Повезане вести
Традиционалним пријемом код градоначелника почела Дечија недеља
Плус онлине 06.10.2025
Традиционално, сваке године у првој недељи октобра организује се Дечија недеља. Активности посвећене деци трајаће од 6. до 12. октобра. Слоган овогодишње манифестације је „Имам право да се играм, да се смејем, маштам, стварам… »
Мацут и Паља о јачању дијалога, бриге о старијима и међусобном разумевању
РТВ 06.10.2025
БЕОГРАД - Председник Владе Србије проф. др Ђуро Мацут разговарао је данас са кардиналом Винченцом Паљом о значају солидарности и међусобног разумевања у савременом друштву, као и о потреби јачања дијалога и бриге о старијим… »
Дечија недеља у Позоришту лутака у Нишу
Градски портал 018 06.10.2025
Поводом Дечије недеље која се ове године обележава од 7. до 12. октобра под слоганом: „Имам право да се играм, да се смејем, маштам, стварам и у бољи свет претварам!“ ученици основних школа и предшколских установа из Ниша и… »
Премијер Мацут се састао са кардиналом Вићенцом Паљом
РТС 06.10.2025
Председник Владе Србије проф. др Ђуро Мацут разговарао је са председником Италијанске комисије за бригу о старима италијанског Министарства здравља кардиналом Вићенцом Паљом о значају солидарности и међусобног разумевања у… »
Влада уводи социјалне пензије за најугроженије старије: Нови Закон о социјалној заштити до 2027. године
Сербиан Невс Медиа 06.10.2025
Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Милица Ђурђевић Стаменковски изјавила је данас да је то Министарство посвећено припреми новог Закона о социјалној заштити, који би требало да буде усвојен крајем… »
Тамара Вучић: Наши најстарији суграђани су симбол знања и искуства, морамо их неговати
Еуроневс 06.10.2025
Старији људи представаљу ресурс и потенцијал за заједницу, а брига о најстаријима је мерило зрелости сваког друштва, па су сви ресори и институције Србије посвећени заштити старијих особа, поручено је данас на отварању… »
Мацут и кардинал Паља: Солидарност и подршка старијима темељ друштва
Еуроневс 06.10.2025
Председник Владе Србије проф. др Ђуро Мацут разговарао је данас са кардиналом Винченцом Паљом о значају солидарности и међусобног разумевања у савременом друштву, као и о потреби јачања дијалога и бриге о старијим грађанима… »
Стаменковски:Развијати систем социјалне заштите у правцу међугенерацијске солидарност
РТВ 06.10.2025
БЕОГРАД - Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Милица Ђурђевић Стаменковски поручила је данас да систем социјалне и здравствене заштите треба развијати у правцу веће солидарности, приступачности и… »
Дечија недеља у Позоришту лутака Ниш: Седам дана игре, маште и бајке
Глас југа 06.10.2025
Током целе недеље, ученици основних школа и предшколских установа из Ниша и околине моћи ће да уживају у омиљеним представама на матичној сцени Позоришта лутака – „Мала љубавна бајка“, „Пепељуга“ и „Вук који је испао из… »
Почела манифестација "Дечија недеља"
РТВ 06.10.2025
БЕОГРАД - Помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић присуствовао је отварању манифестације „Дечија недеља" која се ове године одвија под слоганом „Имам право да се играм, да се смејем, маштам, стварам - и у бољи… »
(Видео) „Имам право да се играм, да се смејем, маштам, стварам“ почела манифестација Дечија недеља
Дневник 06.10.2025
Помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић присуствовао је отварању манифестације „Дечија недеља“ која се ове године одвија под слоганом „Имам право да се играм, да се смејем, маштам, стварам - и у бољи свет… »
Маштовит програм у Народном музеју Шумадије
РТК 06.10.2025
Традиционално, Дечија недеља обележава се у Србији различитим програмима и то не само у образовним, већ и установама културе. Народни музеј Шумадије, у сарадњи са основним школама, организовао је занимљиве радионице како би… »
Ђурђевић Стаменковски: Нови Закон о социјалној заштити крајем следеће или почетком 2027. године
Данас 06.10.2025
Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Милица Ђурђевић Стаменковски изјавила је данас да је то Министарство посвећено припреми новог Закона о социјалној заштити, који би требало да буде усвојен крајем… »
