Povezane vesti

Tužilaštvo u Hagu traži 45 godina zatvora za Tačija, on tvrdi: 'Nevin sam'

Tužilaštvo u Hagu traži 45 godina zatvora za Tačija, on tvrdi: 'Nevin sam'

BBC News pre 6 sati
Tači i ostala trojica optuženih izvršili su krivična dela protiv onih koje su smatrali protivnicima, kako bi obezbedili kontrolu nad Kosovom, rekla je tužiteljka. Specijalizovano tužilaštvo Kosova u Hagu zatražilo je po 45 godina zatvora za Hašima Tačija… »
Tužilaštvo u Hagu traži 45 godina zatvora za Tačija, on tvrdi: ‘Nevin sam’

Tužilaštvo u Hagu traži 45 godina zatvora za Tačija, on tvrdi: ‘Nevin sam’

Danas pre 6 sati
Specijalizovano tužilaštvo Kosova u Hagu zatražilo je po 45 godina zatvora za Hašima Tačija i još trojicu pripadnika nekadašnje Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) zbog ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti. Posle trogodišnjeg procesa pred Specijalnim… »
Loz: Predstavili smo dokaze o patnji koju su žrtve pretrpele

Loz: Predstavili smo dokaze o patnji koju su žrtve pretrpele

Politika pre 9 sati
Na suđenju četvorici bivših vođa takozvane OVK koji su optuženi za ratne zločine, iznošenje završne reči juče je završio zastupnik žrtava Sajmon Loz, a potom i odbrana optuženih Hašima Tačija i Kadrija Veselija. Zastupnik žrtava Sajmon Loz je… »
Tači i ostali u Hagu – poslednje obraćanje pred presudu

Tači i ostali u Hagu – poslednje obraćanje pred presudu

Dojče vele pre 10 sati
„Nevin sam. Jedini moj neprijatelj bio je Milošević“, rekao je Tači pred sudom u Hagu gde je optužen da je odgovoran za progon i ubistva stotina civila koje su izvršili pripadnici OVK. Preti mu 45 godina zatvora. Pred Specijalizovanim većima Kosova u… »
Advokat Nenezić: Kakva god da bude presuda u Hagu, biće politički tumačena

Advokat Nenezić: Kakva god da bude presuda u Hagu, biće politički tumačena

RTS pre 11 sati
Iznete su završne reči na suđenju liderima tzv. OVK u Hagu. Tužilaštvo traži po 45 godina zatvora za Tačija, Veseljija, Seljimija i Krasnićija, odbrana tvrdi da krivica nije dokazana. Advokat Dragutin Nenezić rekao je za RTS da je jedno od centralnih… »
Veselji, Seljimi i Krasnići zatražili oslobađanje na kraju haškog suđenja vođama OVK

Veselji, Seljimi i Krasnići zatražili oslobađanje na kraju haškog suđenja vođama OVK

Danas pre 1 dan
Bivši lideri OVK Kadri Veselji, Redžep Seljimi i Jakup Krasnići zatražili su danas od specijalnog suda u Hagu da ih oslobodi optužbi za ratne zločine na Kosovu i u Albaniji, 1998-99.Prethodno je oslobadjanje zatražio i prvooptuženi Hašim Tači, tvrdeći da… »

Vesti dana »