Povezane vesti

Rama pozvao Trampa da učini nešto za Hašima Tačija i komandante kojima se sudi u Hagu

Rama pozvao Trampa da učini nešto za Hašima Tačija i komandante kojima se sudi u Hagu

Nova pre 24 dana
U svom obraćanju danas na prvom sastanku Odbora za mir koji je osnovao predsednik SAD Donald Tramp, albanski premijer Edi Rama pozvao je američkog predsednika da "učini nešto" oko Specijalizovanih veća Kosova sa sedištem u Hagu gde se sudi bivšem… »

N1 Info pre 24 dana
U svom obraćanju danas na prvom sastanku Odbora za mir koji je osnovao predsednik SAD Donald Tramp, albanski premijer Edi Rama pozvao je američkog predsednika da "učini nešto" oko Specijalizovanih veća Kosova sa sedištem u Hagu gde se sudi bivšem… »
Tužilaštvo u Hagu traži 45 godina zatvora za Tačija, on tvrdi: 'Nevin sam'

Tužilaštvo u Hagu traži 45 godina zatvora za Tačija, on tvrdi: 'Nevin sam'

BBC News pre 24 dana
Tači i ostala trojica optuženih izvršili su krivična dela protiv onih koje su smatrali protivnicima, kako bi obezbedili kontrolu nad Kosovom, rekla je tužiteljka. Specijalizovano tužilaštvo Kosova u Hagu zatražilo je po 45 godina zatvora za Hašima Tačija… »
Tužilaštvo u Hagu traži 45 godina zatvora za Tačija, on tvrdi: ‘Nevin sam’

Tužilaštvo u Hagu traži 45 godina zatvora za Tačija, on tvrdi: ‘Nevin sam’

Danas pre 24 dana
Specijalizovano tužilaštvo Kosova u Hagu zatražilo je po 45 godina zatvora za Hašima Tačija i još trojicu pripadnika nekadašnje Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) zbog ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti. Posle trogodišnjeg procesa pred Specijalnim… »
Loz: Predstavili smo dokaze o patnji koju su žrtve pretrpele

Loz: Predstavili smo dokaze o patnji koju su žrtve pretrpele

Politika pre 24 dana
Na suđenju četvorici bivših vođa takozvane OVK koji su optuženi za ratne zločine, iznošenje završne reči juče je završio zastupnik žrtava Sajmon Loz, a potom i odbrana optuženih Hašima Tačija i Kadrija Veselija. Zastupnik žrtava Sajmon Loz je… »
Tači i ostali u Hagu – poslednje obraćanje pred presudu

Tači i ostali u Hagu – poslednje obraćanje pred presudu

Dojče vele pre 24 dana
„Nevin sam. Jedini moj neprijatelj bio je Milošević“, rekao je Tači pred sudom u Hagu gde je optužen da je odgovoran za progon i ubistva stotina civila koje su izvršili pripadnici OVK. Preti mu 45 godina zatvora. Pred Specijalizovanim većima Kosova u… »
Advokat Nenezić: Kakva god da bude presuda u Hagu, biće politički tumačena

Advokat Nenezić: Kakva god da bude presuda u Hagu, biće politički tumačena

RTS pre 24 dana
Iznete su završne reči na suđenju liderima tzv. OVK u Hagu. Tužilaštvo traži po 45 godina zatvora za Tačija, Veseljija, Seljimija i Krasnićija, odbrana tvrdi da krivica nije dokazana. Advokat Dragutin Nenezić rekao je za RTS da je jedno od centralnih… »
Veselji, Seljimi i Krasnići zatražili oslobađanje na kraju haškog suđenja vođama OVK

Veselji, Seljimi i Krasnići zatražili oslobađanje na kraju haškog suđenja vođama OVK

Danas pre 25 dana
Bivši lideri OVK Kadri Veselji, Redžep Seljimi i Jakup Krasnići zatražili su danas od specijalnog suda u Hagu da ih oslobodi optužbi za ratne zločine na Kosovu i u Albaniji, 1998-99.Prethodno je oslobadjanje zatražio i prvooptuženi Hašim Tači, tvrdeći da… »

Vesti dana »