Povezane vesti

Zašto se čini da prezenteri vremenske prognoze često greše

Danas pre 4 sati
Ponekad mi u prodavnici neko priđe: „Organizovao sam roštilj u subotu, a Vi ste rekli da će padati kiša“, kaže mi. „A nije pala. Zašto ste pogrešili?“ Ili obrnuto, planirali su da ceo dan provedu na suncu, a dočekalo ih je sivo, oblačno nebo. Ili me u… »

Južne vesti pre 4 sati
BBC Uprkos velikim pomacima u tačnosti prognoze, ljudi joj i dalje potpuno ne veruju Ponekad mi u prodavnici neko priđe: „Organizovao sam roštilj u subotu, a Vi ste rekli da će padati kiša“, kaže mi. „A nije pala. Zašto ste pogrešili?“ Ili obrnuto… »

Radio 021 pre 4 sati
Vremenska prognoza sve je tačnija, a veštačka inteligencija obećava dalji napredak, ali izazov je kako podeliti informacije sa gledaocima. BBC Uprkos velikim pomacima u tačnosti prognoze, ljudi joj i dalje potpuno ne veruju Ponekad mi u prodavnici neko… »

NIN pre 4 sati
Ponekad mi u prodavnici neko priđe: "Organizovao sam roštilj u subotu, a Vi ste rekli da će padati kiša", kaže mi. "A nije pala. Zašto ste pogrešili?" Ili obrnuto, planirali su da ceo dan provedu na suncu, a dočekalo ih je sivo, oblačno nebo. Ili me u… »

BBC News pre 4 sati
Vremenska prognoza sve je tačnija, a veštačka inteligencija obećava dalji napredak, ali izazov je kako podeliti informacije sa gledaocima. Ponekad mi u prodavnici neko priđe: „Organizovao sam roštilj u subotu, a Vi ste rekli da će padati kiša", kaže mi… »

Vesti dana »