Povezane vesti
Marko Somborac o Koraksu: Bolje da me bije JSO nego on da me nacrta
Cenzolovka pre 1 sat
Povodom odlaska Predraga Koraksića Koraksa, koji je preminuo u subotu, 16. maja, u 93. godini, Marko Somborac, autor stripova, grafički dizajner i ilustrator, ističe za Danas da je Koraks bio majstor karikature u svetskim okvirima. „Veoma me je rastužila… »
Vladimir Paskaljević o Koraksu: Bio je genije, davao je nadu i nama koji smo otišli odavde, a sarađivao sam s njim u…
Danas pre 10 sati
Devedesete godine snažnije pamtim kroz prizmu Koraksovih beskompromisnih, satiričnih i „nadrealnih“ crteža nego kroz sopstvena sećanja, duboko je obeležio celu jednu epohu – kaže za Danas filmski reditelj Vladimir Pasklajević povodom odlaska Predraga… »
Dubravka Stojanović o Koraksu: Dobrota je bila njegovo najjače oružje
Danas pre 13 sati
Istoričarka Dubravka Stojanović kaže da glavno Koraksovo razorno sredstvo nije bio samo moćan crtež, razorni humor ili sposobnost da ogoli psihologiju likova koje je crtao, već — njegova dobrota. Govoreći povodom odlaska Predraga Koraksića Koraksa, koji… »
Dragan Velikić o Koraksu: Šio je svakome odelo po meri
Danas pre 14 sati
Opraštajući se od Predraga Koraksića Koraksa, koji je preminuo u subotu, 16. maja, u 93. godini, pisac Dragan Velikić kaže da je on bio „svevideće oko epohe“. „Koraks – magična reč u koju staje čitava jedna epoha. Predrag Koraksić Koraks bio je svevideće… »
Marko Somborac o Koraksu: „Bolje da me bije JSO nego on da me nacrta“
Danas pre 16 sati
Povodom odlaska Predraga Koraksića Koraksa, koji je preminuo u subotu, 16. maja, u 93. godini, Marko Somborac, autor stripova, grafički dizajner i ilustrator, ističe za Danas da je Koraks bio majstor karikature u svetskim okvirima. „Veoma me je rastužila… »
Vesti dana »
Vremenska prognoza za ponedeljak, 18. maj: Mestimično oblačno, vetrovito i toplije
Beta pre 3 satajoš 27 povezanih
VJT o istrazi slučaja Senjak: U svojstvu građanina izjavu dao nekadašnji načelnik UKP
Beta pre 26 minutajoš 40 povezanih
Vučić u Bakuu: Značajno za Srbiju da bude deo razgovora o savremenim infrastrukturnim rešenjima
Beta pre 16 minutajoš 14 povezanih