Одржана конференција „Старији људи: ресурс за развој друштва“
РТВ 06.10.2025
БЕОГРАД - Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Милица Ђурђевић Стаменковски поручила је на Међународној конференцији о старијим особама „Старији људи: ресурс за развој друштва“ да систем социјалне и… »
Стаменковски: Промоцијом инклузије код деце до друштва без баријера
РТВ 06.10.2025
БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Милица Ђурђевић Стаменковски присуствовала је промоцији ликовног конкурса "Инклузивна Србија", која се поводом Дечије недеље одржава под слоганом "Имам право… »
Председник општине Ивањица приредио пријем основцима поводом Дечије недеље (ВИДЕО)
ИнфоЛИГА 06.10.2025
У оквиру Дечије недеље, која се ове године обележава под слоганом „Имам права да се играм, смејем, маштам, стварам и у бољи свет претварам“, председник општине Ивањица уприличио је пријем за ученике основних школа из ивањичке… »
За малишане припремљен богат програм у лесковачким културним установама
Југмедиа 06.10.2025
Дечија недеља обележава се од 6. до 12. октобра под слоганом ,,Имам право да се играм, смејем, маштам, стварам- и у бољи свет претварам!”, а поводом тога установе културе на подручју града Лесковца припремиле су програм за… »
Библиотека угостила малишане из школа “Наим Фрашери” и “Драгомир Трајковић”
Бујановачке 06.10.2025
Бујановац, 6. октобар 2025. Библиотека “14. новембар” угостила је малишане из бујановачке Основне школе “Наим Фрашери” и ОШ “Драгомир Трајковић” из Жбевца поводом обележавања Дечије недеље (6. до 10. октобар). Дечија недеља се… »
Дечија недеља у лесковачким установама културе – музеју, библиотеци и позоришту
РОМинфомедиа 06.10.2025
Поводом Дечије недеље, која се обележава од 6 до 12. октобра, под слоганом „Имам право да се играм, да се смејем, маштам, стварам – и у бољи свет претварам!“, установе културе на подручју Града Лесковца припремиле су низ… »
Традиционалним пријемом код градоначелника почело обележавање Дечје недеље у Пироту
Пиротске вести 06.10.2025
Дечија недеља, која се традиционално обележава сваке године у првој седмици октобра, представља најрадоснији, али и најважнији друштвени догађај посвећен деци. Под слоганом “Имам право да се играм, да се смејем, маштам, стварам… »
Почиње Дечија недеља: Бројне активности у институцијама културе
Став.лифе 06.10.2025
Поводом Дечије недеље, која се обележава од 6 до 12. октобра, под слоганом „Имам право да се играм, да се смејем, маштам, стварам – и у бољи свет претварам!“, установе културе на подручју Града Лесковца припремиле су низ… »
Овако Крагујевчани организују "Дечију недељу" ВИДЕО
Б92 06.10.2025
Низом манифестација биће обележена "Дечија недеља" у Крагујевцу. У Народном музеју Шумадије планиран је богат програм за најмлађе Крагујевчане. Они ће имати прилику да се друже и да сазнају историју свог града, како је настао… »
Данас почиње „Дечија недеља“ у Смедереву: Представе, квизови, музика и спорт од 6. до 12.октобра
Вечерње новости 06.10.2025
Од 6. до 12. октобра у Смедереву се одржава манифестација „ Дечија недеља“ посвећена деци предшколског и школског узраста. фото: ЦЗК Смедерево „Имам право да се играм, да се смејем, маштам, стварам и у бољи свет претварам.”… »
Почиње ,,Дечја недеља"
ОК радио 06.10.2025
Под слоганом ,,Имам права да се играм, да се смејем, маштам, стварам и у бољи свет претварам“, у Врању данас почиње традиционална Дечја недеља, која ће трајати до 10. октобра. Први дан манифестације биће у знаку најаве и… »
Вести дана »
Станковић: Бојкот наставе у Србији постоји, али на срећу није узео маха
РТВ пре 6 минутајош 73 повезане
Алексић у Скупштини: „Националне фреквенције су јавно добро, а не плен власти“
Сербиан Невс Медиа пре 50 минутајош 38 повезаних
Видео полицију, изашао из кола, па почео да бежи: Ухапшен младић у Сомбору, пронађено 20 грама марихуане
Нова пре 20 минутајош 20 повезаних
Министар Братина: Медији који прекогранично емитују програм не треба да постоје у нашем етру
Радио сто плус пре 2 сатајош 18 повезаних