Povezane vesti

Tradicionalnim prijemom kod gradonačelnika počela Dečija nedelja

Tradicionalnim prijemom kod gradonačelnika počela Dečija nedelja

Plus online pre 1 dan
Tradicionalno, svake godine u prvoj nedelji oktobra organizuje se Dečija nedelja. Aktivnosti posvećene deci trajaće od 6. do 12. oktobra. Slogan ovogodišnje manifestacije je „Imam pravo da se igram, da se smejem, maštam, stvaram — i u bolji svet… »
Macut i Palja o jačanju dijaloga, brige o starijima i međusobnom razumevanju

Macut i Palja o jačanju dijaloga, brige o starijima i međusobnom razumevanju

RTV pre 5 sati
BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije prof. dr Đuro Macut razgovarao je danas sa kardinalom Vinčencom Paljom o značaju solidarnosti i međusobnog razumevanja u savremenom društvu, kao i o potrebi jačanja dijaloga i brige o starijim građanima kao temelja… »
Dečija nedelja u Pozorištu lutaka u Nišu

Dečija nedelja u Pozorištu lutaka u Nišu

Gradski portal 018 pre 5 sati
Povodom Dečije nedelje koja se ove godine obeležava od 7. do 12. oktobra pod sloganom: „Imam pravo da se igram, da se smejem, maštam, stvaram i u bolji svet pretvaram!“ učenici osnovnih škola i predškolskih ustanova iz Niša i okoline, gledaće na matičnoj… »
Premijer Macut se sastao sa kardinalom Vićencom Paljom

Premijer Macut se sastao sa kardinalom Vićencom Paljom

RTS pre 5 sati
Predsednik Vlade Srbije prof. dr Đuro Macut razgovarao je sa predsednikom Italijanske komisije za brigu o starima italijanskog Ministarstva zdravlja kardinalom Vićencom Paljom o značaju solidarnosti i međusobnog razumevanja u savremenom društvu, kao i o… »
Vlada uvodi socijalne penzije za najugroženije starije: Novi Zakon o socijalnoj zaštiti do 2027. godine

Vlada uvodi socijalne penzije za najugroženije starije: Novi Zakon o socijalnoj zaštiti do 2027. godine

Serbian News Media pre 5 sati
Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je danas da je to Ministarstvo posvećeno pripremi novog Zakona o socijalnoj zaštiti, koji bi trebalo da bude usvojen krajem sledeće ili početkom 2027… »
Tamara Vučić: Naši najstariji sugrađani su simbol znanja i iskustva, moramo ih negovati

Tamara Vučić: Naši najstariji sugrađani su simbol znanja i iskustva, moramo ih negovati

Euronews pre 5 sati
Stariji ljudi predstavalju resurs i potencijal za zajednicu, a briga o najstarijima je merilo zrelosti svakog društva, pa su svi resori i institucije Srbije posvećeni zaštiti starijih osoba, poručeno je danas na otvaranju Međunarodne konferencije o… »
Macut i kardinal Palja: Solidarnost i podrška starijima temelj društva

Macut i kardinal Palja: Solidarnost i podrška starijima temelj društva

Euronews pre 5 sati
Predsednik Vlade Srbije prof. dr Đuro Macut razgovarao je danas sa kardinalom Vinčencom Paljom o značaju solidarnosti i međusobnog razumevanja u savremenom društvu, kao i o potrebi jačanja dijaloga i brige o starijim građanima kao temelja svakog društva… »
Stamenkovski:Razvijati sistem socijalne zaštite u pravcu međugeneracijske solidarnost

Stamenkovski:Razvijati sistem socijalne zaštite u pravcu međugeneracijske solidarnost

RTV pre 6 sati
BEOGRAD - Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Milica Đurđević Stamenkovski poručila je danas da sistem socijalne i zdravstvene zaštite treba razvijati u pravcu veće solidarnosti, pristupačnosti i međugeneracijske podrške. Ona je… »
Dečija nedelja u Pozorištu lutaka Niš: Sedam dana igre, mašte i bajke

