Повезане вести
Своју мисао умивао је сузама
Политика 04.03.2026
Руски драмски писац, који је радо долазио у Београд и Србију, преминуо је у Јекатеринбургу, оставивши за собом своје мале јунаке које је свом снагом бранио. Драмски писац особеног сензибилитета, плодног театарског рукописа… »
"Писао је сузама и крвљу, а ми који смо га познавали и волели дуго ћемо сузу, намењену њему, држати у себи": Новица Антић о…
Нова 04.03.2026
Читавог свог живота Кољада је морао да трпи критике како пише мрачне комаде, како оцрњује своју земљу, сећа се преводилац Новица Антић, након одласка великог драмског писца у 69. години. За то што је протеклих деценија српска… »
"Не иде се у гроб пуних џепова": Одлазак драмског писца који је обожавао Србију, Николаја Кољаде
Нова 04.03.2026
Веома ми се допадају српско позориште и српски глумци. У Србији сам видео неколико предивних представа по мојим комадима. Спрам Србије гајим нежност, говорио је велики руски драмски писац, редитељ, глумац и педагог Николај… »
Човек радости
Време 04.03.2026
Николај Кољада, драмски писац, редитељ, глумац, позоришни педагог, један је од свакако најизвођенијих не само руских већ и европских савремених драмских писаца, преминуо је 2. марта у Јекатеринбургу у Русији. Волела сам да… »
Вести дана »
По ко зна који пут – Јокић не може сам: Денвер испао од десетковане Минесоте, Мареј боље да није ни долазио на меч!
Хот спорт пре 42 минутајош 40 повезаних
Крв на улицама чикага променила је свет: Радило се 16 сати дневно, седам дана у недељи, цену раднчких права неки су платили животом
Дневник пре 37 минутајош 17 повезаних
Аракчи: Међународна заједница да позове САД и Израел на одговорност
Инсајдер пре 22 минутајош 14 повезаних