Povezane vesti

"Samo nas može spasti ljubav koju primamo i dajemo drugima", Ljiljana Habjanović Đurović o 35 godina od prvog izdanja romana…

"Samo nas može spasti ljubav koju primamo i dajemo drugima", Ljiljana Habjanović Đurović o 35 godina od prvog izdanja romana…

Kurir pre 14 sati
Književnica Ljiljana Habjanović Đurović obeležila je veliki jubilej - 35 godina od izlaska njenog čuvenog romana "Ana Marija me nije volela". Delo koje je s vremenom preraslo u simbol jedne epohe nastajalo je u periodu od 1986. do 1990. godine, a… »
"Ne prihvatam diskriminaciju na verskoj i nacionalnoj osnovi": Ljiljana Habjanović Đurović o romanu koji je nastao iz ličnog…

"Ne prihvatam diskriminaciju na verskoj i nacionalnoj osnovi": Ljiljana Habjanović Đurović o romanu koji je nastao iz ličnog…

Blic pre 15 sati
Ljiljana Habjanović Đurović izjavila je da je roman 'Ana Marija me nije volela' nastao kao lična ispovest i poruka protiv mržnje, diskriminacije i zloupotrebe vere. Knjiga je započeta 1986. godine, završena 1990, a objavljena 1991. kada je Jugoslavija… »
„Samo ljubav može spasiti čoveka”

„Samo ljubav može spasiti čoveka”

Politika pre 16 sati
Habjanović Đurović obeležila 35 godina od romana „Ana Marija me nije volela”. Književnica Ljiljana Habjanović Đurović izjavila je danas, povodom 35 godina od objavljivanja romana „Ana Marija me nije volela", da je ta knjiga nastala kao lična ispovest i… »
Ljiljana Habjanović Đurović obeležila 35 godina romana „Ana Marija me nije volela“

Ljiljana Habjanović Đurović obeležila 35 godina romana „Ana Marija me nije volela“

Telegraf pre 16 sati
Put od ideje do kultnog statusa. U Beogradu, u hotelu "Mosvka", je svečano obeležen značajan jubilej – 35 godina od objavljivanja kultnog romana „Ana Marija me nije volela“ autorke Ljiljane Habjanović Đurović. Reč je o delu koje decenijama pronalazi put… »

Vesti dana »