Dečija nedelja u Pozorištu lutaka Niš: Sedam dana igre, mašte i bajke

Glas juga pre 6 sati
Tokom cele nedelje, učenici osnovnih škola i predškolskih ustanova iz Niša i okoline moći će da uživaju u omiljenim predstavama na matičnoj sceni Pozorišta lutaka – „Mala ljubavna bajka“, „Pepeljuga“ i „Vuk koji je ispao iz knjige“, dok će u redovnim… »
Počela manifestacija "Dečija nedelja"

Počela manifestacija "Dečija nedelja"

RTV pre 7 sati
BEOGRAD - Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovao je otvaranju manifestacije „Dečija nedelja" koja se ove godine odvija pod sloganom „Imam pravo da se igram, da se smejem, maštam, stvaram - i u bolji svet pretvaram". "Ovo je… »
(Video) „Imam pravo da se igram, da se smejem, maštam, stvaram“ počela manifestacija Dečija nedelja

(Video) „Imam pravo da se igram, da se smejem, maštam, stvaram“ počela manifestacija Dečija nedelja

Dnevnik pre 7 sati
Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovao je otvaranju manifestacije „Dečija nedelja“ koja se ove godine odvija pod sloganom „Imam pravo da se igram, da se smejem, maštam, stvaram - i u bolji svet pretvaram“. Ovo je nedelja koja… »
Maštovit program u Narodnom muzeju Šumadije

Maštovit program u Narodnom muzeju Šumadije

RTK pre 9 sati
Tradicionalno, Dečija nedelja obeležava se u Srbiji različitim programima i to ne samo u obrazovnim, već i ustanovama kulture. Narodni muzej Šumadije, u saradnji sa osnovnim školama, organizovao je zanimljive radionice kako bi učenici nižih razreda… »
Đurđević Stamenkovski: Novi Zakon o socijalnoj zaštiti krajem sledeće ili početkom 2027. godine

Đurđević Stamenkovski: Novi Zakon o socijalnoj zaštiti krajem sledeće ili početkom 2027. godine

Danas pre 9 sati
Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je danas da je to Ministarstvo posvećeno pripremi novog Zakona o socijalnoj zaštiti, koji bi trebalo da bude usvojen krajem sledeće ili početkom 2027… »
Održana konferencija „Stariji ljudi: resurs za razvoj društva“

Održana konferencija „Stariji ljudi: resurs za razvoj društva“

RTV pre 10 sati
BEOGRAD - Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Milica Đurđević Stamenkovski poručila je na Međunarodnoj konferenciji o starijim osobama „Stariji ljudi: resurs za razvoj društva“ da sistem socijalne i zdravstvene zaštite treba… »
Stamenkovski: Promocijom inkluzije kod dece do društva bez barijera

Stamenkovski: Promocijom inkluzije kod dece do društva bez barijera

RTV pre 12 sati
BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Milica Đurđević Stamenkovski prisustvovala je promociji likovnog konkursa "Inkluzivna Srbija", koja se povodom Dečije nedelje održava pod sloganom "Imam pravo da se igram, da se… »
Predsednik opštine Ivanjica priredio prijem osnovcima povodom Dečije nedelje (VIDEO)

Predsednik opštine Ivanjica priredio prijem osnovcima povodom Dečije nedelje (VIDEO)

InfoLIGA pre 12 sati
U okviru Dečije nedelje, koja se ove godine obeležava pod sloganom „Imam prava da se igram, smejem, maštam, stvaram i u bolji svet pretvaram“, predsednik opštine Ivanjica upriličio je prijem za učenike osnovnih škola iz ivanjičke opštine. Tokom druženja… »
Za mališane pripremljen bogat program u leskovačkim kulturnim ustanovama

