Povezane vesti

Zašto osećamo umor u ovo doba godine: Stručnjaci objašnjavaju fenomen "prolećnog umora"

Zašto osećamo umor u ovo doba godine: Stručnjaci objašnjavaju fenomen "prolećnog umora"

B92 pre 18 sati
Stručnjaci upozoravaju da iza umora, razdražljivosti i pada koncentracije tokom ovih meseci stoji biološki fenomen poznat kao "prolećni umor", koji nastaje zbog prilagođavanja organizma na duže dane i više sunčeve svetlosti. Mnogi su upoznati sa ovim… »
Stiglo je proleće, a vi ste bez energije? Možda vas muči prolećni „blues“

Stiglo je proleće, a vi ste bez energije? Možda vas muči prolećni „blues“

Lepota i zdravlje pre 23 sata
Proleće je za mnoge sinonim za buđenje prirode, duže dane i više energije. Ipak, nije retkost da se upravo u ovom periodu pojavi neobičan osećaj umora, bezvoljnosti ili blage melanholije. Taj fenomen često nazivamo prolećni blues – stanje u kojem telo i… »
Zašto smo umorni kada dođe lepo vreme: Nauka objašnjava fenomen prolećnog umora

Zašto smo umorni kada dođe lepo vreme: Nauka objašnjava fenomen prolećnog umora

Šabačke novosti pre 24 sata
Dolazak proleća mnogi povezuju sa dužim danima, više sunčeve svetlosti i boravkom u prirodi. Ipak, uprkos lepšem vremenu i prijatnijim temperaturama, veliki broj ljudi u ovom periodu oseća umor, pospanost i manjak energije. Ova pojava poznata je kao… »
Stiglo je lepo vreme, a mi se osećamo umorno - nauka ima odgovor

Glas Zaječara pre 1 dan
Ovaj paradoks poznat je mnogima. Nakon dugih zimskih meseci, sunce konačno počinje češće da se pojavljuje, dani postaju duži, temperature rastu, a priroda najavljuje dolazak proleća. Ipak, umesto očekivanog naleta energije, mnogi ljudi tada osećaju… »

N1 Info pre 1 dan
Ovaj paradoks poznat je mnogima. Nakon dugih zimskih meseci, sunce konačno počinje češće da se pojavljuje, dani postaju duži, temperature rastu, a priroda najavljuje dolazak proleća. Ipak, umesto očekivanog naleta energije, mnogi ljudi tada osećaju… »

Vesti dana »