Povezane vesti

Svoju misao umivao je suzama

Svoju misao umivao je suzama

Politika pre 23 dana
Ruski dramski pisac, koji je rado dolazio u Beograd i Srbiju, preminuo je u Jekaterinburgu, ostavivši za sobom svoje male junake koje je svom snagom branio. Dramski pisac osobenog senzibiliteta, plodnog teatarskog rukopisa, neposredni, originalni Nikolaj… »
"Pisao je suzama i krvlju, a mi koji smo ga poznavali i voleli dugo ćemo suzu, namenjenu njemu, držati u sebi": Novica Antić o…

"Pisao je suzama i krvlju, a mi koji smo ga poznavali i voleli dugo ćemo suzu, namenjenu njemu, držati u sebi": Novica Antić o…

Nova pre 23 dana
Čitavog svog života Koljada je morao da trpi kritike kako piše mračne komade, kako ocrnjuje svoju zemlju, seća se prevodilac Novica Antić, nakon odlaska velikog dramskog pisca u 69. godini. Za to što je proteklih decenija srpska publika upijala komade… »
"Ne ide se u grob punih džepova": Odlazak dramskog pisca koji je obožavao Srbiju, Nikolaja Koljade

"Ne ide se u grob punih džepova": Odlazak dramskog pisca koji je obožavao Srbiju, Nikolaja Koljade

Nova pre 23 dana
Veoma mi se dopadaju srpsko pozorište i srpski glumci. U Srbiji sam video nekoliko predivnih predstava po mojim komadima. Spram Srbije gajim nežnost, govorio je veliki ruski dramski pisac, reditelj, glumac i pedagog Nikolaj Koljada koji je preminuo 2… »
Čovek radosti

Čovek radosti

Vreme pre 23 dana
Nikolaj Koljada, dramski pisac, reditelj, glumac, pozorišni pedagog, jedan je od svakako najizvođenijih ne samo ruskih već i evropskih savremenih dramskih pisaca, preminuo je 2. marta u Jekaterinburgu u Rusiji. Volela sam da čitam Uralske bajke. Ko zna… »

Vesti dana »