Za mališane pripremljen bogat program u leskovačkim kulturnim ustanovama

Jugmedia pre 13 sati
Dečija nedelja obeležava se od 6. do 12. oktobra pod sloganom ,,Imam pravo da se igram, smejem, maštam, stvaram- i u bolji svet pretvaram!”, a povodom toga ustanove kulture na području grada Leskovca pripremile su program za najmlađe sugrađane, navedeno… »
Biblioteka ugostila mališane iz škola “Naim Frašeri” i “Dragomir Trajković”

Biblioteka ugostila mališane iz škola “Naim Frašeri” i “Dragomir Trajković”

Bujanovačke pre 13 sati
Bujanovac, 6. oktobar 2025. Biblioteka “14. novembar” ugostila je mališane iz bujanovačke Osnovne škole “Naim Frašeri” i OŠ “Dragomir Trajković” iz Žbevca povodom obeležavanja Dečije nedelje (6. do 10. oktobar). Dečija nedelja se obeležava pod sloganom… »
Dečija nedelja u leskovačkim ustanovama kulture – muzeju, biblioteci i pozorištu

Dečija nedelja u leskovačkim ustanovama kulture – muzeju, biblioteci i pozorištu

ROMinfomedia pre 13 sati
Povodom Dečije nedelje, koja se obeležava od 6 do 12. oktobra, pod sloganom „Imam pravo da se igram, da se smejem, maštam, stvaram – i u bolji svet pretvaram!“, ustanove kulture na području Grada Leskovca pripremile su niz dešavanja za naše najmlađe… »
Tradicionalnim prijemom kod gradonačelnika počelo obeležavanje Dečje nedelje u Pirotu

Tradicionalnim prijemom kod gradonačelnika počelo obeležavanje Dečje nedelje u Pirotu

Pirotske vesti pre 14 sati
Dečija nedelja, koja se tradicionalno obeležava svake godine u prvoj sedmici oktobra, predstavlja najradosniji, ali i najvažniji društveni događaj posvećen deci. Pod sloganom “Imam pravo da se igram, da se smejem, maštam, stvaram – i u bolji svet… »
Počinje Dečija nedelja: Brojne aktivnosti u institucijama kulture

Počinje Dečija nedelja: Brojne aktivnosti u institucijama kulture

Stav.life pre 15 sati
Povodom Dečije nedelje, koja se obeležava od 6 do 12. oktobra, pod sloganom „Imam pravo da se igram, da se smejem, maštam, stvaram – i u bolji svet pretvaram!“, ustanove kulture na području Grada Leskovca pripremile su niz dešavanja za naše najmlađe… »
Ovako Kragujevčani organizuju "Dečiju nedelju" VIDEO

Ovako Kragujevčani organizuju "Dečiju nedelju" VIDEO

B92 pre 16 sati
Nizom manifestacija biće obeležena "Dečija nedelja" u Kragujevcu. U Narodnom muzeju Šumadije planiran je bogat program za najmlađe Kragujevčane. Oni će imati priliku da se druže i da saznaju istoriju svog grada, kako je nastao Kragujevac, kao i šta se… »
Danas počinje „Dečija nedelja“ u Smederevu: Predstave, kvizovi, muzika i sport od 6. do 12.oktobra

Danas počinje „Dečija nedelja“ u Smederevu: Predstave, kvizovi, muzika i sport od 6. do 12.oktobra

Večernje novosti pre 16 sati
Od 6. do 12. oktobra u Smederevu se održava manifestacija „ Dečija nedelja“ posvećena deci predškolskog i školskog uzrasta. foto: CZK Smederevo „Imam pravo da se igram, da se smejem, maštam, stvaram i u bolji svet pretvaram.” -moto je ovogodišnje… »
Počinje ,,Dečja nedelja"

Počinje ,,Dečja nedelja"

OK radio pre 17 sati
Pod sloganom ,,Imam prava da se igram, da se smejem, maštam, stvaram i u bolji svet pretvaram“, u Vranju danas počinje tradicionalna Dečja nedelja, koja će trajati do 10. oktobra. Prvi dan manifestacije biće u znaku najave i promocije ,,Dečje nedelje''… »

Vesti dana »