ
Сербиан Невс Медиа 14.06.2025
Лејла*, 26-годишњакиња која је пре десет година дошла у Босну и Херцеговину из блискоисточне државе, пронашла је уточиште од породичног насиља у првој специјализованој сигурној кући за ЛГБТИQ+ особе у БиХ. Њена прича огледа… »
Прва сигурна ЛГБТ кућа у Босни и Херцеговини: Када страх замени нада
НИН 14.06.2025
"Живјела сам у страху одувијек, одмалена.” Тим речима почиње причу Лејла*, која већ неколико месеци живи у ЛГБТQ+ сигурној кући. Када се пре десет година из једне блискоисточне државе преселила у Босну и Херцеговини, ова… »
Јужне вести 14.06.2025
ББЦ/Слађан Томић Лејла* је склониште од породичног насиља нашла у сигурној кући за ЛГБТИQ+ људе „Живјела сам у страху одувијек, одмалена.” Тим речима почиње причу Лејла*, која већ неколико месеци живи у ЛГБТQ+ сигурној кући… »
Данас 14.06.2025
„Живјела сам у страху одувијек, одмалена.” Тим речима почиње причу Лејла*, која већ неколико месеци живи у ЛГБТQ+ сигурној кући. Када се пре десет година из једне блискоисточне државе преселила у Босну и Херцеговини, ова… »
Радио 021 14.06.2025
У БиХ је тешко бити лезбејка када против себе, осим већег дела друштва, имаш мајку, чија су конзервативност и свакодневно насиље део породичног наслеђа, каже Лејла*. Ово је њена прича. ББЦ/Слађан Томић Лејла* је склониште од… »
Вести дана »
Студенти и опозиција: С обзиром на изборне услове, задовољни резултатима
Данас пре 1 сатјош 3 повезане
"Хвала вам на огромној подршци" Вучић се огласио са рођендана сина Данила: "Колико сутра, крећемо да испуњавамо обећања"
Блиц пре 13 минутајош 4 повезане
Студенти и грађани испред РТС-а незадовољни извештавањем о локалним изборима, саобраћај обустављен (ФОТО; ВИДЕО)
Данас пре 18 минутајош 1 повезана
Умро познати певач Јутрос пронађен мртав у хотелској соби: Мирко Перковић имао наступ вече пре смрти
Блиц пре 43 минутајош 1 повезана