Povezane vesti
Tradicionalnim prijemom kod gradonačelnika počela Dečija nedelja
Plus online pre 1 dan
Tradicionalno, svake godine u prvoj nedelji oktobra organizuje se Dečija nedelja. Aktivnosti posvećene deci trajaće od 6. do 12. oktobra. Slogan ovogodišnje manifestacije je „Imam pravo da se igram, da se smejem, maštam, stvaram — i u bolji svet… »
Macut i Palja o jačanju dijaloga, brige o starijima i međusobnom razumevanju
RTV pre 5 sati
BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije prof. dr Đuro Macut razgovarao je danas sa kardinalom Vinčencom Paljom o značaju solidarnosti i međusobnog razumevanja u savremenom društvu, kao i o potrebi jačanja dijaloga i brige o starijim građanima kao temelja… »
Dečija nedelja u Pozorištu lutaka u Nišu
Gradski portal 018 pre 5 sati
Povodom Dečije nedelje koja se ove godine obeležava od 7. do 12. oktobra pod sloganom: „Imam pravo da se igram, da se smejem, maštam, stvaram i u bolji svet pretvaram!“ učenici osnovnih škola i predškolskih ustanova iz Niša i okoline, gledaće na matičnoj… »
Premijer Macut se sastao sa kardinalom Vićencom Paljom
RTS pre 5 sati
Predsednik Vlade Srbije prof. dr Đuro Macut razgovarao je sa predsednikom Italijanske komisije za brigu o starima italijanskog Ministarstva zdravlja kardinalom Vićencom Paljom o značaju solidarnosti i međusobnog razumevanja u savremenom društvu, kao i o… »
Vlada uvodi socijalne penzije za najugroženije starije: Novi Zakon o socijalnoj zaštiti do 2027. godine
Serbian News Media pre 5 sati
Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je danas da je to Ministarstvo posvećeno pripremi novog Zakona o socijalnoj zaštiti, koji bi trebalo da bude usvojen krajem sledeće ili početkom 2027… »
Tamara Vučić: Naši najstariji sugrađani su simbol znanja i iskustva, moramo ih negovati
Euronews pre 5 sati
Stariji ljudi predstavalju resurs i potencijal za zajednicu, a briga o najstarijima je merilo zrelosti svakog društva, pa su svi resori i institucije Srbije posvećeni zaštiti starijih osoba, poručeno je danas na otvaranju Međunarodne konferencije o… »
Macut i kardinal Palja: Solidarnost i podrška starijima temelj društva
Euronews pre 5 sati
Predsednik Vlade Srbije prof. dr Đuro Macut razgovarao je danas sa kardinalom Vinčencom Paljom o značaju solidarnosti i međusobnog razumevanja u savremenom društvu, kao i o potrebi jačanja dijaloga i brige o starijim građanima kao temelja svakog društva… »
Stamenkovski:Razvijati sistem socijalne zaštite u pravcu međugeneracijske solidarnost
RTV pre 6 sati
BEOGRAD - Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Milica Đurđević Stamenkovski poručila je danas da sistem socijalne i zdravstvene zaštite treba razvijati u pravcu veće solidarnosti, pristupačnosti i međugeneracijske podrške. Ona je… »
Dečija nedelja u Pozorištu lutaka Niš: Sedam dana igre, mašte i bajke
Glas juga pre 6 sati
Tokom cele nedelje, učenici osnovnih škola i predškolskih ustanova iz Niša i okoline moći će da uživaju u omiljenim predstavama na matičnoj sceni Pozorišta lutaka – „Mala ljubavna bajka“, „Pepeljuga“ i „Vuk koji je ispao iz knjige“, dok će u redovnim… »
Počela manifestacija "Dečija nedelja"
RTV pre 7 sati
BEOGRAD - Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovao je otvaranju manifestacije „Dečija nedelja" koja se ove godine odvija pod sloganom „Imam pravo da se igram, da se smejem, maštam, stvaram - i u bolji svet pretvaram". "Ovo je… »
(Video) „Imam pravo da se igram, da se smejem, maštam, stvaram“ počela manifestacija Dečija nedelja
Dnevnik pre 7 sati
Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovao je otvaranju manifestacije „Dečija nedelja“ koja se ove godine odvija pod sloganom „Imam pravo da se igram, da se smejem, maštam, stvaram - i u bolji svet pretvaram“. Ovo je nedelja koja… »
Maštovit program u Narodnom muzeju Šumadije
RTK pre 9 sati
Tradicionalno, Dečija nedelja obeležava se u Srbiji različitim programima i to ne samo u obrazovnim, već i ustanovama kulture. Narodni muzej Šumadije, u saradnji sa osnovnim školama, organizovao je zanimljive radionice kako bi učenici nižih razreda… »
Đurđević Stamenkovski: Novi Zakon o socijalnoj zaštiti krajem sledeće ili početkom 2027. godine
Danas pre 9 sati
Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je danas da je to Ministarstvo posvećeno pripremi novog Zakona o socijalnoj zaštiti, koji bi trebalo da bude usvojen krajem sledeće ili početkom 2027… »
