Povezane vesti

Prva sigurna LGBT kuća u Bosni i Hercegovini: Kada nada zameni strah

Prva sigurna LGBT kuća u Bosni i Hercegovini: Kada nada zameni strah

BBC News pre 19 sati
U BiH je teško biti lezbejka kada protiv sebe, osim većeg dela društva, imaš majku, čija su konzervativnost i svakodnevno nasilje deo porodičnog nasleđa, kaže Lejla*. Ovo je njena priča. „Živjela sam u strahu oduvijek, odmalena.” Tim rečima počinje priču… »
Lejla u LGBTQ+ sigurnoj kući: Spas od porodičnog nasilja i put ka slobodi u BiH

Lejla u LGBTQ+ sigurnoj kući: Spas od porodičnog nasilja i put ka slobodi u BiH

Serbian News Media pre 23 sata
Lejla*, 26-godišnjakinja koja je pre deset godina došla u Bosnu i Hercegovinu iz bliskoistočne države, pronašla je utočište od porodičnog nasilja u prvoj specijalizovanoj sigurnoj kući za LGBTIQ+ osobe u BiH. Njena priča ogleda se u alarmantnim podacima… »
Prva sigurna LGBT kuća u Bosni i Hercegovini: Kada strah zameni nada

Južne vesti pre 1 dan
BBC/Slađan Tomić Lejla* je sklonište od porodičnog nasilja našla u sigurnoj kući za LGBTIQ+ ljude „Živjela sam u strahu oduvijek, odmalena.” Tim rečima počinje priču Lejla*, koja već nekoliko meseci živi u LGBTQ+ sigurnoj kući. Kada se pre deset godina… »

Danas pre 1 dan
„Živjela sam u strahu oduvijek, odmalena.” Tim rečima počinje priču Lejla*, koja već nekoliko meseci živi u LGBTQ+ sigurnoj kući. Kada se pre deset godina iz jedne bliskoistočne države preselila u Bosnu i Hercegovini, ova 26-ogodišnjakinja nadala se da… »

Radio 021 pre 1 dan
U BiH je teško biti lezbejka kada protiv sebe, osim većeg dela društva, imaš majku, čija su konzervativnost i svakodnevno nasilje deo porodičnog nasleđa, kaže Lejla*. Ovo je njena priča. BBC/Slađan Tomić Lejla* je sklonište od porodičnog nasilja našla u… »

NIN pre 1 dan
"Živjela sam u strahu oduvijek, odmalena.” Tim rečima počinje priču Lejla*, koja već nekoliko meseci živi u LGBTQ+ sigurnoj kući. Kada se pre deset godina iz jedne bliskoistočne države preselila u Bosnu i Hercegovini, ova 26-ogodišnjakinja nadala se da… »

Vesti dana »