Održana konferencija „Stariji ljudi: resurs za razvoj društva“
RTV pre 10 sati
BEOGRAD - Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Milica Đurđević Stamenkovski poručila je na Međunarodnoj konferenciji o starijim osobama „Stariji ljudi: resurs za razvoj društva“ da sistem socijalne i zdravstvene zaštite treba… »
Stamenkovski: Promocijom inkluzije kod dece do društva bez barijera
RTV pre 12 sati
BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Milica Đurđević Stamenkovski prisustvovala je promociji likovnog konkursa "Inkluzivna Srbija", koja se povodom Dečije nedelje održava pod sloganom "Imam pravo da se igram, da se… »
Predsednik opštine Ivanjica priredio prijem osnovcima povodom Dečije nedelje (VIDEO)
InfoLIGA pre 12 sati
U okviru Dečije nedelje, koja se ove godine obeležava pod sloganom „Imam prava da se igram, smejem, maštam, stvaram i u bolji svet pretvaram“, predsednik opštine Ivanjica upriličio je prijem za učenike osnovnih škola iz ivanjičke opštine. Tokom druženja… »
Za mališane pripremljen bogat program u leskovačkim kulturnim ustanovama
Jugmedia pre 13 sati
Dečija nedelja obeležava se od 6. do 12. oktobra pod sloganom ,,Imam pravo da se igram, smejem, maštam, stvaram- i u bolji svet pretvaram!”, a povodom toga ustanove kulture na području grada Leskovca pripremile su program za najmlađe sugrađane, navedeno… »
Biblioteka ugostila mališane iz škola “Naim Frašeri” i “Dragomir Trajković”
Bujanovačke pre 13 sati
Bujanovac, 6. oktobar 2025. Biblioteka “14. novembar” ugostila je mališane iz bujanovačke Osnovne škole “Naim Frašeri” i OŠ “Dragomir Trajković” iz Žbevca povodom obeležavanja Dečije nedelje (6. do 10. oktobar). Dečija nedelja se obeležava pod sloganom… »
Dečija nedelja u leskovačkim ustanovama kulture – muzeju, biblioteci i pozorištu
ROMinfomedia pre 13 sati
Povodom Dečije nedelje, koja se obeležava od 6 do 12. oktobra, pod sloganom „Imam pravo da se igram, da se smejem, maštam, stvaram – i u bolji svet pretvaram!“, ustanove kulture na području Grada Leskovca pripremile su niz dešavanja za naše najmlađe… »
Tradicionalnim prijemom kod gradonačelnika počelo obeležavanje Dečje nedelje u Pirotu
Pirotske vesti pre 14 sati
Dečija nedelja, koja se tradicionalno obeležava svake godine u prvoj sedmici oktobra, predstavlja najradosniji, ali i najvažniji društveni događaj posvećen deci. Pod sloganom “Imam pravo da se igram, da se smejem, maštam, stvaram – i u bolji svet… »
Počinje Dečija nedelja: Brojne aktivnosti u institucijama kulture
Stav.life pre 15 sati
Povodom Dečije nedelje, koja se obeležava od 6 do 12. oktobra, pod sloganom „Imam pravo da se igram, da se smejem, maštam, stvaram – i u bolji svet pretvaram!“, ustanove kulture na području Grada Leskovca pripremile su niz dešavanja za naše najmlađe… »
Ovako Kragujevčani organizuju "Dečiju nedelju" VIDEO
B92 pre 16 sati
Nizom manifestacija biće obeležena "Dečija nedelja" u Kragujevcu. U Narodnom muzeju Šumadije planiran je bogat program za najmlađe Kragujevčane. Oni će imati priliku da se druže i da saznaju istoriju svog grada, kako je nastao Kragujevac, kao i šta se… »
Danas počinje „Dečija nedelja“ u Smederevu: Predstave, kvizovi, muzika i sport od 6. do 12.oktobra
Večernje novosti pre 16 sati
Od 6. do 12. oktobra u Smederevu se održava manifestacija „ Dečija nedelja“ posvećena deci predškolskog i školskog uzrasta. foto: CZK Smederevo „Imam pravo da se igram, da se smejem, maštam, stvaram i u bolji svet pretvaram.” -moto je ovogodišnje… »
Počinje ,,Dečja nedelja"
OK radio pre 17 sati
Pod sloganom ,,Imam prava da se igram, da se smejem, maštam, stvaram i u bolji svet pretvaram“, u Vranju danas počinje tradicionalna Dečja nedelja, koja će trajati do 10. oktobra. Prvi dan manifestacije biće u znaku najave i promocije ,,Dečje nedelje''… »
Vesti dana »

Novaković (NPS): U Skupštini o legalizaciji, a ispred zgrade novi šatori – to je neverovatno
Danas pre 3 satajoš 1 povezana

Haos na 18.: Rođendanu vikinog sina zbog cece Folk divu opkolili sa svih strana - sto telefona je snima, atmosfera uzavrela, a evo šta peva slavljeniku (video)
Blic pre 3 satajoš 4 povezane

Makron zatražio od premijera u ostavci da još jednom pokuša da formira vladajuću većinu u parlamentu
Danas pre 6 satijoš 1 povezana